Oki. Macie racje. Na 100% była to Resowia.
P.S. Czy stare dzieje na Zagłębiu pamięta tylko Zgredos? Więcej staruszków nie zagląda na to forum?
Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52
zgredos napisał(a):PAWEŁ ŚRODULA napisał(a):Puzon napisał(a):
A co do tematu to jak byliśmy na wyjeździe w Zielonej Gorze w zeszłej rundzie był z nami gość z mojego osiedla co pamięta jak na stadionie Śląskim było ponad 50 tysiecy ludzi z Sosnowca /chyba lata 70-te/ to był na bank mecz PP tylko teraz nie wiem czy to finał był :roll: postaram sie dowiedzieć wiecej bo on nie ma neta a co za tym idzie dostepu do forum...
Ciekawe rzeczy piszesz 50 000 ludzi z Sosnowca :shock: ja byłem na tych meczach i było tak;
Rok 1977 finał PP Zagłębie -Polonia 1-0 na ten mecz organizowane były autokary z zakładów pracy kibiców Zagłębia było 800-1000 po strzeleniu bramki przez Zagłębie z sektora Polonii poleciały kamienie i siekiera jako uczciwi kibice siekierę odrzuciliśmy
Pok 1978 finał PP Zagłębie -Piast 2-0 na ten mecz organizacja była dużo lepsza do organizacji włączyły się szkoły wyjazd był z pod stadionu przed wyjazdem rozdawano nam flagi i szaliki Ale i tak nie było nas więcej niż 2 500 osób
Na obu tych meczach ogółem nie było 50 000 ludzi.
Puzon napisał(a):Oki. Macie racje. Na 100% była to Resowia.
P.S. Czy stare dzieje na Zagłębiu pamięta tylko Zgredos? Więcej staruszków nie zagląda na to forum?
zgredos napisał(a):Zdjęć z tamtych lat niestety nie mam, bo kupienie filmu do aparatu graniczyło z cudem. Mam za to kilka programów i biletów z tamtych meczów.
Bilety:
.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników