Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez August 2018-07-10, 10:33 pm

Doświadczeni ludzie też muszą być. Jeśli prawdą jest to co napisał red. tow. Żurek to ruch z Polczakiem może okazać się bardzo mądry. Gdyby gość leciał przede wszystkim na wysokość kontraktu to umówmy się że mając alternatywę w postaci Lubina i Gdańska to nawet by na nas nie splunął. Natomiast jeśli podstawową kwestią jest długość kontraktu a nie jego wysokosc ze względu na kwestie rodzinne i mieszkaniowe to umówmy się że sprawa jest do pomyślnego złatwuenia. Nie obciąży budżetu specjalnie więcej niż Nowak po awansie. A skoro z Mozlerem można było podpisać na 3 lata to i z 31-letnim Polczakiem tym bardziej. A dobrze byłoby sobie w końcu uświadomić że na Pazdana nas nie stać.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2018-07-10, 10:38 pm

Trudno wróżyć na ile taki Polczak czy Broź zawojują ekstraklasę, ale tego typu piłkarzy potrzeba drużynie.Raz, że chyba jednak gorsi od obecnych obrońców nie będą. Dwa, że z jedynym doświadczonym na tym poziomie Nowakiem i wesołą zbieraniną z całego świata może być trudno o utrzymanie.
django

Postprzez Kamilosx 2018-07-11, 2:20 am

bolo73 napisał(a):Nie wiem czy zgrane karty to jest dla nas dobra opcja. Zatrudniano już takich i w Katowicach i w Sosnowcu i bodajże w Chojnicach i co? I wyszło wielkie G. Stawiać na młodzież, szukać młodych, ambitnych, głodnych sukcesu - to jest droga.

:-(

Jak chcemy spaść z ligi to rzeczywiście nie zatrudniajmy Polczaka i Brozia. Bo z obecną obroną zlecimy NA PEWNO i tu z hukiem. Poza tym: jakich młodych? Jak się patrzy np. na takiego Mularczyka, to mam nadzieję, że nikt w klubie nie wpadnie na pomysł żeby go na ten sezon zostawić, bo gość od 9 miesięcy prosto piłki nie umie kopnąć. Zresztą nawet w tym chwalonym za grę młodzieżą Górniku na środku obrony grał doświadczony Dani Suarez.
Kamilosx

Postprzez August 2018-07-11, 7:05 am

django napisał(a):wesołą zbieraniną z całego świata

Fajne określenie.
Bolo ma o tyle rację, że w przypadku starych repów istnieje ryzyko, że przy otrzymaniu relatywnie wysokich i dłuższych kontraktów mogą sobie latać niskim kalafiorem i grać na pół gwizdka. Z drugiej jednak strony doświadczonych i obytych w grze na najwyższym szczeblu rozgrywkowym grajków tez nam potrzeba. Na chwilę obecną mamy jedynie Nowaka i Babiarza, który wiosną rozczarowywał. Choć mam nadzieję, że z tego drugiego będzie jeszcze pożytek. Trudno bowiem uznać np. sześć występów Banasiaka w ekstraklasie za jakieś duże doświadczenie. Poza tym niezaprzeczalnym faktem jest, że na pozycję stopera i prawą obronę potrzebujemy solidnych wzmocnień. O ile – jak wspominałem – dla Polczaka, jak można sądzić po artykule w Sporcie – podstawowym czynnikiem jest zapewne stabilizacja i gra blisko swojego domu, a w tym momencie Zagłębie wydaje się być idealnym miejscem do kontynuacji kariery, w przypadku Brozia można mieć rzeczywiście wątpliwości w aspekcie finansowym. Wszak facet przez ostatnie lata grał w Legii gdzie zarabiał na poziomie 60 tys. zł miesięcznie. Zapewne już nigdzie nie zarobi zbliżonej kwoty a z kolei u nas choćby połowa tego stworzyłaby komin płacowy. Patrząc z innej perspektywy jakoś cicho o tym, żeby o gościa biły się inne ekstraklasowe kluby. Co prawda był łączony z Płockiem ale skoro dotąd nie podpisał kontraktu to być może strony nie doszły do porozumienia a będąc na kilkanaście dni przed startem ekstraklasy bez klubu, facet spuści mocno z tonu.
August

Postprzez Adam1906 2018-07-11, 8:16 am

Piotr Polczak podpisał 3-letni kontrakt z Zagłębiem Sosnowiec.
Adam1906

Postprzez August 2018-07-11, 8:36 am

Szybko się dogadali zważywszy, że negocjacje miały się zacząć o 9. Zapewne faktycznie wszystko było jednak dograne już wcześniej.
August

Postprzez Tomcjo 2018-07-11, 12:09 pm

Nie bede oceniał tego transferu . Mam nadzieje ale mam i obawy . Licze ze to podniesie poziom gry naszej obrony przynajmniej o jeden level . Przecież gorzej nie bedzie .
Tomcjo

Postprzez RUDI 2018-07-11, 12:26 pm

August napisał(a):Szybko się dogadali zważywszy, że negocjacje miały się zacząć o 9. Zapewne faktycznie wszystko było jednak dograne już wcześniej.

Bo to już trzeci piłkarz w Zagłębiu pochodzący od tego samego menadżera i może to też miało wpływ na szybkość negocjacji ? ;-)
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez bolo73 2018-07-11, 12:27 pm

Żebyśmy się dobrze zrozumieli. Nie neguję Polczaka. Chcę wierzyć, że wracając do Ojczyzny, do regionu w którym wychował się będzie starał się zaprezentować z jak najlepszej strony. Oby tak się stało. Mój wpis dotyczył obawy co do tego, że wszelkie powroty z zagranicy do polskich klubów zawodników tuż przed 30, nie mówiąc już po 30 zazwyczaj okazują się pomysłem chybionym. Mało kiedy zdarza się aby taki zawodnik odpalił po powrocie. Ja przynajmniej nie kojarzę jakiegoś spektakularnego powrotu. Natomiast co się tyczy szukania i zatrudniania młodych i perspektywicznych to mamy do dyspozycji nie tylko polski rynek. Możliwości jest sporo i nie tylko youtuba mam tutaj na myśli. Są kraje ościenne gdzie prowadzone są rozgrywki młodzieżowe np. Czechy, Ukraina a gdzie można pojechać i poobserwować. Nie potrzeba na to wielkich pieniędzy. Mamy cały szereg państw bałkańskich gdzie uzdolnionej młodzieży nie brakuje: Serbia, Chorwacja, Rumunia, ale także w Macedonii czy w Bośni można kogoś ciekawego wypatrzeć. Oczywiście najpierw w klubie należałoby stworzyć odpowiednią komórkę i powołać ludzi znających się na rzeczy, którzy nawiązaliby odpowiednie kontakty w tych rejonach i pilotowali temat. Powiecie pewnie, że nie mamy takich ludzi, że to dodatkowe koszta. Na pewno koszta trzeba będzie ponieść, ale uważam, że gra jest warta świeczki. Mała podpowiedź do włodarzy jeżeli to czytają. Grali kiedyś u nas ludzie z Bośni: Hosić, Zubanowić i jeszcze jeden kolo którego nazwisko zapomniałem. Gra obecnie Żarko. Nic prostszego tylko porozmawiać z tymi panami, rzucić temat a może będą mogli pomóc, może nawiązać współpracę. Dyrektorem Lazio Rzym jest od pewnego czasu Albańczyk Tare - tutaj sobie przeczytajcie bardzo ciekawy artykuł Jerzego Muchy na temat tego kim był i kim jest ten facet i co zrobił dla rzymskiego klubu https://www.przegladsportowy.pl/pilka-n ... su/fy9geyr Panowie Prezesi, Dyrektorzy, Trenerzy - czerpcie wzorce z najlepszych.
bolo73

Postprzez slawekchicago 2018-07-11, 2:04 pm

Jest wisienka na torcie ( mimo ze pojawiaja sie biadolenia czy slusznie ze taki zawodnik , z Wami ,nie wszystykimi, jak w kawale pesymista -optymista , nigdy nie dogodzisz ) czy bedzie dodana truskawka na drugin torcie .......ale cichosza bo August znow OCENI moj wpis :lol: .Witaj Piotrek na pokladzie i rob swoje choc zadanie do latwych nie nalezy , tu wszyscy moga Cie bardzo szanowac za gre , zaangazowanie i serce do walki ,ale pamietaj tez ze szybko mozna trafic na czarna liste . Tacy juz jestesmy .Nas sie Szanuje lub nienawidzi i My robimy tak samo .Nie ma opcji po srodku. Witaj w Zaglebiu , chlopaku z ZAGLEBIA :brawo:
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez django 2018-07-11, 7:06 pm

bolo73 napisał(a): tutaj sobie przeczytajcie bardzo ciekawy artykuł Jerzego Muchy

Ten co napisał ten artykuł ma na imię Dominik, a Jerzy Mucha to nowy rzecznik prasowy Zagłębia.
django

Postprzez novack 2018-07-11, 7:30 pm

Pracownik Onetu jest rzecznikiem Naszego Zagłębia ;-(
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez django 2018-07-11, 8:01 pm

Właściwie to pracownik Sportu, chociaż oba media mają tego samego właściciela. Generalnie to Zagłębie ma teraz dwóch rzeczników związanych ze Sportem: oficjalnego - Muchę i nieoficjalnego - Żurka.
django

Postprzez August 2018-07-11, 8:03 pm

Przy czym oficjalny przeprowadza wywiady (ostatnio z Lewickim) dla Sportu a nieoficjalny pisze artykuły o klubie dla ww. medium.
Ostatnio edytowano 2018-07-11, 8:08 pm przez August, łącznie edytowano 1 raz
August

Postprzez django 2018-07-11, 8:06 pm

August napisał(a):Przybczym oficjalny przeprowadza wywiady (ostatnio z Lewickim) dla Sportu

Co dwa etaty to nie jeden. Chociaż na razie nie ma specjalnego zgrzytu, bo Jurek na szczęście nie robi publicystyki wychwalającej klub, tylko wywiady o dupie maryni z grajkami.
django

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników