TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez CZaRnYY 2004-04-30, 6:35 pm

viking napisał(a):Napisałem wątek związany z inicjatywą napisania petycji i przyczynienia się do zebrania wystarczającej liczby podpisów fanów, kibiców, mieszkańców Sosnowca i przyczynienia się do debaty nad kształtem nowego stadionu.....Czarny zamknął go momentalnie nie rozumiejąc tematu jeżeli dla niego sprawa jest wałkowana to nie dziwię się że stadion jaki jest każdy widzi. Dyskusja powinna być powszechna i z każdej strony. Temat stadionu ciągnie się latami bo wszyscy generalnie jak to Polacy myślą że zrobi to ktoś za nich. Niestety każdą dyskusję traktowac trzeba poważnie. Spoko Czarny że jesteś tutaj bogiem i ucinasz nawet nie rozpoczetą dyskusję, dlatego wcale nie dziwię się że mamy to co mamy?Pozdrowienia dla ciebie i wszystkich liczących tylko na to że urzędnicy się wezmą i coś wykombinują narka.......

napisze tylko tyle - uparty jesteś, do tego stopnia, że aż śmieszny przez to i denerwujący - odpisałem Ci dlaczego zamknąłem, ale widze nie trafia nic do Ciebie...
mądrala się znalazł, zarejestrował się i będzie morały prawił... :evil:
a pomyśleć, że mogłem przed zamknięciem tamtego tematu zjebać Cie za założenie kolejnego tematu o stadionie, tak jak wielu debiutantów zostało zjebanych za to...
a starszy temat o stadionie nie był aż tak "nisko" na forum piłka nożna żeby nie można było oczami przelecieć strony z tematami...

Oprócz tego w którym piszemy temat stadionu poruszany nie tak dawno bo 6 kwietnia - Budżet miasta kontra Stadion Ludowy - całe 17 stron, więc trudno przeoczyć - http://zaglebie.sosnowiec.pl/forum/viewtopic.php?t=1377
CZaRnYY

Postprzez zgredos 2004-04-30, 6:38 pm

Z tego co czytałem w prasie to ten transparent ruszył prezydenta ( chyba, że są to tylko pozory) ale prezydent i RM zapowiedziała,że po awansie wygospodaryzują pieniędze na remont w tym roku ma być niewiele bo budżet jest już wyczerpany, ale w przyszłym roku to mają być już większe pieniądze. Dziwi mnie tylko to, że miasto Sosnowiec nie występuje o żadne dotacje do Urzędu Wojewódzkiego a mamy tam wojewode i marszałka z naszego miasta. Dla przykładu Katowice złożyło 97 projektów, a DG 12
zgredos

Postprzez viking 2004-04-30, 8:19 pm

napisze tylko tyle - uparty jesteś, do tego stopnia, że aż śmieszny przez to i denerwujący - odpisałem Ci dlaczego zamknąłem, ale widze nie trafia nic do Ciebie...
mądrala się znalazł, zarejestrował się i będzie morały prawił...
a pomyśleć, że mogłem przed zamknięciem tamtego tematu zjebać Cie za założenie kolejnego tematu o stadionie, tak jak wielu debiutantów zostało zjebanych za to...

Stary, świadczy to o twojej poważnej postawie do kibiców tego samego klubu. Jestem tu "nowy" ponieważ zdecydoweałem się pogadać o tym i o tamtym chociaż z Zagłębiem jestem już ponad 15 lat gdzie rozpocząłem zabawę z koszem i przez 6-7 lat żyłem tylko tym a łacznie ze znajomymi z THM grającymi w różnych sekcjach kibicowąłem tylko temu klubowi. Jak tu w pewnym miejscu pisze Asia "boi się pisać czy zakłądać tematów" !!!
To smutne że zamiast inicjowac to się od razu myśli o udupianiu.....Podejście pionierskie w sensie rozruszania inicjatyw obywatelskich czy klubowych po prostu śmiech hehehehehehe trochę mnie to zastanawia że ty tu jesteś moderatorem skoro zamiast wyjaśniać dążysz do spięcia. Rozumiem że tu nie decyduje demokracja w sensie jakichś wyborów na moderatorów dlatego można pozwolić sobie na jak to mówisz "zjebanie". Liczy się STAŻ nie SENS i POWÓD????
Jeżeli po rejestracji padają słowa o mądralowaniu, moralizowaniu i zjebaniu to chyba coś tu nie jest w porządku, i może właśnie dlatego wielu ludzi nie zabiera tutaj głosu a może i rezygnuje. Trzeba dbać o poziom obym się mylił że skoro Zagłębie jest na razie w III lidze to i FORUM również.....i czas zacząć walkę o awans heheheheh
No, ale nie zamierzam się z tobą kócić bo nie po to tu jestem.
Mam nadzieję że przyjdzie mi do głowy jakiś pomysł który ktoś podchwyci, a może rozwinę czyjąś myśl dotyczącą naszego klubu....pożyjemy zobaczymy...........

PS
Widze że podobne odczucia ma KRAWIEC który niezbyt radośnie wypowiada się o konstruktywnej dyskusji z Tobą.......może się mylę
Pozdrawiam, narka
viking

Postprzez Proktorinio 2004-04-30, 11:01 pm

viking napisał(a):
mądrala się znalazł, zarejestrował się i będzie morały prawił...

Stary, świadczy to o twojej poważnej postawie do kibiców tego samego klubu. Jestem tu "nowy" ponieważ zdecydoweałem się pogadać o tym i o tamtym chociaż z Zagłębiem jestem już ponad 15 lat gdzie rozpocząłem zabawę z koszem i przez 6-7 lat żyłem tylko tym a łacznie ze znajomymi z THM grającymi w różnych sekcjach kibicowąłem tylko temu klubowi. Jak tu w pewnym miejscu pisze Asia "boi się pisać czy zakłądać tematów" !!!
To smutne że zamiast inicjowac to się od razu myśli o udupianiu.....Podejście pionierskie w sensie rozruszania inicjatyw obywatelskich czy klubowych po prostu śmiech hehehehehehe trochę mnie to zastanawia że ty tu jesteś moderatorem skoro zamiast wyjaśniać dążysz do spięcia. Rozumiem że tu nie decyduje demokracja w sensie jakichś wyborów na moderatorów dlatego można pozwolić sobie na jak to mówisz "zjebanie". Liczy się STAŻ nie SENS i POWÓD????
Jeżeli po rejestracji padają słowa o mądralowaniu, moralizowaniu i zjebaniu to chyba coś tu nie jest w porządku, i może właśnie dlatego wielu ludzi nie zabiera tutaj głosu a może i rezygnuje. Trzeba dbać o poziom obym się mylił że skoro Zagłębie jest na razie w III lidze to i FORUM również.....i czas zacząć walkę o awans heheheheh
Mam nadzieję że przyjdzie mi do głowy jakiś pomysł który ktoś podchwyci, a może rozwinę czyjąś myśl dotyczącą naszego klubu....pożyjemy zobaczymy...........

PS
Widze że podobne odczucia ma KRAWIEC który niezbyt radośnie wypowiada się o konstruktywnej dyskusji z Tobą.......może się mylę
Pozdrawiam, narka

VIKING W PEŁNI SIĘ Z TOBĄ ZGADZAM
Proktorinio

Postprzez viking 2004-04-30, 11:16 pm

Panowie no ale wracając do tematu stadionu, spójrzcie na problemy Uranii Ruda Śląska. Ślązoki mają ciekawsze problemy, i chłopaki nawet z takimi motywami walczą, a oto i one:

RUDA ŚLĄSKA : REMONT KOCHŁOWICKIEGO STADIONU

"Po prawie roku prac jest szansa na zakończenie remontu stadionu kochłowickiej Uranii. W poniedziałek rozpocznie się tam kładzenie murawy. Roboty potrwają około dwóch tygodni, później pozostanie tylko czekać, kiedy trawa się zakorzeni i... można zaczynać grę.

Przedłużający się remont obiektu (pierwotnie miał być ukończony w czerwcu ubiegłego roku) był konsekwencją komplikacji, które narosły wokół jego finansowania. Położenie darni na 7 tysiącach metrów kwadratowych boiska kosztuje około 70 tysięcy złotych, co przekraczało możliwości finansowe klubu, zaś próba przekazania stosownej dotacji przez gminę została zakwestionowana przez Regionalną Izbę Obrachunkową, która argumentowała to tym, iż obiekt przy ul. ks. Tunkla nie jest własnością miasta. Przez kilka miesięcy sytuacja była patowa, gdyż w umowie między KS Urania a kopalnią Polska-Wirek, będącą płatnikiem prowadzonych na stadionie robót (chodziło o usunięcie szkód górniczych, na skutek których poziom boiska opadł miejscami nawet o trzy metry poniżej pierwotnego poziomu) nie było mowy o sfinansowaniu przez nią kosztów nowej murawy.
Kolejnym etapem remontu przewidzianego przez włodarzy klubu ma być wymiana krzesełek na trybunach."

Tu mamy Zagłebie a tu jakiś Wirek i jesteśmy na tym samym etapie: wymiany krzesełek, nie gorzej bo oni wymieniają murawę....... SKANDAL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
viking

Postprzez CZaRnYY 2004-05-01, 11:16 am

viking napisał(a):Stary, świadczy to o twojej poważnej postawie do kibiców tego samego klubu. Jestem tu "nowy" ponieważ zdecydoweałem się pogadać o tym i o tamtym chociaż z Zagłębiem jestem już ponad 15 lat gdzie rozpocząłem zabawę z koszem i przez 6-7 lat żyłem tylko tym a łacznie ze znajomymi z THM grającymi w różnych sekcjach kibicowąłem tylko temu klubowi. Jak tu w pewnym miejscu pisze Asia "boi się pisać czy zakłądać tematów" !!!

PS
Pozdrawiam, narka

to nie ja tą kłótnię zacząłem zwróć na to uwagę - to Ty mi zarzuciłeś, że zabijam inicjatywę modernizacji ludowego :shock:
No właśnie - jesteś nowy, nie znaczy gorszy, bo każdy był kiedyś nowy, ale skoro jesteś nowy to przychodzisz na forum z już ustalonymi zasadami (nie zakłada się kilku tematów osobnych na ten sam temat) to normalnie jest tak, że się stosujesz do tych zasad...
Szacunek za Twoje przeżycia z Zagłębiem, ale to że ktoś jeździ,chodzi,dopinguje z całego serca Zagłębie nie znaczy, że odpowiednio się musi przez to zachować na forum internetowym. Wyjaśniłem Ci już na priv dlaczego zamknąłem temat, ale chyba do Ciebie nie dotarło i teraz publicznie mi zarzucasz znów to samo, mimo że udzieliłem Ci odpowiedzi. Zasadą każdego poważniejszego internetowego forum (więc nie tylko tego na którym teraz piszemy) jest aby nie zakładać tematu nowego o czymś, zanim nie sprawdzimy czy taki temat nie był już omawiany w ostatnim czasie - i to jest POWÓD o którym pisałeś, że go nie ma, że liczy się tylko staż...

No ale nie rozmywajmy tematu naszym sporem - jak by co to wal na GG 606865
CZaRnYY

Postprzez tomi2509 2004-05-01, 1:11 pm

uwazam ze jedynym " sponsorem" dalszego remontu badz powolnej ( w to watpie) budowy nowego stadionu moga byc tylko awanse sportowe ale i rowniez coraz wieksza ilosc kibicow na stadionie ! jezeli wladze zobacza ze stadion jest za maly - chodzi o ilosc miejsc - to dopiero w tedy jest szansa aby cos zaczely dzialac .
mamy przyklad po meczu ze slaskiem . nagle znalazlo sie 800000 na dalszy remont a podobno nie bylo pieniedzy. dlatego powinnismy sie skupic - oprocz pisania petycji itd.- do przyciagniecia na stadion jak najwiekszej ilosci kibicow i to nie tylko na mecze takie jak ze slaskiem ale i takie jak np . swornica . pokazac trzeba rowniez ludziom z zaglebia dabrowskiego ze jest to nasz wspolny klub !! no i oczywiscie pelna kultura na trybunach tak aby nikt nie czul sie zagrozony na stadionie
tomi2509

Postprzez Asja 2004-05-01, 1:53 pm

viking napisał(a): Jak tu w pewnym miejscu pisze Asia "boi się pisać czy zakłądać tematów" !!!
To smutne że zamiast inicjowac to się od razu myśli o udupianiu.....

:shock: Ty mnie w to nie mieszaj bo nie chodzi tu o moje banie że mnie wykasują tylko o "banie" że kiedyś ten temat był lub jest i nie widze sesnu zaśmiecania tym samym tematem po raz enty forum.
Dlatego też jako nowa osoba tematów nie zakładałam bo nie znałam temacików które były pozakładane. O to w tym wszystkim chodzi.
WYbacz ale jakiś porzadek musi być ...
Asja
Gwiazda

Postprzez viking 2004-05-01, 7:57 pm

uwazam ze jedynym " sponsorem" dalszego remontu badz powolnej ( w to watpie) budowy nowego stadionu moga byc tylko awanse sportowe ale i rowniez coraz wieksza ilosc kibicow na stadionie ! jezeli wladze zobacza ze stadion jest za maly - chodzi o ilosc miejsc - to dopiero w tedy jest szansa aby cos zaczely dzialac

Tak Tomi 2509, częściowo masz rację. Może pamietasz jak Zagłębie awansowało do 2 ligii też była feta i też było ostro i sporo ludzi (nie aż tyle co ostatnio!!!) Wyniki drugiej ligii były co tu dużo gadać średnie, ludzie nie kwapili się do chodzenia, czemu ? Myśłę że magnesem są duże firmy takie jak Śląsk. Im więcej będzie meczów na szczycie tym większe będzie ciśnienie super stadionu......a znane firmy to pierwsza liga i puchary......no i rzeczywiście z tym się zgodzę lokalna propaganda i spokój na trybunach......na Lecha przychodzą całe rodziny i tym powinna być wielka piłka.
viking

Postprzez viking 2004-05-04, 8:54 pm

We wtorek prezydent miasta Krakowa, wojewoda małopolski, małopolski komendant policji, prezesi TS Wisła oraz Wisły SSA podpisali umowę notarialną, dzięki której tereny, na których stoi stadion piłkarski, zostaną skomunalizowane. Umożliwi miastu zainwestowanie środków na gruntowną przebudowę obiektu.

Już w ubiegłym roku radni Krakowa przeznaczyli w budżecie miasta kilkianaście milionów złotych na modernizację stadionu piłkarskiego Wisły. Nie mogły być one jednak wykorzystane do tej pory ze względu na skomplikowaną sytuację własnościową terenu.

Stadion Wisły stoi na nieruchomości będącej własnością Skarbu Państwa, która została przekazana w trwały zarząd Komendzie Wojewódzkiej Policji w Krakowie. Z kolei Policja przekazała te tereny w użyczenie Towarzystwu Sportowemu Wisła, a towarzystwo oddało nieruchomość w użyczenie Wiśle SSA. Miasto nie mogło inwestować w tereny nie będące jego własnością.

We wtorek podpisano umowę, na podstawie której Małopolska Komenda Policji zrzekła się trwałego zarządu na tymi terenami, Wisła SSA zrezygnowała przedterminowo z użyczenia jej nieruchomości, a miasto zobowiązało się przejąć roszczenia wiślackiej spółki z tytułu poniesionych nakładów inwestyyjnych na stadionie do wysokości 15 ml zł. Dopiero teraz można rozpocząć komunalizację.

"Dzięki dobrej woli wszystkich zainteresowanych stron, co umożliwiło podpisanie umowę, usunięte zostały przeszkody prawne do rozpoczęcia komunalizacji tych terenów - powiedział PAP prezydent miasta Jacek Majchrowski. - Jeszcze w tym miesiącu miasto stanie się właścicielem terenów, na których stoi stadion. To umożliwi przekazanie z budżetu miasta środków na modernizacje tego obiektu. Nie ma więc już żadnych przeszkód formalnych, aby Kraków wzbogacił się wreszcie o nowoczesny stadion, odpowiadający wszystkim wymogom UEFA".

Projekt przebudowy stadionu już jest gotowy. Modernizacja ma kosztować około 50 ml zł. Miasto już przeznaczyło na ten cel 21 ml zł. Pozostałą kwotę ma przekazać marszałek małopolski. Stadion będzie obiektem miejskim, ale oddany zostanie w użytkowanie Wiśle SSA.

"Nowy stadion pomieści dwadzieścia dwa tysiące widzów i będzie kopią obiektu Bayernu Leverkusen - dodał prezes Wisły SSA Tadeusz Czerwiński. - Pierwsze prace budowlane rozpoczną się w sierpniu tego roku, a zakończone zostaną po dwóch latach. W czasie modernizacji będziemy rozgrywać mecze ligowe nadal na obiekcie przy ulicy Reymonta. A jeśli zakwalifikujemy się w tym sezonie do Ligi Mistrzów, to będziemy musieli jednak grać na Stadionie Śląskim. Za dwa lata, na otwarcie nowego stadionu, chcielibyśmy zagrać mecz towarzyski z Realem Madryt".

W 2006 roku Wisła będzie obchodzić jubileusz 100-lecia istnienia. Wszystko wskazuje na to, ze zbiegnie się on z oddaniem pierwszego w Krakowie nowoczesnego stadionu piłkarskiego, na którym grać będzie drużyna "Białej gwiazdy".

Aż mnie rusza jak czytam o następnym stadionie gdzie coś się rusza......czy Zagłebie za dwa lata będzie mogło pochwalić się takim stadionem? :twisted:
viking

Postprzez ATR 2004-05-05, 12:12 pm

No i po co piszesz tu o nowym stadionie Wisły? To jest inny topic i tylko nas wku**wiasz. U nas i tak nie będzie nowego stadionu :evil:
ATR

Postprzez Soyer 2004-05-05, 1:15 pm

Viking napisał o stadionie Wisły pewnie dlatego aby dac przykład jak inne kluby radzą sobie z problemami. I aby zwrócić uwagę że "MOŻNA"
Pozdrawiam Viking.

Doszły mnie słuchy, że jest bardzo duża kasa na sport w regionie przekazana przez Totalizator Sportowy.
Funduszami tymi rozporządza marszałek Czarski. Problem tkwi w tym że nie możemy na te pieniądze liczyć ponieważ .....Górki czy Jaskiernia (on sie tym zajmuje) nawet nie wysłał wniosku o pomoc przy rozbudowie naszego stadionu. Wiadomo, że całęj kasy nam nie dadzą ale na pewno 50-50
Soyer
Moderator

Postprzez fabian 2004-05-05, 1:25 pm

No oprocz Totalizatora jest jeszcze UKFiS, czy jak to sie tam teraz nazywa oraz UE. Ale najwiekszy bol jest taki, ze pan Prezydent na odczepnego obiecal dac kase. Po najmniejszej linii oporu. Jest tylu urzednikow w miescie, dlaczego nie zostal przygotowany i udostepniony szacunkowy raport o mozliwosciach pozyskanie funduszow na rozbudowe? Wtedy mozna by powiedziec uczciwie, czy miasto stac na budowe czy nie.
fabian

Postprzez mareios 2004-05-05, 1:41 pm

Nie wymagajcie od zasiedzialych w UM czerwonych kapturkow inicjatywy i sprytu. Popatrzcie na inne inwestycje w miescie i wszystko jasne. Wymagacie od nich czegos do czego nie maja zdolnosci - myslenia! I bieda w kasie nie moze byc wytlumaczeniem -Ostrowiec Sw. to bankrut a kase znalezli z dotacji - ale do tego trzeba checi i dzialania a nie nierobstwa i cwaniakowania.
mareios

Postprzez viking 2004-05-05, 9:49 pm

Viking napisał o stadionie Wisły pewnie dlatego aby dac przykład jak inne kluby radzą sobie z problemami. I aby zwrócić uwagę że "MOŻNA" Pozdrawiam Viking.

Soyer dzięki za pozdrowienia ,dobrze mnie zrozumiałeś. Mam nadzieję że te przykłady i następne których będę się dokopywał dadzą jakiś efekt, gdy zostana jako żywe przedstawione sosnowieckim radnym i szeryfowi. Być może nie słyszeli o inicjatywach innych samorządów które potrafią i chcą włączyć się aktywnie im więcej przykładów się znajdzie tym jaśniejsze będą prośby i żale nas kibiców o nowy stadion.
Niech wiedzą że w Polsce wiele miast rozumie te problemy, może zainicjować hasło:"NIE BĄDĹšMY OSTATNI"......pozdrawiam wszystkich viking
viking

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna