przez fabian 2004-09-20, 6:17 pm
Musiałem sobie odpuścić forum z powodów osobistych na kilka dni, wszedłem i oczom nie wierzę. Jaja jak berety.
Trochę smieszy mnie ta dyskusja i ten temat, bo wynosi forum do rangi jakiegoś mitycznego Olimpu kibiców - Bogów, których zdanie, najlepiej wspólne jest oficjalną, jedyną i słuszną ich wolą. To jest totalna aberracja zasad i ideologii forów internetowych.
Wypowiedzi kilku osób świadczą, że nie mają bladego pojęcia o roli moderatora i o pracy, jaką tu wykonują. Trochę niezręcznie jest mi byc adwokatem w swojej własnej sprawie, ale uważam, że rolą moderatorów nie jest merytoryczna ocena wypowiedzi dyskutantów, a tylko i wyłącznie czuwanie nad przestrzeganiem regulaminu, niestety obecnie istniejącego jako zespół wspólnych norm istniejących tylko w głowach modów.
Forum jako takie jest własnością osób prowadzących serwis zaglebie.sosnowiec.pl i one powinny decydować kto i jak ma moderować. A te wszystkie wypowiedzi wprowadzające to forumowe związki zawodowe i rady robotnicze mogą nam tylko zapewnić świetlaną drogę ku przyszłości takiej jak polskie górnictwo.
Pozostając z poważaniem,
Fabian :D
Ostatnio edytowano 2004-09-20, 6:56 pm przez
fabian, łącznie edytowano 1 raz