prezes Zagłębia Marcin Jaroszewski

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: prezes Zagłębia Marcin Jaroszewski

Postprzez django 2014-12-01, 11:29 am

Prezes jest w dobrych układach z nowym prezydentem, więc zostanie na stołku. Jeżeli w ogóle będą jakieś ruchy, to najwyżej poświęcą Smyłę, żeby uspokoić ludzi. Tylko czy Jaroszewski ma kompetencje, żeby wybrać dobrego trenera? Raczej będzie tak, że przyjdzie następny wuefista z aspiracjami, który będzie oczywiście potrzebował czasu i awansu w tym sezonie nie zrobi, ale w następnym to już na pewno celem będzie awans. I tak się to kręci, jak co sezon.
django

Postprzez Anakin 2014-12-01, 11:31 am

Moja wiara już dawno upadła. Jakby Prezes miał Zagłębie w sercu a nie w dupie to dawno by zareagował. Zrobił cokolwiek. Nawet jak nie chciał zwolnić bytomskiego kumpla to mógł i powinien wlepić porządne kary np. za takie mecze jak z Niepołomnicami czy Brzeskiem. Albo kazać sfinansować kibicom kolejny mecz na Ludowym. nawet nielubiany tutaj Hytry reagował i cos robił.
Byłem w sobotę na meczu. Jajka mi o mało nie odpadły z zimna, naoglądałem się syfu, a Prezes co ? Nawet jeśli kasa która wydałem na karnet nie stanowi majątku to ja tę kasę musiałem wpierw zarobić. Nikt mi nie podarował. A prezes kasuje co miesiąc forsę z puli która co jest zabezpieczona w budżecie miasta. lekko, łatwo i przyjemnie. A efektów brak.
A teraz co ? Żeby podsumować jesienne Gówno na Ludowym znowu potrzebuje w gronie wybrańców ? A co z ludźmi którzy mieszkają czy np. zapieprzają po kilkaset km od domu ? Ja nie mam 200m do domciu jak Prezes i nie mam szans aby być na takim spotkaniu. No ale prawda ja jestem z tych gorszych i mniej kumatych. Jak zużyta prezerwatywa.
Anakin

Postprzez Tomcjo 2014-12-01, 11:38 am

[quote="Adam1906"]Powiem tak: jestem jednym z tych kibiców, którzy wierzyli w dobre intencje oraz zaangażowanie w sprawy naszego klubu Marcina. Chcę wierzyć w powyższe nadal, więc staram się sam sobie wmówić, że jednak coś się zmieni na lepsze. Zgadzam się, że w innych klubach ten pseudotrener dawno wyleciałby na zbity pysk. Oby jutro ogłosił taką decyzję Prezes. Oby walnął wreszcie pięścią w stół i zrobił porządek w klubie. Bo jak nie zrobi nic, moja wiara w Marcina niestety w końcu upadnie...[/quote]

Oczywiście ze nie należy potępiać go w czambuł . Ale można było spodziewać się więcej . Jak gość z tv ma beznadziejna politykę informacyjna to czego więcej wymagac od niego . Smyla tez nie okazał by się palantem gdyby już na początku rundy mocno nim potrząsnął i przy pomocy jakiegoś konsultanta powiedział mu co poprawić . Prezes musi mieć znajomych wsród biznesmenów , trenerów ekstraklasy żeby zasięgnąć rady . Korekty w odpowiednim momencie polepszyły sytuacje o conajmniej 6 pkt . A kibice nie musza wiedzieć o takich kulisach . Ale my nie wiemy o rzeczach podstawowych . Jaka jest polityka klubu itp . Jeśli nas nie stać na awans to powinien powiedzieć walczymy o miejsce na podium ale jak nie będzie kasy tozrezygnujemy z awansu . A nie najpierw pieprzenie o miejscach 5-8 a potem jak przeszła fala oburzenia to mydlenie oczu o awansie . Ten człowiek dopiero uczy się fachu tylko czemu kosztem naszym i klubu . Ja wierze ze ci co go znają maja dobre zdanie o nim . Ale to kandydat na II vice prezesa
Tomcjo

Postprzez Anakin 2014-12-01, 11:40 am

django napisał(a):Prezes jest w dobrych układach z nowym prezydentem, więc zostanie na stołku. Jeżeli w ogóle będą jakieś ruchy, to najwyżej poświęcą Smyłę, żeby uspokoić ludzi. Tylko czy Jaroszewski ma kompetencje, żeby wybrać dobrego trenera? Raczej będzie tak, że przyjdzie następny wuefista z aspiracjami, który będzie oczywiście potrzebował czasu i awansu w tym sezonie nie zrobi, ale w następnym to już na pewno celem będzie awans. I tak się to kręci, jak co sezon.

Jaroszewski nie ma kompetencji w ogóle do zarządzania klubem. Argumenty na to już zostały niejednokrotnie przedstawione. Ja też nie podejrzewam że Arkadio Morales zechce robić jakieś ruchy w klubie. Chyba że będzie miał bardziej ustosunkowanego brata po szalu partyjnym który będzie chciał się pobawić w menadżera piłkarskiego za publiczna kasę.
Anakin

Postprzez django 2014-12-01, 1:19 pm

Ja też nie podejrzewam że Arkadio Morales zechce robić jakieś ruchy w klubie. Chyba że będzie miał bardziej ustosunkowanego brata po szalu partyjnym który będzie chciał się pobawić w menadżera piłkarskiego za publiczna kasę.

Moim zdaniem realny jest scenariusz, że klubem tak naprawdę z tylnego siedzenia będzie rządził Chęciński.
django

Postprzez Bizoniasty 2014-12-01, 2:15 pm

django napisał(a):
Ja też nie podejrzewam że Arkadio Morales zechce robić jakieś ruchy w klubie. Chyba że będzie miał bardziej ustosunkowanego brata po szalu partyjnym który będzie chciał się pobawić w menadżera piłkarskiego za publiczna kasę.

Moim zdaniem realny jest scenariusz, że klubem tak naprawdę z tylnego siedzenia będzie rządził Chęciński.

Czyli będzie to samo co teraz, bo jakby miało wyjść z tego coś dobrego to napewno by nie chciał, żeby splendor spłynął na Jaroszewskiego
Bizoniasty

Postprzez Anakin 2014-12-01, 2:32 pm

Bizoniasty napisał(a):
django napisał(a):

Czyli będzie to samo co teraz, bo jakby miało wyjść z tego coś dobrego to napewno by nie chciał, żeby splendor spłynął na Jaroszewskiego

Albo kolejny fanatyczny kibic który będzie traktował klub jak grę w fifa manager na playstation za publiczna kasę. Prezydent ma prawo pociągać za sznurki skoro daje publiczna kasę. Ale musi to robić umiejętnie, a poza tym nie jest od zarządzania klubem tylko gmina. Od klubu powinien mieć fachowców od zarządzania a nie dziennikarzowufistów. no, ale w naszych warunkach to mission impossible.
Anakin

Postprzez pyla 2014-12-01, 10:25 pm

Panowie mam prosbe napiszcie na forum dość obszernie co było na spotkaniu , bo nie kazdy może w nim uczestniczyć. Przecież nie zdradzicie tajemnicy państwowej :-) Takich jak Ja jest dużo wiecej i napewno też chcą wiedzieć co się w naszym klubie dzieje. Tak prawde mówiąc to relacja ze spotkania powinna znależć sie na stronie ZAGŁĘBIA. Pozdrawiam
pyla

Postprzez fan78 2014-12-02, 3:42 am

pyla napisał(a):Panowie mam prosbe napiszcie na forum dość obszernie co było na spotkaniu , bo nie kazdy może w nim uczestniczyć. Przecież nie zdradzicie tajemnicy państwowej :-) Takich jak Ja jest dużo wiecej i napewno też chcą wiedzieć co się w naszym klubie dzieje. Tak prawde mówiąc to relacja ze spotkania powinna znależć sie na stronie ZAGŁĘBIA. Pozdrawiam

Przylaczam sie do prosby. Mieszkajac w Anglii nie mam mozliwosci uczestnictwa a bardzo chcialbym wiedziec co on jutro powie kibicom.
fan78

Postprzez Tomcjo 2014-12-02, 7:09 pm

[quote="fan78"][quote="pyla"]Panowie mam prosbe napiszcie na forum dość obszernie co było na spotkaniu , bo nie kazdy może w nim uczestniczyć. Przecież nie zdradzicie tajemnicy państwowej :-) Takich jak Ja jest dużo wiecej i napewno też chcą wiedzieć co się w naszym klubie dzieje. Tak prawde mówiąc to relacja ze spotkania powinna znależć sie na stronie ZAGŁĘBIA. Pozdrawiam[/quote]
Przylaczam sie do prosby. Mieszkajac w Anglii nie mam mozliwosci uczestnictwa a bardzo chcialbym wiedziec co on jutro powie kibicom.[/quote]

Sorry ale prezes ma nas w dupie . Czy mieszkasz w Anglii czy jak ja w Szkocji badz w tak odleglej Czeladzi . Zreszta juz zdazyl wypowiedziec sie ze Smyla zostaje . Mnie wiecej nie interesuje !!!
Tomcjo

Postprzez comitam 2014-12-02, 8:22 pm

powinna być transmisja radiowa online z tego spotkania plus chat dla tych co nie mogą tam być w tym dniu.
comitam

Postprzez pyla 2014-12-02, 10:07 pm

Widze ze moje prośby psu na bude, czym Was tak prezio oczarował że nikt nie chce nawet paru słow napisać na temat spotkania - chyba że jeszcze trwa ? Ale na oficjalnej że w środe bardzo ważny mecz z ZIELONYMI ŻARKI informacja jest :twisted:
pyla

Postprzez August 2014-12-02, 10:35 pm

pyla napisał(a):Widze ze moje prośby psu na bude, czym Was tak prezio oczarował że nikt nie chce nawet paru słow napisać na temat spotkania - chyba że jeszcze trwa

Bo to było tak :lol: :
https://www.youtube.com/watch?v=FZJKuk3gVdU
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez pyla 2014-12-03, 12:36 am

Widze że Smyły ani koniami się nie da wywieżć, jedyny ratunek to to że Checinski wywali Prezesa innej alternatywy nie widze :czerwona:
pyla

Postprzez andi1961 2014-12-03, 4:41 am

Jak dla mnie to Prezes i trener mogą zostać .Dajmy im popracować ,przecież to jest za krótki czas by im podziękować .Na wiosnę zaczniemy grać lepiej i awans będzie faktem . Nowy prezydent ,będzie się chciał wykazać więc też trzeba mu zaufać .Nowy stadion też będzie brany pod uwagę ,trochę więcej wiary a nasze ukochane Zagłębie znowu wypłynie na szerokie wody polskiego futbolu .andi1961.
andi1961

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna