Kultowe Cytaty Z Ludowego :) ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

.

Postprzez twari 2004-06-13, 6:16 pm

Hm.. pamietam bardzo dobrze - 2 liga, mecz na Ludowym, przeciwnik- jakies bobki no i sedzia... gdybym powiedzial ze slepy obrazilbym niewidomych! Przeciwnicy szybko zorientowali sie ze sedzia jest w "sabej" dyspozycji i byle potkniecie zawodnika to byl faul! Pewien pilkarz przewrocil sie i "AUUAAAAAA"! Caly stadion podlapal haslo i przy kazdym upadku pilkarzy wszyscy: "AUUUAAAAA"! :) Pamietacie to? :D
Mam nadzieje ze zagmatwalem na tyle ze cos zrozumieliscie! Jak nie- krzyczcie AUA! :D
twari

Postprzez Franz 2004-06-13, 6:29 pm

Ostatni mecz z Rozwojem u nas. Po odgwizdaniu spalonego przez sędziego, którego nie było :wink: kilka osób przy każdym podaniu piłki krzyczało "spalony" lub "sędzia gwizdaj spalonego" i prześmiewa się z sędziego, sytuacja taka trwała z dobre 20 minut. Później w Rozwoju była zmiana i wszedł na biosko jakiś piłkarz o śmiesznym nazwisku (niepamiętam jakim), wszyscy w śmiech, nagle wstaje jeden koleś i krzyczy "Sędzia masz już spokuj, teraz się z *** pośmiejemy" :lol: .
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez Asja 2004-06-13, 6:36 pm

Nie zapominajmy o wszystkich tekstach do wielce szanownych trębaczy, a dokładniej co zrobi się z trąbką i jej właścicielem jak jeszcze raz zatrąbi... :wink:
Asja
Gwiazda

Postprzez musztra 2004-06-13, 6:51 pm

Franz napisał(a):Ostatni mecz z Rozwojem u nas. Po odgwizdaniu spalonego przez sędziego, którego nie było :wink: kilka osób przy każdym podaniu piłki krzyczało "spalony" lub "sędzia gwizdaj spalonego" i prześmiewa się z sędziego, sytuacja taka trwała z dobre 20 minut. Później w Rozwoju była zmiana i wszedł na biosko jakiś piłkarz o śmiesznym nazwisku (niepamiętam jakim), wszyscy w śmiech, nagle wstaje jeden koleś i krzyczy "Sędzia masz już spokuj, teraz się z *** pośmiejemy" :lol: .

tak to była jazda nie byłem wtedy na młynie i siedziałęm rząd pod kolesiem co jechał wszystkich sędzia boczny pokazuje spalony a on "spalony to będziesz mieć samochód po meczu"
a Franz tym panem *** był Wróbel i ten kolo do niego Wróbel na parapet chleb wyjadać :P
musztra

Postprzez Misiek DG 2004-06-13, 7:08 pm

Rozmowa dwóch kolesi po meczu u nas z Chrobrym:

K1: Ile ty masz gościu wyjazdów ?
K2: Na pewno więcej od ciebie.
K1: Chyba na izbę ...

:lol: :lol: :lol:
Misiek DG
Adventure Group

Postprzez Ader 2004-06-13, 7:32 pm

Nie pamietam meczu ale sedzia byl ewidentnie przekupiony na nasza korzysc na kazdej akcji byl spalony :lol: w pewnej sytuacji by faul sedzia odgwizdal a linowy podniosl chorogiewke ze spalony ogolnie zawsze byl najpuerw gwizdek a potem spalony a chyba w tym samym meczu chyba Łuczywek strzelil oto tak sobie kazdy sobie juz usiadl a nagle pilka podkoczyla na kepce i byl gol najsmiejszy gol jaki widzialem w zyciu a cytaty sa ciekawe szczegolnie u adventure i pogoniarzy :D:D
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Gość 2004-06-13, 9:13 pm

Daleko nie trzeba szukać. Wracamy z meczu z Radzionkowem. Gdzieś w połowie drogi mamy postój. Ludzie wychodzą z pobliskiego bloku popatrzeć (bo w Radzionkowie tylu osób na raz jeszcze nie widzieli ;) ). Ktoś z tłumu krzyczy żeby tamci podali wynik meczu Portugalia - Grecja. Że ludzie na balkonach nic padło hasło "Do nich po niemiecku trzeba bo nie rozumieją" i w tym momencie ktoś zaczyna krzyczeć po niemecku (lub a'la niemiecku). ...Portugalen und Greken?

Niemieckiego nie znam więc nie potrafię powtórzyć początku hasełka, ale śmiechu trochę było :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gość

Postprzez Wally 2004-06-13, 9:19 pm

Hehehe to w tymn samym czsie ktoś powiedział, żeby mu jakaś babka zrobiła kanapki :lol: A wcześniej jak szliśmy na stadion, to koleś nam robił fotki z balkonu :D Potem bedzie mówił wnuczkom, że w Radzionkowie był papież i tyle ludzi szło za nim :lol:
Wally

Postprzez Franz 2004-06-13, 10:05 pm

Wally napisał(a):Hehehe to w tymn samym czsie ktoś powiedział, żeby mu jakaś babka zrobiła kanapki :lol: A wcześniej jak szliśmy na stadion, to koleś nam robił fotki z balkonu :D Potem bedzie mówił wnuczkom, że w Radzionkowie był papież i tyle ludzi szło za nim :lol:

Wally fotki to już nieraz widziałem że robili z okien i balkonów, dziwię się że dopiero teraz to zauważyłeś :/ .

Teraz przypomniała mi sie jeszcze jedna sytuacja:
Sparing z GKS-em Katowice chyba w poprzednie wakacje. Sędzia odgwizduje coś na naszą niekorzyść, wstaję koleś koło 25-30 i krzyczy "sędzia, sparing sparingiem ale nie zapominiaj że po mordzie to zawsze można dostać" pamiętam że ładny ubaw wtedy miałem :lol: .
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez ma3y 2004-06-14, 12:17 am

w sobote w Radzionkowie jeden podpity okolo 40-stki do drugiego...ma Pan moze papierosa odstapic ... nie mam mam koncowke juz..... koncowke to ja mam na chu.. :D
ma3y

Postprzez misiek1906 2004-06-14, 9:41 pm

Ja pamiętam mecz u nas jak taki koles koło 50lat, pijany wstał i zaczął się wydzierać: My jesteśmy kibolami i cieszymy się bramkami. Też był ładny polew bo ledwo sie na nogach trzymał.
misiek1906

Postprzez W@llace 2004-06-14, 10:06 pm

Niewiem czy ktoś tu już to pisał :

Słonecznik ,Słonecznik :)
W@llace

Postprzez LucasUSA 2004-06-15, 1:51 am

A pamietacie, jak na ostatnim meczu z Lechem Poznan u nas w czasie zadymy w kierunku policji polecial Toy-Toy?? :lol: Smialismy sie, czy aby na pewno pusty... Zabralem na ten mecz zone, pierwszy mecz na zywo w jej wykonaniu, wyciagnalem ja obiecujac swietna atmosfere i zabawe, mysle sobie - "No to kanal, do konca zycia na mecz nie pojdzie", a ona, ze to nawet ciekawe bylo :). Do tej pory sie smieje (zona :) ), ze nasyp za trybuna byl rozkopany golymi rekoma w poszukiwaniu kamieni , jakby stado dzikow przeszlo.
Druga sytuacja, troche dawno temu - jakis narabany gosciu, ale tak totalnie, po kolejnej decyzji liniuowego zrywa sie i baaardzo chwiejnym krokiem idzie w kierunku siaty. Zaczal sie wdrapywac, nie pamietam juz na ile mu sie udalo, w kazdym razie zostal chyba zauwazony przez sedziego. Potem caly sektor, przy kazdej niekorzystnej decyzji krzyczal: "Uwaga! IDZIEEEE!" Poprawcie mnie, jesli troche przekrecilem, ale do tej pory leje z tego "IDZIEE!!!"
LucasUSA

Postprzez Greg1906 2004-06-15, 8:30 am

W@llace ^_^ napisał(a):Niewiem czy ktoś tu już to pisał :

Słonecznik ,Słonecznik :)

Kiedyś przed meczem Polska-Szwecja przed stadionem Śląskim usłyszałem ten charakterystyczny głos. Przez chwilę myślałem, że jestem na Ludowym :).
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez szczav 2004-06-15, 1:53 pm

Niezłe hasełka można również usłyszec w autobusie wracając z meczu.
Szczególnie polecam linie 808 i 811 :).
Sytuacja sie zdarzyła po meczu z Polonią Bytom br, jak zwykle w autobusie scisk jak cholera ledwo idzie oddychac i jak zwykle po meczu podwyższonnego ryzyka autobus był eskortowany przez pały.
Jeden ostro naprany koles na końcu autobusu sie odwraca i drze sie na całe gardło "kierowca ku***!!! Gonią nas suki, gazu bo nas złapią !!!
Inna sytuacja sie zdarzyła na meczu z Lechem sezon temu kiedy dwóch piłkarzy obu przeciwnych drużyn walczyło o piłke przy linni bocznej, piłki jakos ani jeden, ani drugi nie mógł opanowac i wykonywali nogami takie smieszne ruchy w powietrzu, a jeden kibic "co to ku*** kio kiu shin ????"
Ostatnia sytuacja jaką zapamietałem miała miejsce juz nie pamiętam na jakim meczu ale sedzia, było zresztą widac, wziął koperte przed meczem, i po kolejnym jego "blędzie" jeden kibic ochrypłym głosem "żeby ci córka za policjanta wyszła" :):):)
szczav

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice