TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Krzysztof15 2006-02-03, 11:18 am

Kolego Grzegorzu, cieszę się, że tym razem wypowiadasz się jak prawdziwy kibic.
Jeżeli jednak chodzisz na mecze, to musisz wiedzieć, że te argumenty UM są mocno naciągane. Te nieliczne incydenty, które zresztą zdarzają się wszędzie i które często nie są zawinione przez kibiców, nie mogą rzutować na wizerunek wszystkich kibicow, którzy w zdecydowanej większości zachowują się przyzwoicie.
To po prostu nielogiczne !
Prawdę znamy jednak wszyscy, więc i Ty jako kibic nie powinneś brać w obronę tej instytucji.
Także i w tym przypadku sprawdza sie generalna prawda:
JEŻELI KTOś NIE CHCE, SZUKA POWODU,
JEŻELI KTOŚ CHCE, SZUKA SPOSOBU

Już wiemy, że na kibiców UM się obraził, ale co ma do trenera i piłkarzy ?

- To wstyd, żeby tak duże miasto jak Sosnowiec, nie miało boiska ze sztuczną nawierzchnią i musimy jeździć, szukać, przekomarzać się. W naszych warunkach klimatycznych, to jest obowiązek, żeby mieć taką płytę. Trenowanie na śniegu to katastrofa. Gdyby obcy trener przyjechał i zobaczył trenowanie na śniegu, to by tego zakazał. To się wiąże z kontuzjami, zawodnicy się rozjeżdżają, przewracają. Natychmiastowo potrzeba takich boisk w Sosnowcu - powiedział po sparingu z Odrą Opole Krzysztof Tochel.

Pozdrawiam !
Krzysztof15

Postprzez Soyer 2006-02-04, 12:56 am

według mnnie incydent z Jaga miał miejsce bez najmniejszego wpływu kibicow Zagłębia. A wcześniej pomijając zadymę z Lechem gdzie to podloże tego miały inne aspekty niż tylko zadyma dla zadymy to kiedy miały miejsce zamiezki u nas. Pamiętasz bo ja nie!
Soyer
Moderator

Postprzez Albion 2006-02-04, 4:31 am

Grzegorz Borowiecki napisał(a):kibice musza zadbac o pozytywny wizerunek - nie budzace respekt zalogi ktore odgrazaja i strasza sie na formach knujac zadymy - tylko ludzie ciezko pracujacy, kochajacy swoje miasto, robiacy cos dla loklanej spolecznosci - angazujacy sie w pozytywne sprawy

Ten tekst rozjebał mi konstrukcje. Czysty socrealizm kurna:)
Z jednej strony przedstawiony kibic jako wcielenie zła, knujący zadymy(no trzeba komus przyjebać bo mecz będzie nieważny) i budzący respekt swoimi bandyckimi załogami
z drugiej strony. Ciężko pracujący,kochający swoje miasto,robiący cos dla społeczności i angażujacy sie w pozytywne sprawy. ...Toż to prawdziwy kibic XXI wieku. Takiemu należy sie stadion chocby jak Wembley:D:D:D

Soyer pamietam pare wcześniejszych "zamieszek" ale były one tak dawno że najstarsi górale nie pamietają. Najmłodsza z nich(przed Lechem)to po meczu z Janiną przegranym 0-2. Sektory na łuku naprzeciw zegara od tej pory byly wyłączone dla kibiców gospodarzy(wyjątek to mecz z Orlenem Płock chyba, zima juz była bo pamietam obrzucanie się wzajemne śniezkami w klatce dla gości :) ).

A tak w ogóle to nie lubie zamieszek
Lubie kiedy dziewczyna trzyma mnie za mieszek:)
Albion

Postprzez prawdziwy_kibic77 2006-02-05, 11:50 pm

Czytam to forum już prawie od 3 lat , jednak nie zabierałem głosu, dzisiejszy mecz a raczej anty-mecz i zachowanie pseudokibiców sprowokowało mnie żeby napisac parę słów. Rzygać mi się wręcz chce widząc zachowanie tych idiotów którzy nazywają się kibicami a tak naprawdę nimi nie są tylko zwykłym naćpanymi bandziorami, chwilami dzisiaj wręcz wstydziłem się że byłem jestem i będę Zagłębiakiem, wstydziłem się widząc strach w oczach ojców i matek ktore zabrały na mecz swoje pociechy. Zastanówmy się wszyscy czy jest sens budować nowy stadion ? Dla kogo ? Dla bandy tych zwyrodnialców którzy pokazali że nawet własne mienie jakim jest StadionZimowy nic dla nich nie znaczy ? Możemy zrobić coś żeby wyeliminować ten badytyzm ze stadionów, z naszego sportowego środowiska i pokazać że nas prawdziwych kibiców jest więcej i to nam zależy na potędze Zagłębia a nie tym bandytom. BYŁO JEST I BĘDZIE ZAWSZE ZAGŁĘBIE !!!!!!!
prawdziwy_kibic77

Postprzez twari 2006-02-06, 1:00 am

prawdziwy_kibic77 napisał(a):Czytam to forum już prawie od 3 lat , jednak nie zabierałem głosu, dzisiejszy mecz a raczej anty-mecz i zachowanie pseudokibiców sprowokowało mnie żeby napisac parę słów. Rzygać mi się wręcz chce widząc zachowanie tych idiotów którzy nazywają się kibicami a tak naprawdę nimi nie są tylko zwykłym naćpanymi bandziorami, chwilami dzisiaj wręcz wstydziłem się że byłem jestem i będę Zagłębiakiem, wstydziłem się widząc strach w oczach ojców i matek ktore zabrały na mecz swoje pociechy. Zastanówmy się wszyscy czy jest sens budować nowy stadion ? Dla kogo ? Dla bandy tych zwyrodnialców którzy pokazali że nawet własne mienie jakim jest StadionZimowy nic dla nich nie znaczy ? Możemy zrobić coś żeby wyeliminować ten badytyzm ze stadionów, z naszego sportowego środowiska i pokazać że nas prawdziwych kibiców jest więcej i to nam zależy na potędze Zagłębia a nie tym bandytom. BYŁO JEST I BĘDZIE ZAWSZE ZAGŁĘBIE !!!!!!!

Teoretycznie masz rację! Ale praktycznie ta wypowiedź to jeden wielki paradoks. Paradoks Twojej wypowiedzi wynika z użycia następującego ciągu wyrazów: "BYŁO JEST I BĘDZIE ZAWSZE ZAGŁĘBIE"! Hasło to wypromowali głownie Ci których chcesz wyeliminować ze stadionów, hal etc.! Bo gdy Zagłębie grało po wsiach to własnie oni stanowili zdecydowaną większość na "trybunach" i to w głównej mierze dzięki nim teraz JEST Zagłębie!
To tak jakbyś tekst komunistycznej propagandy zakończył słowem AMEN. :wink:
twari

Postprzez prawdziwy_kibic77 2006-02-06, 2:06 am

Tak teoretycznie mam rację, jest tylko jedno małe ale, sam jeździłem po wsiach na 5-to ligowe Zagłębie: Olkusz, Słwaków itd a ci ktorzy dzisiaj wyrywali krzesełka wtedy mieli najwyżej po 10 lat więc nie mów mi że to oni są promotorami naszego dzisiejszego Zagłębia i Wiary Która Przetrwała bo wtedy nie mieli o tym zielonego pojęcia, co innego ludzie pokroju Walusia, Żaby, Majchra i wielu wielu innych,dla których mam szacunek.
prawdziwy_kibic77

Postprzez tomi2509 2006-02-06, 9:39 am

nie bede tu negowal przywiazanie niektorych do ZAGŁĘBIA ale nie piszmy ze wszyscy utozsamiaja sie z haslem bylo jest i ......
moze bedzie niepopularne to co napisze ale nie wszyscu tak chetnie chodzili na mecze gdy ZAGŁĘBIE vel mosir grali po pipiduwach.
gdzie byli wtedy ci najwierniejsi gdy ZAGŁĘBIE kopalo bo nie mozna bylo wtedy nazwac tego gra gdy bilety kupowalo sie siedzac juz na krytej nie pamietam czy to byly nawet bilety czy dobrowolne datki. po prostu nie wszyscy chca byc kibicami a niektorzy przychodza bo chca sie wyszumiec a wyszumienie podczepiaja pod kibicowanie
min dlatego tak ciezko jest nam zapelniac ten nasz ludowy . ludzie chca ogladac pilke i dobrze sie bawic ( ZAGŁĘBIE--ŚLĄSK) a nie patrzyc na bande debili i uwazac zeby nie dostac czyms zamiast zajac sie i ogladac mecz
tomi2509

stadion w...

Postprzez gregor 2006-02-15, 12:12 pm

gregor

Re: stadion w...

Postprzez Codino 2006-02-15, 1:11 pm

gregor napisał(a):http://pilka.interia.pl/news?inf=718123

BALTIC ARENA w GDAŃSKU

www.aunaschuj.gazeta.pl

STADION ZAGŁĘBIA DĄBROWSKIEGO

:lol:
Codino

Postprzez SCORPARO 2006-02-15, 1:50 pm

Codino - nie ma co ciekawy projekt... :D

Swoja drogą to przeciez przymiarki sa ... - nie sądzę aby to mogło wypalić !
Nic w tym kraju nei dzieje się ot tak, bez przyczyny, dla ludzi (w tym wypadku kibiców)...
SCORPARO

Postprzez zgredos 2006-02-18, 1:44 pm

zgredos

Postprzez Krzysztof15 2006-02-22, 2:18 pm

Wszyscy kibice Zagłębia powinni zagłosować w tej ankiecie :

http://www.sosnowiec.info/modules.php?n ... &pollID=30
Krzysztof15

Postprzez musztra 2006-02-22, 2:22 pm

Dzisiaj zaczęli odśnieżać płyte główną Ludowego
Ostatnio edytowano 2006-02-22, 3:17 pm przez musztra, łącznie edytowano 2 razy
musztra

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2006-02-22, 2:44 pm

musztra napisał(a):Dzisiaj zaczęli odśnieżać śnieg z płyty głównej

:shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

nie mogłem sie powstrzymac ;)

Robili cokolwiek w zime ? [/b]
BuBy_MaDnEss_#4

Postprzez MarcelZS 2006-02-22, 3:21 pm

Prognozy na marzec są takie, że mecz z Podbeskidziem się raczej nie odbędzie (śnieg i ujemne temperatury), a co do meczu z Widzewem, to pomimo marcowych opadów wartałoby zrobić wszystko by nie grać na murawie przypominającej bagno - bo to by zapewne odpowiadało Widzewowi - który będzie walczyć by tego meczu nie przegrać.
No ale miejmy nadzieje, że wiosna przyjdzie szybciej niż to przewidują metorolodzy. :wink:
MarcelZS

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna