MKS Kluczbork - Zagłebie 17.05.2014 17.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: MKS Kluczbork - Zagłebie 17.05.2014 17.00

Postprzez novack 2014-05-17, 8:25 pm

Ze skrótu wynika, że Kursa na swoim "poziomie". To się w pale nie mieści co ten kolo robi w pierwszym składzie. Ciekawe jaka jest atmosfera w szatni w kontekście Jarczyka i Ostrouszki harujących na treningach, grzejących ławę i ogladających wyczyny lepszego od nich zdaniem trenera, Kursy?
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez zag23 2014-05-17, 8:26 pm

yahaya 1906 napisał(a):
novack napisał(a):3 punkty do Chrobrego i gorszy bezpośredni bilans. Oni graja jeszcze w Zdzichach, z Rozwojem i Wejherowem. Jesli zrównmy się punktami będzie bolało strasznie...

Gdzieś czytałem, że to nie będzie miało znaczenia, bo w razie zrównania punktów będzie organizowany dodatkowy mecz

masz racje yahaya do bylo pisane na stronie Zagłebia ze bedzie dodatkowy mecz przy równym ilosci punktów, z kazdym meczem bedzie sporra nerwówka i zespoły moga psychicznie nie wytrzymywac , dol walczy o pozostanie my o awans.

Podsumowując:
Zagłębie ma 2 ciężkie mecze (Raków, Odra) i sa to wyjazdy plusem jest to ze dobrze gramy na boisku rywali.
Bytovia ma 3 ciężkie mecze: Kluczbork (w), Raków (w), Polonia Bytom (d).
Chrobry ma 2 ciężkie mecze: Zdzieszowice (w), Rozwój Katowice (d).

Moze naprawdę bardzo mało brakować do awansu albo zrównamy sie z Chrobrym.
zag23

Postprzez Adam1906 2014-05-17, 8:31 pm

&12 pkt f. W przypadku, gdy dwoma zespołami o jednakowej liczbie punktów są zespoły zajmujące drugie i trzecie miejsce w grupie lub zespoły których kolejność decyduje o spadku do III ligi, stosuje się zasady określone w punktach a, b, c, a jeżeli one nie rozstrzygną o kolejności, zarządza się spotkanie barażowe na neutralnym boisku, wskazanym przez Departament Rozgrywek Krajowych PZPN. 

2.1.1. W sytuacji, o której mowa w pkt f) Departament Rozgrywek Krajowych PZPN prowadzający rozgrywki II ligi może zarządzić rozegranie meczów na boiskach zainteresowanych klubów, wyznaczając gospodarza pierwszego meczu drogą losowania.

http://zaglebie.sosnowiec.pl/aktualnosc ... tovia.html

Niestety powyższy baraż dot. tylko Bytovii, mamy bowiem z nią idealny remis w dwumeczu (1:1, 1:1). ALE ŻE WIARA UMIERA OSTATNIA TRZEBA WALCZYĆ DO KOŃCA O AWANS :!: A MY MUSIMY CHŁOPAKOM W TYM POMÓC: SWOJĄ OBECNOŚCIĄ I DOPINGIEM NA TRYBUNACH :!: :!: :!:
Adam1906

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2014-05-17, 8:33 pm

Do ostatniego meczu gdzie My jedziemy do Opola a Bytovia do Częstochowy
to wg moich życzeń , intuicji, chęci i Bóg wie czego - to w tym dniu rozstrzygnie
się czy awansuje Zagłębie czy Bytovia.
Bytovia padnie jeszcze grając z Bytomiem, Kluczborkiem, Rakowem - w tych
miejscach muszą remisować a może nawet przegrać - nie wiem gdzie ale
intuicja mi mówi ze tak będzie - i tego będę się trzymał. Jeśli to co pisze
spełni się - to Zagłębie będzie miało minimalną przewagę punktową i nie
myślę o żadnych dodatkowych meczach, barażach etc. Warunek jest jeden
Zagłębie wygrywa wszystkie mecze.
Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez lupi123 2014-05-18, 9:43 am

August napisał(a):Jeśli Zmyła będzie sie nadal upierał przy swoich wynalazkach Grudniewskim i Kursie a Kluczbork - okaże się, że się rozstrzelał w Wałbrzychu, to może sie okazać, że będziemy parę bramek do tyłu.

Witam szanowny kolego.
Mając nadzieję że to tylko "literówka"( z obok s na klawiaturze )nie tracąc szacunku dla Kolegi serdecznie pozdrawiam.
lupi123

Postprzez Qcu20 2014-05-18, 10:04 am

novack napisał(a):Ze skrótu wynika, że Kursa na swoim "poziomie". To się w pale nie mieści co ten kolo robi w pierwszym składzie. Ciekawe jaka jest atmosfera w szatni w kontekście Jarczyka i Ostrouszki harujących na treningach, grzejących ławę i ogladających wyczyny lepszego od nich zdaniem trenera, Kursy?

Ha, wszyscy najeżdżają na Kursę. A ja przypomnę, jak wszyscy gnoili Jarczyka, ile bramek przez Niego tracimy. Teraz nagle wszyscy chcą Jego powrotu. Moim zdaniem pastwicie się nad Nim, co Mu nie pomaga. Jest to dość młody zawodnik (rocznik 89 ), Grudniewski (rocznik 93). To młodzi zawodnicy, którzy powinni nabrać umiejętności i się zgrywać. Na pewno są szybsi niż Jarczyk z Ostrym. Niemniej jednak tamci górują doświadczeniem. No i pamiętam jak dobra była defensywa, gdy Oni obaj grali na stoperze:).

Ps. Pamiętacie jaką mieliśmy def. jak grał Hosić i Bednar..?:)
Qcu20

Postprzez novack 2014-05-18, 11:14 am

Qcu20 napisał(a):
novack napisał(a):Ze skrótu wynika, że Kursa na swoim "poziomie". To się w pale nie mieści co ten kolo robi w pierwszym składzie. Ciekawe jaka jest atmosfera w szatni w kontekście Jarczyka i Ostrouszki harujących na treningach, grzejących ławę i ogladających wyczyny lepszego od nich zdaniem trenera, Kursy?

Ha, wszyscy najeżdżają na Kursę. A ja przypomnę, jak wszyscy gnoili Jarczyka, ile bramek przez Niego tracimy. Teraz nagle wszyscy chcą Jego powrotu. Moim zdaniem pastwicie się nad Nim, co Mu nie pomaga. Jest to dość młody zawodnik (rocznik 89 ), Grudniewski (rocznik 93). To młodzi zawodnicy, którzy powinni nabrać umiejętności i się zgrywać. Na pewno są szybsi niż Jarczyk z Ostrym. Niemniej jednak tamci górują doświadczeniem. No i pamiętam jak dobra była defensywa, gdy Oni obaj grali na stoperze:).

Masz oczywiście prawo zachwycać się grą Kursy, ja jednak jestem innego zdania. Zagłębie wiosną straciło jeśli się nie mylę 9 lub 10 bramek, z czego 6, no może 5,5 ZAWALIł indywidualnie i spektakularnie Kursa (zobacz skróty). Rozumiem, że każdemu może zdarzyć się słabszy czas, ale właśnie po to są zdrowi zmiennicy, gotowi do wejścia i ze sportową złością udowodnienia przydatności. Siedząc na trybunach, a tak ostatnio ma Jarczyk, ani nie podniesie poziomu, ani się nie zmotywuje, jednocześnie demotywując Kursę który wie, że i tak zagra w pierwszym składzie.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Qcu20 2014-05-18, 11:27 am

novack napisał(a):
Qcu20 napisał(a):

Masz oczywiście prawo zachwycać się grą Kursy, ja jednak jestem innego zdania. Zagłębie wiosną straciło jeśli się nie mylę 9 lub 10 bramek, z czego 6, no może 5,5 ZAWALIł indywidualnie i spektakularnie Kursa (zobacz skróty). Rozumiem, że każdemu może zdarzyć się słabszy czas, ale właśnie po to są zdrowi zmiennicy, gotowi do wejścia i ze sportową złością udowodnienia przydatności. Siedząc na trybunach, a tak ostatnio ma Jarczyk, ani nie podniesie poziomu, ani się nie zmotywuje, jednocześnie demotywując Kursę który wie, że i tak zagra w pierwszym składzie.

Nie zachwycam się grą Kursy, bo faktycznie tracimy sporo bramek. Ale...Jesteśmy tylko na meczach Zagłębia. Codziennie ogląda grę zawodników sztab szkoleniowy, są na bieżąco, więc chyba wiedzą lepiej od nas?:) a w tej sytuacji Kursa był w pełnym biegu. doskoczył do zawodnika, a tamten zrobił ruch w stronę przeciwną, boisko śliskie, więc Kursa się przejechał. Bywa. Dla mnie gol na konto Ninkowića, który chyba ostatnio obniżył loty. Ze Zdzichami u nas ograny jak dziecko ( i padła bramka na 2:0 bodajże ), z Polonią też ogrywany, w Kaliszu także się nie popisał :) Dla mnie ważne jest to, żebyśmy w każdym meczu strzelali przynajmniej o jedną bramkę więcej od rywali:)
Qcu20

Postprzez novack 2014-05-18, 11:46 am

Też to niestety zuważyłem, że Jovan bardzo stracił na jakości w destrukcji, a to jest jego podstawowym zadaniem na boisku. To, że bywa przydatny z przodu, to za mało. Chyba pora pomyśleć o lewym obrońcy, chociaż Farkas też podobno może grać na lewej sronie.
novack

Postprzez albert_94 2014-05-18, 12:23 pm

jeszcze nie wszystko stracone w walce o awans.
albert_94

Postprzez Qcu20 2014-05-18, 1:50 pm

novack napisał(a):Też to niestety zuważyłem, że Jovan bardzo stracił na jakości w destrukcji, a to jest jego podstawowym zadaniem na boisku. To, że bywa przydatny z przodu, to za mało. Chyba pora pomyśleć o lewym obrońcy, chociaż Farkas też podobno może grać na lewej sronie.

Farkas na lewą, a Siara na prawą ;) Mnie dziwi to, że Łysego nie było nawet na ławie wczoraj..
I w nowym sezonie wydaje mi się, że Weiss jak do nas przyjdzie, będzie dużym wzmocnieniem. I może Wrzesień wtedy nie odejdzie..?
Qcu20

Postprzez Sir 2014-05-19, 11:04 am

novack napisał(a):Też to niestety zuważyłem, że Jovan bardzo stracił na jakości w destrukcji, a to jest jego podstawowym zadaniem na boisku. To, że bywa przydatny z przodu, to za mało. Chyba pora pomyśleć o lewym obrońcy, chociaż Farkas też podobno może grać na lewej sronie.

Widziałeś Farkasa w akcji? To jest młody obrońca. Ambitny chłopak. Ale jeszcze nie ten poziom co Ninkovic lub Siara
Sir

Postprzez novack 2014-05-19, 2:40 pm

Sir napisał(a):

Widziałeś Farkasa w akcji? To jest młody obrońca. Ambitny chłopak. Ale jeszcze nie ten poziom co Ninkovic lub Siara

Tak widziałem Farkasa i wiem, że to facet pod trzydziestkę z setką występów w Czeskiej i Słowackiej ekstraklasie, w przeciwieństwie do modszego od niego o sześć lat Siary.
novack

Postprzez Sir 2014-05-19, 7:10 pm

Hmm...a na meczu w Katowicach przeciwko Rozwojowi wydawal mi sie taki MLODY...czas zmienic okulary :)
Sir

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna