Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
bbartek napisał(a):Czy można zachęcić 3000 kibiców na meczMożna vide dzisejszy mecz Na Zimowym!
Czy może być 5000 na LudowymMoże , tylko nie z tym zarządem: MJ)...niestety
ojcieczawodnika napisał(a):bbartek napisał(a):Czy można zachęcić 3000 kibiców na meczMożna vide dzisejszy mecz Na Zimowym!
A co ma zarząd wspólnego z ilością kibiców
Przecież nie będą stać i całować jak modelki z konkursu piękności. Problem polega na tym , że my jako kibice potrafimy sie cieszyć dziś z awansu po czym olać drużynę w klasie wyżej. Ręczę Ci, że jeżeli hokej będzie na niskiej pozycji w Ekstralidze, to będzie to samo co na piłce nożnej czyli gó...o. Co nam jako kibicom przeszkadza przyjść na stadion. Czasami mam wrażenie, że te wymówki są specjalnie ze względu na lenistwo. Słabo grali- nie chodzę, teraz zarząd słaby nie chodzę, jaka wymówka będzie jak zmienią zarząd i zaczną lepiej graćjak kibic zmieni swoją mentalność to i na meczu będzie wieksza ilość. Kibicowanie swojemu klubowi to nie może być moda tylko oddanie. A my mamy takich kibiców, że jak jest modne być na meczu to się jedzie, jak nie modne to się narzeka.
bbartek napisał(a):Ciekaw jestem jaka wartość dodaną przynosi dla Klubu i Miasta MJ w oczach właściciela..
Sportową ( wybór trenera, transfery...ilość kibiców na meczach to napewno ZERO), organizacyjna ( współpraca z Legia : duży znak zapytania ), marketingowa : nie widzę żadnego postepu z wyjatkiem cienkiego piwa, ale czy to jest sukces
No i PR gdzie MJ jest () specjalista
Fatalne relacje z kibicami, ustawiane wywiady które czasami ośmieszaja MJ i Klub..
Napewno MJ pamieta, jako kibic, kiedy były transmisje radiowe, gazetka Klubowa....
Takie kluby jak Limanova, Okocimski potrafią, zorganizować transmisje TV a MJ , zawodowo zwiazany z TV, nie ma pomysłu jak to zrobić.
Podpisywanie kontraktów z zawodnikami , które sa wątpliwie korzystne dla Kluby ( Zielinski, Kursa, kilku bramkarzy czy pozbywanie sie wychowanków jak Cyganek ) , podpisywanie faktur i czekanie na partnera biznesowego to chyba za mało, ale widocznie Właściciel jest zadowolony z takiej aktywności MJ.
lesław1 napisał(a):bbartek napisał(a):Ciekaw jestem jaka wartość dodaną przynosi dla Klubu i Miasta MJ w oczach właściciela..
Sportową ( wybór trenera, transfery...ilość kibiców na meczach to napewno ZERO), organizacyjna ( współpraca z Legia : duży znak zapytania ), marketingowa : nie widzę żadnego postepu z wyjatkiem cienkiego piwa, ale czy to jest sukces
No i PR gdzie MJ jest () specjalista
Fatalne relacje z kibicami, ustawiane wywiady które czasami ośmieszaja MJ i Klub..
Napewno MJ pamieta, jako kibic, kiedy były transmisje radiowe, gazetka Klubowa....
Takie kluby jak Limanova, Okocimski potrafią, zorganizować transmisje TV a MJ , zawodowo zwiazany z TV, nie ma pomysłu jak to zrobić.
Podpisywanie kontraktów z zawodnikami , które sa wątpliwie korzystne dla Kluby ( Zielinski, Kursa, kilku bramkarzy czy pozbywanie sie wychowanków jak Cyganek ) , podpisywanie faktur i czekanie na partnera biznesowego to chyba za mało, ale widocznie Właściciel jest zadowolony z takiej aktywności MJ.
ile razy jeszcze będziesz pierdolić jedno i to samo?
jak wychowanek ma pojebanego menadżera i ma wyjebane na klub to raczej się odpuszcza i szuka nowych młodych zdolnych a nie liże dupę menadżerowi, pomijam fakt, że Cyganek nigdy nie był atutem, wyszedł mu jeden dwa mecze, bądź jakiś strzał i tyle zwykle potem spoczywał na laurach i tracił miejsce w podstawie, ba zauważyłem tendencje, że wzmacniał drużynę tylko jak wchodził z ławki, bo od początku gdy grał zawsze było słabo. Gazetka klubowa- po co, dla kogo skoro jest po tysiąc ludzi na ludowym w trakcie meczu- zbędny wydatek-przypomnę Ci, że nie dostajemy za frajer kilku milionów z Włoch. Radio to już trochę przeżytek teraz jest relacja live na YT.
jak Smyła rok temu piął się w górę tabeli to całowałeś wszystkim stopy, jak wyrzucił go to jest na minus, za transfery odpowiada trener, a nie prezes, bo to nie prezes gra 25 chłopakami tylko trener.ilość kibiców zależna jest od podejścia- a mentalność dziesiejszego kibica jest taka- wygrana-zajebiście jestem kibicem na dobre i na złe- chodzę na mecze, przegrana- to głupie chuje wyjebać ich wszystkich- nie chodzę na tą kopaninę. współpraca z Legią- znak zapytania bo nie można jasno napisać że minus ,a przy narzekaniu nie można napisać też nic po stronie plusów? marketingowo- pijesz tylko piwo a najlepiej 7,2% alk. żeby mieć ciągle w bani? to ci podpowiem, sklep, restauracja, sprzedaż internetowa biletów, piwo, ostatnio pojawiły sie budki na stadionie z jedzeniem i pamiątkami. falatlne relacje z kibicami- przypomnę Ci, że zanim przyszedł JAroszewski to było wiecznie wyzywanie na Baczyńskiego. Zamiast dopingu było jebanie prezeesa " baczynski nikt cie tu nie chce etc." i to za czasów Leszka była obraza kibiców i granie w b klasie, a frekwencja na pewno była mniejsza po zamknięciu trybuny otwartej bo nawet kryta nie była wypełniania po brzegi- więc skończ pierdolić o fatalnej relacji z kibicami
leslaw1 napisał(a):ile razy jeszcze będziesz pierdolić jedno i to samo?
lesław1 napisał(a):ile razy jeszcze będziesz pierdolić jedno i to samo?
lesław1 napisał(a):pomijam fakt, że Cyganek nigdy nie był atutem, wyszedł mu jeden dwa mecze, bądź jakiś strzał i tyle zwykle potem spoczywał na laurach i tracił miejsce w podstawie, ba zauważyłem tendencje, że wzmacniał drużynę tylko jak wchodził z ławki, bo od początku gdy grał zawsze było słabo
lesław1 napisał(a): Gazetka klubowa- po co, dla kogo skoro jest po tysiąc ludzi na ludowym w trakcie meczu- zbędny wydatek-przypomnę Ci, że nie dostajemy za frajer kilku milionów z Włoch. Radio to już trochę przeżytek teraz jest relacja live na YT.
lesław1 napisał(a):jak Smyła rok temu piął się w górę tabeli to całowałeś wszystkim stopy, jak wyrzucił go to jest na minus, za transfery odpowiada trener, a nie prezes, bo to nie prezes gra 25 chłopakami tylko trener.
lesław1 napisał(a): a mentalność dziesiejszego kibica jest taka- wygrana-zajebiście jestem kibicem na dobre i na złe- chodzę na mecze, przegrana- to głupie chuje wyjebać ich wszystkich- nie chodzę na tą kopaninę
lesław1 napisał(a):z Legią- znak zapytania bo nie można jasno napisać że minus ,a przy narzekaniu nie można napisać też nic po stronie plusów?
lesław1 napisał(a):marketingowo- pijesz tylko piwo a najlepiej 7,2% alk. żeby mieć ciągle w bani? to ci podpowiem, sklep, restauracja, sprzedaż internetowa biletów, piwo, ostatnio pojawiły sie budki na stadionie z jedzeniem i pamiątkami.
lesław1 napisał(a):falatlne relacje z kibicami- przypomnę Ci, że zanim przyszedł JAroszewski to było wiecznie wyzywanie na Baczyńskiego. Zamiast dopingu było jebanie prezeesa " baczynski nikt cie tu nie chce etc." i to za czasów Leszka była obraza kibiców i granie w b klasie, a frekwencja na pewno była mniejsza po zamknięciu trybuny otwartej bo nawet kryta nie była wypełniania po brzegi- więc skończ pierdolić o fatalnej relacji z kibicami
Anakin napisał(a):ojcieczawodnika napisał(a):bbartek napisał(a):Czy można zachęcić 3000 kibiców na meczMożna vide dzisejszy mecz Na Zimowym!
A co ma zarząd wspólnego z ilością kibiców
Przecież nie będą stać i całować jak modelki z konkursu piękności. Problem polega na tym , że my jako kibice potrafimy sie cieszyć dziś z awansu po czym olać drużynę w klasie wyżej. Ręczę Ci, że jeżeli hokej będzie na niskiej pozycji w Ekstralidze, to będzie to samo co na piłce nożnej czyli gó...o. Co nam jako kibicom przeszkadza przyjść na stadion. Czasami mam wrażenie, że te wymówki są specjalnie ze względu na lenistwo. Słabo grali- nie chodzę, teraz zarząd słaby nie chodzę, jaka wymówka będzie jak zmienią zarząd i zaczną lepiej graćjak kibic zmieni swoją mentalność to i na meczu będzie wieksza ilość. Kibicowanie swojemu klubowi to nie może być moda tylko oddanie. A my mamy takich kibiców, że jak jest modne być na meczu to się jedzie, jak nie modne to się narzeka.
Idąc tym sposobem myślenia należałoby stwierdzić, że to iż na meczach jest marna frekwencja to wina mentalności kibiców. Jakby oczywistym by było że po ilustam latach spędzonych w 3-ligowym łajnie i manianach ze strony drużyny i trenerów choćby w meczach z Brzeskiem (obydwa) czy Legionovią kibice jakby nigdy nic powinni się stawić w kilkutysięcznej liczbie na kolejnych meczach. Nawiązując do mądrej wypowiedzi kolegi bbartka należy podkreślić że na wzrost frekwencji mają wpływ oczywiście wyniki i tu kibic Zagłębia nie jest wybredny co pokazała frekwencja zeszłej wiosny jak i polityka marketingowa klubu której nie ma.
Następny wielbiciel folkloru, który wmawia że kibice są "be" . W nagrodę link do kolejnych peanów na cześć Prezesa autorstwa kumpli po fachu:slawekchicago napisał(a):Daleko mi to bronienia prezesa tak samo jak i do ataku jego osoby , to jest tylko moja refleksja. Jakie znaczenie DLA PRAWDZIWEGO kibica ZAGLEBIA ma w ktorej lidze i jak gra ZaglebiePamietam jak jeszcze przebywalem w kraju nie mialo dla mnie znaczenia : liga styl jakosc ,BO TO MOJE ZAGLEBIE gralo , hokej pilka koszykowka , bylem i kibicowalem ,u siebie czy na wyjezdzie. Do czego zmierzam , dajemy na przyklad dla naszego prezesa Stadion Zimowy W OSTATNI WEEKEND , tak wTYLKO w ostatni weekend gdzie na trybunach pojawilo sie mnostwo kibicow SUKCESU , gwarantuje ze 5 tysiecy na Ludowym gdy pilkarze beda juz naprawde blisko osiagniemy juz 2 godziny przed meczem . ALE CZY O TAKICH KIBICOW CHODZI
?????NO WLASNIE !!!!!!
django napisał(a):Myślę, że wiele osób tkwi jeszcze mentalnie w XX wieku, jeżeli chodzi o pojmowanie kibica sportowego.
django napisał(a): Nasuwa się pytanie, skąd tak ogromny, wręcz decydujący wpływ na funkcjonowanie miejskiej spółki ze strony osoby, która formalnie z tą spółką nie ma nic wspólnego. A nawet mieć nie może, bo zabraniają tego przepisy PZPN. Przypominam, że mówimy o Spółce, w którą rocznie jest pompowane kilka milionów złotych z pieniędzy mieszkańców
Użytkownicy przeglądający ten dział: novack