PUCHAR POLSKI 2015/16 - NASZA DROGA DO PÓŁFINAŁU

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: PÓŁFINAŁ PP: Lech Poznań - ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC

Postprzez Bizoniasty 2016-03-15, 8:30 pm

Powiem krótko, Bajdur z Bartczakiem to jakieś nieporozumienie w tym meczu... Lech ich przepychał jak dzieci. Za to Łysy to jest kozak, jego nie da się przepchnąć, nie ważne czy przyjmuje piłkę w środku pola czy w obronie.
Na Fidziukiewicza zły nie jestem bo jego możliwości znam, jest mi go po prostu żal bo to nie było jego dzień i tyle.
Ostatnio edytowano 2016-03-15, 8:32 pm przez Bizoniasty, łącznie edytowano 1 raz
Bizoniasty

Postprzez davidian 2016-03-15, 8:31 pm

Wezalow słabiutko podarował Lechitom rzut rożny po którym padł gol (kretyńskie zagranie)
Wiem że sezon sadzenia ziemniaków się zbliża ale to powinna być arena piłkarska a nie kartoflowe pole przygotowane pod zasiew. :czerwona: Wstyd!

Lech słabiutko, Zagłębie sparaliżowane w polu karnym Fidżi bardzo się starał ale był dzisiaj elektryczny.

W rewanżu Wszyscy na Ludowy i jazda pełne mam nadzieje 120 minut i wygrana w karnych! :brawo:
davidian

Postprzez tyson85 2016-03-15, 8:33 pm

nie jest zle jestesmy caly czas w grze. na wlasnym stadionie i bez respektu mozemy sie pokusic o rozbicie Lecha w takiej formie. jak wy widzicie gre Martineza bo dla mnie jest on kompletnie nie widoczny i nic nie wnoszacy do gry
tyson85

Postprzez turku 2016-03-15, 8:33 pm

Krótkie podsumowanie.
Z mistrzem Polski graliśmy jak równy z równym i chyba najsprawiedliwszym wynikiem byłby remis.
Natomiast odnośnie murawy.
Ziemniaki zebrali, nie zdążyli zbronować. DRAMAT

Największy żal, że straciliśmy Dudka.

Wysłane z mojego SM-G800H przy użyciu Tapatalka
turku

Postprzez bbartek 2016-03-15, 8:34 pm

Proponuje nie narzekać. Dobry występ z jednym ogromnym minusem: kontuzja Dudka i drugim minusem , niestety powtarzajacym sie : Kuba Arak.
Graliśmy z aktualnym mistrzem Polski, oczywiście z kilkoma zmianami, ale nie mamy sie czego wstydzić.
Liga nasza!
bbartek

Postprzez August 2016-03-15, 9:12 pm

Dobry występ chłopaków. Może Lech nie grał w najsilniejszym składzie i na maxa, ale póki co to jest wciąż urzędujący Mistrz Polski a my jesteśmy beniaminkiem I ligi i póki co dopiero próbujemy wrócić na piłkarskie salony.Mnie się podobał szalejący momentami na lewej stronie Udovicić i gdyby nie babol z ostatnich minut nie można byłoby mieć zastrzeżeń do jego gry. Fidziukiewicza również bym mimo wszystko pochwalił. Jestem pewien, że na Ludowym podobne sytuacje wykorzysta. Coraz bardziej podoba mi się Fabisiak. Uważam, że robi postępy. Najbardziej szkoda kontuzji Dudka. Jak napisał Novack, nie bardzo jest kim go zastąpić. No i na koniec. Gra na takim klepisku zwanym murawą to skandal. To, że w kluczowych sytuacjach piłka naszym nie siadła prawidłowo to jedno. Ale gorzej jeśli miało to wpływ na kontuzje Dudka czy Bajdura
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Anakin 2016-03-15, 9:43 pm

Jestem dumny z gry zespołu. Nie przynieśliśmy wstydu. I wierze że napędzamy strachu Amice
Anakin

Postprzez davidian 2016-03-15, 9:57 pm

Hmm jak to jest z przepisami w PK, może grać 3 zawodników z poza UE.
A tak naprawdę w Lechu grało 4:
Buric, Jevtić, Ceesay i Volkov - chyba że Szwajcaria jest jakoś inaczej liczona.
davidian

Postprzez fan78 2016-03-15, 10:19 pm

Ogladalem mecz od 48 minuty i nie widzialem zadnej roznicy klas miedzy tymi zespolami. W glowie utkwil mi obrazek jak po odbiorze pilki przed wlasnym polem karnym rozgrywamy pilke w trojkacie i heja do przodu. Zadnego wybijania na pale czy grania na afere. Mamy bardzo dobry zespol, Kluczbork powinnismy rozjechac.
fan78

Postprzez mexicano 2016-03-15, 11:10 pm

davidian napisał(a):Hmm jak to jest z przepisami w PK, może grać 3 zawodników z poza UE.
A tak naprawdę w Lechu grało 4:
Buric, Jevtić, Ceesay i Volkov - chyba że Szwajcaria jest jakoś inaczej liczona.

Ceesay posiada szwedzki paszport.
mexicano

Postprzez Anakin 2016-03-16, 8:13 am

Widać było, że Lech nie gra na wysokich obrotach. No i nie mógł grał w najsilniejszym składzie. Nie deprecjonuje to jednak faktu, że wypadliśmy dobrze. Nie do końca rozumiem słów Derbina o zbyt dużej bojaźni w I połowie. Wszak przez pierwsze pół godziny gry można było odczuć, że kontrolujemy grę. Dopiero po zejściu Dudka zaczęło to wyglądać słabiej.
W każdym razie nie wiem czy mogliśmy sobie pozwolić na bardziej otwartą grę. Widać było, że Lech jest piłkarsko lepszy i nie wiadomo jak mogłoby się to zakończyć. Bez względu jak to się wszystko zakończy jestem pewien, że w rewanżu napsujemy poznaniakom wiele krwi. Jeszcze jakby mógł się stać cud i Dudek mógłby wrócić…
Anakin

Postprzez Blajpios 2016-03-16, 9:44 am

Oczywiście, że też uważam, że Zagłębiacy wstydu nie przynieśli, więcej, faktycznie prowadzili walkę równorzędną i przy olbrzymim szczęściu mogli nawet wygrać, natomiast trochę szczęścia i już byłby remis, który nota bene nie byłby niesprawiedliwy. Nie oznacza to jednak, że jestem za tym, by okłamywać się jednocześnie wyrażając zasłużone uznanie całej Ekipie, Trenerom, Zawodnikom i nie tylko im. Nie łudźmy się - Lech jednak kontrolował i przeważał, "klasą", choć nie o klasę, tylko o szczegóły, ale był lepszy, bardziej ograny itd. Powtarzam - gdyby remis był, może nawet byłoby to sprawiedliwsze, ze względu na zaangażowanie, walkę sprytną i determinację w obronie. Niemniej, najlepszym przykładem różnicy jest M. Fidziukiwicz; cóż, gdyby miał to, czym Lech Zagłębie przewyższał - grałby w Lechu albo Legii. Waleczny bowiem jest, czujący grę, ofensywny i potrafiący pociągnąć. Podobnie, być może Ł.Matusiak. A ponieważ nie mają tego - to jeszcze szczebel wyżej nie grają, choć życzę im, kibicom, sobie, by właśnie nad tym pracując, razej z Zagłębiem przebyli ten dystans i grali za parę lat jako czołówka Ekstraklasy, w Zagłębiu.
Przy tym wszystkim zaś - osobne gratulacje dla sztabu szkoleniowego, Trenera A. Derbina - za rozwagę ustawienia ale i odwagę walki o lepszy wynik, gdy się przegrywało, ofensywność i wierność swojemu, już chyba można mówić: zagłębiowskiemu stylowi, choć to dobiero w zalążkach i nic specyficznego, tylko "ogólna ofensywność".
Konsekwentnie tego życzę w sytuacji kontuzji S. Dudka. Oczywiście, że widać jak wciąż jest liderem tej grupy - i życzę nam wszystkim, by ten jakiś cud się stał - ale skoro jest, jak jest, to życzę też dalszej tej odwagi, za którą przed chwilą chwaliłem: także w przygotowaniach do najbliższych meczów a nawet rewanżu z Lechem: "bez Dudka". Czyli - niech się już testuje to przyszłościowe Zagłębie, gdzie za parę lat, to ewent. doświadczonym jokerem niech będzie S. Dudek, ale Zagłębie niech ma zorganizowaną własną, stylową, decydującą linię środkową. Ona właśnie może się rodzić teraz, w tych meczach. Ba, w ostatecznym rozrachunku, nawet jeżeli awansu w tym roku nie będzie, nawet jeżeli Lech wygra rewanż - to budowanie przyszłości będzie już sukcesem. Co do awansu - to rzecz bowiem otwarta, zarówno w lidze jak i Pucharze, jakkolwiek chyba nikt się nie łudzi, co do Pucharu: Lech nie tylko że wciąż jest faworytem, ale po wczorajszym meczu (nie tylko wyniku, meczu), jest jako ten faworyt jeszcze pewniejszy.
Przy okazji zaś - wrócę do pytań, jakie niedawno tu stawiałem. Może tylko jaśniej je postawię, bo wychodzi na to, że wciąż jakby kibice, ba, nawet na skutek też i dziennikarskiej propagandy - wierzą, że wystarczy dostać się do finału PP i tam, jeżeli przegra się z przyszłym Mistrzem Polski, to dzięki temu zagra się w pucharach europejskich. Jeżeli tymczasem nie jest tak - to po co się łudzić? Co prawda, liczę, że piłkarze już wiedzą na czym się stoi, działacze mają przebadane dokładnie - ale prawdę pisząc, pamiętając "wyczyny" Legii z Celtikiem, to niczego już nie jestem pewien. Niestety, redaktorzy nawet piszący takie rzeczy zapytani wprost - nie odpowiadają, kibice tylko co najwyżej negatywy sadzą - a jak to jest w końcu? Jak te rozgrywki Pucharu Polski, w których teraz Zagłębie jest w półfinale - są liczone, na który sezon? Dokładniej - jak je postrzega UEFA?: czy to jest sezon 2015/2016 czy jeszcze ten wcześniejszy. Pamiętam bowiem takie informacje:
z serwsiu solidnego przecież http://www.90minut.pl/news/220/news2205 ... -w-LE.html
z najbardziej "pyskatego" ale jednak o dużych możliwościach finansowych, więc z dostępem do informacji wszelkich agencyjnych: http://www.przegladsportowy.pl/pilka-no ... 1,833.html
Także Legioniści zdają się wiedzieć o tym (tylko czy będą pamiętać, gdy ;-) przyjdzie zastosować przepis?): http://legionisci.com/news/54908_Finali ... uropy.html
no, a Lech, to chyba wie i jako rozsądni poznaniacy, Wielkopolanie, potrafią już na bieżąco wyciągać wnioski: http://kkslech.com/2014/09/18/zmiany-w- ... ch-klubow/
Stąd - ponawiam pytanie, czy te rozgrywki się Pucharu Polski, w których Zagłębie gra w półfinale z Lechem, to są przez UEFA liczone, jako te z sezonu 2015/2016 ?
Blajpios

Postprzez django 2016-03-16, 12:03 pm

Szkoda tego meczu, bo przy skuteczności można było wywieźć z Poznania lepszy wynik. Kontuzja Dudka zdecydowanie komplikuje nam sytuację w tej rundzie. Żeby go zastąpić dwaj nowi Martinez i Bartczak będą musieli pokazać, że rzeczywiście są wzmocnieniami dla drużyny. Myślę, że przed rewanżem nie stoimy na straconej pozycji.
django

Postprzez Tomcjo 2016-03-16, 1:35 pm

E tam . Na finał w maju Dudek bedzie juz gotowy do gry . :)
Tomcjo

Postprzez Adam1906 2016-03-17, 7:57 am

Adam1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna