Za Co Nie Lubie Hanysów, Klubów Ze Śląska i nie tylko :))

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez no_alibi 2005-01-24, 6:15 pm

Krawiec napisał(a):
no_alibi napisał(a):
qwerty napisał(a): kibice chorzowscy to idioci

Inteligent się znalazł :twisted:

Po tym co wypisywałeś na forum Ruchu w wątku o czaszce SS na temat Zagłebiaków wsydziłbyś się tu wchodzić. Skąd ja to znam to podszywanie się za tutejszego :?

Tutejszy- to taki żart, nie bierz tego dosłownie, nie mam zamiaru podszywać się pod nikogo.

Jeśli chodzi o to co tam pisałem, to taki mam pogląd, niczego się nie wstydzę. Jeśli kogoś interesuje to może sobie przeczytać:
http://www.ruch.chorzow.pl/forum/viewto ... 9&start=45
Może zotany na wstępie wywalony z tego forum, za to co pisałem na innym, ale mam to gdzieś. Może wyniknie z tego jakaś rozmowa, jeśli czas pozwoli to chętnie podyskutuję :wink:
no_alibi

Postprzez quickstarter 2005-01-24, 8:57 pm

przeczytalem twoj popisowy post. I powiem ci ze tylko wyjatkowo bezczelna ciota moze chciec dyskusji po tym co zostalo tam napisane. Slabo sie orientujesz w temacie ZS i lepiej nie proboj juz zabierac glosu. A za wrzucenie wszystkich fanow Zaglebia do jednago czerwonego wora chetnie leb bym ci urwal. I jeszcze jedno - nie rozumiem tego oburzenia twych kumpli po szalu, draznia ich jakiekolwiek elementy umieszczane przez innych na fanach, szalach itp? Maja tak samo kiepskie podstawy do wrzeszczenia Sieg Heil jak ja. Niech maja pretensje do kibicow Lazio za wzniesione w gore prawe dlonie (chwala za to fanom Lazio - wiernosc idealom i tradycji). I tyle o dyskusji z toba - chcesz dyskutowac to nie obrazaj wczesniej. Koniec.

I jeszcze cos: bedziecie mieli na swoim "inteligentnym" forum nowe rewelacje - prace nad szalem "1906 ekSStremisci znad Brynicy" zostaly wlasnie zakonczone :P Niestety sa tylko dla waskiego grona koneserow ;))
quickstarter

re

Postprzez Qba 2005-01-24, 9:08 pm

"...że każdy Zagłębiak jest kurwą, szpiclem i należy go nienawidzieć..."

proponuje zakonczyc kariere tego pana na forum i nie zuzywac klawiszy na klawiaturze, bo glupoty sie nie wyleczy...
Qba

...

Postprzez Krawiec 2005-01-24, 9:19 pm

No-alibi o nas

"Wśród kibiców Zagłębia od kilku lat prym wiodą lewacy (potwierdzeniem tego jest choćby flaga Czerwone Zagłębie) i raczej nic nie zapowiada tego by się to zmieniło. Sam jestem zdziwiony, że takie motywy pojawiają się na ich szalach, choć ostatnio resztki kibiców o prawicowych poglądach zebrały się i wywiesili flagę z krzyżem celtyckim. Może nie wiedzą co to jest?"

i jeszcze jeden opisik np-alibi :

Hmmm.. zacznę od przedstawienia typowej postawy chłopaków z Zagłębia. Otóż spora część z nich (oczywiście jest to uogólnienie, ale są podstawy to takich twierdzeń) to osoby, które można bez przesady nazwać zwykłymi lewakami. Te łajzy wszelkie przejawy patriotyzmu odbierają jako przejaw "nazizmu", sami nie mają szacunku do własnej ojczyzny, a bzdurnym tego przykładem może być fakt, że osoby będące kibicami Z.S. swego czasu zabawiały się krojeniem małolatów z naszywek ... Polski. I nagle gdy zaczyna się rozmowa o Śląsku, Ślązakach te czerwony kurwy mają czelność powoływania się na historię Polski i wygadują różne niesamowite opowieści, nie wiadomo skąd następuje wybuch miłości do ojczyzny . Wracając do tego co opowiadają to nie należy traktować słów jakiegoś pustaka poważnie. Równie dobrze można by dojść do wniosku, że skoro czerwoni po wojnie, ze względu na swą nieufność do Ślązaków masowo przyjmowali do MO i bezpieki ludzi z Zagłębia to znaczy, że każdy Zagłębiak jest kurwą, szpiclem i należy go nienawidzieć. Uogólniać może każdy, ale na ile to będzie sprawiedliwe dla innych, i na ile będzie to bliskie prawdzie to już inna sprawa.

Po tym co przeczytałem mnie się nie chce z tobą dyskutować - bo po prostu nie ma z kim.
Ostatnio edytowano 2005-01-24, 9:23 pm przez Krawiec, łącznie edytowano 1 raz
Krawiec

Postprzez quickstarter 2005-01-24, 9:21 pm

Krawiec - nie sadze by ktokolwiek stad mogl napisac takie kretynizmy
quickstarter

Postprzez WOJTEK 2005-01-24, 9:32 pm

PANOWIE. NIE RÓBCIE TU SĄDU NAD CZAROWNICAMI. NAPISAŁ TO NA NASZYM FORUM ? NIE. WIĘC O CZYM ROZMOWA ?? JAK NAPISZE COŚ TAKIEGO U NAS TO WYLECI. A NA RAZIE BEZ PANIKI . :lol:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Krawiec 2005-01-24, 9:52 pm

WOJTEK napisał(a):PANOWIE. NIE RÓBCIE TU SĄDU NAD CZAROWNICAMI. NAPISAŁ TO NA NASZYM FORUM ? NIE. WIĘC O CZYM ROZMOWA ?? JAK NAPISZE COŚ TAKIEGO U NAS TO WYLECI. A NA RAZIE BEZ PANIKI . :lol:

Żadnej paniki Wojciech ale link do tych wypocin i zaproszenie do dyskusji jest równozanczny z banem. Ja okazałbym wielkoduszność niech się dalej produkuje - bo z punktu widzenia Monty Python'a jest to nawet interesujące.
Krawiec

Postprzez WOJTEK 2005-01-24, 10:05 pm

WŁAŚNIE , ZACNY KOLEGO. ZOBACZYMY CO PRZYSZŁOŚĆ PRZYNIESIE. 8) 8)
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez fabian 2005-01-25, 11:43 am

W sumie to gość napisał coś w stylu: Na forum www.cioty.pl napisałem, że Wasze matki to kurwy. Zapraszam wszystkich do dyskusji o tym."

Niby nie ma powodów do bana, ale chyba dyskusja z tym kolesiem jest poniżej naszej godności.

Pzdr.

T.
fabian

Re: re

Postprzez Krawiec 2005-01-25, 12:21 pm

Qba napisał(a):

proponuje zakonczyc kariere tego pana na forum i nie zuzywac klawiszy na klawiaturze, bo glupoty sie nie wyleczy...

Akurat kolo miał coś odwrotnego na myśli. Chciał się wczuć w tego obiektywnego - coś w stulu nie wszyscy "gorole to ścierwo" . Słusznie napisał quickstarter , koleś rozpisuje się o nas, a gówno ma w głowie nie wiedzę.

Skąd on czerpie inspiracje ? To tak jakby zmiksować Kutza z Tejkowskim. Poza tym w innym temacie udziela się na temat potrzeby zrobienia szala z symbolami nazistowskimi ("sokoro wrona jest niedozwolona, to może pomyślimy o innych") , a w avatarze orzeł i baiało-czerwony sztandar :shock: :?
Krawiec

Postprzez Krawiec 2005-01-25, 12:23 pm

Qba napisał(a):

Akurat kolo miał coś odwrotnego na myśli. Chciał się wczuć w tego obiektywnego - coś w stulu nie wszyscy "gorole to ścierwo" . Słusznie napisał quickstarter , koleś rozpisuje się o nas, a gówno ma w głowie nie wiedzę.

Skąd on czerpie inspiracje ? To tak jakby zmiksować Kutza z Tejkowskim. Poza tym w innym temacie udziela się na temat potrzeby zrobienia szala z symbolami nazistowskimi ("sokoro wrona jest niedozwolona, to może pomyślimy o innych") , a w avatarze orzeł i baiało-czerwony sztandar :shock: :?
Krawiec

Postprzez no_alibi 2005-01-25, 1:21 pm

Po pierwsze nie pisałem nigdzie, że pragnę mieć szalik z wroną:)
Po drugie jako kibic Ruchu tam jestem, powiedzmy u siebie, więc sobie pozwalam, tu natomiast jestem w gościach więc minimum kultury mnie obowiązuje.

Qba napisał(a):

Jeśli chodzi o ten kawałek to jak już tu ktoś zaczął łapać, nie pisałem, że tak jest, ale że tak można by wnioskować gdyby stosować metodę osób mówiących, że wszyscy Ślązacy to chuje bo byli przeciw Polsce i np. kolaborowali z nazistami. To, że do np. MO na terenie Śląska przyjmowano wiele osób z terenów Zagłębia bo nie ufano Ślązakom to nie jest żadna tajemnica (z czasem zaczęto też ich zwozić z różnych części Polski), polecam udanie się do biblioteki i poczytanie knig o sytuacji politycznej na tych terenach przed końcem wojny i zaraz po niej, takich książek jest trochę i powinny się znajdować w każdej większej bibliotece nawet w Sosnowcu :wink:
Jeśli chodzi o to czy kibice Zagłębia to lewacy:
ja się domyślam (a właściwie jestem pewien), że nie każdemu z Was to odpowiada, ale nie zmienia to faktu, że od już kilku lat idziecie w tym kierunku. Głupawy przykład: popatrzmy np ilu kolegów tu obrazkami nawołuje do walki z "nazizmem". Ja wiem, że teoretycznie antynazizm nie musi być oznką takich poglądów, ale w przyrodzie rzadzko się przytrafia by antynazizm nie szedł w parze z lewackimi poglądami (chyba to przyznacie?). A jak Wy to widzicie, czy nie ma podstaw do barania Was za czerwonych?
no_alibi

...

Postprzez Krawiec 2005-01-25, 2:54 pm

"Polski patriota" no-alibi o fajnym szalu z wroną (po polsku, a po śląsku orłem III Rzeszy):

"Kiedyś na jakimś wyjeździe zauważyłem u jednego chłopaka ciekawy szalik. O ile dobrze pamiętam na jednym końcu był symbol KKK z herbem Ruchu w środku, na drugim orzeł (taki jak w III rzeszy był na topie ) z tym, że zamiast swastyki trzymał w szponach herb Niebieskich i chyba napis white power. Jeśli ktoś kojarzy o czym mówię to interesuje mnie czy jest możliwoś kupienia takiego (przypuszczam, że mało prawdopodobne, ale spytać warto), a także gdyby ktoś dokładnie go opisał."

O tym czym jest Czerwone Zagłębie i czym różni się postawa anarchistyczna czyli w naszym(w większości) przypadku głęboka nieufnośc w politykę od faszyzmu i komunizmu (który u nas nie ma racji bytu) mogę ponawijać z kimś rzeczywiście otwartym na wiedzę i jakąś wiedze posiadającym.
Bezczelnie odsyłasz nas do biblioteki przychodzac w gościnę . Jeśli ktoś uchodzacy za oczytanego chce podeprzeć się materiałem historycznym to wypada mu podać autorów i tytuły.

Nie zaśmiecaj już naszego forum projekcjami powtarzanymi po Kutzu, który nawet nie zna historii Śląska (patrz wywiad w Przekroju pt. "Slązak czyli kto ?" ) , a co dopiero Zagłębia.
Krawiec

Postprzez no_alibi 2005-01-25, 5:47 pm

Widzę, że chcesz ze mnie zrobić nazistę. Możesz wierzyć lub nie, ale jestem daleki od rajcowania się III Rzeszą choć pewnie moje poglądy można nazwać faszystowskimi. Mnie też nie przeszkadza gdy "anarchista" odmawia mojej osobie patriotyzmu, znaczy, że może nawet nim jestem :wink:

postawa anarchistyczna czyli...głęboka nieufnośc w politykę

Hehe, a to żart. Postawa nawet anarchistyczna, jeśli tak chcesz ją nazywać czy tzw. "walka z nazizmem" to nie są postawy polityczne? To nie jest polityka? Jestescie tak samo polityczni jak i ja i jak na mój gust jesteście lewakami (bez obrazy, takiego używam określenia). Ja wiem, że u Was jest moda (ma to coś wspólnego z sosnowieckimi skinami jak sądzę, ale mogę się mylić) na mówienie o "apolityczności", ale coś takiego nie istnieje.

mogę ponawijać z kimś rzeczywiście otwartym na wiedzę i jakąś wiedze posiadającym

Rozumiem, że chodzi Ci o taką wiedzę jaka jest Wam na rękę? Jak na razie wypowiadałem się tylko na temat ściągania mieszkańców Zagłębia do pracy np. w MO, uważasz, ze sobie to wymyśliłem? Uwierz ,że sobie tego nie wymyśliłem, co jednak o niczym nie świadczy, równie dobrze można by podać przykład Zagłębiaków, którzy walczyli z komuchami (co kończyło się najczęściej na Radosze gdzie czerwoni zatrudniali... tych samych strażników , któtrzy służyli gestapo).
no_alibi

...

Postprzez Krawiec 2005-01-25, 7:06 pm

A ja słyszałem, że powojenne strajki w kopalniach i lewicę patriotyczną (PPS) w Zagłębiu zgasili UB-cy m.in byli członkowie gestapo ze Śląska. Słyszałem to z ust historyka ale nie wierzę na słowo.

Nie mędrkuj bo wg takiego ujęcia sprawy każde otworzenie ust jest polityką. W postawie wyrażanej powszechnie na tym forum chodzi o nieufność dla klasy politycznej, a zwałszcza dla tych, którzy proponują proste rozwiązania typu wyciąc żydo-komunę .

Dla mnie jestes spalony bo avatar, którym się zasłaniasz jest symbolem męczęństwa narodu polskiego, a ty fascynujesz się jakimiś KKK , wiatrakami i innym gównem, które nawiazuje do winnych tego męczeństwa. W dodatku chcesz to gówno mieszać z symbolem klubu , który powstał dzięki Ślązakom walczącym z pruskim imperializmem.

Moze dlatego hanysy maja takie zdanie o Polakach bo w Chorzowie ci napływowi to jacyś pomyleńcy. Życzę ci żeby twoi ziomale widząc na tobie szal biało - czerwnony nazwali cię "polską świną" i ostro ci wpierdolili - może byś się obudził.

EOT
Krawiec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice