Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Postprzez August 2011-06-15, 10:42 am

Rafał Pietrzak, któremu kończy się roczne wypożyczenie do Górnika, może wrócić do Zagłębia Sosnowiec. Zabrzanie posiadają prawo pierwokupu zawodnika, ale ich na niego nie stać.

19-letni pomocnik w seniorskiej drużynie Górnika rozegrał tylko 128 minut (rozłożone na 5 spotkań), ale jest mile widziany w kadrze śląskiego klubu na następny sezon. Problem w tym, że zabrzanie jeśli chcą go wykupić, muszą zgodnie z umową zapłacić Zagłębiu 400 tys. złotych. Obecnie są w stanie wyłożyć jedynie połowę tej kwoty.

Trudno oczekiwać, że Zagłębie zmniejszy swoje żądania o połowę. Zwłaszcza, że zanim Pietrzak trafił do Górnika, nie narzekał na brak zainteresowania ze strony innych klubów. Dlatego jego pozostanie przy Roosevelta aktualnie wydaje się mało prawdopodobne.

http://www.sportslaski.pl/gornika-nie-s ... ,info.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez davidian 2011-06-16, 2:57 pm

Adrian Mierzejewski trafił do Turcji za bagatela 5,3 miliona euro.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/transf ... omosc.html

Pomyśleć że u nas się odbudował gdy jego kariera wisiała już na włosku.
davidian

Postprzez August 2011-06-16, 5:58 pm

davidian napisał(a):Pomyśleć że u nas się odbudował gdy jego kariera wisiała już na włosku.

Tym lepiej dla zawodnika, że u nas był tak krótko. Bo jakby posiedział dłużej to by się zmarnował. A jakby jakims cudem kosztrował tylkasy jako gracz Zagłębia to daje sobie reke uciąć, żźeby te pieniądze szybko rozkradziono.
August

Postprzez August 2011-06-21, 7:31 pm

Zaskakujący materiał Rafale Baczyńskim, od 7.40:
http://www.tvp.pl/katowice/informacyjne ... ca/4728034
August

Postprzez Lars 2011-06-21, 9:49 pm

Pierwszoligowiec z Niecieczy rozstaje się z dziesięcioma piłkarzami.

Zarząd klubu podziękował za współpracę Danielowi Mące, Andrzejowi Wójcikowi, Bartłomiejowi Piszczkowi, Adrianowi Fedorukowi, Łukaszowi Tupalskiemu, Ľubošowi Hajdúchowi, Arturowi Prokopowi, Pawłowi Cygnarowi, Damianowi Jędryce i Piotrowi Kotowi.

Źródło: http://www.90minut.pl/news/160/news1603 ... iecze.html

takimi ludźmi graliśmy w Ekstraklasie...dlatego spadliśmy...
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez patrios91 2011-06-22, 6:37 pm

Lars napisał(a):takimi ludźmi graliśmy w Ekstraklasie...dlatego spadliśmy...

Jesli klubem pilkarskim bedzie kierowac idiota to i z zespolu na miare Ligi Mistrzow zrobi pionka na mapie pilkarskiej.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez tiktak 2011-06-25, 6:21 am

A Pietrzak robi dla zobrza mistrza Polski juniorów.
http://www.90minut.pl/news/160/news1605 ... mecze.html
Poza tym Górnik ściąga dwóch najlepszych juniorów w regionie z Rozwoju K. Tak się "pracuje" z młodzieżą.
A potem jakiś oszołom wyskoczy z jakimś 11:1 w meczu bez znaczenia, w którym Zagłębie gra nie dość że młodszym rocznikiem to jeszcze w osłabionym składzie.
tiktak

Postprzez August 2011-06-25, 7:54 am

tiktak napisał(a): potem jakiś oszołom wyskoczy z jakimś 11:1 w meczu bez znaczenia

Ja w ogóle nie rozumie dlaczego w naszej piłce młodziezowej tak dużą uwagę przywiązuje się do wyników. A chyba nie o to chodzi.
August

Postprzez glanek 2011-06-25, 10:37 am

tiktak napisał(a):A Pietrzak robi dla zobrza mistrza Polski juniorów.
http://www.90minut.pl/news/160/news1605 ... mecze.html
Poza tym Górnik ściąga dwóch najlepszych juniorów w regionie z Rozwoju K. Tak się "pracuje" z młodzieżą.
A potem jakiś oszołom wyskoczy z jakimś 11:1 w meczu bez znaczenia, w którym Zagłębie gra nie dość że młodszym rocznikiem to jeszcze w osłabionym składzie.

Nie tylko Pietrzak. Podstawowym stoperem w tej drużynie jak również w drużynie Młodego Górnika jest Rafał Otwinowski, chłopak z Syberki, który dwa lub trzy lata już gra w Górniku (często trenuje nawet z pierwszą drużyną oraz gra sparingi z seniorami). Poszedł tam z Sarmacji, ale nie dziwie się że go w Zagłębiu nie wypatrzyli skoro nawet w Będzinie nie miał szans pograć z pierwszą drużyną. Tak właśnie stawiamy na młodzież Zagłębiowską.
glanek

Postprzez PawełK 2011-06-25, 11:32 am

August napisał(a):
tiktak napisał(a): potem jakiś oszołom wyskoczy z jakimś 11:1 w meczu bez znaczenia

Ja w ogóle nie rozumie dlaczego w naszej piłce młodziezowej tak dużą uwagę przywiązuje się do wyników. A chyba nie o to chodzi.

Do pewnego wieku to nie powinno być najważniejsze. Lecz w wieku lat 15 taki zawodnik powinien być już ukształtowany, wiadome, że mogą być braki fizyczne i to wszystko. Zespoły juniorskie powinny już jednak osiągać jakieś wyniki, ciężko tego wymagać od 8-10 latków.
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2011-06-25, 5:24 pm

Maciej Gostomski, były zawodnik m.in. Legii Warszawa i Odry Wodzisław, znajdujący się kiedyś w kręgu zainteresowań byłego selekcjonera kadry Leo Beenhakkera, nie będzie już zawodnikiem II-ligowego Bałtyku Gdynia.

Gostomski jeszcze niecałe cztery lata temu był bliski debiutu w pierwszej reprezentacji. Jako rezerwowy bramkarz Legii znalazł się w grudniu 2007 w kadrze Beenhakkera na zgrupowaniu w tureckiej Antalyi, podczas którego kadra rozegrała sparing z Bośnią i Hercegowiną. Gostomski zastąpił wtedy kontuzjowanego Bartosza Fabiniaka z Widzewa, a oprócz niego na zgrupowaniu byli też Mariusz Pawełek (wtedy Wisła Kraków) i Sebastian Przyrowski (Dyskobolia).
Gostomski debiutu w kadrze nie zaliczył, a po sezonie trafił do Odry Wodzisław. Nie wiodło mu się tam jednak zupełnie i w lutym podpisał roczną umowę w II-ligowym Bałtykiem. W biało-niebieskich barwach rozegrał sześć meczów, nie przekonał jednak do siebie władz klubowych i w sobotnim treningu drużyny już nie uczestniczył. Spekuluje się, że trafi do Diyarbakirsporu, zespołu z zaplecza tureckiej ekstraklasy.

Odejście Gostomskiego z Bałtyku posiada jednak jeszcze drugie dno. Zawodnik bez wiedzy klubu od kilku dni uczestniczył bowiem w treningach... Arki Gdynia, lokalnego rywala Bałtyku. Co ciekawe, nie poinformował o tym władz klubu.

- Trudno wiązać przyszłość z zawodnikiem, który grając w Bałtyku deklaruje w taki sposób chęć do gry w Arce. Zresztą w porównaniu do naszego innego bramkarza Marcina Matysiaka, Gostomski i tak wypadł blado, zagrał tylko w sześciu meczach - mówi Stanisław Rajewicz, dyrektor Bałtyku. - W dodatku Matysiak jest młodszy i może grać jako młodzieżowiec. A dla Gostomskiego po tej sytuacji z Arką w klubie już nie ma miejsca - podsumowuje.
http://www.sport.pl/sport-trojmiasto/1, ... a_juz.html
August

Postprzez August 2011-06-26, 4:40 pm

(...)
Minęło kilka miesięcy, a sytuacja się powtórzyła. Mielec zgłosił, że chce na własną prośbę rozwiązać kontrakt. - Postanowiono w Sosnowcu całkowicie zmienić kadrę zawodników i sztab szkoleniowy. Ja nie chciałem się mieszać w ten "twór", stąd decyzja o rozstaniu się z Zagłębiem - tłumaczy zawodnik.

(...)
http://www.sportslaski.pl/adrian-mielec ... ,info.html
August

Postprzez tiktak 2011-06-26, 4:52 pm

http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-no ... -,1,4,4390

W szeregach Zagłębiaka nie zawiodło kilku piłkarzy, choć część transferów okazałą się dużym niewypałem. - Bardzo pozytywną postacią był Andrzej Setlak, duże postępy zrobił Rafał Jędrzejczyk. Dodatkowo naszych oczekiwań nie zawiódł Mateusz Wieczorek, który pewnie bronił dostępu do naszej bramki. Niestety, dużym rozczarowaniem okazał się Dariusz Bernaś, którego wypożyczyliśmy z Zagłębia Sosnowiec, a także Kamil Korepta. Jeśli ten drugi piłkarz rzeczywiście pójdzie do Niwki, przynajmniej tak dowiedziałem się, to tam zginie. Chłopak miał papiery na grę przynajmniej w drugiej lidze... a rozmienił talent na drobne – kręcił głową Janusz Wrzesień.
tiktak

Postprzez STACH PL 2011-06-27, 10:09 am

"SPEC OD DOKARMIANIA PIŁKARZY" -Leszek Ojrzyński
Komentarze w internecie nie są wymierną oceną, ale w pana przypadku zastanawia, jak wielki ma pan "negatywny elektorat". 90 procent kibiców z klubów, w których pan pracował, pisze o panu źle.

Anonimowo łatwo zgrywać bohatera. Kiedyś w Sosnowcu kibice obrażali na meczu mnie i zawodników, wywiesili transparent, żartobliwy nawet: "Kibice Zagłębia przypominają, że 7. miejsce nie jest premiowane awansem". Poprosiłem o spotkanie z nimi. Przyszło ich ze trzydziestu, zapytałem, który z nich ma mi coś do zarzucenia. Nikt się nie odezwał.

W internecie kibice Rakowa sugerują, że brał pan pieniądze od zawodników za grę w pierwszym składzie.

Najlepiej kogoś obrzucić łajnem i patrzeć, ile z tego przylepi się do człowieka. Z takich bzdur nie będę się tłumaczył. Można to wziąć na logikę – jak mogłem brać pieniądze od piłkarzy, skoro oni nie dostawali pensji przez kilka miesięcy. Z czego mieliby mi płacić?

Pan jest konfliktowy?

Słyszałem takie opinie, pewnie chodzi o moją pracę w Rakowie Częstochowa. Skrytykowałem działaczy za to, że nie pozwalają rozwijać się drużynie, że piłkarze głodni chodzą. Przed meczem z Zagłębiem Sosnowiec dostałem zgodę od zarządu, żeby znaleźć sponsorów. Chciałem udowodnić, że nie jest trudno upiększyć mecz. Nie znałem tego środowiska, ale dwa dni mi zajęło, żeby załatwić dla strzelca gola tygodniowe wczasy nad morzem dla dwóch osób, firma odzieżowa ufundowała sto krawatów, a w razie zwycięstwie drużyna miała iść na pizzę. Chłopcy się ucieszyli. Chciałem, żeby mogli się najeść, bo u niektórych, szczególnie przyjezdnych, było niewesoło.

Wygraliście z Zagłębiem?

Przegraliśmy 0:2

Cały wywiad z naszym byłym trenerem na http://sport.onet.pl/tylko-w-onet-pl/ma ... omosc.html
STACH PL

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna