TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez adek 2005-03-20, 9:56 am

Carlos2503 napisał(a):prosze was o bardzo dobre pinformowanie kolegów nie mających dostępu do internetu i tych ktorzy nie czytają forum o to ze wciąż zbierane są podpisy . Akcja jest naprawdę źle rozgłaszana nie chcę tutaj nikogo obrazac ale bylem świadkiem keidy sporo osob chcialo podpisać, niewiedzieli nawet w jakim celu ta lista ale niestety nie posiadali nr pesla . Wielu mysli zapewne - po co mam to podpisywać jeden podpis w tą czy w tamtą nie robi różnicy . A gdyby tak pomysłało kilka tysiecy osob to do tej pory nie mielibysmy zadnego podpisu poparcia . Zastanówcie się troche . pozdr

Jezeli uwazasz, ze akcja jest prowadzona kulawo, to przeciez nic nie stalo na przeszkodzie by przyjsc czy zwrocic sie do GI z pomyslem sprawniejszego zoorganizowania akcji. Pamietaj, ze jest to inicjatywa kibicow i pomoc moze kazdy. Masz ku temu okazje podczas dzisiejszego meczu. O godz. 17.00 ponownie zacznie sie zbieranie podpisow pod petycja, mozesz przyjsc i pomoc w zbiorce. Zapraszam
adek

Postprzez Carlos 2005-03-20, 10:26 am

nie chcialem nikogo zdenerwowac ale tez nie wiem jak mozna by to lepiej rozgłosić . Mysle ze na meczach na ludowym spiker moglby powiedziec o tej akcji i zeby przyniesli ludzie nr pesla na nastepny mecz a GI ustawiona
za kasami zbierala by podpisy. pozdrawiam
Carlos

Postprzez WOJTEK 2005-03-20, 10:29 am

Carlos2503 napisał(a):nie chcialem nikogo zdenerwowac ale tez nie wiem jak mozna by to lepiej rozgłosić . Mysle ze na meczach na ludowym spiker moglby powiedziec o tej akcji i zeby przyniesli ludzie nr pesla na nastepny mecz a GI ustawiona
za kasami zbierala by podpisy. pozdrawiam

A CZY KOLEGA ZAUWAŻYŁ ILE BYŁO DO TEJ PORY MECZÓW , NA KTÓRYCH SPIKER MÓGŁ CZYTAĆ ? RAPTEM JEDEN HOKEJOWY W SOSNOWCU. :roll: :roll: W PIĄTEK SPIKER NA PEWNO TO PRZECZYTA.
WOJTEK
Adventure Group

pytanie do QBA

Postprzez Blajpios 2005-03-20, 8:26 pm

To "pytanie do QBA", to narobiło mi teraz "łamigłówki", bo z szacunku do historii trzeba je zostawić - a jednocześnie z szacunku i uznania dla Qba, który okazał dużą klasę swą szybką reakcją: chcę je pozostawić w formie, która będzie adekwatna do obecnego stanu sytuacji.
Pytanie więc tu zadane, obecnie, to tak je ujmę: jest to kwestia, jak wyjaśnić pewną - moim zdaniem - nierówność reakcji Qba na głosy kierowane tu na forum do Niego?
Ostatnio edytowano 2005-03-21, 12:58 am przez Blajpios, łącznie edytowano 2 razy
Blajpios

re

Postprzez Qba 2005-03-20, 8:57 pm

Przepraszam, ale nie do konca rozumiem do czego pijesz... Chodzi o moje wypociny odnosnie stanowiska Pana H. ??? Jestes pewien, ze chodzi Ci o moja osobe??? :)
Qba

co do pytania do Qba - i co do Haładusa, bo Qba o niego pyta

Postprzez Blajpios 2005-03-20, 11:04 pm

Qba napisał(a):Przepraszam, ale nie do konca rozumiem do czego pijesz... Chodzi o moje wypociny odnosnie stanowiska Pana H. ??? Jestes pewien, ze chodzi Ci o moja osobe??? :)

nie, nie o p. Haładusa chodzi. Chodzi o brak odpowiedzi na pewien post Krawca. (jeżeli jeszcze niejasne, mogę odpowiedzieć już jednoznacznie: w wiad. pryw. - albo i tutaj).
Natomiast, skoro już wywołana sprawa artykułu K. Haładusa. Bo i tu "pobudzało mnie" do pisania.
Po pierwsze, sądzę, że jest mylony z p. Zarzyckim (którego - jako że źle nie życzę UPRowi - może nawet bardziej mi "szkoda" z punktu widzenia UPRu, niż gdyby odszedł p. Haładus; jednak bowiem Haładus trochę tu "pod publiczkę" zadziałał). Niemniej - K. Haładus chyba został w UPR a do PO przeszedł właśnie Zarzycki (jak wspomniałem, smutek, tyle że chłop chyba po latach "bicia głową w mur" się załamał).
W każdym razie: nie to jest główną sprawą, kogo żałuję.
Natomiast rzecz główna ma się tak:
chyba z tego powodu, że nie do końca wśród ludzi (nie tylko tutaj) jest na poważnie potraktowana główna myśl, z którą UPR idzie starając się dotrzeć do społeczeństwa - nieporozumienie tu na forum jest dużo większe w sprawie tego artykułu, niż mogłoby być. K. Haładus pisze chyba mocno z punktu widzenia tych głównych przesłań UPR. Gdyby w Polsce one faktycznie dochodziły do głosu a nie były udaremniane "przez kolesi z elyt", to chyba kwestia byłaby jaśniejsza. W skrócie - UPR mówi: jak najmniej państwa. Państwo - tylko na to, co naprawdę dotyka każdego obywatela, jest potrzebne każdemu obywatelowi. Czyli wojsko, obronność i kilka takich rzeczy. Bo w tym mogą zjednoczyć się wszyscy obywatele, którzy na państwo się umawiają. Obywatel jest bowiem faktycznym obywatelem, "współwłaścicielem", traktujmy ludzi jako dorosłych. W sprawach nie "całkowicie wspólnych": nie państwo. Przez to - mniejsze są podatki (co ma i ten zysk, że zarządzanie tym pieniądzem się poprawia, bo im większy moloch zarządza i to w sposób nie kontrolowany bezpośrednio przez tego, kto może stracić: tym gorsza efektywność). Mając tych pieniędzy więc mniej odebranych przez fiskusa: tym bardziej obywatel, oraz organizacje obywateli może wg własnych upodobań zarządzać. Stąd - np. i kibice i inne organizacje społeczne, artyści, melomani itp: swoje upodobania organizują poza budżetem wspólnym - i to jest jakoś uczciwsze, jeżeli odnosi się do wszystkich. Co innego, jeżeli jedni mają możliwości docierać do budżetu, by realizować "swoje" a inni nie. Sądzę - że to najbardziej boli kibiców. Natomiast p. Haładus pisze z innej perspektywy, zupełnie logicznie i gdyby konsekwentnie państwo szło w tym kierunku to i kibice łatwiej by to poparli oraz mieliby możliwości innymi drogami realizować swe pasje. Co nie zmienia faktu, że K. Haładus niezbyt zręcznie napisał, co najmniej.
Co do PO zaś - choć jeszcze bardziej "ze znakiem zapytania" mi się widzi ta partia niż UPR: to jednak, chyba, o ile dobrze pamiętam, jednak byli przeciwni finansowaniu partii z budżetu (UPR jest na pewno przeciw - choć proszę nie odczytywać mojego głosu, że "tylko UPR"). Jedynie przy okazji coś chciałem wyjaśnić.
Pozdrawiam.
Blajpios

re

Postprzez Qba 2005-03-20, 11:35 pm

namieszalem, kasuje to co tu bylo :oops:

Krawiec: rozumiem, ze sprawa Stadionu ZD powinna byc apolityczna, jednak z drugiej strony nie uwazasz, ze takie wypowiedzi (jak pana H.) powinny byc prostowane?? Wg mnie znajdzie sie wiele osob, ktore, po przeczytaniu artykulu p. Haladusa, stwierdza, ze "chlop ma racje"...

serdecznie pozdrawiam
Qba

tak, odpowiedź do K. Haładusa słuszna rzecz, ale...

Postprzez Blajpios 2005-03-21, 12:46 am

Pierwsze - to ktoś się może dziwić, czemu odpowiadam ja, nie Krawiec. Otóż - dla Qba chyba ta odpowiedź moja nie jest wielkim zaskoczeniem. Ale - przede wszystkim: odpowiadam moją opinią, bynajmniej nie "wyręczając" Krawca, nie "zastępując" ani nie "blokując mu drogi". Każdy za siebie - bo to publiczny temat. Sądzę, że w miarę możliwości i Krawiec zabierze głos.
Jeżeli więc chodzi o odpowiadanie na artykuł. Po pierwsze, o ile dobrze zauważyłem, nawet już na stronach UPRu odpowiedź była, na forum. Po drugie - jest na pewno pytanie kto ma możliwość, choćby czasową. Po trzecie - jednak uważałbym, jeżeli miałaby to być skuteczna odpowiedź, by nie była tylko pod wpływem emocji, które nie analizują głębiej, tylko by taka odpowiedź brała pod uwagę "logikę i optykę" tego, któremu się odpowiada (choćby tak, jak w poprzednim poście pisałem, próbując nakreślić tę optykę). Jeżeli tak na to spojrzeć, to łatwiej w polemice dojść do możliwości "przeorientowania" stanowiska; inaczej jest tylko usztywnienie pozycji. Ogólne postulaty co do państwa nie służącego kolesiowatym interesom i państwa, w którym obywatele są podmiotem powołującym urzędników (polityków) do służby: moim zdaniem są słuszne. Po PRLu natomiast zostało, że "obywatelami" są "namaszczeni wielcy" - a nie ci, co "służą do odpowiedniego na nas zagłosowania". Natomiast sprawa tego artykułu konkretnie w punkcie stadionu - to trochę inna kwestia.
Blajpios

Re: re

Postprzez Krawiec 2005-03-21, 9:55 pm

Qba napisał(a):Krawiec dam sobie glowe uciac, ze tutaj pan (c)H. nie wchodzi, wiec moze powinienes to do niego napisac (via mail?),oby wywolalo to w koncu jakas rozsadna polemike, bo jak na razie to jest jego monolog i nasze wypociny, ktorych on nawet nie czyta...
pozdrawiam

Dotrze sie do pana Haładusa bezpośrednio.
Krawiec

Postprzez slawojka 2005-03-22, 10:29 am

http://www.sosnowiec.info.pl/modules/ne ... 91b96ef49f

oficjalne zgłoszenie ZD do organizacji ME 2012,
zatem poszło w Polskę - coś drgnęło...
od słów do czynów
slawojka

Postprzez asdf 2005-03-22, 11:39 am

wilekie, naprawde wielkie brawa dla wszystkich ktrorzy rozruszali a tazkze przyczynili sie do listu jaki wyslali Prezydenci naszych miast do PZPN w sprawie budowy stadionu oraz organizacji Euro. Swietna robota
asdf

warto wiedzieć, a może warto zareagować na te linki?

Postprzez Blajpios 2005-03-22, 12:42 pm

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1715,wid,68 ... omosc.html
http://info.onet.pl/1071618,14,1,0,120,686,item.html
http://pilka.interia.pl/news?inf=604797
Są to linki do wiadomości w portalach ogólnopolskich o zgłoszonej przez 4 gminy z Zagłębia inicjatywie w sprawie ME.
Blajpios

Postprzez mały 2005-03-22, 2:26 pm

Chcą budować nowy obiekt i chwała im za to ale od rundy wiosennej 2007 roku wymogiem otrzymania licencji do gry w ekstraklasie ma być oprócz sztucznego oświetlenia także podgrzewana płyta. Skoro mamy zamiar grać w I lidze w następnym sezonie to wydaje mi się ,że pilniejszy do rozwiązania jest ten problem i jak do tego podejdzie MOSIR. No chyba ,że awans będzie w 2012 roku i Zagłębie zagra na nowym obiekcie. Myślę ,że już teraz trzeba cisnąć władze klubu i MOSIRU bo później jak zwykle obudzimy się z ręką w nocniku. POZDRO !!
mały

...

Postprzez Krawiec 2005-03-23, 4:16 pm

mały napisał(a):Chcą budować nowy obiekt i chwała im za to ale od rundy wiosennej 2007 roku wymogiem otrzymania licencji do gry w ekstraklasie ma być oprócz sztucznego oświetlenia także podgrzewana płyta. Skoro mamy zamiar grać w I lidze w następnym sezonie to wydaje mi się ,że pilniejszy do rozwiązania jest ten problem i jak do tego podejdzie MOSIR. No chyba ,że awans będzie w 2012 roku i Zagłębie zagra na nowym obiekcie. Myślę ,że już teraz trzeba cisnąć władze klubu i MOSIRU bo później jak zwykle obudzimy się z ręką w nocniku. POZDRO !!

Wymogi wymogami. Wiadomo jakie są przepsy, a jaka rzeczywistość .

Stadion ZD nie jest uzależniony od tych czy innych mistrzostw ! Ma powstać tak czy inaczej i jeśli sie sprężymy, to 2008-2009 będzie realny.
Krawiec

stadion=euro2012

Postprzez zentrum61 2005-03-24, 9:25 pm

co do info w sprawie Euro to b.dobrze że taka wiadomość poszła w POLSKĘ,
przy tej okazji zobaczy się co warte są działania tych ,którzy coś w sprawie mogą to będzie taki test z działania władzy,czy te cztery organizmy miejskie potrafią coś razem stworzyć czy też słomiany zapał, ktoś słusznie zauważył ze jest za mało hałasu wokół sprawy trzeba grzać atmosferę w mediach pociągać za sznurki medialne , żeby atmosfera się nie wyziębiła,bo jeśli to zaniedbamy to przesramy stadion z kretesem a ponownie taka okazja może się nie powtórzyć
życzę
WESOŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH
wszystkim kibicom ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC i ich rodzinom
zentrum61

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna