Zagłębie Sosnowiec - Podbeskidzie Bielsko-Biala (kibicowsko)

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez DaMi 2004-11-02, 8:29 pm

Obrazek
DaMi

Postprzez TeEsiak 2004-11-02, 8:38 pm

specjalnie wybrales najgorsze zdjecie gdzie jest przerwa albo nawet sie mecz nie rozpoczal ?
Obrazek
Ostatnio edytowano 2004-11-02, 8:41 pm przez TeEsiak, łącznie edytowano 1 raz
TeEsiak

Postprzez DaMi 2004-11-02, 8:41 pm

TeEsiak napisał(a):specjalnie wybrales najgorsze zdjecie gdzie jest przerwa albo nawet sie mecz nie rozpoczal ?

Akurat to żdjęcie jest skopiowane z pewnej stronki której autor szył wam flage :evil:
DaMi

Postprzez TeEsiak 2004-11-02, 8:43 pm

aha to sorko myslalem ze to jakis taki kaprys twoj :) zeby nas osmieszyc na forum czy cos XD

pozdrawiam

tu macie fotki z tych wyjazdow jak cos :)

chorzow
Obrazek
http://www.tsp.friko.pl/ruch-ts/006.jpg
radomsko
Obrazek
http://www.tsfoto.friko.pl/rks-ts/16b.jpg
Obrazek
http://www.tsfoto.friko.pl/rks-ts/20.jpg
Stalowa wola
Obrazek
http://www.tsfoto.friko.pl/stalsw-ts/8.jpg
Ostatnio edytowano 2004-11-04, 3:52 pm przez TeEsiak, łącznie edytowano 3 razy
TeEsiak

Postprzez UK 2004-11-03, 10:17 am

:twisted: PONAD NAMI TYLKO GÓRY FANÓW STALI W BIELSKU.
:? Chyba Mi nie wyszło.
:wink:
UK

...

Postprzez Krawiec 2004-11-03, 12:14 pm

A mnie się nazwa Podbeskidzie podoba. Primo po pierwsze jest ona na przekór hanysom bo oni nie uznają takiego regionu (dlatego ,że marzą o odtworzeniu Górnego Śląska , autonomicznego regionu, w historycznych granicach). To Bielszczanie naklejali sobie na samochodach, koło rejestracji "Nie jestem hanysem, jestem mieszkańcem Podbeskidzia". Od tego czasu Podbeskidzie stoi ościa w gardle RAS i całej "narodowości ślaskiej".

Nie jest też prawdą Mati, że klub nie ma tradycji bo powstał na bazie BBTS , a to klub z długą tradycją.

Ja bym tu nie zaogniał stosunków pomiędy TSP a BKS bo one w B-B nie są takie ostre jak się niektórym wydaje. Wielu fanów TSP jak wynika z ich forum chodzi na siatke BKS i odwtrotnie.

Być moze kiedyś sekcje piłkarskie obu klubów się połączą - sprawa była juz kiedyś poruszana w Bielsku.

Pozdrawiam całe B-B , zwłaszcza Złote Łany .
Krawiec

Postprzez robek_BKS 2004-11-03, 12:52 pm

1.Klub nie powstał na bazie BBTS i nie odwołuje się do jego tradycji
2."Ja bym tu nie zaogniał stosunków pomiędy TSP a BKS bo one w B-B nie są takie ostre jak się niektórym wydaje" - zapraszam do Bielska
3."Wielu fanów TSP jak wynika z ich forum chodzi na siatke BKS i odwtrotnie." :lol:

W Bielsku TYLKO BKS :!: :twisted:

P.S Tu toczy się ciekawa dyskusja fanów ceramedu :lol:
http://ts.podbeskidzie.com/forum/viewtopic.php?t=461&sid=bb5a45e8cf0ba1eda12efb96c30b938f
robek_BKS

...

Postprzez Krawiec 2004-11-03, 12:59 pm

Sorki nie miałem na myśli fanatyków ale zwykłych kibiców, skoro na forum TSP piszą, że chodza czasem na siatkę to jaki mają cel żeby ściamniać. W B-B byłem nie jeden raz, nawet tam mieszkałem.

Przez takie napinki giną ludzie , w Krakowie już 3 chłopak w tym roku. Zajmijcie sie chłopaki kibicowaniem, a nie wojenkami .
Krawiec

Postprzez Tomano 2004-11-03, 3:04 pm

Krawiec nic nie mam do waszego manfestu i do was Piknikow ale my kibice ZAGŁEBIA SOSNOWIEC mamy przyjaciol tylko w fanach Stali Bielsko :!: Dobrze by wiec bylo zebys nie przekonylaw nas do wrogow naszych przyjaciol :!: W Bielsku tylko BKS :!:
Tomano
Adventure Group

Postprzez fabian 2004-11-03, 3:35 pm

Tomano napisał(a):Krawiec nic nie mam do waszego manfestu i do was Piknikow ale my kibice ZAGŁEBIA SOSNOWIEC mamy przyjaciol tylko w fanach Stali Bielsko :!: Dobrze by wiec bylo zebys nie przekonylaw nas do wrogow naszych przyjaciol :!: W Bielsku tylko BKS :!:
Abstrahując od moich poglądów na ten temat, jak sądzę, Krawiec pisał to swoim imieniu, więc nie widzę potrzeby mieszać tu kilku spraw.
Pzdr.
fabian

krótka historia Podbeskidzia

Postprzez pimpol 2004-11-03, 7:26 pm

Witam fanów Zagłębia!
Co do historii Podbeskidzia - już po krótce wyjaśniam. Jak już Krawiec pisał Podbeskidzie powstało po fuzji Bielskich klubów BBTS, DKS Komorowice i Interu Bielsko(dawni Budowlani). Wtedy BBTS grał w V lidze a DKS grał w A-klasie. Po fuzji 80% drużyny stanowili zawodnicy byłego BBTS-u. Ciężko tutaj więc zapomnieć o BBTS-ie i sami nie rozumiemy dlaczego obecny zarząd odcina się od historii. Nie oznacza to, ze nie będziemy walczyć o swoje. Powstały klub przyjął nieszczęśliwie nazwę sponsora CERAMED Komorowice, ale i trzon BBTS !!! i rozgrywał mecze na boisku w Komorowicach. Po awansie do 3 ligi drużyna przeniosła się do Bielska i korzystała z gościnności bialskiej stali.
Tak to w skrócie wygląda.
Pozdrawiam i liczę na ciekawe, coolturalne widowisko.
hej!
pimpol

Re: krótka historia Podbeskidzia

Postprzez xXx_1906 2004-11-03, 10:28 pm

pimpol napisał(a): bialskiej stali.

Chyba jakbyś napisał Stali to nic by ci się nie stało.[/b]
xXx_1906

bialska Stal

Postprzez pimpol 2004-11-03, 10:36 pm

Stali
pimpol

...

Postprzez Krawiec 2004-11-04, 12:00 am

Tomano , to że mamy przyjaciół z BKSu nie znaczy., że musze być wrogo nastawiony do Podbeskidzia. Ja nie nakłaniam nikogo do przyjaźni z Podbeskidziem ale do powstrzymania się od wrogości i napinki typu "nie macie tradycji", "TSPajace" itd. . Od takich małych napinek się zaczyna, a kończy się na ofiarach śmiertelnych wśród przypadkowych kibiców. Nie róbcie z Bielska drugiego Krakowa albo Łodzi.

Chciałem tylko zebyśmy zadziałali na tej samej zasadzie jak na meczu z Koroną - oni śpiewali Polonia W., a my Legia i obeszło się bez bluzgów. Więc konkretnie w niedziele wobec "Podbeskidzie", zaśpiewajmy głośniej o "BKS". Jednym słowem pozytywny doping .

Fabian ma rację, wypowiadam się w tylko w swoim imieniu i to zaznaczyłem na forum TSP. Natomiast kiedyś było głośno o fuzji sekcji piłkarskiej BKS i Podbeskidzia. Nie wtrącam się bo jedni i drudzy kibice z B-B mogą sobie takiej fuzji nie wyobrażać ale decyzje często zapdają odgórnie. Co wówczas ?

Ja patrząc zupełnie z zewnątrz widziałbym wielkie korzyści dla Bielska w takim posuniuęciu . 10 tysiaków na trybunach , wyjazdy po 300 - 400 osób
i możliwosć oglądania w swoim mieście najlepszych polskich klubów po awansie.

Poza tym tak jak mówiłem wcześniej samo pojęcie Podbeskidzie jako coś co jest stworzone przeciw górnośląskiej dominacji zasługuje na szacunek.
Krawiec

Postprzez robek_BKS 2004-11-04, 9:41 am

Samo pojęcie Podbeskidzia zasługuje na szacunek,ale nie w odniesieniu do klubu,nazywają się tak chyba od 2 sezonów,a wcześniej nazwa była zmieniana co sezon.Do fuzji nigdy nie dojdzie, bo nie zgodzą się na to działacze BKS-u.Powoli już widać że tsp sypie się finansowo i organizacyjnie,to tylko kwestia czasu kiedy w Bielsku piłkarze BKS-u będą numerem 1 tak jak dziś ich kibice.

W BIELSKU TYLKO BKS :!:
robek_BKS

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice