Facebook youtube rss Hokej Koszykówka
Nie masz konta? zarejestruj sie!    Przypomnij hasło
Szymon Sobczak przesunięty do rezerw (oświadczenia) JP, 2022-11-09, 21:19

Zarząd klubu poinformował o odsunięciu od pierwszego zespołu Szymona Sobczaka. Napastnik Zagłębia opublikował oświadczenie w tej sprawie

Szymon Sobczak przesunięty do rezerw (oświadczenia)

Wczoraj na stronie Sosnowiec.Wyborcza.pl pojawiła się informacja o przesunięciu Szymona Sobczaka do drugiej drużyny Zagłębia. Przedstawiciele klubu nabrali wody w usta. Ani na oficjalnej stronie Zagłębia, ani na żadnym z profili w mediach społecznościowych nie pojawiła się żadna wzmianka na ten temat.

Dopiero dzisiaj po 14:00 klub opublikował lakoniczny w treści komunikat o treści:

"Decyzją trenera Artura Skowronka Szymon Sobczak został odsunięty od pierwszego zespołu. Napastnik 9 listopada rozpoczął treningi z drugą drużyną.

Decyzja szkoleniowca Zagłębia Sosnowiec została zaakceptowana przez zarząd klubu."

Kilka godzin póżniej na swoich kontach na Twitterze, Facebooku i Instagramie pojawiło się oświadczenie Szymona Sobczaka.

"W związku z komunikatem Zagłębia S.A. z dnia 09.11.2022 o "odsunięciu mnie od pierwszego zespołu decyzją trenera Artura Skowronka" informuję, że jestem zażenowany i rozczarowany tym faktem. Nic gorszego nie może spotkać zawodnika niż taki "medialny pocałunek" w tak ważnym dla Zespołu momencie, który skutkuje falą nieuprawnionych insynuacji uderzających w moje dobre imię jako profesjonalnego sportowca.

Żaden z członków sztabu nigdy nie miał do mnie pretensji o moje zaangażowanie i efekty pracy. Ponadto, nigdy w cztery oczy nie przekazano mi informacji, że są do mnie uwagi natury zasadniczej, a niniejsza decyzja nie ma nic wspólnego z profesjonalnymi aspektami. Zawsze pracowałem całym sobą dla zespołu Zagłębia Sosnowiec oraz jego społeczności. Tak rozumiem pojęcie profesjonalizmu. Jako zawodnik najistotniejsze, co mogłem zrobić, to wykazywać się efektami na boisku. W aktualnym i poprzednim sezonie zdobyłem dla Zagłębia 27 bramek.

Kierując się dobrem Klubu i poczuciem futbolowej ambicji upoważniłem swojego agenta do podjęcia z Zarządem Klubu rozmów o rozwiązaniu kontraktu z Zagłębiem S.A. za porozumieniem stron. Decyzję swoją warunkuję tym, iż nie mając odpowiedniego wsparcia trenera i zarządu nie mogę dać zespołowi tyle, co chciałbym i mogę."

• Podziel się tą informacją:
Komentarze (0)

Zaloguj się aby dodać własny komentarz

Serwis 100% Zagłębie Sosnowiec nie ponosi odpowiedzialności za treść powyższych komentarzy - są one niezależnymi opiniami czytelników Serwisu. Redakcja zastrzega sobie prawo usuwania komentarzy zawierających: wulgaryzmy, treści rasistowskie, treści nie związane z tematem, linki, reklamy, obrażające innych czytelników i instytucje. Czytelnik ponosi odpowiedzialność za treść wypowiedzi i zobowiązuje się do nie wprowadzania do systemu wypowiedzi niezgodnych z Polskim Prawem i normami obyczajowymi.

Najnowsze galerie
Zobacz więcej
Wideo
Najnowsze filmy