Nasz forum

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Re: Nasz forum

Postprzez Pesto 2004-09-20, 4:02 pm

Monti napisał(a):wystartować z nową obsadą moderatorów.

funkcję moderatora powinna sprawować osoba nie zwiazana z żadną z grup, osoba sporadycznie wypowiadająca sie na forum za to systematycznie go czytająca. Nie wspomną że powinna to być osoba rozsądna i obiektywna.

zgłaszam WAB oraz IQ (jeżeli się zgodzą)

forum buraczeje w coraz większym stopniu , niech każdy sobie dośpiewa resztę
Pesto
kumaty

Postprzez Sadek 2004-09-20, 4:30 pm

No to widze, że lece...
Sadek
dj. transfer

Re: Nasz forum

Postprzez WAB 2004-09-20, 4:52 pm

Pesto napisał(a):
Monti napisał(a):wystartować z nową obsadą moderatorów.

funkcję moderatora powinna sprawować osoba nie zwiazana z żadną z grup, osoba sporadycznie wypowiadająca sie na forum za to systematycznie go czytająca. Nie wspomną że powinna to być osoba rozsądna i obiektywna.

zgłaszam WAB oraz IQ (jeżeli się zgodzą)

forum buraczeje w coraz większym stopniu , niech każdy sobie dośpiewa resztę

Nie zgadzam sie
WAB

Postprzez Wally 2004-09-20, 5:10 pm

Ja myślę, że w każdym dziale powinni być moderatorzy odpowiedzialni za daną funkcję, np. hokej Brzydal, siatkówka Sadomen, liga typerów - ludzie robiący typerów, piłka nożna np. Krawiec, kibice, np. Mumin lub Wojtek. I żeby każdy był odpowiedzialny tylko za swoje podwórko (czyt. swój dział) A co do adminów, to Ci co zrobili to forum i prowadzą stronkę. Nie wiem czy to dobry pomysł dla was, ale wg mnie odpowiedni.
Wally

Postprzez Aneczka 2004-09-20, 5:43 pm

Moim zdaniem to dość dobry pomysł :!: akurat fajnie podałeś kto do czego, do tych kibiców bardziej Mumin :!:
Aneczka

Postprzez fabian 2004-09-20, 6:17 pm

Musiałem sobie odpuścić forum z powodów osobistych na kilka dni, wszedłem i oczom nie wierzę. Jaja jak berety.

Trochę smieszy mnie ta dyskusja i ten temat, bo wynosi forum do rangi jakiegoś mitycznego Olimpu kibiców - Bogów, których zdanie, najlepiej wspólne jest oficjalną, jedyną i słuszną ich wolą. To jest totalna aberracja zasad i ideologii forów internetowych.

Wypowiedzi kilku osób świadczą, że nie mają bladego pojęcia o roli moderatora i o pracy, jaką tu wykonują. Trochę niezręcznie jest mi byc adwokatem w swojej własnej sprawie, ale uważam, że rolą moderatorów nie jest merytoryczna ocena wypowiedzi dyskutantów, a tylko i wyłącznie czuwanie nad przestrzeganiem regulaminu, niestety obecnie istniejącego jako zespół wspólnych norm istniejących tylko w głowach modów.

Forum jako takie jest własnością osób prowadzących serwis zaglebie.sosnowiec.pl i one powinny decydować kto i jak ma moderować. A te wszystkie wypowiedzi wprowadzające to forumowe związki zawodowe i rady robotnicze mogą nam tylko zapewnić świetlaną drogę ku przyszłości takiej jak polskie górnictwo.

Pozostając z poważaniem,

Fabian :D
Ostatnio edytowano 2004-09-20, 6:56 pm przez fabian, łącznie edytowano 1 raz
fabian

Postprzez klocek 2004-09-20, 6:23 pm

fabian napisał(a):Musiałem sobie odpuścić forum z powodów osobistych na kilka dni, wszedłem i oczom nie wierzę. Jaja jak berety.

Trochę smieszy mnie ta dyskusja i ten temat, bo wynosi forum do rangi jakiegoś mitycznego Olimpu kibiców - Bogów, których zdanie, najlepiej wspólne jest oficjalną, jedyną i słuszną ich wolą. To jest totalna aberracja zasad i ideologii forów internetowych.

Wypowiedzi kilku osób świadczą, że nie mają bladego pojęcia o roli moderatora i o pracy, jaką tu wykonują. Trochę niezręcznie jest mi byc adwokatem w swojej własnej sprawie, ale uważam, że rolą moderatorów nie jest merytoryczna ocena wypowiedzi dyskutantów, a tylko i wyłącznie czuwanie nad przestrzeganiem regulaminu, niestety obecnie istniejącego jako zespół wspólnych norm istniejących tylko w głowach modów.

Forum jako takie jest własnością osób prowadzących serwis zaglebie.sosnowiec.pl i one powinny decydować kto i jak ma moderować. A te wszystkie wypowiedzi wprowadzające to forumowe związki zawodowe i rady robotnicze mogą nam tylko zapewnić świetlaną drogę ku przyszłości takiej jak polskie górnictwo.

Pozostając z poważaniem,

To dlaczego zamknołeś miedzy innumi watek o fladze Czerwone Zagłebie ?? Moze ktos miał jeszcze coś do powiedzenia w wyżej wymienonym temacie a Ty jaako najwiekszy przeciwnik zamknołes temat , gdy ktos go odkopał.

Moze podaje nienajlepszy przykład, ale jakie są powody zamykania tematów ??
klocek

Postprzez olo69 2004-09-20, 6:49 pm

Zgodnie z tym co napisał Monti forum od początku swojego istnienia było bardzo ugrzecznione w stosunku do kibiców innych drużyn, (moze to i dobrze, a może nie) nie trzeba było pisać, że kibice np: PB zachowali się jak frajerzy, kibice OO są chujami, cwelami, faszystowskimi kurwami itd itp. - wystarczyło napisać nazwe ich klubu z małej litery i juz było nazywane to wielkim napinactwem, frajerstwem itd. (nie wszędzie wyglada to tak jak na naszym forum z reguły jest tak, że my jestesmy cacy a inni są be)
Jak ktoś kiedyś powiedział życie to ciągła walka, a żeby była walka potrzebny jest przeciwnik - skoro nie moze go być na zewnątrz to kwestią czasu było kiedy sami znajdziemy sobie przeciwnika wśród nas - słowem daliśmy się podzielić jak wielogatunkowe bydło ( a raczej sami się podzieliliśmy) kiedyś w Polsce wszyscy zazdrościli Zagłębiu kibiców teraz czytając forum mogą się z nas pośmiać
moja propozycja
- zamknąć forum na miesiąc z wyjątkiem typera (zdaje sobie sprawe, że bedzie chujowo)
- nie zamykać - tylko usunąć wszystkie tematy w których były wzajemne kłótnie (nie dajmy powodu innym do śmiania się z nas)
- może za miesiąc będzie lepiej
olo69

Postprzez fabian 2004-09-20, 6:54 pm

klocek napisał(a):
fabian napisał(a):Musiałem sobie odpuścić forum z powodów osobistych na kilka dni, wszedłem i oczom nie wierzę. Jaja jak berety.

Pozostając z poważaniem,

To dlaczego zamknołeś miedzy innumi watek o fladze Czerwone Zagłebie ?? Moze ktos miał jeszcze coś do powiedzenia w wyżej wymienonym temacie a Ty jaako najwiekszy przeciwnik zamknołes temat , gdy ktos go odkopał.

Moze podaje nienajlepszy przykład, ale jakie są powody zamykania tematów ??

Po odkopaniu tematu się nie wypowiadałem w nim. Temat był zamkniety, bo zeszło na bluzgi i wypowiedzi łamiące nie tylko regulamin ale i konstytucję naszego kraju. Zazwyczaj staram się dodawać (tutaj przyznaję tego nie zrobiłem), że osoby, które mają coś do dodania w temacie, mogą się zwrócić na priv do mnie wtedy odblokuję. Pzdr.
fabian

Postprzez CZaRnYY 2004-09-20, 7:03 pm

Nie wiem czy zmiana modów coś da, ale jeśli ta opcja zwyciężyłaby to stoję na stanowisku, że najlepiej jak moderatorami będą TYLKO osoby, które stworzyły forum i prowadzą stronę Zagłebia ewentualnie poszerzone o pare osób niezrzeszonych nigdzie...
Z osób niezrzeszonych rekomendowałbym Franza...

Pomysł z zawieszeniem forum wg. mnie nic to nie da, w koncu forum znow zostanie odwieszone i wszystko od poczatku sie zacznie...
CZaRnYY

Postprzez ATR 2004-09-20, 7:25 pm

Problem tutaj stanowi fakt, że niektórzy forumowicze zacierają granicę pomiędzy dyskusją, kłótnią i obrażaniem innych. To że ktoś ma inne zdanie lub w określonym momencie postępuje inaczej niż Ty to jego sprawa, ale nie musicie sobie nawzajem bluzgać. Opanujcie się trochę a wszystko wróci do swojego porządku. Ktoś zaczyna bluzganie - kartka i po sprawie. Nie pomoże to ban. Trzeba wyczuć moment kiedy dyskusja schodzi na złą drogę i opamiętać jednego czy drugiego.
ATR

Postprzez fabian 2004-09-20, 7:38 pm

ATR napisał(a):Problem tutaj stanowi fakt, że niektórzy forumowicze zacierają granicę pomiędzy dyskusją, kłótnią i obrażaniem innych. To że ktoś ma inne zdanie lub w określonym momencie postępuje inaczej niż Ty to jego sprawa, ale nie musicie sobie nawzajem bluzgać. Opanujcie się trochę a wszystko wróci do swojego porządku. Ktoś zaczyna bluzganie - kartka i po sprawie. Nie pomoże to ban. Trzeba wyczuć moment kiedy dyskusja schodzi na złą drogę i opamiętać jednego czy drugiego.

No o to własnie chodzi. Zgadzam się w 100 %.

Zwracam jeszcze Waszą uwagę na fakt, że dyskutujecie o modach, a nie widzicie o co chodzi w tej dyskusji. To może Was naprowadzę. Chodzi o kompleks władzy, nadszarpnięte poczucie wartości co poniektórych. Sprawdźcie kto zaczął w innych topicach ten zastępczy temat.
fabian

Postprzez Carlos 2004-09-20, 8:18 pm

Aneczka napisał(a):Moim zdaniem to dość dobry pomysł :!: akurat fajnie podałeś kto do czego, do tych kibiców bardziej Mumin :!:

i m@rcin
Carlos

Postprzez Monti 2004-09-20, 8:22 pm

Łudziłem sie że rozpoczęcie tej dyskusji coś może jeszcze naprawić . Obawiam sie że nic z tego. Być może to forum skazane jest juz na obecną formułe ze wzgledy na to że nie ma na nim ludzi którzy wiele wnosili do dyskusji a którzy unikają teraz tego miejsca.

Ja też juz sie zabieram. Róbcie co chcecie. Jeśli Fabian sugerujesz ze ja rozpoczynając dyskusje miałem na myśłi jakoś władze na forum to zapewniam cie że sie mylisz, choc może opacznie cie zrozumiałem . Niemniej nie prostuj juz tego co chciałeś powiedzieć ja raczej nie prędko tu zajrze. .

Pałeczka teraz jest rękach Krzysia i Ksaqa bo to oni odpowiedzialni sa za formułę forum i to oni decydują co sie z nim dzieje. Ja może zbyt emocjonalnie podeszłem do tematu ale nie wytrzymałem juz i musiałem sie wygadać. Wyszło z tej dyskusji że cały problem to niezbyt uprzejme wpisy nerwowych gości a nie tak jak ja sugeruję że przedewszystkim zły i nieprzemyślany dobór moderatorów a cała reszta to pośrednia konsekwencja tego. Powodzenia i miłej wojenki
Ostatnio edytowano 2004-09-20, 9:18 pm przez Monti, łącznie edytowano 1 raz
Monti
Moderator

Postprzez Franz 2004-09-20, 9:01 pm

Moim skromnym zdaniem zamykanie Forum nawet na kilka dni nie ma sensu i nie przyniesie oczekiwanych rezultatów, a każdy to odwwiedza to forum regularnie wie jak ciężko żyć bez niego ;) .

Zmiana modów jest już chyba lepszym pomysłem, ale pewnie będzie kłopot z ich doborem.

Proponuje również aby żółte kartki mogli dawać wszyscy moderatorzy, a nie tylko Wojtek, bo to czasami wygląda to tak jakby niektórzy forumowicze znający Wojtka myśleli że im nic nie grozi i mogą tutaj robić co chcą.

I jeszcze jedno, co dalej z HP. Moim zdaniem lepiej żeby ludzie kłócili się która książka na wakacje jest ciekawsza niż pisali bzdury w dziale kibice, przez co głównie powstają kłótnie wśród forumowiczów.

To tyle z mojej strony, dawno nie wypowiadałem się na tym forum (poza Ligą Typerów) bo powoli tego nie ogarniam co się tu dzieje :| . Z tym trzeba coś zrobić :!: .
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice