Wigry Suwałki - Zagłębie Sosnowiec piątek 04.03.16 18.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Wigry Suwałki - Zagłębie Sosnowiec piątek 04.03.16 18.00

Postprzez Tomcjo 2016-03-03, 7:31 pm

I nawet powtórki nie ma . Bedzie za to magazyn I ligi
Tomcjo

Postprzez RUDI 2016-03-03, 7:48 pm

Panowie na obczyźnie (i nie tylko ;-) )-wklepać w wyszukiwarkę -> http://www.telewizjada.net/ ,tam jest odkodowany Polsat (potrzebna przeglądarka Chrome) .Powodzenia :-)
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez Adam1906 2016-03-04, 4:49 am

novack napisał(a):Jeśli dobrze zrozumiałem wypowiedź Stanleya, to Pribula nie pojechał do Suwałk :(((((

Dobrze zrozumiałeś. Ma być gotowy na Arkę.
Adam1906

Postprzez Tomcjo 2016-03-04, 8:19 am

Tv na iOS działa . Dzięki
Tomcjo

Postprzez Anakin 2016-03-04, 9:11 am

Mecz z Wigrami rzeczywiście ważny nie tylko z powodu punktów ale i sytuacji wyjściowej przed arcyważnym meczem z Arką. Ewentualne zwycięstwo jest potrzebne przynajmniej do utrzymania dystansu do gdynian. Fajnie byłoby przeskoczyć gdynian bo nawet porażka z Gdynie – z czym należy się liczyć – nie musi bardzo utrudniać sytuacji. Najgorzej gdyby po tej kolejce dystans do Arki się zwiększył. Mam jednak nadzieję, że i nasi i cygany staną na wysokości zadania.
Anakin

Postprzez Anakin 2016-03-04, 11:19 am

Coś o rywalach:
Nowi zawodnicy, zgrupowanie na Cyprze - teoretycznie w Wigrach zrobiono wszystko aby zespół od pierwszych wiosennych spotkań awansował w tabeli I ligi. Czy tak będzie? Pierwsza odpowiedź w piątek o godz. 18 w meczu na własnym stadionie z Zagłębiem Sosnowiec.

Po jesiennych zmaganiach zespół z Suwałk plasuje się na 15. pozycji w tabeli I ligi. Miejsce to na koniec sezonu oznacza grę w barażach o pozostanie w rozgrywkach. Podczas zimowej pauzy w Wigrach zrobiono wiele, aby zespół wiosną był mocniejszy i jak najszybciej znalazł się na bezpiecznej pozycji w tabeli.

- Oczywiście przede wszystkim liczymy na to, że będziemy punktować, ale też chcemy żeby zespół pokazał dobrą grę, bo stać go na to - mówi Dariusz Mazur, prezes Wigier, i dodaje: - Mamy wyrównany, silny, zespół. Jest ponad 20 zawodników, każdy z nich może grać w pierwszym składzie.

Piłkarze z Suwałk do wiosennej rywalizacji na zapleczu ekstraklasy przygotowywali się na dwóch zgrupowaniach. Najpierw trenowali w Bydgoszczy, a następnie udali się na obóz na Cypr (zagraniczne zgrupowanie w I lidze jest raczej sytuacją niezwykłą niż normą).

Podczas przerwy w rozgrywkach w Wigrach przeprowadzono też ciekawe transfery. Do Suwałk trafi Omar Santana. 24-letni pomocnik ma na koncie występy w Segunda Division B (trzecia liga hiszpańska) w barwach RC Celta de Vigo B i Club Atletico de Madrid B. Jest też 24-letni pomocnik Marko Brtan, który jesienią grał w NK Lucko (chorwacka II liga). Z Legii Warszawa wypożyczony został Miłosz Kozak (18-letni pomocnik grał w III-ligowych rezerwach Legii). Do Wigier powrócił też Kamil Zapolnik (23-letni napastnik ostatnio był wypożyczony do Olimpii Zambrów). Rzutem na taśmę sprowadzono też Martina Barana (28-letni obrońca Jagiellonii Białystok) oraz Damiana Kądziora (23-letni pomocnik został wypożyczony z Jagiellonia, a ostatnio dobrze spisywał się w Dolcanie Ząbki - pięć bramek, sześć asyst jesienią).

- Jesteśmy optymistycznie nastawieni. Po pierwsze wzmocniliśmy zespół, a przygotowania też przebiegły tak jak sobie założyliśmy - mówi Dariusz Mazur. - Ponadto graliśmy ciekawe sparingi, z silnymi zespołami, jak Lech Poznań, Żalgiris Wilno czy mistrz Armenii [Pjunik Erewan - red.], graliśmy też z zespołami z I ligi. Zawodnicy pracowali solidnie, a w życiu jest tak, że jak ktoś ciężko pracuje to potem to zaprocentuje. Zawodnicy ciężko pracowali, nam to się udało wszystko spiąć organizacyjnie i finansowo. Pozyskaliśmy kilku wartościowych piłkarzy, w zasadzie każdy z nich może grać w pierwszym składzie.

Jeżeli chodzi o nowych zawodników to pewien problem może być jeżeli chodzi o Martina Barana i Damiana Kądziora. Oni dopiero w poniedziałek dołączyli do drużyny z Suwałk, a więc nie mieli za wiele czasu aby zgrać się z nowym zespołem.

- Myślę, że to nie będzie żaden problem. Damian pod względem fizycznym jest świetnie przygotowany. Martin to doświadczony, bardzo dobry, piłkarz i wszystko powinno być w porządku - stwierdza prezes Wigier.

Jeżeli natomiast chodzi o straty to z Suwałk odeszli przede wszystkim Łukasz Hanzel oraz Łukasz Moneta. Wigry chciały zatrzymać obu zawodników, ale ci wybrali przejście do Ruchu Chorzów.

Zespół z Suwałk pierwszy wiosenny mecz rozegra w piątek. Zmierzy się wówczas na własnym stadionie z Zagłębiem Sosnowiec, które jest na trzecim miejscu w tabeli. Jesienią gra przed własną publicznością piłkarzom Wigier wychodziła fatalnie (jedna wygrana, jeden remis i siedem porażek).

- Byliśmy najgorszym zespołem grającym u siebie i od piątku zamierzamy to zmieniać - zapowiada Dariusz Mazur. - Przeciwnik jest mocny, ma aspiracje na awans do ekstraklasy. Myślę, że będzie to ciekawe widowisko i potwierdzimy to, że lubimy grać z silnymi drużynami. Jesienią z Zagłębiem wygraliśmy na wyjeździe i liczę na to, że teraz to powtórzymy.

Cały tekst: http://www.bialystok.sport.pl/sport-bia ... z41vboldS1
Anakin

Postprzez Tomcjo 2016-03-04, 1:55 pm

[quote="Anakin"]Fajnie byłoby przeskoczyć gdynian bo nawet porażka z Gdynie – z czym należy się liczyć – nie musi bardzo utrudniać sytuacji. Najgorzej gdyby po tej kolejce dystans do Arki się zwiększył.[/quote]

No nie do końca . W przypadku równej ilości punktów trzech czołowych drużyn bedzie tabela . My mamy dwie porażki z Wisła . Ta ma dwie porażki z Arka . Arka ma jedna porażkę z nami i remis lub wygrana da im pierwsze miejsce a nam ostatnie . Wiec tylko zwycięstwo daje nam komfort o ile golami przeskoczymy jedna z drużyn .
Choc cos mi wyglada na to ze Wisła awansuje a my możemy powalczyć tylko z Arka o ile wczesniej nie pogubimy punktów . Ja na awans sie nie napalam ale trzymam kciuki do końca .
Tomcjo

Postprzez Anakin 2016-03-04, 2:24 pm

Tomcjo napisał(a):
Anakin napisał(a):Fajnie byłoby przeskoczyć gdynian bo nawet porażka z Gdynie – z czym należy się liczyć – nie musi bardzo utrudniać sytuacji. Najgorzej gdyby po tej kolejce dystans do Arki się zwiększył.

No nie do końca . W przypadku równej ilości punktów trzech czołowych drużyn bedzie tabela . My mamy dwie porażki z Wisła . Ta ma dwie porażki z Arka . Arka ma jedna porażkę z nami i remis lub wygrana da im pierwsze miejsce a nam ostatnie . Wiec tylko zwycięstwo daje nam komfort o ile golami przeskoczymy jedna z drużyn .
Choc cos mi wyglada na to ze Wisła awansuje a my możemy powalczyć tylko z Arka o ile wczesniej nie pogubimy punktów . Ja na awans sie nie napalam ale trzymam kciuki do końca .

Zgadzam się. Ale mnie chodziło jedynie o układ tabeli przed i po meczu z Gdynią. Bądźmy jednak optymistami. Może łupniemy i Suwałki i Gdynię i będzie dobrze.
Anakin

Postprzez Tomcjo 2016-03-04, 6:51 pm

Gramy niezłe spotkanie . Piękny gol . Moze jedynie szwankuje utrzymanie sie przy piłce . Widac brak Pribuli .
Tomcjo

Postprzez slawekchicago 2016-03-04, 8:01 pm

OLE !!!!!!!!!! SUPER i co najwazniejsze ;-) ;-) ;-) NA ZERO Z TYLU :brawo: Gratulacje !!!
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez Bizoniasty 2016-03-04, 8:05 pm

Nie byl to piekny mecz, ale za to bardzo piekne 3 punkty nasze. Tyle sie liczy.
Srodek pomocy dzisiaj klasa :niezle:
Bizoniasty

Postprzez Tomcjo 2016-03-04, 8:08 pm

Brzydki mecz . Mądra gra . Brak kontuzji . Trzy punkty małym nakładem sił i szykujemy sie na Arkę i Lecha .
Tomcjo

Postprzez Adam1906 2016-03-04, 8:20 pm

Pierwsze 15 minut zagrali spokojnie i powiedziałbym - po profesorsku. Jednak po zdobyciu gola na 1:0 zaczęli grać chvjnie z grzybnią i cieszą mnie jedynie 3 pkt., bo ogólnie mecz był cienki jak doopa węża. Jednocześnie bardzo istotne jest, że grając słabo potrafimy wywieźć 3 pkt. Forma może nadejść dopiero w 5-7 meczu, więc to są ważne punkty dla układu tabeli. Teraz ugrać przynajmniej remis w Gdyni i... w Poznaniu a będzie git :)
Adam1906

Postprzez LucasUSA 2016-03-04, 8:43 pm

Ulga, ze nie bylo falstartu na inauguracje, 3 punkty dopisane i jedziemy dalej!
LucasUSA

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2016-03-04, 8:52 pm

Szanowny Adamie - masz racje iż mecz był taki sobie - wg mojej
oceny mecz kontrolowaliśmy na swój sposób - Wigry nie miały
szansy na wygranie tego spotkania - klasyka meczu w pierwszym
kwadransie otwieramy wynik i gramy spoko. Wyrażnie brakowało
mi dwóch rzeczy - po pierwsze Martina na lewej stronie i po drugie
celnych podań z obrony, pomocy otwierających kontrę. Fajna akcja
naszego lewego obrońcy po której Arak nie trafił w światło bramki.
Nie wiem czy dobrze usłyszałem - nasi zostają na Północy Polski
do meczu z Arką - mając w ten sposób mini zgrupowanie i tak trzymać.
Ważne 3 pkt zapisane w tabeli.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna