Budżet miasta kontra Stadion Ludowy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Budżet miasta kontra Stadion Ludowy

Postprzez reasoN 2003-09-20, 11:49 am

witam
ostatnio dotarła do mnie wiadomość iż zadłużenie miasta wynosi czterokrotność jego roczego budżetu(inwestycje budowlane patelnia,przebudowa wiaduktu)...także nasze nadzieje na dalszy remont stadionu, badz przyznanie na to srodków przez miasto, okazują sie niestety mało realne...zastanawiajace jest to dlaczego przy stosukowo duzej frekwencji na meczach nikt nic nie robi w tej sprawie. Pomijając brak marketingu w klubie sytuacja wygląda nieżle(stabilne finanse klubu, niezle wyniki piłkarzy)mimo tego, brakuje ludzi którzy mogliby przyczynic sie do rozwoju naszego klubu, nie mowie tu o kibicach( chwala za to co robią) lecz o swego rodzaju lobbystach...ludziach wpływowych, mogących podać dłoń naszemu kochanemu Zagłębiu ! Bo chyba są tacy...obym sie nie mylił:)
reasoN

Postprzez Franz 2003-09-20, 11:54 am

A ja słyszałem że dalszy remont stadionu ma się rozpocząć na wiosne. Ale nie wiem skąd ma być na to kasa.
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez reasoN 2003-09-20, 12:17 pm

mozesz powiedziec skąd masz te wieści...?:) i jesli juz, co ma byc remontowane?
z góry thx
reasoN

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2003-09-20, 12:19 pm

reasoN napisał(a):mozesz powiedziec skąd masz te wieści...?:) i jesli juz, co ma byc remontowane?
z góry thx

Podobno ma byc zburzona cala druga strona razem z budynkiem klubowym i ma byc postawiona nowa podobna do tej co jest na gieksie.
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez WOJTEK 2003-09-20, 12:28 pm

TO CIEKAWE CO BĘDZIE Z KIBICAMI PRZYJEZDNYMI??NA WIOSNĘ ŚLĄSK,POLONIA,ODRA,MIEDĹš,CHROBRY.ZAKAZ???ZAKAZOM MÓWIMY NIE !
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez reasoN 2003-09-20, 12:29 pm

Wszystko pięknie ale ...dlaczego podobno?:)...a skoro remont miałby wyglądać tak jak piszesz...na to potrzeba kilkunastu milionów złotych.
(swoją drogą ciekawe jest czy mozna uzyskac na to dotacje o UE)
reasoN

Re: :)

Postprzez krzysiu 2003-09-20, 12:40 pm

Podobno ma byc zburzona cala druga strona razem z budynkiem klubowym i ma byc postawiona nowa podobna do tej co jest na gieksie.

skad masz takie informacje?

po pierwsze nierealne, a po drugie burzenie budynku nie byloby dobrym rozwiazaniem.
raczej pewnie chodzi o zburzenie trybuny krytej, a nie budynku.
krzysiu
HONOROWY CZŁONEK FORUM

Postprzez W@llace 2003-09-20, 1:19 pm

krzysiu napisał(a):

skad masz takie informacje?

po pierwsze nierealne, a po drugie burzenie budynku nie byloby dobrym rozwiazaniem.
raczej pewnie chodzi o zburzenie trybuny krytej, a nie budynku.

Krzysiu ma racje !! PoPiErAm :D
W@llace

Re: Budżet miasta kontra Stadion Ludowy

Postprzez Gość 2003-09-20, 7:00 pm

reasoN napisał(a):witam
ostatnio dotarła do mnie wiadomość iż zadłużenie miasta wynosi czterokrotność jego roczego budżetu(inwestycje budowlane patelnia,przebudowa wiaduktu)...

Kompletna bzdura!
Zadłużenie nie może przekroczyć 60 % budżetu - tak jest zapisane w ustawie o finansach publicznych.

Na koniec roku 2002 Sosnowiec byl zadłużony na około 90 milionów złotych, a budżet na rok 2003 wynosi około 370 milionów. Więc jest prawie dokładnie na odwrót - zadłużenie stanowi mniej więcej 1/4 budżetu.
Gość

Budrzet miasta

Postprzez zgredos 2003-09-20, 7:58 pm

Nie wiem cz wiecie jakiego mamy prezydenta. Ostatnio nie póścił młodych piłkarzy do Francji powód- w mieście którym miały być mecze mieszkają czarni. Pisało o tym wiele gazet. Cz myślicie że taki prezydent da grosza na stadion.
zgredos

Postprzez anonimek1906 2003-09-20, 8:27 pm

chciałbym kiedys jako pan architekt (narazie studiuje) zaprojektowac stadion dla naszego klubu.....marzenie. po to studiuje! pozdro...dla wszystkich marzycieli, którzy wierż że juz niedługo stanie tu drugie Wembley :) (to nowe , hehehe) ....
anonimek1906

Postprzez Artur 2003-09-20, 9:14 pm

Rozbudowa stadionu jest nam potrzebna. Mnie osobiście marzy sie taki stadion jak ma Sparta Praha - cała metalowa konstrukcja, wszystkie miejsca siedzące i pełne zadaszenie trybun. Trybuny na wałach ziemnych to już tamta epoka, no ale nie wierze w szybką realizacje tej wizji. Do tego potrzebujemy spektakularnego sukcesu piłkarzy i jakiegoś milionera kochającego nasz klub. Pozdro
Artur

Postprzez Franz 2003-09-21, 9:34 am

^m@rcin^ napisał(a):
reasoN napisał(a):mozesz powiedziec skąd masz te wieści...?:) i jesli juz, co ma byc remontowane?
z góry thx

O ile się nie myle to tak powiedział W. Rudy w wywiadzie udzielonym GW w środe lub czwartek.
A mi się wydaje że na stadionie poprostu zostaną zrobione miejsca siedzące po drugiej stronie (tam obok krytej) bo na większy remont nie ma kasy.
Franz
Pudzian

Postprzez ^m@rcin^ 2003-09-21, 9:40 am

Franz napisał(a):
^m@rcin^ napisał(a):
z góry thx

O ile się nie myle to tak powiedział W. Rudy w wywiadzie udzielonym GW w środe lub czwartek.
A mi się wydaje że na stadionie poprostu zostaną zrobione miejsca siedzące po drugiej stronie (tam obok krytej) bo na większy remont nie ma kasy.

Jasne a potam postawia dach jak na Poloni Warszawa.
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Franz 2003-09-21, 10:11 am

M@rcin a to info o tym że mają budować nową trybunę jest jakieś pewne czy nie. Bo jak tak to bardzo dobrze że wkońcu zaczną porządnie remontować Stadion :)
Franz
Pudzian

Następna strona

Powrót do Piłka nożna