PARASOL napisał(a):Ta część jest bardziej skierowana do p.Krawca,który bardzo nerwowo reaguje na wszelkie przejawy stadionowego warcholstwa.
Myślę drogi Parasolu, że trochę uprościłeś sens wypowiedzi Krawca i pomieszałeś z ogólnym tonem jego wypowiedzi w innych wątkach. Pamiętaj, że nie dyskutujemy tu o żultrasach, a o tym, które teksty można uznać za kultowe.
PARASOL napisał(a):Idee prezentowane przez Niego są ze wszech miar słuszne,zastanawia mnie jednak jedno-dlaczego tylko w internecie widać to oburzenie(a skoro niektórym zdarza się blędnie interpretować myśli innych,to zwracam uwage,ze celowo uzyłem słowa WIDAĆ;nie neguję,że takie działania są podejmowane).Skoro postawy części kibiców się komuś nie podobają i jest ich świadkiem to chyba nic nie stoi na przeszkodzie,aby zwrócić uwagę tym personom.
Nie o tym tu dyskutujemy. Powtarzam, dyskusja nie toczy się o tym, czy takie teksty można wyplenić ze stadionu, czy nie, ale czy takie teksty są zabawne. Czy mozna je uznac za kultowe. W ten sposób dowartościowując twórców, ale tylko w domyśle.
PARASOL napisał(a):Nikt chyba nie zaprzeczy,że jest to skuteczniejsze niż pisanie na tym forum,na które większość żultrasów nie wchodzi.Tym samym realizacji powoływanych punktów stowarzyszenia w przedmiocie stadionowego chamstwa bardziej słuzy aktywna postawa zwolenników porzadku na Ludowym niż intenetowa dydaktyka.
Choć jest to nie na temat, odniosę się do Twojej wypowiedzi. Dla mnie najskuteczniejszym rozwiązaniem byłoby, gdyby policja wystrzelała ich z broni ostrej. Najskuteczniejszym, ale czy najlepszym? Jesli uważasz, że dobrym sposobem na wszystko jest strzał w mordę, to jest mi przykro. Mam nadzieję (jestem prawie pewien), że Ciebie w ten sposób nie wychowywano. [btw., zeby ukrócić ewentualne anse, potraktuj to jako przyklad nie aluzję ad personam]. Są ludzie, do których inaczej nie trafisz, pełna zgoda, ale przyznasz, że to forum również może, na swój ograniczony sposób, pełnić pewne funkcje edukacyjne. Konfrontacja swoich poglądów z odmiennymi tylko u osób uposledzonych społecznie nie wywołuje żadnej reakcji. Ja osobiście zauważyłem pewien postęp u kilku dyskutantów, których debiutanckie popisy na długo wryły się w pamięć masową :D :D :D
Niewielki, choć jednak niezaprzeczalny, walor edukacyjny forum nie może stać się argumentem za pomijaniem, przemilczaniem czy sankcjonowaniem chamstwa. A takie wnioski mozna wysnuć z Twojej wypowiedzi.
[...]