Nowy trener Zagłębia-przymiarki i propozycje.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy trener Zagłębia-przymiarki i propozycje.

Postprzez comitam 2014-11-17, 6:34 pm

jajka po 70 gr
comitam

Postprzez motovideo 2014-11-17, 6:59 pm

Nasza naiwność odnośnie nowego trenera jest porażająca, i prezes i wf-ista mają nas w dupie a możemy się o tym dowiedzieć tylko tu:

http://katowickisport.pl/pilka-nozna/ii ... 12479.html

17-11-2014 | 18:21
Autor: Maciej Grygierczyk

Trener Zagłębia: Byłbym idiotą, gdybym pokusił się o taką decyzję

- Decydować po kilkunastu meczach, że rozpieprzamy ten zespół i budujemy od nowa? Nieraz tu to przerabiano i był to największy błąd na świecie - mówi Mirosław Smyła.

Mirosław Smyła nie dotrwał do końca sobotniego spotkania z Puszczą Niepołomice (0:1). Szkoleniowiec Zagłębia został wyrzucony przez arbitra na trybuny.

- Nikt nie wie, dlaczego. Nasza ławka reagowała bardzo nerwowo. Sędzia dziwnie gwizdał. Od początku nie czuł gry, atak na niego był z dwóch stron. Nie panował nad boiskowymi emocjami, a były duże, bo obu zespołom zależało na wygranej. Sędzia techniczny natomiast obraził i wkurzył mojego kierownika. Powiedział mu na ty, a to starszy człowiek i nie można tak robić. W dziwnym momencie arbiter główny po raz kolejny popełnił błąd. Łukasz Tumicz był faulowany, rywal go trzymał, a on chciał się wyrwać. Odgwizdano wolnego dla Puszczy. Zapytałem: Dlaczego w tę stronę?. Nie zrobiłem nic złego. Ani nie przekląłem... - wzdycha Smyła

Po sobotniej porażce Zagłębie spadło na 8. miejsce w tabeli II ligi. Przed startem sezonu tego, że drużyna ze Stadionu Ludowego będzie tak nisko, chyba nikt by nie przewidział.

- Dlaczego? Taki jest sport. Tu nikt nie ma zapewnionej wysokiej pozycji. Tracimy 4 punkty do zielonego pola tabeli. Zdobyliśmy 27 oczek, rok temu było ich mniej. Oczywiście, nie ma się z czego cieszyć, bo idzie nam jak po grudzie. Podsumujemy to wszystko na koniec roku i zaplanujemy dalsze działania. Nie mi decydować, czy będę tu dalej trenerem. Co do zawodników - byłbym idiotą, gdybym teraz, po rozegraniu kilkunastu meczów, pokusił się o decyzję, że rozpieprzamy ten zespół i budujemy od nowa. Nieraz tu to przerabiano i był to największy błąd na świecie. Żaden z 17 rywali nas nie zdominował, nie rozjechał, często o wynikach decydowały pojedyncze minuty. Tych ludzi trzeba ze sobą zgrywać, wprowadzać nawyki i schematy. Czas działa na naszą korzyść. Ważne, by różnica dzieląca nas od czołówki nie była za dwa tygodnie większa niż obecnie. Drugi cel to dobrze przepracowana zima. Korekty się zdarzą, ale nic na wariackich papierach. To muszą być gracze, którzy stworzą różnicę - podkreśla Mirosław Smyła.
motovideo

Postprzez Bizoniasty 2014-11-17, 7:25 pm

Brzęczek poszedł do Lechii, także skreślamy kolejnego następcę
Bizoniasty

Postprzez novack 2014-11-17, 7:25 pm

Byłbym? ;))))))
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez szajba555 2014-11-17, 7:58 pm

Co do Brzęczka dobra został trenerem Lechii ale też są tacy goście jak : Arteniuk, Pyrdoł, Stawowy,Brosz,Kasperczak tyle że u mnie ma ten pan miano polskiego Louisa van Galla więc w praktyce i teoretyce odpada :kiepsko: ale może i na tego polskiego van Galla szło by jakoś znaleźć sponsora typu np. Arceroll Mittal lub nie wiem ponoć różne światowe koncerny biją się o miejsca na swoje fabryki na Dąbrowskiej Tucznawie a choćby na ten przykład jak by się wcięła się jakaś japońska firma elektroniczna typu Funai to być może by ten najpopularniejszy producent różnych ustrojstw elektronicznych obok Sony zgodziłby się sponsorować Zagłębie jeszcze są jakieś plotki że ma być tam jakaś fabryka samochodów ale pewny nie jestem jest to dla mnie ciekawa sprawa bo ktoś tam gadał że Volkswagen ma postawić tam swoją fabrykę ale na nasze Zagłębie to zbyt poważny sponsor prędzej by zgodzili się sponsorować Cracovię,Wisłę,Lecha,Śląsk lub Pogoń ja bym chciał aby był to Lexus :lol: . A co do wątku trenerów to przed ewentualnością stawia mnie też takie nazwisko jak Hajto z początku sobie nieźle radził w Jagiellonii to może by się zgodził na pracę w Sosnowcu ale też w to wątpię
Ostatnio edytowano 2014-11-17, 9:44 pm przez szajba555, łącznie edytowano 1 raz
szajba555

Postprzez LucasUSA 2014-11-17, 8:07 pm

Czyli wszystko po staremu, Smyla zadowolony z 8 miejsca, bo "taki jest sport".
Takie podejscie mozna miec w lidze U-8, gdzie dzieci sie glaska po glowie nawet po wysokiej porazce, bo liczy sie zabawa. Jezeli jest to praca, fundowana za publiczne pieniadze, nalezy oczekiwac rozliczenia. No ale nie w Zaglebiu.
Pozostaje nam sie cieszyc, ze nas Puszcza czy inna Kotwica nie "rozjechala", a mogla, bo "taka jest pilka". I nie nalezy stresowac naszych pilkarzy, ktorzy i tak, jak zauwazyl celnie nasz Gospodarz Gorski, sa "biedni".
LucasUSA

Postprzez August 2014-11-17, 8:44 pm

Panowie Perez i Anakin, mniej alkoholu i uzywej, błagam. A my radosławie-Mickiewiczu pogdamy sobie jak się spotkamy
novack napisał(a): Chyba byłem naiwny i miałem lepsze zdanie o Prezesie, niż on na to zasługuje

novack napisał(a):Zagłębie trzeba mieć w sercu a nie... na plecach!

Żeby tylko na plecach. Jak widać punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Cisza ze strony jaroszewskiego jest dość wymowna
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez GrubyPerez 2014-11-17, 8:50 pm

August napisał(a):Panowie Perez i Anakin, mniej alkoholu

he, w moim przypadku to raczej za mało :)
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez August 2014-11-17, 8:52 pm

GrubyPerez napisał(a):he, w moim przypadku to raczej za mało

Chyba trza się bedzie kiedy spotkac i.... To nam pozostało
August

Postprzez GrubyPerez 2014-11-17, 9:30 pm

Spotkać i.... chętnie :)
Ale ducha nie gaście !
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez Anakin 2014-11-18, 7:42 am

August napisał(a):A my radosławie-Mickiewiczu pogdamy sobie jak się spotkamy

Chciałem dobrze. I napisałem to co myślałem. Zagłębie nie ma szczęścia do działaczy. A wiemy ze są w regionie ludzi którzy by to pociągnęli
Anakin

Postprzez Anakin 2014-11-18, 12:39 pm

django napisał(a):Wy się naprawdę spodziewacie, że go Jaroszewski wypierdoli?

na dziś jasne jak słońce że nie ma nawet takiej opcji. Za to na stronie oficjalnej stronie można sobie poczytać niusy o otwarciu sklepu internetowego czy zaproszenie na sylwestra z wódką i piwem w cenie
Anakin

Postprzez August 2014-11-18, 10:15 pm

Anakin napisał(a):zaproszenie na sylwestra z wódką i piwem w cenie

Jak zna życie to imprezy porezerwowane przez klubowych vipów. Jak byłem pierwszy raz w 3kolorach a akurat miał być mecz Legii z transmisja w knajpie na obejrzenie której zachęcano na klubowej stronie to wszystkie stoliki były porezerwowane na nazwiska klubowych debeściaków. Chłopaki ze 100% też akurat byli i widzieli.
August

Postprzez szajba555 2014-11-19, 12:32 am

A co myślicie o panu Marku Wleciałowskim? . Dobra też jest zza tej złej strony Brynicy ale myślę że mógłby sobie poradzić jego nazwisko zwraca moją uwagę dlatego że ruchem awansował do ekstraklasy w pamiętnym sezonie dla nas czyli 2006/2007 kiedy to my awansowaliśmy razem ze ŚMIErDZIELAMI do ekstraklasy też jego wymagania finansowe stoją pod znakiem zapytania . Pod znakiem zapytania stoi też dla mnie taka osoba jak Radosław Mroczkowski to jeśli tak to jakie macie zdanie odnośnie tych dwóch trenerów?
szajba555

Postprzez GrubyPerez 2014-11-19, 11:17 pm

Bizoniasty napisał(a):Brzęczek poszedł do Lechii, także skreślamy kolejnego następcę

Podawałem dwóch - Jerzy Brzęczek lub Ryszard Kłusek

Jeden już nieaktualny - drugi też wiecznie czekać nie będzie.
Marcin , ogarniasz tam coś? Kolega kolegą ale to już jest nie do utrzymania.

Na chorobę Ci inne środki?
GrubyPerez

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna