Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez novack 2025-05-09, 11:23 am

Dzięki Adam za wklejenie.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez zaglebie32 2025-05-11, 6:52 am

Przejrzałem wczoraj fejsa i co ja widzę.W komentarzach pod postem o wicemistrzostwie Czarnych pojawiły się też komentarze o Zagłębie.I moje zdumienie było przeolbrzymie ponieważ mecenas sportu odpowiedział na pytanie czym się sugerował zwalniając Grzegorz Kurdziela.A odpowiedż brzmi : ja nie wiem proszę pytanie kierować do Zarządu :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Szkoda , że Bobla nie powiedział o czym rozmawiał z nim o Zagłębiu i w sumie po co z nim rozmawiał, wszak jest to nikt :) :) :) :) :) i tu rodzi się kolejne pytanie po co Kurdziel chodził do Arkadiusza w sprawie Saganowskiego jak miał iść do Zarządu :) :) :)
Wychodzi na to , że Grzeska zwolnił zarząd za to , że chodził i męczył nie tą osobę :) :) :) :)
zaglebie32

Postprzez Adam1906 2025-05-12, 7:19 am

Referendum w Zabrzu. Prezydent miasta odwołana

Mieszkańcy Zabrza w niedzielnym referendum zdecydowali o odwołaniu prezydentki miasta Agnieszki Rupniewskiej. Wyniki oznaczają, że będą musiały się odbyć przedterminowe wybory prezydenta Zabrza.

Uprawnionych do głosowania było 116,9 tys. osób. Referendum jest ważne w przypadku prezydentki, bo do urn poszło w niedzielę ponad 3/5 wyborców, którzy wzięli udział w jej wyborze w drugiej turze w 2024 r. W jej przypadku ten próg wynosił 25,9 tys. głosów. W niedzielnym referendum oddano 29 207 głosów ważnych, z czego aż 27 161 głosujących było za odwołaniem Rupniewskiej, 2 046 - przeciwko.

Inicjatorzy referendum zarzucali Rupniewskiej m.in. zwolnienia grupowe w samorządowych jednostkach, podwyżki opłat lokalnych, rezygnację z organizacji cyklicznych wydarzeń kulturalnych, oraz przedłużający się proces prywatyzacji Górnika Zabrze.

https://wydarzenia.interia.pl/slaskie/n ... d,21400459

Wypisz wymaluj zarzuty wobec Rupniewskiej pasują jak ulał do sytuacji w Sosnowcu, szczególnie jeśli chodzi o Klub piłkarski... :twisted:
Adam1906

Postprzez zaglebie32 2025-05-12, 3:46 pm

Masz rację Adam.Tylko to referendum pociągneli ludzie , którzy faktycznie chcieli aby cos się w tym zadłużonym klubie stało dobrego.I de facto tą kobitke odwołali kibice.W Zagłebiu natomiast jest stary, oklepany slogan czyli " na dobre i złe ".Nasi decydenci kibicowscy w dupie mają " na dobre i złe " z Zagłebiem. Liczą się układy, kasa. Jesteśmy chyba jedynym klubem w Polsce z mocną ekipa kibicowską , która nie protestuje widząć to co się odpierdala w klubie. A szczytem włażenia w dupę Chęcińskiemu był ten żałosny transparent , że kibice 100 procent za Saganem. Bo nikt kto śledzi losy naszego klubu w ostatnich latach chyba sie nie łudzi , że klubem rządzą te marionetki powstawiane jako prezesi itp.
Ja osobiście nie wierzę , że coś się w klubie zmieni i po klikudziesięciu latach przestałem chodzić na mecze jak i wiekszość moich znajomych. Klub zawsze mam w sercu bo zaczełem chodzić na mecze zabierany przez ojca w wieku kilku lat.Ale nie zamierzam popierać tych ludzi co sie kręcą koło Zagłębia , udając , że nie oni tym kierują.Mam nadzieję , że nim umrę doczekam się jeszcze paru fajnych chwil z udziałem Zagłebia.Pozdrawiam sosnowiecką brać.....
zaglebie32

Postprzez petromar 2025-05-12, 8:14 pm

zaglebie32 napisał(a):Masz rację Adam.Tylko to referendum pociągneli ludzie , którzy faktycznie chcieli aby cos się w tym zadłużonym klubie stało dobrego.I de facto tą kobitke odwołali kibice.W Zagłebiu natomiast jest stary, oklepany slogan czyli " na dobre i złe ".Nasi decydenci kibicowscy w dupie mają " na dobre i złe " z Zagłebiem. Liczą się układy, kasa. Jesteśmy chyba jedynym klubem w Polsce z mocną ekipa kibicowską , która nie protestuje widząć to co się odpierdala w klubie. A szczytem włażenia w dupę Chęcińskiemu był ten żałosny transparent , że kibice 100 procent za Saganem. Bo nikt kto śledzi losy naszego klubu w ostatnich latach chyba sie nie łudzi , że klubem rządzą te marionetki powstawiane jako prezesi itp.
Ja osobiście nie wierzę , że coś się w klubie zmieni i po klikudziesięciu latach przestałem chodzić na mecze jak i wiekszość moich znajomych. Klub zawsze mam w sercu bo zaczełem chodzić na mecze zabierany przez ojca w wieku kilku lat.Ale nie zamierzam popierać tych ludzi co sie kręcą koło Zagłębia , udając , że nie oni tym kierują.Mam nadzieję , że nim umrę doczekam się jeszcze paru fajnych chwil z udziałem Zagłebia.Pozdrawiam sosnowiecką brać.....

Ale szczytem szczytów ponad 100% Sagana był jednak Jaroszewski wróc :lol: tego nie przebije nic
petromar

Postprzez Piotrek34 2025-05-12, 10:54 pm

Pozostaje jedynie czekać do nowych wyborów samorządowych. Przez ten okres nic się nie zmieni.
Piotrek34

Postprzez zaglebie32 2025-05-17, 9:33 am

I stało się cos przed czym od dawna ja przestrzegałem, wielu kolegów na forum tutaj, w mediach społecznościowych. Wczoraj zebraliśmy owoc wieloletniej pracy pana Chęcińskiego...
Tak to jest jak polityk , znajduje sobie tzw. " pasję " czyli wydaje mu się , że za państwowe pieniądze stanie się wielkim menadżerem W Sosnowcu mamy jeszcze do tego motyw rodzinny, czyli pchanie na siłe do gry synka , który średnio się do futbolu zawodowego nadaje. Z racji swojej ignorancji oraz wrodzonej niechęci do jakiekolwiek krytyki, przerobiliśmy następny wytwór wyobraźni , czyli dziennikarza , któremu wydawało się , że wydziabany napis na plecach zrobi z niego prezesa Stulecia.Przerabialiśmy przez lata słupy na stanawiskach prezesów, działaczy oraz dziwne twory typu Stanki, Girki,wielbicieli Zagłebia za pożyczki i obrywy itp, dziesiątki trenerów , setki już chyba tzw.piłkarzy.
Otrzymaliśmy finalnie to co wczoraj wybuchło.
A nasz niedoszły mecenas sportu co ? Po meczu pyta na fejsie czy zatrzeszczy w niedzielę :-(
Ten gość jest tak bezczelny i tak zadufany w sobie , że nawet chyba nie założył , że swoją postawą wobec klubu i szczególnie piatkowym meczem sprawił , że nie będzie wielkiego trzasku w niedzielę w Sosnowcu.
Cieszy , że pod postem na fejsie dot.końcowego wyniu meczu pojawiło się kilkaset komentarzy.Nie 30-40 jak zawsze.I do klakierów pana Chęcińskiego : jest czas na refleksję i ściągnięcie różowych okularów z nosa.Jeżeli pojawi się wniosek o odwołanie pana z zarządzania naszym miastem to ja wraz z znajmomymi daję już na teraz około 50 głosów.
Dość już k***a tego.
zaglebie32

Postprzez petromar 2025-05-17, 9:45 am

Zabawa w klub wyżej opisanych - mecenasa, dziennikarza i pożyczkodawcy tak się musiała skończyć, dla mnie gorsze jest w tym coś innego - Jaroszewski musi wrócić -więc wrócił i widzimy jak wygląda sytuacja-a wszystko to za przyzwoleniem a wręcz za wymuszeniem decyzyjnych kiboli którym w takim samym stopniu zupełnie nie zależy na klubie a liczą się tylko pieniądze i układy ., ha tfu :lol: :czerwona: :czerwona:
petromar

Postprzez novack 2025-05-17, 2:57 pm

Sądziłem, że po wczorajszym meczu utrzymanie w trzeciej lidze będzie już pewne i będzie można wcześniej zacząć porządki i przygotowania do nowego trzecioligowego sezonu, bo przypominam, że w klubie brak jest prawdziwego prezesa, brak jest dyrektora sportowego i brak jest trenera, czyli nie ma nikogo, kto może poprowadzić klub w nowym sezonie. Niestety teraz bronimy się przed spadkiem do czwartej ligi i nie wiadomo na którą ligę szukać ewentualnych transferów. Tak jak od wielu lat najbardziej zawodzi obrona (49 straconych goli w 31 meczach) ale tu pole manewru jest ograniczone, ponieważ poprzedni sztab zadbał o stabilność w tej formacji i podpisał dwuletnie kontrakty z tak wybitnymi obrońcami jak Niewulis, Janiszewski i Kutrovic, czyli do czerwca 2026 roku.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Piotrek34 2025-05-17, 7:00 pm

Przecież to nie jest ważne w której lidze będziemy grać bo pieniądze i tak szerokim strumieniem płyną z al. Zwycięstwa 20
Piotrek34

Postprzez petromar 2025-05-17, 7:33 pm

Dziewczyny na fali by nas teraz.po zdobyciu puchary na dokładkę jebnęly, przynajmniej im można pogratulować
petromar

Postprzez pyla 2025-05-17, 11:31 pm

Jeszcze tylko trzeba aby czaskowski zainstalowal sie w palacu prezydenckim a w calym kraju bedzie jak w naszym grajdole. od dlizszego czasu nie mieszkam w Sosnowcu/jestem rodowitym sosnowiczaninem-Pogon.,ale takiego wstydu dawno nie zaznalem.jestem z pokolenia Jarosika, Szyguly, Patoly czy Strzalkowskiego, Bazanai J Leszczynskiego kibice ktorzy sa blisko mojego peselu beda wiedziec ze jestesmy mentalnie z takim ZAGLEBIEM :brawo:
pyla

Postprzez petromar 2025-05-18, 6:09 pm

pyla napisał(a):Jeszcze tylko trzeba aby czaskowski zainstalowal sie w palacu prezydenckim a w calym kraju bedzie jak w naszym grajdole. od dlizszego czasu nie mieszkam w Sosnowcu/jestem rodowitym sosnowiczaninem-Pogon.,ale takiego wstydu dawno nie zaznalem.jestem z pokolenia Jarosika, Szyguly, Patoly czy Strzalkowskiego, Bazanai J Leszczynskiego kibice ktorzy sa blisko mojego peselu beda wiedziec ze jestesmy mentalnie z takim ZAGLEBIEM :brawo:

to nie miejsce na polityke :kiepsko:
petromar

Postprzez Adamek182 2025-05-18, 8:26 pm

100% poparcia. Tak jak i stadion, i wywieszanie prześcieradeł z hasłami które nijak się maja do rzeczywistości.
Adamek182

Postprzez pyla 2025-05-18, 11:32 pm

wpier... u siebie z taka potega jak pulawy -to polityka ? ta poprawnosc polityczna was zgubi ,a przy okazji nasz klub.
pyla

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników