Kultowe Cytaty Z Ludowego :) ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez CharoN^ 2004-08-28, 10:50 am

Ja przytoczę jedną sytuację, która zdażyła mi się w czwartek. Ok. 14.00 zbieraliśmy się pod klubem na wyjazd do Rybnika (sparing z ROW-em wygrany 3:1). Pod kasami minąłem się z seniorką, panią Teresą :lol:. Przytoczę mniej więcej dialog, który zaistniał między nami :
p. Teresa - Cześć młody :lol:
Ja - Dzieńdobry.
T - Coś ****** nasi ostatnio grają.
Ja - No nie najlepiej, ale ostatnio remis w Łodzi 2:2, niezły wynik.
T - Jakie 2:2, przecież było 3:3 ***** !!! :lol: :lol:. Byłam do końca meczu.
Ja - W internecie i na TV pisało że był remis 2:2 ...
T - Mówie ci, że było 3:3 i mnie nie w******. :lol: :lol: :lol:

Pani Teresa to jest jednak numer 1. Pozdrawiam :D
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez Franz 2004-08-28, 2:10 pm

Heheh, ale w końcu była na meczu i widziała 6 bramek, 3 dla nas i 3 dla ŁKS-u, tylko że po jednej bramce nie uznał sędzia :] .

A to że nie znała wyniku to wina tego, że w Łodzi na stadionie zapomnieli włączyć zegar... :lol: :lol: :lol:
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez ŁOSKI1906 2004-08-28, 8:27 pm

Gośc ktory siedzal na krzesałku i usiłował dopingować przez kilkadześat minut:''Teraz zaśpiewamy coś fajnego:PZPN PZPN J...Ć .....''
nagle sie zrobiło głośno :lol:
ŁOSKI1906
Os.Piastów oficial fans

Postprzez Qba 2004-08-28, 9:50 pm

Wariat napisał(a):Gośc ktory siedzal na krzesałku i usiłował dopingować przez kilkadześat minut:''Teraz zaśpiewamy coś fajnego:PZPN PZPN J...Ć .....''
nagle sie zrobiło głośno :lol:

co w tym kultowego? :shock:
Qba

Postprzez ŁOSKI1906 2004-08-28, 10:16 pm

Jak sie nie podoba to sie nie odzywaj !!
ŁOSKI1906
Os.Piastów oficial fans

Postprzez warchlak 2004-08-28, 11:21 pm

Wariat napisał(a):Jak sie nie podoba to sie nie odzywaj !!

Wariat nie pyskuj do starszego :lol:
warchlak
Prowokator

re

Postprzez Qba 2004-08-29, 9:21 am

Wariat napisał(a):Jak sie nie podoba to sie nie odzywaj !!

widzisz kolego, do tego sluzy wlasnie forum, zebym mogl sie odezwac i powiedziec, ze mi sie to nie podoba...
Qba

...

Postprzez Krawiec 2004-08-29, 10:43 am

Kultowy na Ludowym to może być Mazur, Jarosik albo nasz tradycyjny herb, a nie chamskie teksty .

Skoro nie bardzo dociera do niektórych moja argumentacja co do tej kultowości, to niech sobie przeczytają kilka razy definicje słownikową tego pojęcia :

Kult 1) czesc religijna oddawana bóstwu, siłom nadprzyrodzonym, osobom , rzeczom. 2)zewnętrzny aspekt religii w odróżnieniu od doktryny: obrzedy , czynnosci praktyki religijne. 3) wielki szacunek dla kogos lub czegoś ; uwielbienie , cześć ... *

Dlaczego te teksty mnie denerwują ? Dlatego , że zazwyczaj ci , którzy je puszczają robia to w momencie , kiedy zespołowi zaczyna żle iść. Wczoraj np jeden taki ziomuś, który zajmował sie wyłącznie j..m PZPNu , sedziego , Drzymona itd w 80 min wstał i oznajmił koleżkom "chodzcie nie będe patrzył jak te ku..y złodzieje grają " tuz po tym piłka po strzale Łuczywka odbiła sie od poprzeczki, chłopak wrócił się ze schodów i zaczał tak skadnować "Zagłębie" , ze o mało żyłka w dupie mu nie pękła. Co najmniej dziwne podejście ale może ja się nie znam :?

Czasem pośmieje się z niektórych tekstów ale czy ten folklor stadionowy to ma być to do czego zmierzamy na Ludowym ? Poczytajcie wypowiedzi fanów ŁKS-u za jaka postawę szanują kibiców Zagłębia (post Damiego w temacie "nie dla małolatów"). Wydaje mi się , że to jest właściwy kierunek . Szkoda , że tak mało osób to kapuje :?

*Słownik Wyrazów Obcych, PWN , W-wa 1995
Ostatnio edytowano 2004-08-29, 8:19 pm przez Krawiec, łącznie edytowano 1 raz
Krawiec

Postprzez Piotruś Pan 2004-08-29, 11:18 am

Panie mądry krawiec, ( że tak skłamę) :twisted: :lol:
Ja, jak i zarówno wielu innych forumowiczów zdążyło już zauważyć, że masz bardzo wyidealizowane "pojęcie" o kibicowaniu, atmosferze na stadionach oraz o wszystkim co jest z tym związane. (np. chciałbyś aby na stadionach było jak na zebraniach młodych litertów, gdzie każdy recytowałby jakiś piękny wierszyk :roll: ).
Przeczytaj sobie pierwsze wypowiedzi w tym temacie i nie traktuj użytego w temacie słowa "kultowe" tak dosadnie z dokładnością encyklopedyczną. Większość forumowiczów jakoś bez encyklopedii w rękach zrozumiała o co chodzi w tym temacie i co można z przymróżeniem oka i uśmiechem na ustach żartobliwie nazwać "kultowym" (oczywiście są wyjatki np. TY).
Dlatego zwracam się do wszystkich aby pisali w tym temacie wszystko to co rozśmieszło ich na "LUDOWYM" - zarówno śmieszne teksty, jak i śmieszne sytuacje :wink: :!: Nie zważając na ponuraków i młodych literatów :wink:
Pozdrawiam
P.S. Jeśli się ze mną zgadzacie to poprostu piszcie dalej- bo temat jest chyba ciekawy :D
Hey Zagłębie! :!: !
Musi być lepiej !!!!!!!! - a jak musi to będzie :!:
Piotruś Pan

Postprzez Piotruś Pan 2004-08-29, 11:32 am

A co do chamskiego zachowania na stadionie przez niektórych "CHAMÓW"- to się zgodzę, że jest to niedobre i nie ma nic wspólnego z prawdziwym kibicowaniem - szczególnie kiedy drużyna ma ciężkie chwile ( ale na to powinien być oddzielny temat).
P.S. Wszystko powinno być z wyczuciem i umiarem.
Piotruś Pan

Postprzez fabian 2004-08-29, 11:40 am

Piotruś Pan napisał(a):A co do chamskiego zachowania na stadionie przez niektórych "CHAMÓW"- to się zgodzę, że jest to niedobre i nie ma nic wspólnego z prawdziwym kibicowaniem - szczególnie kiedy drużyna ma ciężkie chwile ( ale na to powinien być oddzielny temat).
P.S. Wszystko powinno być z wyczuciem i umiarem.
Mnie się wydaje, że nie potrzebny jest ten spór między Wami. Piotruś Pan, traf chciał, że akurat trafiło na wielki kryzys kibicowski w Sosnowcu i rozumiem złość Krawca. Nagle znajduje się milion prześmiewców i dowcipnisi, zapominamy o wierności i dopingu do ostatniej minuty. Jak ktoś kocha Zagłębie, może w tym momencie mieć problemy ze zdystansowaniem się.
fabian

...

Postprzez Krawiec 2004-08-29, 6:59 pm

Fabian ja nie spieram się z gostkiem tylko pisze o postawach. Skoro te "kultowe" teksty są chamskie, to nie widze powodu żeby zakładać osobny temat na temat chamstwa. Gość opluł mnie po raz drugi personalnie wiec nie moge udawać, że pada deszcz.

........

Słuchaj PP , wiem że moje poglądy mogą drażnić wielu bo jest to podnoszenie poprzeczki wyżej niż jest ona obecnie - dążenie do zmiany status quo zawsze wywołuje opór jakiejś cześci społeczności. Właściwie wg mnie chodzi po prostu o wcielanie w życie punktów 8,9,10 postanowień ogólnych statutu Stowarzyszenia Kibiców "ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC - WIARA, KTÓRA PRZETRWAŁA"
http://www.zaglebie.sosnowiec.pl/stowar ... tatut.php3

Piszesz o wielu ludziach, którzy podzielają twoje poglady na mój temat. Wiele razy miałem okazję na tym forum dyskutować na temat bluzgów i postaw z różnymi kibicami ale jeszcze nikt w tym konteście nie wyskoczył z tekstami ad persona typu "jesteś literatem , ponurakiem, weź już nic nie pisz" itp.

Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę ale gdyby nie cheć do podnoszenia poziomu tego forum przez wiele osób, w tym przez moją skromna osobę (m.in. chodzi o tolerancję dla debiutantów ) , to po twoim wyskoku w temacie "Zbióka kasy na flage przez kibiców z USA zostałbyś skasowany jakimś "kultowym" tekstem i jako Piotruś Pan nie miałbyś tu prawa bytu.

Wiec jest to ironia losu, że z mojego dążenie do idei (nie widzę powodów zeby wstydzić się tego słowa), zawartej w statucie stowarzyszenia, drwi gość , który dzięki temu dążeniu istnieje jako forumowicz.

Nie wiem czy już trafiłem do twojego cynicznego umysłu . Jeśli nie, to co byś powiedział jakby tak w twoim kierunku ktoś posłał jakiś "kultowy" cytat np. "ch.j ci w c.pę cioto" ?
Krawiec

Postprzez PARASOL 2004-08-29, 8:45 pm

Dwie sprawy:
1.Na początku pragnę oświadczyc,że nie obchodzą mnie osobiste waśnie,które wynikły w tym temacie.Wzajemne publiczne docinki nikomu chluby nie przyniosą,niezależnie od tego kto zaczął.Na razie wygląda to tak,że na każda personalną wrzutkę druga stona próbuje odpowiedzieć inną.Skończcie z tym(obaj),bo to tez temu forum nie służy(a czytam,ze poziom wpisów jest przedmiotem troski szanownych adwersarzy).
2.No i meritum.Ta część jest bardziej skierowana do p.Krawca,który bardzo nerwowo reaguje na wszelkie przejawy stadionowego warcholstwa.Idee prezentowane przez Niego są ze wszech miar słuszne,zastanawia mnie jednak jedno-dlaczego tylko w internecie widać to oburzenie(a skoro niektórym zdarza się blędnie interpretować myśli innych,to zwracam uwage,ze celowo uzyłem słowa WIDAĆ;nie neguję,że takie działania są podejmowane).Skoro postawy części kibiców się komuś nie podobają i jest ich świadkiem to chyba nic nie stoi na przeszkodzie,aby zwrócić uwagę tym personom.Nikt chyba nie zaprzeczy,że jest to skuteczniejsze niż pisanie na tym forum,na które większość żultrasów nie wchodzi.Tym samym realizacji powoływanych punktów stowarzyszenia w przedmiocie stadionowego chamstwa bardziej słuzy aktywna postawa zwolenników porzadku na Ludowym niż intenetowa dydaktyka.W dyskusji nie wypowiadał sie np. Wojtek,który jak pamiętamy z Zabrza za pomocą mocnych argumentów dał do zrozumienia jekiemuś gościowi,że nie życzy sobie jakichkolwiek wyrazów nietolerancji rasowej,czy też kolega Puzon,który stanowczo zagroził użyciem podobnych środków co Wojtek w stosunku do nawalonego osobnika głośno manifestujacego po meczu swoją dezaprobatę wobec postawy piłkarzy(to ten sam osobnik,który jeszcze na meczu wspiął się ku uciesze gawiedzi na siatkę i z ogromnym trudem spowodowanym jego upojeniem alkoholowym cos tam rzucił na murawę-działo się to w okolicy sektora na którym siedzi PK;dodam jeszcze,że prób powstzrymania go nie stwierdzono).Widać oni znależli skuteczniejsze formy wdrożenia szczytnych idei Stowarzyszenia w życie.No ale między innymi po to jest forum,by wymieniać poglądy i kazdy ma do tego prawo.
Pozdrawiam!
PARASOL

...

Postprzez Krawiec 2004-08-30, 9:46 am

Długi wpis ale jakiś niespójny. Przeczysz sam sobie skoro mówisz, że nie negujesz ,że takie działania są podejmowane, a zdanie poźniej - tak jakbys był pewnien pytasz dlaczego nie podejmujemy takich działań. Oprócz tego wydaje mi sie , że na poziom forum nie wpływa pozytywnie sztuczne utrzymywanie zgody zwane przeze mnie lizaniem siebie po fiutach ale umiejętnośc prowadzenia sporu bez "kultowych" tekstów i onetowych pedalizmów typu "panie Madry Krawiec (ze tak skłamę)" . Moze zacytujesz mi kol. Parasol gdzie uchybiłem Piotrusiowi personalnie ?

Jest to związane coraz bardziej posrednio z tematem ale zapewniam cię, że prawie na każdym meczu ktoś jest pacyfikowany prze nas. Ostatnio dwie osoby. Sa to przypadki zazwyczaj skrajne, a dyskusja jest o tych posrednich , które wpływają na to że doping przegrywa w konkursie na najlepszy "kultowy" cytat . Tutaj nie wypada nikomu interweniować czynnie.

I zeby była jasność , ja nie uważam ze przekleństwo jako takie jest chamskie. Chodzi o to w jaki sposób i w jakim celu używa się tej k***a z przymróżeniem oka jebanej pseudokultowości :wink: 8)

Temat nie jest bez sensu o czym wkrótce forumowicze się przekonają.
Krawiec

Postprzez fabian 2004-08-30, 10:04 am

PARASOL napisał(a):Ta część jest bardziej skierowana do p.Krawca,który bardzo nerwowo reaguje na wszelkie przejawy stadionowego warcholstwa.

Myślę drogi Parasolu, że trochę uprościłeś sens wypowiedzi Krawca i pomieszałeś z ogólnym tonem jego wypowiedzi w innych wątkach. Pamiętaj, że nie dyskutujemy tu o żultrasach, a o tym, które teksty można uznać za kultowe.

PARASOL napisał(a):Idee prezentowane przez Niego są ze wszech miar słuszne,zastanawia mnie jednak jedno-dlaczego tylko w internecie widać to oburzenie(a skoro niektórym zdarza się blędnie interpretować myśli innych,to zwracam uwage,ze celowo uzyłem słowa WIDAĆ;nie neguję,że takie działania są podejmowane).Skoro postawy części kibiców się komuś nie podobają i jest ich świadkiem to chyba nic nie stoi na przeszkodzie,aby zwrócić uwagę tym personom.

Nie o tym tu dyskutujemy. Powtarzam, dyskusja nie toczy się o tym, czy takie teksty można wyplenić ze stadionu, czy nie, ale czy takie teksty są zabawne. Czy mozna je uznac za kultowe. W ten sposób dowartościowując twórców, ale tylko w domyśle.

PARASOL napisał(a):Nikt chyba nie zaprzeczy,że jest to skuteczniejsze niż pisanie na tym forum,na które większość żultrasów nie wchodzi.Tym samym realizacji powoływanych punktów stowarzyszenia w przedmiocie stadionowego chamstwa bardziej słuzy aktywna postawa zwolenników porzadku na Ludowym niż intenetowa dydaktyka.

Choć jest to nie na temat, odniosę się do Twojej wypowiedzi. Dla mnie najskuteczniejszym rozwiązaniem byłoby, gdyby policja wystrzelała ich z broni ostrej. Najskuteczniejszym, ale czy najlepszym? Jesli uważasz, że dobrym sposobem na wszystko jest strzał w mordę, to jest mi przykro. Mam nadzieję (jestem prawie pewien), że Ciebie w ten sposób nie wychowywano. [btw., zeby ukrócić ewentualne anse, potraktuj to jako przyklad nie aluzję ad personam]. Są ludzie, do których inaczej nie trafisz, pełna zgoda, ale przyznasz, że to forum również może, na swój ograniczony sposób, pełnić pewne funkcje edukacyjne. Konfrontacja swoich poglądów z odmiennymi tylko u osób uposledzonych społecznie nie wywołuje żadnej reakcji. Ja osobiście zauważyłem pewien postęp u kilku dyskutantów, których debiutanckie popisy na długo wryły się w pamięć masową :D :D :D

Niewielki, choć jednak niezaprzeczalny, walor edukacyjny forum nie może stać się argumentem za pomijaniem, przemilczaniem czy sankcjonowaniem chamstwa. A takie wnioski mozna wysnuć z Twojej wypowiedzi.

[...]
fabian

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice