Krawiec napisał(a):Atomic jesteś jedynym kibicem Ruchu, z którym mozna się komunikowac i który ma dystans do siebie - może dlatego, że nie masz takiego odpału na punkcie OS.
Krawiec, ja odpowiadam za siebie i w tym momencie nie jako kibic Ruchu. W koncu pilka nozna nie ma (niepowinna miec) nic wspólnego z polityka. Jezeli chodzi o OS to jest to moja ojczyzna.
Nie jestem sam pod tym wzgledem - wiele ludzi jest ze Slaska. Ale czy jest cos takiego jak
narodowosc Slaska?
Jak wyzej napisalem jestem Niemcem z OS, tak jak inni sa Niemcami z Bawarii. Niespotkalem sie jednak z objawem zeby n.p. mieszkancy Bawarii wyrzekali sie obywatelstwa niemieckiego. Historia Slaska jest odmienna od historii n.p. regionu jak Bawaria. O historii pisalem juz gdzies wyzej. Ludzie ze Slaska którzy czuja sie Niemcami, Polakami, Czechami - sa tez tacy którzy niechca (nie sa wstanie) tego sprecyzowac i deklaruja sie poprostu jako Slazacy.
Tak to juz jest - Slazacy sa mieszanina glównie trzech w.w. narodów.
Wlasnie dlatego z mojego punktu widzenia nie ma czegos takiego jak narodu Slaskiego. Ale to tylko moja opinia.
Krawiec napisał(a):Przyznasz, że prowokacja typu "Niech żyje święta wojna bo kibic Ruchu Gerard jest tam ukazany jako alkoholik i fajtłapa" nie powinna wywoływać piany u zrównoważonego psychicznie człeka. Czekałem na jajcarską ripostę z waszej strony ale znowu na ogół popłynela piana z ust i bluzgi : Luke , Lutz(ek) , Patton itd.
Nieznam tego serialu o którym jest mowa. Ale masz zupelnie racje - osobiscie nierozumie dlaczego wystarczylo ze cos napisales na Forum Ruchu odrazu lecialy bluzgi. Z tych których znam osobiscie nikt nie pisal bluzg. U Lutza szybko wyczules gdzie uderzyc aby wywolac odpowiednia reakcje. Ja raczej nie wchodze na czyjes forum aby prowokowac. Bo w koncu za duzo nerwowych dzieciaków po necie grasuje. A na czytaniu napinek, grozb, bluzg itd. takich cepów raczej mi nie zalezy.
Krawiec napisał(a):Mimo wszystko tego samego życzę Ślązakom i Zagłebiakom. A na meczu można, a nawet rzeba trochę sie powadzić jak wy to mówicie ale z jajem, a nie z pianą i siekierą.
I tak ma byc! Ciesze sie juz na derby w Maju ´05.