August napisał(a):Blajpios napisał(a): czyżby Kol. August występował tu jako wierne dziecko komunizmu, z dziedzictwem osławionego systemu, mentalnością zasłuchania w dziadeczka Stalina?
No tegom się Panie nie spodziewał po Szanownym Blajpiosie. I za co?
Zastanawiałem się chwile czy w ogóle się odnieść bo w końcu nie jestem adresatem w tym przypadku a i nie zwykłem być czyimś adwokatem ale że znam człowieka lat bez mała kilkadziesiąt i na tyle, żeby stwierdzić, że poza urodzeniem się i dorastaniem w czasach komuny miał człowiek tyle wspólnego z tym systemem co ja z góralami australijskimi to niestety nie mogę tego że czuję się nieco wstrząśnięty i nie mogę jednak ukryć swojego oburzenia czy wręcz zażenowania słowami kolegi takim porównaniem a i jeszcze przywołaniem ni z gruchy ni z Pietruchy nazwiska największego zbrodniarza w historii.
Blajpios napisał(a):Świetni kibice są liczni - zgoda, nigdy nie pisałem inaczej - i jeżeli się nie organizują np. w Stowarzyszenie, to też wina A. Chęcińskiego? Bo Prezydent, jak pierwszy sekretarz, musi wybrać, którzy to, powołać, wydać pozwolenie? Torcidę - przy całej kontrowersyjności i może za dużym przechyle ku przestępczości: to władze Zabrza wybrały? Władze Zabrza wybrały, jakie formy nacisku Torcida może stosować i czy może mieć znaczenie? Owszem, przy "piknikowskiej" części stadionu, władze klubu pewnie większe będą mieć znaczenie (w Zagłębiu wypadku więc i władze Miasta) - także poza stadionem; niemniej i tutaj - marzyłoby się, by nie tylko władze klubowo-miejskosamorządowe, lecz także różne formy aktywności stowarzyszonej Kibiców.
Nie do końca rozumiem pretensji kolegi. Właściwie najprościej byłoby napisać tak: To niech kolega zainicjuje powstanie stowarzyszenia, chętnie się przyłączę. Bo nie sztuką jest siedzieć przed klawiaturą i krytykować innych. Ale taki banał do niczego nie prowadzi.
Natomiast chciałbym przypomnieć koledze inne wydarzenie będące efektem działań właśnie kibiców:
http://zaglebie.sosnowiec.pl/aktualnosc ... ienie.html
I niezwykle intersujący wywiad sprzed paru lat:
http://zaglebie.sosnowiec.pl/2,6038,roz ... -skzs.html
To tylko dwa przykładowe linki. Co się stało i dlaczego