Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez Tomcjo 2024-01-16, 12:44 pm

Trener z ciekawym cv . Jak dostanie odpowiednich piłkarzy to powinien mieć sukcesy . Mam nadzieje ze ta agencja która chce kupić klub wypożyczy nam wartościowych grajków a nie młodziaków na dorobku bo my już czasu nie mamy .
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez Adamek182 2024-01-16, 4:03 pm

Collins docelowo właścicielem większości owym z 51%? Czy to fake?
Adamek182

Postprzez novack 2024-01-16, 4:04 pm

Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez GrubyPerez 2024-01-16, 10:24 pm

nie wiem ,czy to znak jakiś-że to strona nr ...666 tego wątku :twisted:
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez GrubyPerez 2024-01-16, 10:30 pm

Artur Derbin- ponoć nie widzi się w pracy z młodzieżą - i nie chce objąć funkcji Dyrektora Akademii. Szkoda.
Artur- jako Dyrektor Akademii możesz pokazać nie tylko swoją wartość- ale też zluzować tego magika nieudacznika burakka i buca Girka, który miał szansę - i obiecywał że to zrobi- posprzątać po MJ .
w sumie - to za MJ staliśmy nad brzegiem gnojówki- i bez gumofilców, bo te jak wiadomo zabrał nam niejaki Papszun do spółki ze Świerczewskim. Ale wdepnął w tą gnojówę Girek właśnie .
Przy okazji - srał cię pies, patafianie (ŁG) :czerwona:
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez wojtaszko 2024-01-17, 7:51 am

GrubyPerez napisał(a): Przy okazji - srał cię pies, patafianie (ŁG) :czerwona:

Święte słowa 1906% racji
wojtaszko

Postprzez kanciak 2024-01-17, 9:27 am

A ja się cieszę że Derbin nie objął dyrektorowania w Akademii. Mam dość spuszczania do Akademii gości na przetrzymanie, na tzw ciepłą posadkę. Już tam lądował Farkas, Polczak, Girek, ten jeszcze siedzi.
Niech Akademią zajmują się ludzie z Akademii.
kanciak

Postprzez jondek 2024-01-17, 12:49 pm

I co.Wychodzi na to,że z wielkiej chmury,mały deszcz. :kiepsko:
jondek

Postprzez Kamilosx 2024-01-17, 2:35 pm

Panie Collins, pewnie Pan to czytasz.

Nie wiem jakie są Pana intencje, ale jeśli rzeczywiście dobre, to ten klub należy zrewolucjonizować.
Mnóstwo w nim jest prywatnych interesów, zawistnych ludzi, niekompetentnych pracowników i po prostu buraków.

Mam nadzieję, że nie zobaczymy znowu tych samych zgranych kart znanych z tzw. "środowiska", tym się sukcesu nie osiągnie. Mnóstwo ciekawych ludzi z nowego pokolenia powiedzmy 30-latków, nieskażonych piekiełkiem polskiej piłki może coś wnieść do naszego klubu, a nie znowu te same gęby. Coraz więcej europejskich klubów już idzie drogą ściągania młodych-pasjonatów i zajawkowiczów i odnoszą sukcesy.

Mam nadzieję, że spróbujemy pójść drogą Rakowa, a nie klubów, które zatrudniają pseudo-dyrektorów i pseudo-piłkarzy z 20-letnim doświadczeniem, z czego 18 bez sukcesów.
Kamilosx

Postprzez wojtaszko 2024-01-17, 2:52 pm

wojtaszko

Postprzez novack 2024-01-17, 3:48 pm

Bardzo kibicuję i trzymam kciuki, ale trzeba nam naprawdę wiele wyrozumiałości, jeśli człowiek zajmujący się pionem sportowym piłkarskiego klubu, nie wie kiedy kończy się i zaczyna sezon piłkarski w lidze w której gra klub, który prowadzi, no chyba, że na wiosnę nic w mentalności piłkarzy się nie zmieni, a zmiany ruszą rzeczywiście od nowego sezonu w lipcu, tylko że nowy trener kontrakt ma do czerwca :redface:
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Adam1906 2024-01-17, 4:16 pm

Kamilosx napisał(a):Panie Collins, pewnie Pan to czytasz.

Nie wiem jakie są Pana intencje, ale jeśli rzeczywiście dobre, to ten klub należy zrewolucjonizować.
Mnóstwo w nim jest prywatnych interesów, zawistnych ludzi, niekompetentnych pracowników i po prostu buraków.

Mam nadzieję, że nie zobaczymy znowu tych samych zgranych kart znanych z tzw. "środowiska", tym się sukcesu nie osiągnie. Mnóstwo ciekawych ludzi z nowego pokolenia powiedzmy 30-latków, nieskażonych piekiełkiem polskiej piłki może coś wnieść do naszego klubu, a nie znowu te same gęby. Coraz więcej europejskich klubów już idzie drogą ściągania młodych-pasjonatów i zajawkowiczów i odnoszą sukcesy.

Mam nadzieję, że spróbujemy pójść drogą Rakowa, a nie klubów, które zatrudniają pseudo-dyrektorów i pseudo-piłkarzy z 20-letnim doświadczeniem, z czego 18 bez sukcesów.

No zobacz, a podobno takie plany miał właściciel DL Invest Group. Więc co tam nie pykło, że nagle wyskoczył jakiś królik z kapelusza?... ;-)
Adam1906

Postprzez jondek 2024-01-17, 4:38 pm

My nie mamy czasu na bryfingi,konferencje,spotkania przy paluszkach i wodzie mineralnej.Mnie interesuje,jakim składem zagramy sparing za 3 dni,co z wyjazdem nagrodowym do Turcji,kto podejmie walkę za miesiąc ze Zniczem,już o punkty.Tego się nie dowiedziałem z tego oświadczenia.Dalej bedzie przerzucanie na oświadczenia,sprostowania,dementowanie.Zresztą wiemy jak wygladały spotkania z kibicami za czasów poprzednich prezesów.
jondek

Postprzez jondek 2024-01-17, 8:30 pm

Na 90 minut napisali,że młody Chęciński oddelegowany do Unii Turza Śl.Ciekawe...http://www.90minut.pl/news/330/news3301 ... laska.html
jondek

Postprzez Adam1906 2024-01-18, 1:01 pm

Alaksandr Chackiewicz to wróg Alaksandra Łukaszenki i przeciwnik wojny

Obrazek

Alaksandr Chackiewicz został wybrany opiekunem Zagłębia Sosnowiec. 50-latek to barwna postać, która otwarcie krytykuje działania Alaksandra Łukaszenki oraz dzisiejszej Białorusi.

Białorusin już w 2010 roku rozpoczął pracę w Ukrainie jako asystent selekcjonera tamtejszej kadry narodowej i nie było w tym żadnego przypadku. 18 lat wcześniej wyrzucono go z reprezentacji Białorusi za proukraińskie poglądy, które miały zaprocentować grą nie na sto procent możliwości przeciwko niebiesko-żółtym. Występował również w Dynamie Kijów.

Jestem zdecydowanie za wolną Ukrainą. Bardzo kocham ten kraj – mówił wprost w 2017 roku.

To nie przeszkodziło mu w prowadzeniu rosyjskiego Rotoru Wołgograd, za którego wyniki odpowiadał przez rok i trzy miesiące.

Tak jak wielu Białorusinów, Alaksandr Chackiewicz zaczął krytykować działalność władz po sfałszowanych w 2020 roku wyborach prezydenckich, gdy protesty mieszkańców były brutalnie tłumione przez wojsko oraz policję.

Jeśli porozmawiać z ludźmi, nikt nie głosował na Łukaszenkę. Ale z jakiegoś powodu jest on na stanowisku. Należy zdać sobie sprawę, że dziś tej władzy nie można zmienić w drodze wyborów – stwierdził.

Jego pogarda do Alaksandra Łukaszenki wzrosła po ataku Rosji na Ukrainę i zaangażowaniu Białorusi w pomoc agresorowi.

Udostępniłeś swoje terytorium, by twój kraj napadł na sąsiada, dajesz możliwość wystartowania jego samolotom, a mówisz, że nic nie robisz? – zauważył.

Białoruś powinna zapłacić Ukrainie odszkodowanie za wojnę. Też jest jej uczestnikiem i ponosi współodpowiedzialność za wojnę, ze względu na udostępnienie swojego terytorium – oświadczył.

Trzeba też zrozumieć, jaka władza jest na Białorusi. Białoruś to praktycznie prowincja czy jeden z okręgów autonomicznych Rosji. W moim rozumieniu jest to nieoficjalna część Rosji. Tu nie ma wolności – dodał.

Mimo tego nadal czuje się Białorusinem.

Nadal jestem Białorusinem, ponieważ niejednokrotnie proponowano mi zmianę obywatelstwa, zmianę paszportu. Ale kocham swój kraj. Tak, urodziłem się w ZSRR, w czasach sowieckich. Ale Białoruś to kraj, który dał mi życie. Oczywiście bardzo dobrze znam ukraińską mentalność, dobrze rozumiem ich język, potrafię mówić po ukraińsku, ale nie tak dobrze, jakbym chciał – podkreślił w wywiadzie udostępnionym w tym miesiącu na stronie Charter97.org.

W Sosnowcu będzie on ściśle współpracował z Michaiłem Zalewskim, Białorusinem również otwarcie krytykującym Łukaszenkę.

Wcześniej łączono go z Worskłą Połtawa.

https://transfery.info/aktualnosci/alak ... ina/202494
Adam1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna