Po pierwsze nie pisałem nigdzie, że pragnę mieć szalik z wroną:)
Po drugie jako kibic Ruchu tam jestem, powiedzmy u siebie, więc sobie pozwalam, tu natomiast jestem w gościach więc minimum kultury mnie obowiązuje.
Qba napisał(a):"...że każdy Zagłębiak jest kurwą, szpiclem i należy go nienawidzieć..."
proponuje zakonczyc kariere tego pana na forum i nie zuzywac klawiszy na klawiaturze, bo glupoty sie nie wyleczy...
Jeśli chodzi o ten kawałek to jak już tu ktoś zaczął łapać, nie pisałem, że tak jest, ale że tak można by wnioskować gdyby stosować metodę osób mówiących, że wszyscy Ślązacy to chuje bo byli przeciw Polsce i np. kolaborowali z nazistami. To, że do np. MO na terenie Śląska przyjmowano wiele osób z terenów Zagłębia bo nie ufano Ślązakom to nie jest żadna tajemnica (z czasem zaczęto też ich zwozić z różnych części Polski), polecam udanie się do biblioteki i poczytanie knig o sytuacji politycznej na tych terenach przed końcem wojny i zaraz po niej, takich książek jest trochę i powinny się znajdować w każdej większej bibliotece nawet w Sosnowcu :wink:
Jeśli chodzi o to czy kibice Zagłębia to lewacy:
ja się domyślam (a właściwie jestem pewien), że nie każdemu z Was to odpowiada, ale nie zmienia to faktu, że od już kilku lat idziecie w tym kierunku. Głupawy przykład: popatrzmy np ilu kolegów tu obrazkami nawołuje do walki z "nazizmem". Ja wiem, że teoretycznie antynazizm nie musi być oznką takich poglądów, ale w przyrodzie rzadzko się przytrafia by antynazizm nie szedł w parze z lewackimi poglądami (chyba to przyznacie?). A jak Wy to widzicie, czy nie ma podstaw do barania Was za czerwonych?