I ligowa WIOSNA 2017 - WALKA O EKSTRAKLASĘ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: I ligowa WIOSNA 2017 - WALKA O EKSTRAKLASĘ

Postprzez petromar 2017-05-31, 1:11 pm

Anakin napisał(a):
slawekchicago napisał(a):
Dajcie spokoj , Awans przejebany w skandalicznym stylu

Ale brak awansu Górnika to mniejszy ból dupy

A może może się uda - to znaczy nie wejdzie k***a kurnik tylko inna drużyna:)
nasi piłkarze na pewno nie dadzą się wepchnąć do ekstraklasy to już wiemy,tylko żeby ciepłopty z zabrza nie weszli to milej by się żyło :-)
petromar

Postprzez Tomcjo 2017-05-31, 3:08 pm

Jesli to prawda ze prawo do pracy jest ważne tylko z prawem pobytu a prawo pobyty straciło ważność to jesli PZPN nie podejmie decyzji o walkowerach to znaczy ze stare wróciło i można robić przekręty . Fryzjer forever . I nie ma znaczenia kto na tym zyska .
Tomcjo

Postprzez Tomcjo 2017-05-31, 3:21 pm

Jednak PZPN tez ma swoje prawo w prawie .
"Borys_heinza
Ze strony PZPN:
"§ 5
Potwierdzenie zawodnika do klubu w systemie Extranet przez właściwy Związek Piłki Nożnej oznacza, iż wszelkie informacje z zakresu zmiany przynależności klubowej i statusu zawodnika zawarte w systemie Extranet są prawdziwe, a zainteresowany klub uiścił wszelkie stosowne opłaty na rzecz Związku Piłki Nożnej."

Więc jeśli zawodnik jest zatwierdzony przez PZPN - to znaczy PZPN zaakceptował i sprawdził. I to zamyka dyskusję. Oczywiście można ukarać Stal Mielec finansowo, za złożenie niepełnej dokumentacji - tyle, że zatwierdzenie zawodnika przez PZPN jest wiążące.
I to zamyka temat - wystarczy poszukać na stronie PZPN."

Czyli nic nie bedzie . Moze kara finansowa , moze punkty ujemne w nowym sezonie ale teraz nic bo PZPN juz to zatwierdził .
Tomcjo

Postprzez RUDI 2017-05-31, 3:21 pm

Taka sytuacja była w 2010, Jagielonia-Polonia Bytom, walkower dla Jagieloni (na boisku i tak wygrała Jagielonia ,ale chyba ważny jest przepis na który powoływała się Komisja Ligi ?)

-> http://www.90minut.pl/news/138/news1388 ... lonia.html
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez Adam1906 2017-05-31, 5:27 pm

PZPN rozstrzygnie sprawę Stali Mielec jeszcze przed ostatnią kolejką. Więcej TUTAJ.

Osobiście nie chcę takiego awansu przy "zielonym stoliku". Zresztą po co sie martwię??? Nasz tępy Mourinho tak ustawi drużynę, że jakby Miedź zremisowała, zremisujemy i my. A jak Miedź by przegrała, to swoje drugie zwycięstwo na wyjeździe w całym sezonie 2016/17 zaliczą Tychy :lol:
Adam1906

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2017-05-31, 7:01 pm

Katowicki Sport - wypowiedz Pana Chęcinskiego - może ktoś przerzuci na
Forum.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2017-05-31, 7:06 pm

Słyszałem, że za zwycięstwo nad Zagłębiem płacono 50 tysięcy złotych. Ale przecież taka kwota z najsłabszej drużyny ligi nie zrobi nagle wielkiej Barcelony - mówi prezydent Sosnowca.

Łukasz ŻUREK: Co się wydarzy we wczesne niedzielne popołudnie na Stadionie Ludowym?
Arkadiusz CHĘCIŃSKI: - Odbędzie się mecz Zagłębia z Tychami, tyle wiemy na pewno. Z jakim efektem? Po tym, co stało się w Głogowie, zostały tylko złudzenia. Mam jednak nadzieję, że piłkarze podejdą do tego spotkania z wielką wiarą i wyjdą na murawę, żeby powalczyć o jak najwyższe miejsce w tabeli.

O optymizm rzeczywiście trudno, ale szansa awansu pozostaje realna. Będziecie przygotowani na taką ewentualność od strony artystycznej? Fajerwerki, odpowiednia muzyka, zmrożone szampany…
Arkadiusz CHĘCIŃSKI: - Nawet gdybyśmy mecz z Chrobrym zremisowali i przystąpili do ostatniej kolejki z drugiej pozycji w tabeli, takie przygotowania nie byłyby poczynione. Byłoby to nie fair wobec rywali. Sukces powinno się fetować dopiero po jego osiągnięciu, a nie z założenia. Jeśli mówimy o przygotowaniach, to od samego początku w grę wchodził wyłącznie okolicznościowy puchar i butelka szampana oraz ewentualnie wspólne świętowanie w czasie Dni Sosnowca, które wypadają w najbliższy weekend.

W trakcie sezonu był pan w którymś momencie bardziej wściekły niż po meczu w Głogowie?
Arkadiusz CHĘCIŃSKI: - Trudno mi na to pytanie odpowiedzieć. Cały ten sezon był strasznie dziwny. Parę kolejek wstecz oglądałem mecze Zagłębia bezstresowo, bo uważałem, że nie mamy jeszcze drużyny na ekstraklasę. Ale zaczęliśmy gromadzić punkty i nagle okazało się, że jesteśmy na najlepszej drodze do awansu. Nadzieje mocno odżyły. I właśnie dlatego porażka w Głogowie tak bardzo zabolała. Dostaliśmy od losu szansę i nie umieliśmy jej właściwie wykorzystać. Nie mówimy jeszcze, czy się udało, czy nie. Rozgoryczenie po stracie pozycji wicelidera jest jednak wielkie.

Raził pana w oczy mikry poziom zaangażowania ze strony piłkarzy Zagłębia? Ktoś niezorientowany mógłby nie wiedzieć, czy to przedostatnia kolejka zmagań, czy może tylko przedostatni sparing przed startem ligi…
Arkadiusz CHĘCIŃSKI: - Za wcześnie na wyciąganie wniosków, bo przed nami jeszcze jeden mecz. O tym, czego zabrakło, na pewno będziemy rozmawiać zaraz po zakończeniu rozgrywek. Czy zabrakło ambicji? Nie chce mi się w to wierzyć. Może bardziej sił i umiejętności. Drugi rok z rzędu słyszę jednak, że piłkarze nie chcieli awansować. Trzeba będzie przeprowadzić gruntowną analizę sezonu i wyciągnąć takie wnioski, żeby nigdy więcej taka sytuacja nie miała miejsca. Przypomnę przy okazji, że przed rokiem towarzyszyły nam zupełnie inne emocje niż obecnie. W pewnym momencie mieliśmy przecież na koncie sześć porażek z rzędu i liczyliśmy się z tym, że po kolejnym potknięciu przyjdzie nam bić się o utrzymanie w lidze. Teraz jest inaczej, ale znów do satysfakcji daleko.

Większych roszad kadrowych należy się spodziewać w przypadku awansu czy wobec jego braku?
Arkadiusz CHĘCIŃSKI: - W każdym wariancie należy spodziewać się zmian, bo taka jest istota sportu. Zdecydowanie większe roszady nastąpią jednak w przypadku braku awansu. I na pewno rozmowy z zawodnikami okażą się wówczas trudniejsze. Zmiany będą głębokie, bo Zagłębie i Sosnowiec to klub i miasto z ogromnymi ambicjami. Każdy piłkarz pierwszego zespołu ma zagwarantowane przedłużenie kontraktu, jeśli znajdziemy się w ekstraklasie. Dziwię się, kiedy pojawiają się głosy, że ktoś nie chciał awansować, bo był pewny gry w I lidze. Odpowiemy sobie na pytanie, kto popełnił błędy i dlaczego. Jeżeli ktoś nie do końca spełnił pokładane w nim oczekiwania, to musi liczyć się z tym, że miejsca w Zagłębiu dla niego nie będzie.

Docierały do pana głosy, że Górnik Zabrze i Chojniczanka motywowały finansowo bezpośrednich rywali Zagłębia?
Arkadiusz CHĘCIŃSKI: - Docierały. Ale w ogóle nie przywiązywałem do tego wagi. To nie jest niezgodne z prawem, tyle że wysoce nieetyczne. Słyszałem, że za zwycięstwo nad Zagłębiem płacono 50 tysięcy złotych. Ale przecież taka kwota z najsłabszej drużyny ligi nie zrobi nagle wielkiej Barcelony. Wychodzę z założenia, że w ostatecznym rozrachunku pieniądze w piłkę nie grają. My mieliśmy robić swoje. Gdybyśmy na boisku spisali się odpowiednio dobrze, bylibyśmy dzisiaj we właściwym miejscu tabeli – niezależnie od tego, kto, gdzie i komu płaci.

Był pomysł, żeby stworzyć podobny fundusz w Sosnowcu?
Arkadiusz CHĘCIŃSKI: - Nie. W każdym razie o niczym takim od zarządu nie słyszałem. Jeździmy razem na mecze, rozmawiamy, jesteśmy w stałym kontakcie. Nigdy taki temat się nie pojawił i mam nadzieję, że się nie pojawi. O sukcesie muszą decydować umiejętności piłkarzy.

A propos pieniędzy – Sebastian Dudek i Krzysztof Markowski nadal pobierają z klubu pensję. Kibice dopytują, jak długo to potrwa…
Arkadiusz CHĘCIŃSKI: - To pytanie przede wszystkim do kierownictwa klubu. Wiem jednak, że kontrakt Markowskiego wygasa z końcem tego sezonu. Z Dudkiem będą prowadzone negocjacje.

Czekamy tymczasem na najbliższą niedzielę. Może im bliżej ostatniej kolejki, tym łatwiej będzie uwierzyć w coś, co wydaje się mało realne…
Arkadiusz CHĘCIŃSKI: - W Głogowie byłem z 13-letnim synem. Jest wielkim kibicem, po meczu się popłakał. Chciałbym jak najszybciej zobaczyć jego łzy na stadionie jeszcze raz, tylko że tym razem z ogromnej radości…
http://katowickisport.pl/pilka-nozna/ka ... 12479.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2017-05-31, 8:31 pm

W kwestii źródła przecieku ciekawe jest to, że sprawę "ujawnił" dziennikarz katowickiego "Sportu" znany głównie z tego, że pisze o Zagłębiu i ma dobre kontakty ze Stankiem i Jaroszewskim :)
django

Postprzez RUDI 2017-05-31, 8:51 pm

Tak ,ale przeczytaj komunikat PZPN (90 minut) piszą tam że Miedź złożyła protest ,kto był pierwszy ? dziennikarze czy włodarze Miedzi ? Tu raczej nie doszukiwałbym się ręki Jaroszewskiego (ludzie piszą o pewnej pani związanej z Miedzią)

Adam1906 napisał(a):Osobiście nie chcę takiego awansu przy "zielonym stoliku".

To co Adam jakby nam się ten awans trafił ;-) to robimy jakąś akcję i zrzekamy się go np. względem Górnika ? ;-)
RUDI

Postprzez django 2017-05-31, 9:00 pm

RUDI napisał(a):Tak ,ale przeczytaj komunikat PZPN (90 minut) piszą tam że Miedź złożyła protest ,kto był pierwszy ? dziennikarze czy włodarze Miedzi ? Tu raczej nie doszukiwałbym się ręki Jaroszewskiego (ludzie piszą o pewnej pani związanej z Miedzią)

Zobacz to:

(...)To Miedź Legnica była zresztą tym klubem, który zwrócił uwagę PZPN na to, że warto byłoby się przyjrzeć sprawie Milekicia. No więc wzięto ją na tapet i okazało się, że akurat Miedzianka… nie ma w tej sprawie nic do ugrania. Kluczowy w kwestii okresu nielegalnego pobytu jest bowiem moment wjazdu Milekicia do Polski. – Trzymiesięczne pozwolenie na pobyt zostało wydane 17 lutego, więc jego ważność upływała 17 maja. A więc dopiero przed 32. kolejką – mówi nam Łukasz Wachowski, szef Departamentu Rozgrywek Krajowych PZPN.

Jednym z dwóch meczów, w których faktycznie mogły już nie obowiązywać papiery Milekicia, było jednak zremisowane spotkanie z Zagłębiem Sosnowiec. Które – w razie decyzji o walkowerze – nagle stawałoby się wiceliderem 1. ligi. Ale i taki scenariusz wydaje się być dziś bardzo mało realny, by nie powiedzieć wprost: niemożliwy.

-> http://weszlo.com/2017/05/31/bez-walkow ... or-odpali/
django

Postprzez robercik 2017-05-31, 9:08 pm

PZPN nic nie zrobi. Przepisy sa tak napisane, ze moga sobie je interpretowac jak im wygodnie. Szkoda tylko, ze jakby to sie tyczylo naszego klubu to by zaraz dopie dolili kare ze hej.
I wcale nie chce by nam dodawali punkty, absolutnie.
NIE dla bylejakości w zarządzaniu Zagłębiem
robercik

Postprzez RUDI 2017-05-31, 9:08 pm

Czytałem to wcześniej ,ale chyba nie określisz Jaroszewskiego-super strategiem? podpuścił Miedź aby ugrać coś dla Zagłębia? Nie przeceniasz go?
RUDI

Postprzez django 2017-05-31, 9:26 pm

RUDI napisał(a):Czytałem to wcześniej ,ale chyba nie określisz Jaroszewskiego-super strategiem? podpuścił Miedź aby ugrać coś dla Zagłębia? Nie przeceniasz go?

Nie piszę o tym kto zgłosił, tylko kto to ujawnił.

Pani, która nakręciła tą aferę jest nie tylko prezesem Miedzi, ale też organizacji zarządzającej rozgrywkami I ligi. Realnie rzecz biorąc na tej aferze najbardziej skorzystałoby Zagłębie. Dziwnym trafem przekaźnikiem tej informacji nie był dziennikarz z Dolnego Śląska, a tak najprawdopodobniej by było gdyby sprawę zdecydowała się rozdmuchać Miedź. Przekaźnikiem był dziennikarz, który nie ma nic wspólnego z Miedzią, za to dużo ze Stankiem i Jaroszewskim.

I nie uważam Jaroszewskiego za super stratega, tylko za cwaniaka i kombinatora. Przypominam sobie, że parę miesięcy temu "nie wiadomo skąd" wypłynęła do mediów oficjalna oferta Lecha za Sanogo. Oczywiście nie mam żadnej pewności, że w sprawie Stali było tak jak pisze, ale moim zdaniem są argumenty, które za tym przemawiają...
django

Postprzez slawekchicago 2017-05-31, 9:59 pm

NIE CHCE TAKIEJ MOZLIWOSCI , ALE .....

z jednego zrodla wiem ze Zaglebie mialo nie wygrac w Glogowie a pozostac na zielonym polu . teraz takie "DOMYSLY" nabieraja ksztaltu .

nie jestem chyba odosobniony w stwierdzeniu , ZA TAKI AWANS ( narazie tylko na 2 miejsce ) DZIEKUJEMY ALE NIE !!!!
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez August 2017-05-31, 10:05 pm

Jeśli to Jaroszewski stoi za aferą to trzeba przyznać, że nieźle wykombinowałem bo odium spada na Legnicę.Niezależnie od wszystkiego dziwna sytuacja i z inerpretacją przepisów pzpnowskich bo jak chcą to uwalają albo jak Ruch-finansowego recydywistę ciągną w nieskończoność. Taka uefa nie pieprzyla się z Legią bo przepis jest przepisem. Jeszcze inna sprawa z tym gościem który przyznał ze nie miał przedłużonego pozwolenia a teraz wbili mu pieczątkę z data wsteczna. A ponoć prawo nie działa wstecz i w momencie wykonywania pracy i tak robił to nielegalnie. Polskie kuriozum. Abstrahuje przy tym czy chciałbym czy nie aby Zagkebie na tym skorzystało bo i tak byliby w stanie schrzanić entą szanse w meczu z Tychami
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna