Projekty flagi ZAGŁĘBIE DĄBROWSKIE !

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Puzon 2003-05-24, 1:55 pm

Amstat tym wpisem mnie rozjebales. I na tym zakoncze swoj komentarz do twojej wypowiedzi na forum.
Puzon
Adventure Group

Re: Zlecenie

Postprzez _sZaDi_ 2003-05-24, 7:28 pm

Krawiec napisał(a)::shock: ruch chorzów ? choćby robił flagi wyszywane złotą nitką za 100 zł to ja sobie tego nie wyobrażam , żeby hanys szył nasza flagę. To tak jakby Palestyńczycy zwrócili sie do firm izraelskich by uszyły ich flagi narodowe :? .
Zlecenie uszycia flagi to kolejny etap i należy wybrać ofertę najlepszą co nie znaczy najtańszą. Chyba nie chcemy umieszczać zaszczytnego napisu na jakimś badziestwie , które wyblaknie po jednym sezonie. Poza tym wspólna flaga powinna przebic wszystkie dotychczasowe by np. raziła oczy hanysów podczas pucharowych meczów legii (gdzie mam nadzieję flaga wystąpi odświętnie). Po otworzeniu panoramy firm i witryn netowych wydaje mi się, że tego rodzaju firm jest więcej niż dwie.
Kolejny problem to liczba miast na fladze. Jeśli ktos miał w ręku Wiadomości Zagłębia, to wie, że miejscowości,. które możnaby zaliczyc do Zagłębia dabrowskiego jest chyba 20. Proponuje wypisać miasta co do których nie ma żadnych wątpliwosci ,że sa obszarem Zagębia D. czyli S,DG,B i Cz a pozostałe określić kategorią jedną kategorią (tylko jaka? inne?)

Ps. gdybym nie dotarł na dzisiejsze spotkanie , proponuje żeby m@rcin (gdyby oczywiście sie zgodził) był odpowiedzialny za zbiórkę u Darka a jesli fundatorzy mieliby być docenieni przez publikcje graficzną na stronie to możnaby od razu przygotować w wordzie listę zamiast zeszytu a później ja zeskanować.

Pozdrawiam!

wez krawiec sie pierdolnij,juz nie rob z siebie debila,mozna robic u typa R,łks,wawa czy cos,nie badz tepy,brol robi dobrze i trzeba tam szyc,a jak sadzisz gdzie byla szyta fana DG;] ? cwaniaczku
_sZaDi_

Postprzez spp 2003-05-24, 8:16 pm

Olkusz i bukowno nie leza w zaglebiu dabrowskim. wiec teoretycznie nie powino byc ich na tej fladze.... ale robcie jak chcecie.

pzdr.
spp

Postprzez amstat 2003-05-25, 2:45 am

Hehehehe sorry bankier 8) buhehehehehe co za typ
amstat
Fanatyk

Postprzez bankier 2003-05-25, 5:29 am

ps. amstat mój poprzedni wpis nie był zaproszeniem do dyskusji - więc sie odpierdol!
bankier

Re: Obszar i zaufanie.

Postprzez Leyton 2003-05-25, 10:54 am

Krawiec napisał: "Cześć WAB !
Tak jak powiedział Bankier , nazwy miast są sprawą do dogadania.
Zagłębiowskość małopolskiego Olkusza czy już śląskich Wojkowic (powiat tarnogórski)jest wątpliwa".

Sląskie Wojkowice ??? Powiat tarnogórski ??? Nie wiem jakie Wojkowice masz na myśli. Te, które ja znam należą do powiatu będzińskiego. Śląskie ??? Wieś Wojkowice została założona w XIV w. przez Wojów malopolskich. Co oni mają wspólnego ze Ślązakami tego nie wiem, ale może Ty jako autorytet w dziedzinie historii mi powiesz.
Leyton

flaga

Postprzez ^m@rcin^ 2003-05-25, 11:16 am

Co do miast to na fladze powinny sie pojawic miasta SOSNOWIEC BEDZIN DABROWA CZELADZ I WOJKOWICE !

Krawiec co to za roznica gdzie bedziemy robic flage ?? Czy to ma znczenie czy gosciu jest z ŁKS-u Ruchu czy innego klubu ??

Robi sie tam gdzie jest szybko tanio i dobrze. Wiec jak dlamnie Szulc odpada bo nie wiem czy za rokby nam to zrobil.

Co do kasy to jak juz bedzie ostateczny projekt druknie sie liste i jego i zostawi u Darka ja moge miec na tym nadzuro bo czesto jestem w sklepiku.

Czekamy na projekty !!! Dobrze bylo by zeby w maju wybrac projekya w czerwcu zebra kase to na 1 mecz w nowym sezonie flaga by byla gotowa !!
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez amstat 2003-05-25, 10:11 pm

buhahahah tez Cie kocham bankierku buhahahaha
amstat
Fanatyk

Miasta i miejsce szycia.

Postprzez Krawiec 2003-05-25, 10:52 pm

Witam ponownie.
1.Jak dla mnie również nie ma różnicy gdzie ta flaga będzie szyta pod warunkiem ,że nie bedzie to miasto ni wieś górnoślaska . Dla mnie to sprawa honoru. Wojtek w wątku "kto i ile" napisał że ma kilka namiarów więc okazuje się, że jest alternatywa dla chorzowa i łodzi.
2.W spisie nazw innych miast, oprócz czwórki pewniaków pojawiły sie
Wojkowice i na tym koniec . A gdzie Psary, Strzyżowice , Bobrowniki - tam tez kibicuje się Zagłębiu. Jak juz pisałem wczesniej, granice Zagłębia sa trudne do określenia i poza czwórka nie ma pewnosci i jasnych kryteriów.
Leyton za kryterium zagłębiowskości uznał małopolski rodowód Wojkowic.
Zgoda ale historia się tworzy i nie jest dana raz na zawsze np Bytom był niegdys miastem leżącym w Małopolsce. Nie jestem żadnym autorytetem w sprawach historii bo skłamałbym, że to moje hobby (intyeresują mnie niektóre wycinki z historii) i przyznaje Ci rację że popełniłem błąd w okresleniu administracyjnej przynależnosci Wojkowic. Ale przypomnij sobie okres przed buzkową reformą administracyjna kiedy większośc radnych obrażona na Będzin parła w stronę przyłaczenia się do Tarnowskich Gór . Moja wina przyznaję nie śledziłem sprawy do końca . Niemniej przyznasz że jadąc przez Wojkowice dominuja napisy świadczace o sympatii do GKS -u Katowice (wiec jest coś na rzeczy i nie do końca wiadomo gdzie bliżej emocjonalnie Wojkowicom -choć rzyczylibyśmy sobie żeby było inaczej). Tak jak stoi w dalszej części wpisu, który częsciowo zacytowałes, Wam obrońcom Zagłębia z kresów Zagłębia należa się podziękowania i szacunek. Dlatego sorry za mój bład i wątpliwości ale tak jak pisał Bankier temat jest do dyskusji i wspólnie musimy go jakoś rozwiązać.
3.Jakiś gość wpisał, że Olkusz i Bukowno są w Małopolsce i nie należy ich wypisywać. Załoze sie że to fan gks-u lub inny niezagłębiak. W tym przypadku miasta te zosały wcielone do Małopolski - zwycięzyła przewaga lobby małopolskiego w sejmie - i nikt się mieszkańców o opinie nie pytał. Po powrocie Sławkowa do woj Śląskiego również Bukowno i Bolesław zaczęły walczyć o powrót do poprzednich granic. W przypadku miast na wschodzie Zagłębia radni i społecznosci równiez są podzielone choć nie wiem w jakich proporcjach. Tu również należą się podziekowania dla Zagłębiaków z tamtych stron (ich flagi są widoczne i mają prosty i estetyczny design - przypominający flagi Celtic'u :-) ).

4. Co do Szadiego i Amstada to widzę po wpisach na stronie FB 03, że nalezą oni do grupy. Marcin Ty ich znasz więc powiedz mi czy oni tak się tylko zgrywają czy też rzeczywiście nie zależy im na tym by nas przybywło a nie ubywało. Mnie sie wydaje ,że to forum i ta strona powodują zmiane wizerunku i organizowanie sie ruchu kibicowskiego, ale wypowiedzi tych młodych dżentelmenów na to nie wskazują ;-)

Houk!
Krawiec

Postprzez Kamilsts 2003-05-25, 10:56 pm

:twisted: Amstat :twisted: ultrasem :-)
Kamilsts

Postprzez Kamilsts 2003-05-25, 11:00 pm

Aha a co do tego gdzie ma być robiona flaga to jest mi to obojętne byle by była zajebista :-)
No może nie całkiem obojętne ! tzn. nie dajcie jej robić nikomu związanemu ze Szczakową bo przyjadą z Chwdp i powiedzą że to ich flaga :twisted:
Szczakowianka i Policja to jebana koalicja !!!
Kamilsts

Postprzez Leyton 2003-05-25, 11:06 pm

Widzisz Krawiec! Ja akurat z Wojkowic nie jestem i miałbym też swoje powody, aby to miasto zaliczyć do hanysowa (mentalnie, nie geograficznie i historycznie). Kiedyś już o tym pisałem, ale nie chce mi się powtarzać. Bronię ich, bo chyba sporo się tam zmieniło i większość wojkowiczan to kibice Zagłębia. Zresztą to miasto leży po NASZEJ stronie Przemszy. Koniec, kropka.
Leyton

Krawiec

Postprzez Krawiec 2003-05-25, 11:24 pm

Ok, perzcież ja ich też nie atakuje i chciałbym żeby wszystkie miasta od Bobrownik, Zawiercie aż po Olkusz były i historycznie i mentalnie w Zagłębiu ale tak jak pisałem umieszczenie ponad dwudziestu miejscowości jest problemem technicznym - nalezałoby zmniejszyć rozmiar czcionki i z daleka nikt nie rozpoznałby nazwy swojego miasta.
Dlatego zastanawiam się nad jedną kategorią, któraby określała miasta i miejscowości poza czwórką. Zastanawiam się nad takim rozwiazaniem
Sosnowiec & Dąbrowa Górnicza & Będzin & Czeladź & Kresy Zagłębia.
Słowo Kresy ma przecież pozytywny wydźwięk.
Krawiec

Postprzez Leyton 2003-05-25, 11:40 pm

Kresy? Szczerze? Taki sam jak i Czerwone Zagłębie. I nie o to chodzi, że ja tak to odbieram. Tak to odbierze większość. Sam fakt, że wspomniałeś o wydźwięku kresów świadczy o tym, że nie jest to takie jednoznaczne.
Moim zdaniem tylko: Sosnowiec-Będzin-Dąbrowa G. - Czeladź. Jeśli wojkowiczanie "powalczą" o swoje miasto to się ich "dopisze" :mrgreen: . Muszą powalczyć, bo dobrze wiedzą o co chodzi (historia kibicowania w W-cach nie kłamie).
Leyton

Kresy

Postprzez Krawiec 2003-05-25, 11:57 pm

Bez przesady , nie chcesz mi chyba powiedziec że kresy do pojęcie polityczne czy ideologiczne a nie geograficzne. Umieszczenie tylko czwórki jak widzisz po wpisach będzie budzić roszczenia wśród tych na ktrórych na przcież bardzo zależy i sprawa nie dotyczy tylko Wojkowic.
pojęcie Kresy jest logicznie nieostre i moim zdaniem adekwatne do problemu wyznaczenia granic Zagłębia oraz rozwiązuje problem techniczny.
Krawiec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice