KONKURS NA PROJEKT NOWEJ FLAGI

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Monti 2003-04-24, 7:43 am

Ręce opadają . Sonda ? Ze niby strona czyli autorzy pod tym sie podpisują . Dla mnie to sama dyskusja na ten temat jest wstydliwa i żenująca. Najbardziej chory pomysł jaki czytałem od momentu powstania tego forum . Ludzie opanujce sie proszę . Nie róbcie wstydy temu klubowi.
Monti
Moderator

Flaga

Postprzez WAB 2003-04-24, 8:04 am

Powracający pomysł z dużą flagą jest warty dyskusji. Natomiast każdy akcent polityczny będzie jedynie jątrzył w naszym środowisku. Propozycja z Gierkiem jest żenująca, ale nie z powodu osoby, ale z tytułu próby świadomego narzucania swoich zapatrywań innym. Jeżeli chcemy się odwoływać do poczucia wspólnoty, to jedynie z racji terytorium, a nie poglądów politycznych. Efektem powstania takiej flagi, poza szyderczym śmiechem reszty Polski, byłoby wypłoszenie z Ludowego ludzi myślących inaczej. Bo z jakiej przyczyny liberałowie, prawicowcy, narodowcy chcieliby machać nad swoją głową podobizną Gierka. Nie twórzmy sami barier nas różniących, poszukajmy tego co nas łączy. Tak więc opowiadam się za projektem z nazwami zagłębiowskich miast. Pozdrawiam
WAB

Postprzez _sZaDi_ 2003-04-24, 8:04 am

panowie sprawa jet bardzo prosta,piszemy na glownej stronie ogloszenie,tutaj sie deklarujemy,robimy zajebisty projekt,no i zostawiamy u darka w sklepie i kazdy daje tam kase nie wiem wpisuje sie do zeszytu zeby bylo wiadome kto dal many,nawet inni sie moga dorzucic -Ci ktorzy neta nie maja,koszt takiej fany to okolo 700 zeta jak na moje oko,mozna zrobic u szulca z lodzi,brola z chorzowa,jawora z tmk?i kolesia z rudy śl. pzdr!
_sZaDi_

konkurs na projekt nowej flagi

Postprzez zags 2003-04-24, 8:13 am

jestem za!!!! tylko myśle że troszku więcej jak 700 zeta szadi by to kosztowało:( zrobiłem sonde wsród znajomków na zagorzu( tam mieszkam) i wszystkim sie spodobała tak opcja tak że by sie dorzucili jakby co. Do oponentów.Co wstydzicie sie historii swojego miasta? czy co? dobre czasy byly za gierka:) boks kosz siatka hokej pilka wszystko na bardzo wysokim poziomie.Tak że jestem 3 razy za!!
zags

Flaga

Postprzez WAB 2003-04-24, 8:16 am

Tylko bez partyzantki. Nie dam już ani złotówki do ręki jakiemuś kolesiowi. Konto w banku, normalne wpłaty, później wybór projektu, realizacja i rozliczenie. Jak będzie konto, wpłacam stówę.
WAB

Postprzez kondi 2003-04-24, 8:19 am

" ... jestem zdecydowanie na tak! i dołożę wszelkich staran aby taka flaga powstała! nawet jeśli ma ona dzielić kibiców na - sam nie wiem na co? ..."

Jeżeli bankier uważasz, że jedność kibiców ZAGŁEBIA jest mniej ważna niż flaga to sam wyraziłeś o sobie zdanie ;-)

Proszę zastanówcie się nad tym wszyscy którzy myślą krótkowzrocznie.

Pomysł flagi z Jankiem Kiepurą jest o 10000 razy lepszy, a do tego słowa "CHŁOPAKI Z SOSNOWCA" idealnie oddają dume z Naszego Miasta i Klubu. Każdy wie, że Kiepura to chłopak z Sosnowca.

pzdr
kondi

Postprzez voytech 2003-04-24, 8:20 am

Bardzo ladnie to ujal WAB. Wiele osob przestanie sie utozsamiac z klubem i przychodzic na stadion, na ktorym kibice wieszaja taka szmate.

Ja ujme to dosadniej (do moderatorow: sorry, ale bedzie troche OT, nie zdzierzylem).
Gierek, Czarski, Hitler, Kwasniewski czy Stalin to maja ze soba wspolnego, ze wszyscy sa (byli) socjalistami i reprezentuja ta sama opcje polityczna, przez ktora zginelo miliony ludzi, a wiele narodow popadlo w taka biede, ze sie z niej i w 200 lat nie podzwignie. Lewicowi mordercy i zlodzieje, ktorych wiazanie z moim klubem, z Zaglebiem Sosnowiec, jest swietokradztwem.
Wypierdalac z tym gownem!
voytech

konkurs na projekt nowej flagi

Postprzez zags 2003-04-24, 8:24 am

WAB z tego co widze to chlopaki z FB nie walą w c..... ładnie sie rozliczaja z poniesionych kosztów na ich internetowej stronce tak że mysle że było by git. flaga z kiepurą? to może jesio w przerwie meczu bedziemy puszczać "brunetki blondynki ja wszystkie was dziewczynki..........."?:))))
zags

flaga

Postprzez ^m@rcin^ 2003-04-24, 8:32 am

A co wam sie nie podoba w tej fladze ?? Sama flaga czy to ze bedzie na niej podobizna Gierka ??

Moim zdaniem pomysl jest dobry !
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Flaga

Postprzez WAB 2003-04-24, 8:36 am

A ja bardzo podziwiam FB, za to co robią i z tego miejsca im dziękuję. Ale już raz dałem dwie dychy na flagę i więcej już nie zamierzam sponsorować browaru dla nieznajomych. A " Chłopaki z Sosnowca" fajnie brzmi, tylko co z ludźmi z DG, B, Cz, czy ze mną ze Sławkowa. A Voytech: dzielisz ludzi na lepszych i gorszych ( komunistów ). Ja tak nie patrzę, moje poglądy zostawiam przed bramami Ludowego. Zresztą jak powiedział wieszcz: Jeżeli mamy się różnić, to tylko pięknie i pozytywnie. Co nam Polakom przychodzi wyjątkowo trudno.
WAB

Postprzez voytech 2003-04-24, 8:37 am

WAB: to nie ja chce wniesc poglady polityczne na stadion, tylko moi interlokutorzy.
voytech

Flaga

Postprzez WAB 2003-04-24, 8:47 am

Ok. Voytech, sorry. A dla zainteresowanych polecam doskonałą pozycję pt. " Zagłębie Dąbrowskie w poszukiwaniu tożsamości regionalnej" wydaną przez Uniwersytet Śląski, bodajże w roku 2001.
WAB

Re: Flaga

Postprzez WOJTEK 2003-04-24, 8:50 am

WAB napisał(a):Powracający pomysł z dużą flagą jest warty dyskusji. Natomiast każdy akcent polityczny będzie jedynie jątrzył w naszym środowisku. Propozycja z Gierkiem jest żenująca, ale nie z powodu osoby, ale z tytułu próby świadomego narzucania swoich zapatrywań innym. Jeżeli chcemy się odwoływać do poczucia wspólnoty, to jedynie z racji terytorium, a nie poglądów politycznych. Efektem powstania takiej flagi, poza szyderczym śmiechem reszty Polski, byłoby wypłoszenie z Ludowego ludzi myślących inaczej. Bo z jakiej przyczyny liberałowie, prawicowcy, narodowcy chcieliby machać nad swoją głową podobizną Gierka. Nie twórzmy sami barier nas różniących, poszukajmy tego co nas łączy. Tak więc opowiadam się za projektem z nazwami zagłębiowskich miast. Pozdrawiam
HMMM.NARODOWCOM I PRAWICOWCOM JUŻ DZIĘKUJEMY.NIECH SIEDZĄ W DOMU.JA RÓWNIEŻ UWAŻAM,ZE KONIECZNIE POWINNIŚMY ZROBIĆ FLAGE "CZERWONE ZAGŁEBIE".TYLKO PYTANIE CZY Z GIERKIEM???NIE DO KOŃCA MNIE TO PRZEKONUJE...ALE SAM NAPIS Z HERBAMI JEST OK.CRACOVIA MA FLAGE JUDE GANG I NIKOGO TO NIE RUSZA.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez voytech 2003-04-24, 8:53 am

WOJTEK: Cracovia nie jest dla mnie autorytetem pod zadnym wzgledem. No, chyba, ze dla Ciebie jest...
voytech

Postprzez WOJTEK 2003-04-24, 8:59 am

voytech napisał(a):WOJTEK: Cracovia nie jest dla mnie autorytetem pod zadnym wzgledem. No, chyba, ze dla Ciebie jest...
ALE KTO TU PISZE O AUTORYTETACH???A MOŻE CHCESZ FLAGĘ Z GIERTYCHEM CZY CHUJEM RYDZYKIEM???JESLI TAK TO JA PIERWSZY JĄ ZERWĘ...
WOJTEK
Adventure Group

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice