Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
Anakin napisał(a):Sam Winiarski zachowuje się czasami jak niedopieszczony i zakompleksiały polityk. Co nie powinno dziwić wszak od dawna ma chrapkę na stanowisko w ścisłym kierownictwie Miasta. Jak dotąd mu się nie udawało choć ze sprawdzonym przegrał wybory niewielką ilością głosów. A i to że je zeźlony na Arkadio nie jest zaskoczeniem. Przecież chciał zostać Wickiem. W każdym razie jestem ciekaw co by Karol zrobił sam będąc Prezydentem.
django napisał(a):ale wszystkie sygnały jak do tej pory wskazują na to, że Chęciński chce budować za miejskie pieniądze.
django napisał(a):Też uważam, że należy poczekać na konkretyzację planów, ale wszystkie sygnały jak do tej pory wskazują na to, że Chęciński chce budować za miejskie pieniądze.
werty2 napisał(a):Jest jakaś alternatywa dla "miejskiego" finansowania?
werty2 napisał(a):Protesty w tym mieście? Dobre.
django napisał(a):werty2 napisał(a):Jest jakaś alternatywa dla "miejskiego" finansowania?
PPP
Anakin napisał(a):Wiadomo, że nikt nie wyjdzie na ulicę aby protestować. Ale środowisko kibicowskie w Sosnowcu to nie wszystko. Niechęć tej części społeczeństwa, której nie interesuje piłka może być duża. Zwłaszcza jeśli finansowanie z miejskich pieniędzy będzie się odbywać kosztem innych działów
werty2 napisał(a):większość ma w dupie to co się dzieje w "ich" mieście... Nie spodziewałbym się wielkiej fali niezadowolenia ze strony mieszkańców...
novack napisał(a):To jest kolejny powód do zmiany lokalizacji stadionu, bo przy Kresowej bez dobudowy kolejnego mostu niczego nie da sie poprawic w kwestii skomunikowania
Anakin napisał(a):werty2 napisał(a):większość ma w dupie to co się dzieje w "ich" mieście... Nie spodziewałbym się wielkiej fali niezadowolenia ze strony mieszkańców...
Żebyś się nie pomylił. Za 3 lata może się zdarzyć taka sama sytuacja jak rok temu ze Sprawdzonym
STACH PL napisał(a):Anakin napisał(a):werty2 napisał(a):większość ma w dupie to co się dzieje w "ich" mieście... Nie spodziewałbym się wielkiej fali niezadowolenia ze strony mieszkańców...
Żebyś się nie pomylił. Za 3 lata może się zdarzyć taka sama sytuacja jak rok temu ze Sprawdzonym
Ja akurat doceniam i widzę pozytywne zmiany w naszym mieście,skala remontów imponująca po hegemoni "sprawdzonego gospodarza" i żal tylko że jak wszyscy budowali stadiony z kasy unii to Górski budował co?? (górkę i salę koncertową) także myślę że Chęciński ( jak czegoś bardzo nie spierd...) za 3 lata raczej nie ma co się martwić. Wiadomo że nie podoba mi się wszystko np.niepisana umowa o dyscyplinach sportowych Zagłębiowskich miast szczególnie Płomień (zdobywca jako jedyna w Polsce drużyna PE) czy łącznik S-1 (obecnie słynna na cały kraj droga do nikąd) który to Chęciński chce chyba budować ze środków miejskich a ewidentnie powinna to zrobić GDDiA w Katowicach widzę jeszcze parę minusów ale i tak jest o niebo lepiej niż za Górskiego.
Co do nowego stadionu to musimy go mieć jako Stolica Zagłębia Dąbrowskiego podobno już jesteśmy w europie, a nie w PRLu
STACH PL napisał(a):Ja akurat doceniam i widzę pozytywne zmiany w naszym mieście,skala remontów imponująca po hegemoni "sprawdzonego gospodarza" i żal tylko że jak wszyscy budowali stadiony z kasy unii to Górski budował co??
Qcu20 napisał(a):Podobno jest przewidziane 45 mln zł za koncepcję tego stadionu, więc są to zbyt duże pieniądze, żeby je tak wydać i nie zainwestować pozostałej kwoty. Tzn, żebyśmy się dobrze zrozumieli - całkowity koszt wzrośnie o te właśnie 45 mln, czyli będzie kosztować ponad 200 mln zł.
django napisał(a):Qcu20 napisał(a):Podobno jest przewidziane 45 mln zł za koncepcję tego stadionu, więc są to zbyt duże pieniądze, żeby je tak wydać i nie zainwestować pozostałej kwoty. Tzn, żebyśmy się dobrze zrozumieli - całkowity koszt wzrośnie o te właśnie 45 mln, czyli będzie kosztować ponad 200 mln zł.
Koncepcja za 45 milionów?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników