prezes Zagłębia Marcin Jaroszewski

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: prezes Zagłębia Marcin Jaroszewski

Postprzez Blajpios 2017-02-28, 10:55 pm

Cóż. Przedwczoraj wieczorem - na koniec, poniosła mnie fantazja, że może już T. Szatan na tyle w biznesie się usadowił i jest pewny w działaniu, że już mógłby wykupić znowu Zagłębie? Wcześniej wszakże rozważałem w dwóch wpisach w wątku o walce o Ekstraklasę sytuację wokół M. Jaroszewskiego, gdyż zauważyłem, że agresja, z jaką natarł na Raków, trochę jednak odbiega od jego zasadniczo przymilnego stylu relacji; stawiałem więc hipotezę, że atakuje, jakby jakieś zwierze w matni - jakby palił mu się grunt pod nogami. W bezpośrednim kontekście wokół widziałem jako uwarunkowania takiej jego postawy występujące być może razem wszystkie 3 podane przeze mnie możliwości - a być może tylko któryś z nich albo dwa. Niemniej, pisałem o możliwości zagrożenia, że niekoniecznie będzie potrzebny A. Chęcińskiemu, gdyby okazywał się przegrywający, nieskuteczny; drugą możliwością nazywałem "napór wewnętrzny", od zespołu, w którym prowodyrzy S. Dudek - a w końcu wskazywałem na źródło napięć w jeszcze bardziej piorunującej mieszance wybuchowej, jaką jest może nawet wojna a na pewno grożąca nawet "śmiertelnie" konfrontacja D. Mioduski - B. Leśnodorski - M. Wandzel. ("dla reporterskiej dokładności, oto odnośniki do tych moich wpisów viewtopic.php?f=1&t=9939&p=290406#p290289
viewtopic.php?f=1&t=9939&p=290406#p290290
Wczoraj dowiedzieliśmy się nie tylko o kolejnym wirażu wyścigu warszawskiego "dżentelmenów-biznesmenów" - ale także o zawirowaniach w Sosnowcu. Bynajmniej nic się nie zmienia w tym kontekście, to znaczy wydarzenia z Prezesem Zagłębia, jakie miały miejsce wczoraj w Sosnowcu są na pewno potężnym tąpnięciem dla niego, także jakimś dla Zagłębia - ale wpisują się w kontekst powyższy albo jako element jednego z powyższych 3 czynników - albo jako ich modyfikacja, wyodrębnienie może nawet czwartego.
Chciałbym jednak zaapelować. Ukręćmy, w tym etapie - roztrząsania, czy M. Jaroszewski to, czy Prezes tamto itd.
Czy my jesteśmy w stanie cokolwiek wiedzieć teraz na pewno? Nie ulegajmy emocjom - w żadną stronę, bynajmniej nie życzę Prezesowi, by okazał się uczestnikiem karygodniej korupcji. Niemniej, powtarzam, nie jesteśmy w stanie wiedzieć nic. Bo kto wie: a może M. Jaroszewski wszedł do Prokuratury, zadziałała wyobraźnia - no i ruszył "syndrom Baniaka", przecież gdzie jak gdzie, ale w Zagłębiu pewnie się pamięta zaskoczenie po wyjeździe jego z prokuratury. Może z innej strony - to faktycznie odprysk warszawskich porachunków? Może - rozgrywka w Sosnowcu wokół US? Teoretycznie rozważając wszystko - to może nadal, choć grabi sobie przez to gorszą sytuację za pół roku: ale znów ucieka się do swoich sztuczek wmawiania ludziom słodkiego swojego obrazu - i temu uległa, lub udaje, że uległa, prokuratura? Takich zaś, to znaczy różnorodnych, sobie przeciwstawnych (i to skrajnie) możliwości jest jeszcze kilka. Dlatego nie ma sensu dalsze dywagowanie.
Moim zdaniem - lepsze, to byłoby ewent. zadziałanie, choćby niewygodnymi pytaniami - poza Zagłębiem. Na przykład - kierując wieloosobowo zapytanie do tych portali czy mediów, które wczoraj ochoczo trąbiły o zatrzymaniu Prezesa Zagłębia - a dzisiaj spośród znaczniejszych ogólnopolskich chyba tylko interia, niespecjalnie przeze mnie lubiana, ale dała wiadomość o konferencji M. Jaroszewskiego (jakkolwiek i oni w tytule, to już nie trąbili o aresztowanym Prezesie Zagłębia, tylko o "pierwszoligowca"; niemniej, napisali. Napisała jeszcze wp.Pl, jeszcze wczoraj, o wypuszczeniu i dwóch biletach - ale wczoraj jeszcze nie było konferencji prasowej). Nie dajmy się zwieść, że to lokalne podały. Chodzi bowiem o wydźwięk ogólnopolski. Tym samym kluczem idąc - można, skoro jest zastępcą koordynatora do służb specjalnych, posła M. Wąsika spytać, kogo chroni, że do kuriozalnych, wręcz go ośmieszających sformułowań się ucieka, gdy wymienia tak, że można identyfikować personalia "dwóch między innymi, gdzie całość liczy trzech": czyli jednego ukrywa. Czy dlatego, że nie z Sosnowca? Prawdopodobne jest, że tak robi, bo mają zasadę, którą można by uznać za słuszną: podają tylko wtedy takie okoliczności, gdy te osoby są zatrudniane przez państwowe albo samorządowe jednostki. Niemniej - choćby taka jego odpowiedź, będzie pożyteczna dla Zagłębia (także jako regionu, czyli dla Sosnowca - jak i dla Klubu). Myślę, że tego typu działania mogą na tę chwilę być ciekawsze.
Przy czym - ogólnie rzecz, to wygląda dzisiaj w miarę optymistycznie. Mianowicie - jest prawdopodobne, że okaże się faktycznie incydentalnym udział M. Jaroszewskiego, poprzez tę propozycję z dwoma biletami i niekoniecznie ta historia pociągnie złe skutki dla Zagłębia (a z dobrych - to może być rywalizacja w walce). Ba, nawet bym mu tego życzył, nie tylko dlatego, że zwykle ludziom życzę, by okazywali się dobrzy i nie podatni na zło. Oczywiste jest chyba dla wszystkich, jak bardzo bolesne dla mnie są rządy M. Jaroszewskiego i jak protestuję przeciw - moim zdaniem - jego błędom, uważam za winę jego wielką udział w zwasaleniu Zagłębia, w dodatku, gdyby dało się to rozważyć, że dziejes się w sposób, co do którego można zastanawiać się, czy nie natury korupcyjnej - a już na pewno w sposób naruszający dumę i godność Zagłębia, gdy jest najemnym pracownikiem w Legii, podrzędnym funkcjonariuszem zależnym B. Leśnodorskiego - do którego to układu wszedł, czyniąc takim pracownikiem w środowisku Legii: Prezesa Zagłębia! Niemniej - to nie znaczy, że ścigał będę wszędzie wszelkiego śladu. Jeżeli jest szansa, by okazało się, że nie jest kolejnym w Zagłębiu zwykłym korupcjonistą - to tylko zysk dla Zagłębia a i że jemu będzie lżej, to się cieszę. Choćby dlatego, że wczoraj, gdy zdecydował się Prezes wydać oświadczenie, to była to jedna z jego decyzji, które przyjmowałem pozytywnie, nawet z jakimś szacunkiem Jestem bowiem w stanie zrozumieć, że jedynie oddał się do dyspozycji a nie podał do dymisji, co byłoby jeszcze bardziej uczciwą decyzją. Niemniej - z jego punktu widzenia, mogła być obawa przed interpretacjami, że to wychodziłoby na przyznanie do winy. Z jego strony tak, M. Jaroszewski miał prawo tak mówić. Co innego A. Chęciński - on, to już nie bardzo miał prawo. A ta subtelna różnica między tymi dwoma punktami widzenia - wyczuwać ją, to właśnie to! Zdolność wyczucia tej różnicy - znamionuje klasę.
Niemniej, jak wspomniałem, "tu i teraz" - to najlepsze będzie wstrzymanie osądzeń, bo nie jesteśmy w stanie wydawać ich adekwatnie. Jak trzeba - powtórzę i kolejny raz.
Cóż, pewnie byłaby okazja też, taki przełom - do podjęcia jednak kroków, które prowadziłyby do rozwoju Klubu, do wejścia na "wyższy stopień ewolucji", czy to dla Klubu przekraczającego skazanie na dołowanie, gdy właścicielem klubu jest miasto - czy to jeżeli chodzi o organizację wśród zawodników, by jednak zaczęli liczyć się także z trenerem - czy też w końvcu byłaby okazja do rozwoju także środowisk kibicowskich, by jednak, gdyby się udał ten awans do Ekstraklasy — nie wypadać żenująco już nie tylko przy potentatach, zorganizowanych kibicach Legii czy Lecha, ale praktycznie przy prawie wszystkich innych klubach (bo trudno takie żądania stawiać Niecieczy czy nawet Łęcznej). No, ale wiem. Nie, to nie jest ten kierunek ambicji, nie ma co liczyć na takie wśród PT Kolegów. Wiadomo, jak klasyczny emocjonalny kibic - pożołądkować się, to tak, wylać emocje, wygadać - i za tydzień znów jest mecz, choćby sponiewierani przez korupcję piłkarzy i działaczy - i tak "zaśpiewamy nic się nie stało, więc i niech dalej nic się nie staje". Toteż, marzenia wszelkie o "kryzysie dla rozwoju" - to pewnie należy zostawić. Stąd - oby chociaż mobilizacja do walki na zewnątrz na rzecz przeciwdziałania dyfamacjom Zagłębia, posłużyła do czegoś
Tak więc - tu już kończę apele, bo i tak "olbrzymi jak na forum" wyszedł z tego tekst. Choć są więc jeszcze inne sprawy tu istotne, to jednak je zostawiam, choć z niejakim bólem. Tak więc - zostawiam bez analizy nawet tematy, co do których cieszę się z podobieństwa opinii, jak np. gdy ktoś pisze czy zgadza się z opinią, iż nie bardzo nadaje się na prezesa i popełnia błąd poważny, gdy kto nie rozumie, że trzeba być ostrożnym przy wymianie dóbr w wypadkach, w których jedna strona piastuje urzędnicze, publiczne a tym bardziej państwowe. Stąd - naturalnym jest jednak ruchem zawieszenie w obecnej sytuacji M. Jaroszewskiego. Również nie analizuję sytuacji, z jakich racji i dlaczego uważam za ważne, by przyblokować rodzące się w tej sytuacji różne koncepcje upychania różnych pobocznych spraw; niemniej, uważam że trzeba zaprotestować, gdy ktoś nam chce wmówić, że "Prezes M. J. jest młody chłopak na tym stanowisku" albo gdy Prezydent Miasta atakuje nie za to, co trzeba M. Wąsika, ale w myśl swojego uzależnienia politycznego wydziwia "na posła partii rządzącej", jakby nie wiedział, że ten poseł jest zastępcą koordynatora służb specjalnych. W tym zaś duchu - to jeszcze kilka innych by było. Najbardziej — to chyba by trzeba mocno zaprotestować przy tragicznej wypowiedzi broniącego się Prezesa! To nie jest, Panie Prezesie, fatalny w Polsce zwyczaj dziękowania za otrzymane dobro. I niech Pan sobie tym zwyczajem nie wyciera gęby. Fatalne - to bywają skutki, gdy przy tym nie zachowany jest rozsądek, trzeba rozumieć, że wobec urzędników państwowych standardy ograniczają trochę pole manewru, jakkolwiek nie oznaczają konieczności udawania, że wrogami są przyjaciele. Jeżeli faktycznie jest się przyjaciółmi na stanowiskach, to jakieś formy się znajdą - nie wchodzące w korupcje. Prezydent A. Chęciński chlapnął tu, jak... nie chcę porównywać. Rozsądek - to należy zachować najpierw; natomiast czy okazała go prokuratura, to tak my, jak i Pan Prezydent, nie jesteśmy ocenić w stanie w obecnym stadium. Kto już zapomniał - dlaczego, to odsyłam parę akapitów wcześniej w mojej wypowiedzi.
Blajpios

Postprzez Blajpios 2017-02-28, 10:55 pm

Nie martwcie się! Drugi wpis będzie krótszy! Owszem, przez chwilę zastanawiałem się, czy znów nie podzielić wpisu na dwa wpisy, by wyszło jak wczoraj. Jednak, choćby dlatego, że temat bulwersujący, więc w międzyczasie ktoś mógłby je rozdzielić bezwiednie swoim: zdecydowałem nie dzielić. Tymczasem - i to, nie wiedzieć czemu: dwa razy na serwerze umieściło się to samo... Toteż - szybko teraz edytuję, ale już nie chcę nic dopisywać do dyskusji, bo i tak dużo wpisałem. Tylko więc - wieść radosna, już kończę ten wpis! I dobrej życzę nocy PT. Koleżankom nawet - i Kolegom!
Blajpios

Postprzez Tomcjo 2017-02-28, 11:01 pm

Sądy u nas działają powoli ale gdyby MJ jednak okazał sie winny to Chęciński stając za nim murem ma przegrane wybory . A wtedy jedynie co uratuje nam budowę stadionu to spółka która właśnie powstaje . Choc uważam takie spółki za zródło korupcji to właśnie taki twór zagwarantuje ze budowa ruszy . Bo przecież nowa władza nie zlikwiduje spółki tylko obsadzi swoimi pociotkami . ;-)
Tomcjo

Postprzez novack 2017-03-01, 6:03 am

23 zarzuty dotyczące korupcji i nadużycia uprawnień usłyszał zatrzymany w poniedziałek przez ABW Marcin K., naczelnik Pierwszego Śląskiego Urzędu Skarbowego w Sosnowcu Marcin K. Chodzi o przyjęcie łapówek na łączną kwotę 160 tys. zł - podała prokuratura.
Artykuł otwarty w ramach bezpłatnego limitu prenumeraty cyfrowej
Do sądu trafi wkrótce wniosek o aresztowanie podejrzanego – poinformował Ireneusz Kunert, rzecznik Prokuratury Regionalnej w Katowicach.

Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego zatrzymała w poniedziałek trzy osoby w ramach śledztwa dotyczącego przestępstw korupcyjnych. Poza Marcinem K., także prezesa klubu piłkarskiego Zagłębie Sosnowiec Marcina Jaroszewskiego (zgodził się na podawanie pełnych danych) i przedsiębiorcę Piotra D.

Dwaj ostatni zostali po przedstawieniu zarzutów zwolnieni do domu, zostali zobowiązani do wpłaty poręczenia majątkowego – po 5 tys. zł. Jak informował sam Jaroszewski, przedstawiono mu zarzut obietnicy wręczenia – w postaci dwóch biletów na mecz Legia Warszawa – Ajax Amsterdam. Biletów ostatecznie nie przekazał.

Śledczy chcą aresztowania Marcina K. na trzy miesiące
Czynności z udziałem naczelnika Pierwszego Śląskiego Urzędu Skarbowego w Sosnowcu zakończyły się we wtorek po południu. – Przedstawiono mu 23 zarzuty dotyczące korupcji oraz tzw. przestępstw urzędniczych z art. 231 par. 2 Kodeksu karnego, czyli przekroczenia uprawnień lub niedopełnienia obowiązków w celu osiągnięcia korzyści majątkowej – powiedział prokurator Kunert.

Śledczy chcą aresztowania Marcina K. na trzy miesiące. Sąd będzie miał 24 godziny na jego rozpoznanie od momentu wpłynięcia wniosku.

Postępowanie toczy się od października 2016 roku. Śledztwo – jak podał Kunert – obejmuje swoim zakresem okoliczności popełnienia przestępstw urzędniczych i korupcyjnych, związanych z wykorzystywaniem zajmowanego stanowiska w administracji skarbowej w celu uzyskiwania korzyści osobistych i majątkowych.

Zasłaniając się dobrem śledztwa prokuratura nie ujawnia szczegółów. Nie wiadomo, za co konkretnie miały być wręczane łapówki, a w drugim przypadku – obietnica korzyści majątkowej w postaci biletów, wartych – jak podaje prokuratura 3 tys. zł. – Opieramy się przede wszystkim na materiałach niejawnych – zaznaczył prokurator Kunert.

Prezydent Sosnowca nie widzi podstaw do odwołania prezesa Zagłębia
Na wtorkowej konferencji prasowej prezes Jaroszewski poinformował, że chce zaskarżyć decyzję o jego zatrzymaniu.

– Dostałem przypadkiem rykoszetem, jestem ofiarą fatalnego zwyczaju, jakim w Polsce jest odwdzięczanie się – oświadczył. Podkreślił, że nie widzi korzyści, jaką miałby osiągnąć wręczając bilety urzędnikowi. Dodał, że jako szef klubu musi dbać o sponsorów, przyjaciół, tzw. VIP-ów.

Głównym udziałowcem klubu jest samorząd Sosnowca. Prezydent miasta Arkadiusz Chęciński powiedział, że nie widzi podstaw, by zawieszać prezesa Zagłębia.

Za zarzucane naczelnikowi urzędu skarbowego przestępstwa może grozić kara do 10 lat więzienia. Dwóm pozostałym zatrzymanym może grozić kara do 8 lat pozbawienia wolności.

Prokuratura i ABW zapowiadają, że nie są wykluczone zatrzymania kolejnych osób w tej sprawie.

http://sosnowiec.wyborcza.pl/sosnowiec/ ... LokSosnImg
czyli Marcin wszedł na linię ognia i dostał rykoszetem. Jeśli to tylko te bilety, to damy radę.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Anakin 2017-03-01, 7:46 am

novack napisał(a):Jeśli to tylko te bilety, to damy radę.

My tak. Ale nie wiadomo czy Prezes
Anakin

Postprzez STACH PL 2017-03-01, 11:05 am

Ok dla dobra naszego klubu obojętnie czy lubicie Jaroszewskiego czy nie, proponuje na jakiś czas zawiesić rozmowy na ten temat.Skupić się na meczu ze Stomilem.Wiadomo,że nie jesteśmy tu sami i różni ludzie niekoniecznie nam kibicujących,może wchodzić na nasze forum po to żeby czerpać wiedzę z Waszych wpisów. Pozdro
STACH PL

Postprzez turku 2017-03-01, 1:51 pm

Jak na moje oko prezes nie tyle powinien być odsunięty ale usunięty ze stanowiska. Nie ważne czy cos zrobił czy smród tak czy siak będzie się za nim ciągnął. Poza tym to dobra okazja żeby zamienić niezłego prezesa na prawdziwego profesjonalistę.

Bo pamiętając wszystkie jego zasługi to jednak wyżej pewnego poziomu nie podskoczy. A w tym momencie jest bardziej wysłannikiem legii opiekującym sie podległym jej klubem niż niezależnym prezesem dużego klubu. Ostatnio pokazał że dobro klubu jest dla niego najważniejsze, szkoda że tym klubem jest legia a nie Zagłębie (sytuacje z Sanogo i Magierą, Wieteską). W dodatku obycia też światowego nie ma vide walonki prezesa Rakowa.

Podsumowując Marcin idealnie nadaje się na prezesa Czarnych, Sarmacji, Niwki ale Zagłębie to za wysokie progi w tym momencie.
turku

Postprzez Kwalifikator 2017-03-01, 3:58 pm

Ostatnio pokazał że dobro klubu jest dla niego najważniejsze, szkoda że tym klubem jest legia a nie Zagłębie (sytuacje z Sanogo i Magierą, Wieteską).

A co? Nowy prezes zostanie wybrany wsrod osob niezaleznych od wlodarzy Legii. W glebi serca mam nadzieje na pojawienie sie okazji powstalej dzieki wojnie wlascicieli w "centrali" ale jednak nie wierze ze tak bardzo zajeci nie zauwazyliby takiego naszego manewru w Sosnowcu
Kwalifikator

Postprzez turku 2017-03-01, 4:23 pm

Kwalifikator napisał(a):A co? Nowy prezes zostanie wybrany wsrod osob niezaleznych od wlodarzy Legii

Liczę na to, że teraz jest właśnie okazja na wybranie prezesa z prawdziwego zdarzenia.
turku

Postprzez maniek-75-75 2017-03-01, 4:29 pm

turku napisał(a):Liczę na to, że teraz jest właśnie okazja na wybranie prezesa z prawdziwego zdarzenia.

i któż by to był ? tu jak zwykle same mądre głowy wszystko krytykujące ... jak dla mnie to za Jaroszewskiego odbudował się jakiś tam status ZS . zaden prezes w 21 wieku. raczej się nie pochwali podobnymi osiągnięciami / chyba że awans do ekstraklapy kuchennymi drzwiami/ .. a tu jak zwykle to źle tamto źle ... a może któryś z Was - zawsze krytykujących weźmie stery w swoje ręce??
ja nie pamiętam nawet kiedy mieliśmy tylu sponsorów .. no i wreszcie pokażcie mi klub z 1 ligi który na 2 transferach /za jesień/ zarobił 1,5 bomby ... ja czasami nie wierze w to co czytam ....
maniek-75-75

Postprzez turku 2017-03-01, 4:57 pm

maniek-75-75 napisał(a):i któż by to był tu jak zwykle same mądre głowy wszystko krytykujące

Nie jestem tu od tego, żeby proponować nowego prezesa. Nie płaca mi za to. Zapendowska nie śpiewa a innych krytykuje.
maniek-75-75 napisał(a):jak dla mnie to za Jaroszewskiego odbudował się jakiś tam status ZS . zaden prezes w 21 wieku. raczej się nie pochwali podobnymi osiągnięciami

No jasne. W końcu telefony stacjonarne były szybsze od listów. Ja nie rozumiem jak ktoś mógł takie dobrodziejstwo zamienić na telefony komórkowe. Przecież nic szybszego przed stacjonarnymi nie było.
maniek-75-75 napisał(a): pokażcie mi klub z 1 ligi który na 2 transferach /za jesień/ zarobił 1,5 bomby

To ja napiszę inaczej. Pokażcie mi te 2 transfery
turku

Postprzez paw25 2017-03-01, 6:48 pm

Oj Panowie malkontenci wiecznie źle. Bardzo dobrze ze jesteście mniejszością najlepszy prezes ostatnich lat na Zagłębiu (no bo kto był lepszy skorumpowany Rudy, pijak Adamczyk, Baczyński?) .Ankieta pokazała że wiekszosc jest za pozostaniem a głosowały zapewne osoby które za klub dały by się pokroić począwszy od ultrasow a kończywszy na chlopakach od mocnych wrażeń. Poza tym na lini klub- miasto współpraca jest wzorowa.Czego chcieć więcej czy naprawdę jest tak źle? GRAMY O AWANS...........
paw25

Postprzez django 2017-03-01, 6:55 pm

maniek-75-75 napisał(a): zaden prezes w 21 wieku. raczej się nie pochwali podobnymi osiągnięciami

Ja myślę, że w 22 i 23 wieku też nie. Tylko czekać aż Arkadio mianuje go Prezesem Tysiąclecia. Kto wie, może da mu nawet pojeździć na koniu w Trzech Króli.
no i wreszcie pokażcie mi klub z 1 ligi który na 2 transferach /za jesień/ zarobił 1,5 bomby ...

To może Ty pokaż, bo ja nie znam ani jednego.

maniek-75-75 napisał(a):ja czasami nie wierze w to co czytam ....

Bo to są rzeczy, o których się fizjologom nie śniło 8)
django

Postprzez maniek-75-75 2017-03-01, 6:55 pm

paw25 napisał(a):Czego chcieć więcej czy naprawdę jest tak źle?

jest źle bo obrońcy nie kupili :D jest źle bo mandryszowi trza płacić / którego tutaj na forum chwalono pod niebiosa - choć ja swoje mówiłem / , jest źle bo stanley ujowo lipi w YT .. i jest źle bo jest źle :D
mnie tam prezesunio ani ziembi ani parzy , choć lepszego od wielu lat nie było i za tym stoją fakty ..
turku napisał(a):To ja napiszę inaczej. Pokażcie mi te 2 transfery

tzn.? co że kasa na raty czy co ?? nie kumam ? aha no i przypomniało mnie się - większość tu udzielających się to jeszcze księgowi z wyższej półki :)
poważnie ja czasem nie rozumiem społeczeństwa , nie piszę tego złośliwie czy chcąc komuś dopiec .. po prostu czasem nie rozumiem o co ludziom chodzi ...
maniek-75-75

Postprzez pete_zs 2017-03-01, 6:59 pm

Dla mnie prezes dobrze zarządza klubem, o czym świadczą wyniki z dwóch ostatnich sezonów i fakt, że klub wreszcie zaczyna zdobywać uznanie oraz sponsorów, a piłkarze chcą tu grać. Do efektu brakuje tylko wzrostu frekwencji u siebie. Jeśli jest szansa na awans, to niech ją wykorzystują.
Jak dla mnie skakanie na MJ przypomina typowo polską zawiść, gość się trochę wyróżnia, brakuje nam argumentów, to napiszemy, że kłamie, wysługuje się Legii, itp. a przecież przed jego przyjściem Zagłębie to był piłkarski raj, w II lidze byli prawdziwą potęgą, rzesze kiboli szczelnie wypełniały Ludowy, ludzie zabijali się o karnety. Prezesi z prawdziwego zdarzenia zmieniali się co sezon, ale każdemu z nich to Jaroszewski mógłby tylko buty czyścić. Gdyby tylko chcieli to by awansowali do czołówki 1 ligi, czy półfinału PP, ale po co się mieli kompromitować przed całą Polską, jak spokojnie sobie można było pykać w II lidze.
LEPSZY SEZON W EKSTRAKLASIE NIŻ SIEDEM w 2 LIDZE.
pete_zs

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna