Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Luis 2019-01-01, 1:27 pm

Jesli do obrony nie pozyskamy nikogo wiecej to czarno tp widze. Przy takiej fatalnej defensywie jeden stoper niczego nie zmieni. Potrzebny jeszcze jeden plus boczny. A jakos ciagle slyszyny, ze Toth ma byc jedynym wzmocnienien do obrony.
Luis

Postprzez novack 2019-01-01, 1:34 pm

Nowy, dobry środkowy obrońca i nowy dobry defensywny pomocnik, wraz z dobrym ofensywnym pomocnikiem (Pawłowski) i przyzwoitym napastnikiem (Sanogo, a może jeszcze Gruzin) tworzą oś i szkielet drużyny, który mamy już czym obudować (Misza, Mraz, Wrzesiński, Żarko) a przecież z pewnością ktoś wartościowy jeszcze dojdzie.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez jackie57 2019-01-01, 2:41 pm

novack napisał(a):Nowy, dobry środkowy obrońca i nowy dobry defensywny pomocnik, wraz z dobrym ofensywnym pomocnikiem (Pawłowski) i przyzwoitym napastnikiem (Sanogo, a może jeszcze Gruzin) tworzą oś i szkielet drużyny, który mamy już czym obudować (Misza, Mraz, Wrzesiński, Żarko) a przecież z pewnością ktoś wartościowy jeszcze dojdzie.

Pawłowski musi wrócić do formy z początku sezonu, bo ostatnio obniżył loty.
jackie57

Postprzez Adamek182 2019-01-01, 3:04 pm

Pozostaje wiara ze ten Toth bedzie umial ustawiac partnera na srodku obrony. Obojetnie kto to bedzie. Ale pierwsze transfery na plus.
Adamek182

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2019-01-01, 3:09 pm

Słuchajcie - a kto to Giorgi Gabedawa ? - tak podaje 90 minut
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2019-01-01, 3:18 pm

Najlepszy snajper ligi gruzińskiej. Wczoraj Adam informował że kontrakt z nim już podpisany
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez novack 2019-01-01, 3:26 pm

To nam się 2019 rok dobrze zaczyna :)
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Kwalifikator 2019-01-01, 4:07 pm

Czyli kontrakty zostały podpisane już wcześniej a teraz je ogłoszono. Dwa solidne wzmocnienia. To nadal mało ale to dobry prognostyk na dalsze transfery.

Wazne ze na samym poczatku przygotowan do nastepnej rundy.
Kwalifikator

Postprzez Kwalifikator 2019-01-01, 4:13 pm

Najlepszy snajper ligi gruzińskiej. Wczoraj Adam informował że kontrakt z nim już podpisany

Ten Gruzin wyglada na takiego silowego napastnika jak Sanogo, radzacego sobie na boisku sprytem. Liczylem na kogos odwrotnego do naszego snajpera, cos wersji starego Frankowskiego. No ale jak nas nie stac na wybieranie, zaden przelew z Kambodzy do nas nie doszedl to ciesze sie z takiego gruzinskiego Krzysztofa Piatka bo bedzie sie z przygowowywal z druzyna od samego poczatku
Kwalifikator

Postprzez Blajpios 2019-01-01, 4:21 pm

Przyłączam się do opinii, że wzmocnienia budują nadzieję. Jednak - wciąż zadanie jest trudne. Trochę obawiam się jednak, co do "ofensywy", jak na razie, bo Sz. Pawłowski i K. Wrzesiński, owszem, siłą świeżego uderzenia zaskoczyli, ale.. Liga już ich zna, widać było w ostatnich tygodniach. Czy będą w stanie wskoczyć jeszcze wyżej? Cóż - miejmy nadzieję. To nie jest tak całkiem nierealne, choćby jeżeli solidne wzmocnienie stanie się faktem z tyłu - to i dzięki współpracy z dobrymi pozostałymi, może się udać, dostaną i oni "zastrzyk formy" od tych nabytków (ojojoj, jak Słowacy przeczytają, opacznie mogą zrozumieć, poprawię - od tych nowych sił w składzie).
To zresztą - myślę, że może pomóc też dotychczasowym stoperom, którzy zostali. Naprawdę proponuję już "odczepić się" od P. Polczaka - przestać wreszcie liczyć mu te bodaj 5 karnych, gdy może nawet tylko 3 zawalił. Naprawdę - rozumiem, jak ktoś wrednie chce szkodzić Zagłębiu, to wylicza te 5 karnych. Tymczasem - choćby i oszustwo P. Brożka - w zasadzie już przez wszystkich uznane. Nie mówi się jednak o tym, za to - liczy się "sprokurowanie karnego" P. Polczakowi. Sprokurował, bo został oszukany sędzia? OK! Nawet jeżeli ktoś nadal wbrew większości jest przekonany, że to P. Polczak jednak faulował - to i tak: co nam da w tym momenciu nakręcanie, jakie to dno jest ta obrona Zagłębia? Fakt, że jest denna - już został przez wszystkie przypadki tu odmieniony i uznany. Nadal będą to nakręcać niechętni, czy choćby być może w miarę obiektywni tylko wulgarni, jak weszło. Co da Zagłębiu - jeżeli kibice Zagłębia dołączą do tej grupy w swojej propagandzie?
Skoro ci zawodnicy zostali w kadrze - to raczej trzeba stworzyć dobre szanse. Jednak środki są zapewne ograniczone, finansowe. Trzeba się dostosować. Trener zaś ma najlepszy ogląd. Jeżeli nie uznał (pytanie, bo może jeszcze szukają a 3 stoperów na razie na wszelki wypadek zostawionych) — w każdym razie, jeżeli trener nie uznał potrzeby szukania kolejnego stopera, to pewnie jest szansa, że wystarczą mając innego dyrygenta ci, co są. Ba! Nie zdziwiłbym się, gdyby wygrał tę wewnętrzną rywalizację P. Polczak, bo choć nie byłem fanem jego sprowadzenia, to na pewno nie nie doceniałem go ani przed rundą ani teraz nie oceniam tak nisko, jak się robi propagandę. Mam wrażenie, że po prostu zadanie go przerosło. Naprawdę chciał chłop - i musiał nieraz nadrabiać za kolegów: i w końcu co rusz robił swoje straszliwe dno. Tym razem, jeżeli ciężar spadnie główny na innego - może ta jego gra będzie dawać efekty (nie twierdzę na sto procent, jak pamiątam, w Polsce zawsze "był problematyczny", co rusz z czymś wyskakiwał - ale z drugiej strony jednak w ekstraklasie rumuńskiej i nawet w Europie pokazywał się od niezłej strony; co prawda - jeszcze starszy jest teraz, dwóch wiekowych stoperów, hm - liczy się doświadczenie, ale też sił braknąć może). Jeżeli jednak więc szukać wzmocnień nadal w obronie, to jak ktoś pisał, bardziej może przydałby się "obrońca obuskrzydłowy". Mam nadzieję, że jeszcze rozwinie się M. Heinloth, co prawda (kto w Polsce ma taki luksus, że Niemiec walczy w obronie polskiego Znaku?) - ale może mieć kontuzję przecież. P. Mràz - bywa różnie. Jeden, który czy tego czy tego może asekurować - to chyba nieźle byłoby. Jakkolwiek nie wiem - czy przed tym transferem nie trzeba by jednak ofensywnego do środka pola - a jeżeli stać na 5 ale dobrych transferów, to wtedy obrońca?
Blajpios

Postprzez Blajpios 2019-01-01, 4:27 pm

Kwalifikator napisał(a):

Ten Gruzin wyglada na takiego silowego napastnika jak Sanogo, radzacego sobie na boisku sprytem. Liczylem na kogos odwrotnego do naszego snajpera, cos wersji starego Frankowskiego. No ale jak nas nie stac na wybieranie, zaden przelew z Kambodzy do nas nie doszedl to ciesze sie z takiego gruzinskiego Krzysztofa Piatka bo bedzie sie z przygowowywal z druzyna od samego poczatku

Cóż, podobnie swego czasu myślałem - choćby przed kontraktrowaniem przed tym sezonem. Natomiast teraz też myślę sobie tak, że kto wie, może jednak "filigranowy sprytny" to niekoniecznie pasuje do "siły niedźwiedzia, też przecież sprytnego zwierza" - czyli do mentalności z Litwy? V. Ivanauskas ze swojego doświadczenia to raczej chyba może styl rozjuszonego niedźwiedzia przekazywać - więc i łatwiej będzie mu ustawia~ takich, w razie potrzeby na dwóch - albo na jednego w przodzie.
A co do żartów. Ha! Podśmiałem się przy argumentacji słusznej, że trzeba patrzeć na możliwości finansowe... Ale, pomyślałem - a może jednak warto sprawdzić? Może VannaLy pomyliła wadnali? - albo się wystraszyła ich tam w Krakowie? Jakkolwiek - może popatrzył człowiek: tu 1906 i tu 1906- a co mi szkodzi: "a tu se przeleje, to byłem ja, Vanna', łubu dubu".? ;-)
Blajpios

Postprzez August 2019-01-01, 4:54 pm

W kontekście zapowiadanej przez Prezesa ilości transferow(7-8) wstrzymałbym się jeszcze z ocenami. Nie bezznaczenua będzie też los Wisły bowiem ewentualna upadłość może oznaczać tylko jedno miejsce do spadku. Choć i tak będziemy ty swoistym „faworytem”.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Kwalifikator 2019-01-01, 5:22 pm

upadłość może oznaczać tylko jedno miejsce do spadku. Choć i tak będziemy ty swoistym „faworytem”.

A moze jest jeszcze jakis klub w Ekstraklasie co tez czeka na przelew ;-)
Kwalifikator

Postprzez jackie57 2019-01-01, 6:03 pm

Kwalifikator napisał(a):
upadłość może oznaczać tylko jedno miejsce do spadku. Choć i tak będziemy ty swoistym „faworytem”.

I na poważnego inwestora z Kambodży.
jackie57

Postprzez RUDI 2019-01-01, 6:12 pm

Kwalifikator napisał(a):

Tak jest ,Zagłębie,klub który czeka na przelew z ratą za Sanogo i za Magierę z klubu "partnerskiego" ,a który także poczeka na następy przelew z ośrodka "decyzyjnego" przyjaciół gdy nam zamkną pół stadionu (ktoś da sobie radę :twisted: )
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna