Pogon Siedlce - Zaglebie Sosnowiec Sobota 26.03.2016 11.45

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Pogon Siedlce - Zaglebie Sosnowiec Sobota 26.03.2016 11

Postprzez Luis 2016-03-28, 9:10 pm

bbartek napisał(a):Nie zgadzam sie Luisem..
W oparciu o co mamy budowań druzyne na awans? Na skautingu którego nie ma ? O dużego sponsora którego nie ma ? O środki z Miasta ( przypominam zadłużenie)? O zawodników III ligowej Legii?
Teraz była i jeszcze jest niepowtarzalna szansa awansu, ale czy ja potrafimy wykorzystać ?
Ewentualny awans to mozliwość siegniecia po lepszych zawodników Legii+ wolnych na rynku, to duży wpływ gotówki z C+, to zdecydowanie lepsza pozycja w znalezieniu sponsora/ udziałowca/ własciciela Klubu.
Brak awansu to odejście kilku zawodników, zapewne tych których Luis chciałby zatrzymać.
Jasne , że osiągnelismy dużo więcej niż sie spodziewałem, ale bedzie mi żal nie wykorzystanej szansy :(

Zawodnicy, których chciałbym zatrzymać mają w większości ważne umowy. Poza Dudkiem i Matusiakiem. I o ile o przedłużenie z Dudkiem jestem raczej spokojny. Wielokrotnie w wywiadach podkreślał, że świetnie się tu czuje, nawet chciał syna zapisać do akademii, pewnie zostanie. Natomiast Matusiak? Kto wie? Jaroszewski mówił kiedyś, że jest pewny jego zostania, więc zobaczymy. A jeśli ktoś z ważna umową odejdzie, to dostaniemy za niego jakieś pieniądze, które pozwolą tą lukę uzupełnić.
Ponadto, w lato jest taki wysyp zawodników, że śmiało można pozyskać ciekawych piłkarzy.
Natomiast nie widzę sensu awansu w tym roku, ponieważ wcale nie uważam, abyśmy mieli tak świetnie zgraną ekipę. Zabrakło Dudka, który był typowym playmakerem i nie ma kto rozgrywac piłek. Matusiak stara się przejąć ciężar gry na siebie, ale po pierwsze słabo mu to wychodzi, a po drugie co niektórzy nie wiedzą gdzie mają biegać i co robić. Pribula bez Dudka wygląda jak zabłąkane dziecko. Nie wiem czy startować do piłki, jak się ustawić. Zawodnicy nie wiedzą co zrobi ich kolega i tu ewidentnie widać ile znaczył Sebastian i wychodzi brak zgrania co do reszty i ewidentny brak pomysłu na grę. Drużyna, która ma awansować do najwyższej klasy rozgrywkowej, musi mieć kilku takich Dudków. A my mamy jednego. To za mało. Taki zawodnik potrzebuje czasu, aby zgrać się z drużyna. Musi wiedzieć jakie tempo gry nakreślić, a tego nie osiągnie się w miesiąc.
Powtarzam, bardzo bym chciał Zagłębia w Eks, ale nie chciałbym, aby mówiono o Nas, jak lata wstecz o Bełchatowie, "ZA MOCNI NA 1 LIGĘ, ZA SŁABI NA EKSTRAKLASĘ"

Dałeś do zrozuminia, że przegrywając awans przegramy możliwość znalezienia sponsora. A teraz ja zadam Ci pytanie.
Wszedłbyś w sponsoring w firmę, która na hura osiągnęła sukces i hulaj dusza piekła nieba? Czy wolałbyś zobaczyć jak ta firma będzie się rozwijać w danym sektorze, albo wejść w firmę, która była kilka lat budowana, ma mocne podwaliny i dobrze rokuje?
Luis

Postprzez pyla 2016-03-28, 9:22 pm

Luis najlepiej już jutro wywieś białą flage i zacznij kolejny sezon aklimatyzować się w 1 lidze , bylebyś nie musiał się aklimatyzować kolejne 7 lat.Jeżeli w lato jest taki wysyp zawodników którymi możemy się wzmocnić grając kolejny sezon w 1 lidze , to w przypadku awansu z tego wysypu nie będziemy mogli skorzystać ?
pyla

Postprzez krysteksc 2016-03-28, 9:29 pm

pyla napisał(a):Luis najlepiej już jutro wywieś białą flage i zacznij kolejny sezon aklimatyzować się w 1 lidze , bylebyś nie musiał się aklimatyzować kolejne 7 lat.Jeżeli w lato jest taki wysyp zawodników którymi możemy się wzmocnić grając kolejny sezon w 1 lidze , to w przypadku awansu z tego wysypu nie będziemy mogli skorzystać ?

Odpowiedz ale całkiem szczerze czego oczekiwałeś przed startem sezonu?
krysteksc

Postprzez Luis 2016-03-28, 9:30 pm

Tylko w przypadku nie trafienia z tymi zawodnikami w przypadku awansu lecimy. A chyba nie chciałbyś za rok znów siedzieć lige niżej.
Luis

Postprzez pyla 2016-03-29, 12:01 am

krysteksc napisał(a):
pyla napisał(a):Luis najlepiej już jutro wywieś białą flage i zacznij kolejny sezon aklimatyzować się w 1 lidze , bylebyś nie musiał się aklimatyzować kolejne 7 lat.Jeżeli w lato jest taki wysyp zawodników którymi możemy się wzmocnić grając kolejny sezon w 1 lidze , to w przypadku awansu z tego wysypu nie będziemy mogli skorzystać ?

Tego czego oczekuje każdy kibic- walki , zwycięstw i jak się wszystko dobrze poukłada awansu sportowego/ liga, puchary/ czyż aż tak dużo ?
pyla

Postprzez pyla 2016-03-29, 12:05 am

Luis napisał(a):Tylko w przypadku nie trafienia z tymi zawodnikami w przypadku awansu lecimy. A chyba nie chciałbyś za rok znów siedzieć lige niżej.

Tzn.w tej lidze w której Ty chcesz się nadal aklimatyzować.
pyla

Postprzez Anakin 2016-03-29, 8:22 am

Skoro w dwóch ostatnich meczach przegrywamy z drużynami z dolnego rejonu tabeli, a które to drużyny nie odnosiły ostatnio zwycięstw, przy czym dostajemy od nich 5 bramek a w Siedlcach do połowy mogliśmy być 3, 4 do tyłu to mówi to samo za siebie. W tym czasie Arka z Wisłą notują komplet , a więc robią swoje. Wniosek nasuwa się więc sam przez siebie.
Anakin

Postprzez werty2 2016-03-29, 10:15 am

Sprawa awansu to jedno. Najważniejsze, żeby ta drużyna znów zaczęła grać, pokazywać walory znane z jesieni. Miejmy nadzieję, że początek powrotu "na właściwe tory" nastąpi już w piątek bo w przeciwnym razie teoria o złym przygotowaniu znajdzie potwierdzenie w praktyce. Oby nie, czego życzę przede wszystkim Arturowi.
werty2

Postprzez krysteksc 2016-03-29, 10:19 am

pyla napisał(a):
krysteksc napisał(a):

Tego czego oczekuje każdy kibic- walki , zwycięstw i jak się wszystko dobrze poukłada awansu sportowego/ liga, puchary/ czyż aż tak dużo ?

Walka zwycięstwa wszystko było jesienią i wcale nie jest powiedziane, że nie będzie tak i wiosną ale ja o tym, że będziemy mogli się liczyć w walce o awans i zajdziemy tak daleko w PP przed sezonem nawet nie myślałem. Jeśli nie uda się awansować to naprawdę nam się świat nie zawali.
krysteksc

Postprzez Tomcjo 2016-03-29, 10:44 am

W czasach Tochela awans był co dwa lata . I za każdym razem juz w pierwszym roku była szansa awansu i moment kryzysu powodował jego brak . Ja po awansie do I ligi niczego nie oczekiwałem po za kilkoma ciekawymi meczami i pozycji gdzieś w środku . Mimo awansu końcówka bardzo mnie zawiodła i bałem sie ze jak słabo zaczniemy to do końca sezonu bedzie obrona przed spadkiem . Wystartowaliśmy jak rakieta z nieco opóźnionym zapłonęły bo przełomowym momentem był mecz wLegnicy . Po 14 kolejce byliśmy na topie i niektórym zapłonęły głowy . Awans to cały sezon równo grany a my mamy duzo porażek i katastrofalny bilans bramek . Awans to nasze chciejstwo a nie realna ocena szans . Bawmy sie tym sezonem i nie dajmy sie Gejksie która nas goni . Ta końcówka mimo braku awansu to super premia . Teraz sie pokaże czy prezes przygotuje wzmocnienia przed sezonem a nie przed meczem inauguracyjnym . Czy piłkarze dojdą do siebie a trenerzy sa w stanie poprawić błędy . Mamy kilka miesięcy na to by przygotować sie do faktycznej gry o awans w przyszłym sezonie i takiego luksusu mogą nam pozazdrościć drużyny ekstraklasy ktore do końca beda walczyć o utrzymanie . Potem przeżyją tragedie spadku , rozpad drużyny i szybka próbę zmontowania składu na nowe rozgrywki na innym poziomie . Dlatego spadkowicze często gubią punkty w pierwszych meczach . Jesli mamy awansować to właśnie teraz zaczęła sie praca nad tym . Będziemy walczyć z Zawisza , Gejksa moze Miedzią moze któryś beniaminek bedzie rewelacja . My na to mamy czas juz od dzis . Przekonamy sie czy mamy do tego ludzi bo dotąd wszystko jest robione na ostatnia chwile
Tomcjo

Postprzez krysteksc 2016-03-29, 11:16 am

Pamiętajmy także że powrócą chłopcy z wypożyczeń między innymi Dawid Witkowski obrońca wypożyczony do Skry Częstochowa który grywa rozgrywa tam każdy mecz 90 minut strzelił 3 bramki wiem, że przeskok z 3 do 1 ligi jest dość spory ale może się okazać, że będzie wzmocnieniem tej formacji a nie oszukujmy się, żeby w ogóle myśleć o awansie musimy wzmocnić obronę bez tego będzie mega ciężko.
krysteksc

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna