Ruch Chorzów - ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Ruch Chorzów - ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC

Postprzez August 2018-05-26, 9:51 pm

Tomcjo napisał(a):Cristovao moze byc bardziej potrzebny w końcówce gdyby wynik nie był korzystny .

I będzie jak Gareth w finale. Wolałbym jednak nie drżeć o wynik
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez MarcelZS 2018-05-26, 9:59 pm

Mam przekonanie graniczące z pewnością że mecz zakończy się przed regulaminowym czasem.
MarcelZS

Postprzez Lars 2018-05-26, 10:03 pm

MarcelZS napisał(a):Mam przekonanie graniczące z pewnością że mecz zakończy się przed regulaminowym czasem.

Ja również. Chorzowscy nie pozwolą nam na awans na ich stadionie...
może jesteśmy ludźmi słabej wiary...zobaczymy...
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez August 2018-05-26, 10:06 pm

Przestańcie już szerzyć defetyzm.
August

Postprzez Lars 2018-05-26, 10:09 pm

August napisał(a):Przestańcie już szerzyć defetyzm.

przecież jak mecz zakończy się wcześniej nic Nam nie grozi...walkower i 3ptk. Skoro zapisali się tylko kumaci to jeden drugiego będzie pilnował. Dontłory.
o 15-stej święto :brawo:
Lars

Postprzez Blajpios 2018-05-26, 10:18 pm

Lars napisał(a):

przecież jak mecz zakończy się wcześniej nic Nam nie grozi...walkower i 3ptk. Skoro zapisali się tylko kumaci to jeden drugiego będzie pilnował. Dontłory.

Nawet, jeżeli faktycznie można by być pewnym, że Kibice Zagłębia nie dadzą się sprowokować... To wychodziłoby - bo jak inaczej rozumieć słowa Kolegi że liczy na walkower na korzyść Zagłębia? - że po stronie Ruchu będzie "akcja" powodująca ten walkower. Czy Kolega widzi jakiś tego scenariusz, by można uznać za święto? Czy chamstwo Ramosa i Realu w eliminowaniu przeciwników nie tylko dzisiaj demonstrowane to już norma?
Czy Kolega naprawdę święto upatruje w prawdopodobnym zapatrzeniu się w Chorzowie na "akcję" w Poznaniu i chce jako święto przeżywać zwycięstwo wandali i warcholstwa w meczu wydanym przez tego typu siły prawu i społeczeństwu, zwykłej ludzkiej uczciwości, chęci nie pałania Polaków do Polaków nienawiścią posuwającą się do rozboju? To naprawdę nie są już sprawy meczu "podwórko na podwórko", gdzie tylko siniaki i kopniaki są w grze.
Blajpios

Postprzez Lars 2018-05-26, 10:23 pm

Blajpios napisał(a):
Lars napisał(a):

Nawet, jeżeli faktycznie można by być pewnym, że Kibice Zagłębia nie dadzą się sprowokować... To wychodziłoby - bo jak inaczej rozumieć słowa Kolegi że liczy na walkower na korzyść Zagłębia? - że po stronie Ruchu będzie "akcja" powodująca ten walkower. Czy Kolega widzi jakiś tego scenariusz, by można uznać za święto? Czy chamstwo Ramosa i Realu w eliminowaniu przeciwników nie tylko dzisiaj demonstrowane to już norma?
Czy Kolega naprawdę święto upatruje w prawdopodobnym zapatrzeniu się w Chorzowie na "akcję" w Poznaniu i chce jako święto przeżywać zwycięstwo wandali i warcholstwa w meczu wydanym przez tego typu siły prawu i społeczeństwu, zwykłej ludzkiej uczciwości, chęci nie pałania Polaków do Polaków nienawiścią posuwającą się do rozboju? To naprawdę nie są już sprawy meczu "podwórko na podwórko", gdzie tylko siniaki i kopniaki są w grze.

Tak, widzę święto w awansie Zagłebia. Jestem za zorganizowaniem całkowitej normalności na trybunach, nie ograniczającej się do zaprowadzenia bydła do zagrody przez policję - bo tak to teraz wygląda. Jednak jeśli Zagłębie awansuje to będzie moje święto :-) niezależnie od okoliczności, które Państwo polskie co rok nam organizuje....
Lars

Postprzez Blajpios 2018-05-26, 10:55 pm

Lars napisał(a):
Blajpios napisał(a):(..)

Tak, widzę święto w awansie Zagłebia. Jestem za zorganizowaniem całkowitej normalności na trybunach, nie ograniczającej się do zaprowadzenia bydła do zagrody przez policję - bo tak to teraz wygląda. Jednak jeśli Zagłębie awansuje to będzie moje święto :-) niezależnie od okoliczności, które Państwo polskie co rok nam organizuje....

Wyciąłem najstarsze głosy w dyskusji, bo za chwilę napotkamy ograniczenia systemu forum w zagnieżdżaniu cytatów - albo już nawet doszliśmy.
Dziękuję Kol. Larsowi za wyjaśnienie, że termin "święto" ogranicza do awansu Zagłębia. Domyślałem się tego, ale zawsze lepiej, że wyraźnie zostało sprecyzowane, że to i tylko to jest świętem - a nie ewentualne warcholstwo; a ufam, że zechce również wykluczyć skrajną nienawiść, która zdaje się występować czasem po obu stronach barykady i nie byłbym szczęśliwy, gdyby z którejś strony jej "nosiciele" mogli się napawać szczęściem po linii potwierdzenia tej nienawiści.
Domyślając się wszakże, że może chodzić o sukces awansu a nie o inne przejawy, które już będą "burdą", jakakolwiek jej będzie postać - napisałem moją opinię i ją więc podtrzymuję. Po części - może u podstaw tego być też różnica w podejściu do sprawy z naszej strony. Jak to napisałem czas jakiś, oczywiście, że nawet jeżeli nie będzie żadnych zmian strukturalno-mentalnościowych w Zagłębiu a awans zaistnieje, to też to dla mnie będzie jakąś radością. Nawet jeżeli jednak prócz awansu będzie wyzwolenie klubu z niejasnych realacji miejskich (bo jasne, jak np. akcjonariat, to inna broszka) - to i tak ta radość moja będzie ograniczona, chwilowa, średnia albo może mała. Tak naprawdę, to cieszył się będę dopiero - gdy Zagłębie przejdzie do innej epoki.
Powyższe więc być może pozwala faktycznie spokojniej patrzeć na inne aspekty - i dlatego uważam, że nie będzie powodu do nazywania świętem tego, co wydarzy się w Chorzowie, jeżeli awans "choćby "klepnie walkowerem" sytucja związana ze zwycięstwem warcholstwa nad nami, jako polską społecznością w jakimś zakresie, które mogłoby być widziane przez niektórych jako zwycięstwo bandytyzmu nad prawością społeczeństwa w Państwie Polskim. Cóż, nieraz już pisałem, że nie byłem fanem poprzednich ekip rządzących przy załatwianiu tych kwestii, bo za późno dociera do organów państwowych ta sytuacja. Nadto - nieraz wykazywałem jeszcze przed Prezesami - Właścicielami czołowych klubów, że to walka cywilizacyjna, której same kluby nie są w stanie wygrać. Wykazywałem też błąd poprzedniej ekipy rządowej, która - być może dla swych celów politycznych prowokowania kompleksu niższości Polaków i/lub ogrywania narodowców nawet kosztem poniewierania patriotyzmu - zamiast pomóc zwykłym kibicom i zagorzałym kibicom być po tej samej stronie muru, by oddzielić tym murem bandyterię: to mur ten zaczęła stawiać między kibicami zwykłymi a zagorzałymi. Jednak nie posuwałbym się do konstatacji przy tej okazji, że znów - "winni są tylko oni", Państwo Polskie, które niby nam funduje takie imprezy. Owszem, zaniedbania czy błędy - przed chwilą znów wyliczyłem i wyliczam nie od dzisiaj. Zgadzam się też od lat, choć tu akurat nie pamiętam, czy na tym Forum pisałem, czy gdzie indziej - że "klatki na ludzi" i umacnianie krat, by bandyci nie przerwali, to pomysł ograniczonej skuteczności. Jednak - to musi być wspólna sprawa, nie samych władz i sił porządkowych, tak samo jak nie mooże być tylko klubów. Państwo Polskie może i zaniedbuje - ale Państwo Nasze, to także my. Jeżeli będziemy obojętni, że oto dokonuje się triumf bandyterii - "bo cóż tam, byle nasza wieś spokojna, byle się cieszyć jakimś awansem" - to przyłączamy się do tych, co depczą praworządność jako podstawy Rzeczypospolitej. Dlatego - dla mnie, nawet przy radości awansu, jak ją opisałem wyżej - nie będzie świętem, jeżeli "przyłoży ręki" do tego jakiś wandal, chuligan czy przestępca, nawet jeżeli będzie on pod hasłami Ruchu występował (robiąc zresztą świństwo tej gwieździe polskości na Śląsku od lat, zawłaszczając godność Ruchu po chamsku, podobnie, jak świństwo robili komuniści zawłaszczając termin Czerwone Zagłębie). Tak, wiem, co wielu tu sobie pewnie pomyśli o tym, co napisałem - a może nawet sypnie wulgaryzmami demonstrując, jakie to brednie są. Wiem. No i napisałem.
Blajpios

Postprzez Adam1906 2018-05-27, 5:46 am

I nadszedł ten dzień! Ach ten stres..... :)

Obrazek
Adam1906

Postprzez Lars 2018-05-27, 6:49 am

Nasza Miłość Nasza Duma Wiara Co Przetrwała W Nas!!!

https://www.youtube.com/watch?v=kkXVW8A-FvU
Lars

Postprzez mwy 2018-05-27, 6:57 am

Spać wogóle nie idzie, co za emocje, odliczanie co chwilę. Tak sobie jeszcze kalkuluje, to dla nas dzis ważniejsze jest aby chojna przegrała w Legnicy niz nasze zwyciestwo. W Chorzowie nigdy nie było lekko, ale tym razem wierze najbardziej, niz w poprzednich meczach w Chorzowie.
mwy

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2018-05-27, 7:33 am

Tak to już zostało trochę ponad 4 godz. do meczu - który zwyciężymy
i to nasze Zagłębie awansuje do Extraklasy.
Zwyciężymy a to dlatego że duch w drużynie jest tak pozytywny jak
nigdy wcześniej. Nie jestem spokojny na maxa ale pozytywnie nastawiony
do gry naszej drużyny i wiary w zwycięstwo. Po prostu DAMY RADĘ.. bo
przecież Ruch się nie położy na murawie ale nasze Zagłębie pewnikiem
otworzy wynik spotkania a później będzie łatwiej wypunktować.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2018-05-27, 7:43 am

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Nie jestem spokojny na maxa ale pozytywnie nastawiony
do gry naszej drużyny i wiary w zwycięstwo.

Mądre i rozsądne słowa.
August

Postprzez motovideo 2018-05-27, 7:51 am

Przed meczem z Podbeskidziem miałem cholerny stres i ciśnienie już na kilka dni przed meczem, zaś dziś na 4 godziny przed najważniejszą bitwą jestem .... spokojny.
Jeżeli od lipca mamy grac w extraklapie, to drużyna chorzowskich juniorów ( z całym szacunkiem dla nich za ambicję) NIE MA PRAWA zrobić nam krzywdy i ok. godziny 15 naszym obowiązkiem będzie świętować.
motovideo

Postprzez jondek 2018-05-27, 7:56 am

Tak.A wszystko inne będzie SABOTAŻEM :redface:
jondek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna