Przegląd prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przegląd prasy

Postprzez django 2011-06-13, 4:41 pm

Ale najważniejsze, że redaktor Czado niezmiennie podnieca się obecnością Krzyśka Szatana na stadionie. Faktycznie, bywa na meczach i nawet wygląda na trzeźwego. Uprzedzając zachwyty kolegi Blajpiosa nad postawą byłego właściciela, napiszę że pojawia się też Jaskiernia, chociaż już nie jest vice, więc mimo że komunista, na pewno dostanie kilka punktów w Blajpiosowej skali zasłużonych dla Zagłębia ;-)
django

Postprzez PawełK 2011-06-13, 6:14 pm

django napisał(a):...pojawia się też Jaskiernia...

Wczoraj robił foty z meczu...
PawełK
pyszałek

Postprzez YOOSHKY 2011-06-14, 7:08 am

Piotr Stach zrezygnował z funkcji dyrektora sportowego GKS-u Katowice

Dyrektor sportowy GKS-u Katowice Piotr Stach złożył wczoraj na ręce prezesa Jacka Krysiaka rezygnację.

Stach objął stanowisko 30 sierpnia minionego roku, a więc w tym samym momencie, kiedy trenerem pierwszoligowca został Wojciech Stawowy. Wcześniej był przy Bukowej asystentem Adama Nawałki.
-> http://www.90minut.pl/news/159/news1596 ... owice.html
Przypadek?
YOOSHKY

Postprzez August 2011-06-14, 7:28 am

YOOSHKY napisał(a):
Piotr Stach zrezygnował z funkcji dyrektora sportowego GKS-u Katowice

Dyrektor sportowy GKS-u Katowice Piotr Stach złożył wczoraj na ręce prezesa Jacka Krysiaka rezygnację.

Stach objął stanowisko 30 sierpnia minionego roku, a więc w tym samym momencie, kiedy trenerem pierwszoligowca został Wojciech Stawowy. Wcześniej był przy Bukowej asystentem Adama Nawałki.
-> http://www.90minut.pl/news/159/news1596 ... owice.html
Przypadek?

Nie można tego wykluczyć. Choć podejrzewam, że w równym stopniu powodem rezygnacji może być spodziewana czystka w katowickim klubie, a Stach po prostu ubiegł działaczy.Poczekamy, zobaczymy.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez tiktak 2011-06-14, 9:59 am

August napisał(a):Nie można tego wykluczyć. Choć podejrzewam, że w równym stopniu powodem rezygnacji może być spodziewana czystka w katowickim klubie, a Stach po prostu ubiegł działaczy.Poczekamy, zobaczymy.

Znaczy że Ogieli też już nie będzie.
tiktak

Postprzez August 2011-06-18, 8:42 pm

Fragment artykułu o kobiecie, rodem z Sosnowca. Fakt, z politycznego nadania,ale ze Sosnowca. Ilu ludzi z Zagłebia rządzi firmami, do których mozna próbować uderzyć ?:

Ma ogromne doświadczenie, potrafi dogadywać się z ludźmi. Ale czy Joannie Strzelec-Łobodzińskiej starczy determinacji, by coś zmienić w największej w Europie firmie górniczej, która od lat dryfuje?
(...)
Całość:
http://wyborcza.biz/biznes/1,101716,977 ... echa_.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez gregor 2011-06-19, 8:00 pm

Nażwisko ma dziewczyna jak się należy taki " STRZELEC " byłby się nam przydał w Zagłębiu pozdro
gregor

Postprzez Blajpios 2011-06-22, 9:08 pm

Na forum kibicezaglebia - pojawiła się zapowiedź filmu dość znanego dokumentalisty Śmiarowskiego (m.in. AMBASADOR SPASOWSKI, NA POCZĄTKU BYŁ RADOM, DZIECKO WOLNOŚCI, WUNDERTEAM. CUDOWNE LATA, JEJ WYSOKOŚĆ KOLEJKA, DZIECKO WOLNOŚCI); chodzi o film KIBOL, który za tydzień (29 VI) będzie rozprowadzany z Gazetą Polską. Film ten nie idzie za "tvn modo-standardem" pokazywania spraw kibiców w zadymach, relacjonuje np. i oprawy wykonane dla upamiętnienia Powstania - i znamienne jest że choć wyraźnie kibice pod stadionem np. Legii odrzucający nawet samo filmowanie przez tvn - tę ekipę akurat wpuszczali, nawet wypowiadając się przed kamerą. Zajawkę filmu można obejrzeć m.in tu: http://vod.gazetapolska.pl/56-rozmowa-n ... st-kibicow lub http://www.youtube.com/watch?v=N1X9zq3Rwog
Do tego dodałem i garść informacji o tym, co w ostatnim czasie w Gazecie Polskiej i Nowym Państwie na tematy kibicowskiej było - jest. Z pewnością ma to również wydźwięk politycznej propagandy za jedną konkretną opcją - ale to nie jest chyba tylko tak (nie mówiąc już, że zawsze warto zapoznać się z tym, co poszczególne frakcje prezentują). Mianowicie, duży wkład w te opracowania ma P. Lisiewicz, szef działu krajowego GP - prywatnie jednak, prócz działalności w Naszości (prześmiewczy zabójczo dla postkomuny ruch polityczny), jest od lat po prostu "poznańskim kibolem".
Tak więc - dzisiejszy numer Gazety Polskiej też w dużej mierze jest poświęcony problemom kibicowskim, między innymi P. Lisiewicz (nie mylić z Listkiewiczem) znów prawie całą swoją zwyczajowo zajmującą stronę rubryki prześmiewczej - zapisał pozostając w tej tematyce. Między innymi - też jest pod wrażeniem, że Radio Maryja zaprosiło na Rozmowy Niedokończone znaczących środowiskowo kibiców co komentując puentuje podpowiedzią do "Ojca Dyrektora", że warto rozważyć nowy program: "Rozróby niedokończone".
W innym artykule Lisiewicz nabija się z bojowo polemicznej wypowiedzi M. Listkiewicza, który w jakimś piśmie starał się zdyskredytować w opinii publicznej ostatni numer Nowego Państwa; były Prezes rozsierdzić pewnie musiał się: bo numer okazał się wzbudzać zainteresownaie dość duże, wg Lisiewicza potrzebny był nawet dodruk - i podany też jest na tej stronie GP nr kontaktowy do redaktora kwartalnika Nowego Państwa, z którym można omawiać kupno zbiorowo więcej niż 1 numeru, sprzedawanego wtedy po cenach pewnie hurtowych, obniżonych o jedną trzecią (tel. 22/2900090, 8zł).
Blajpios

Postprzez jondek 2011-06-22, 9:44 pm

Oczywiście nie chodzi tu o Broń Boże jakże korzystną reklame poczytnej Gazety Polskiej? I pewnie w pakiecie z Gościem Niedzielnym.Myślałem że chodzi tu o przegląd prasy sportowej,a za niedługo pojawią się przepisy kulinarne z Żyjmy Zdrowo!!
jondek

Postprzez Blajpios 2011-06-22, 10:55 pm

jondek napisał(a):Oczywiście nie chodzi tu o Broń Boże jakże korzystną reklame poczytnej Gazety Polskiej? I pewnie w pakiecie z Gościem Niedzielnym.Myślałem że chodzi tu o przegląd prasy sportowej,a za niedługo pojawią się przepisy kulinarne z Żyjmy Zdrowo!!

czyli dalej żyjemy w peerelowsko -tusko-tefauenowskiej Polsce? Nieważne, czy piszą sensowne rzeczy czy nie! Ważne - jest zakaz cenzury wydany przez Gazetę Wybraną dla ćwierćinteligentów (bo nie wiedzą sami, jakie mają zdanie), która rozstrzyga: nie, ta gazeta jest be, nie wolno myśleć, że tam jest coś mądrego... Jeżeli choćby w Przeglądzie Kulinernym pokaże się coś sensownego o świecie kibiców - nie wolno, absolutnie nie? Nie pisząc już o tym, że patrzę, czytam, jak wół: przegląd prasy. Pierwszy wpis ("konstytutywny"):
flex napisał(a):W tym wątku proszę o wklejanie wszelkiego rodzaju artykułów, niusów z gazet, mediów i portali dotyczących bezpośrednio naszego klubu bądź piłki nożnej.
Jakoś mi nic nie wynika z tego, że Kol. jondek sobie pomyślał.
Blajpios

Postprzez django 2011-06-22, 11:39 pm

Blajpios, Ty im ten marketing robisz społecznie, czy coś Ci odpalają? Bo na kibicowskim to już zaczynasz robić za akwizytora prawicowych gazetek.
django

Postprzez tiktak 2011-06-23, 11:23 am

Blajpios napisał(a):Ważne - jest zakaz cenzury wydany przez Gazetę Wybraną dla ćwierćinteligentów (bo nie wiedzą sami, jakie mają zdanie), która rozstrzyga: nie, ta gazeta jest be, nie wolno myśleć, że tam jest coś mądrego...

Chętnie zapoznam się z treścią tego zakazu, na pewno jest gdzieś opublikowany (jakieś rozporządzenie, może ustawa?), bo tak się składa że nie wiedząc nic o zakazie nie czytam GP. Pewnie jestem jak ten co to nie wiedział, że mówi prozą. Jad spod znaku Radyja (ćwierćinteligenci ...itp.) pozostawię bez komentarza.
tiktak

Postprzez tiktak 2011-06-23, 12:05 pm

jondek napisał(a):Oczywiście nie chodzi tu o Broń Boże jakże korzystną reklame poczytnej Gazety Polskiej? I pewnie w pakiecie z Gościem Niedzielnym.Myślałem że chodzi tu o przegląd prasy sportowej,a za niedługo pojawią się przepisy kulinarne z Żyjmy Zdrowo!!

Będą polecać catering u Litara.
tiktak

Postprzez jondek 2011-06-23, 12:19 pm

Pomijając już to że jesteś Blajpiosie,mistrzem gmatwania i "kałapućkania"nawet oczywistych faktów,to wbrew opinii Twojego guru,ojca dyrektora,żyjemy w wolnym kraju.I nawet taki "pełnyinteligent" jak Ty,nie powinien na tym forum sugerować nam jak mamy myśleć i co czytać.Pod warunkiem,że nie jest się opętanym przez jedynie słuszne wizje kolejnego Twojego guru z zaprzyjażnionej partii z Twoją ulubioną rozglośnią radiową "RM".Bez odbioru.
jondek

Postprzez Blajpios 2011-06-23, 1:18 pm

django napisał(a):Blajpios, Ty im ten marketing robisz społecznie, czy coś Ci odpalają? Bo na kibicowskim to już zaczynasz robić za akwizytora prawicowych gazetek.

a django umie myśleć i te dyskryminacyjne a nierozumne tezy, które wygłosił powyżej wyszły wbrew tej jego zdolności, czy też umiłowanie lewactwa i antyprawicowe fobie już przeżarły myślenie całkiem? Owszem, lewakom zawsze było łatwo rzucać słowa, manipulować nimi, naginać fakty: nie przejmując się, czy ma to coś wspólnego z prawdą - ale ileż to można wytrzymywać? Podaję informację, zgodnie z zakresem tematu. W odpowiedzi - żadnego odniesienia do meritum, tylko argument "ad hominum", jakby rodem z Wybiórczej. Wskazuję cierpliwie w następnym wpisie na to - dalej żadnej odpowiedzi merytorycznej. Za to znowu, tyle że ktoś inny: powtarza je "jakby nigdy nic" a nie bacząc, że te argumenty są już żenujące, zwłaszcza biorąc pod uwagę zamierzany jak dotąd image własny powtarzającego; naprawdę osłabiające są te znów padające bez odniesienia merytorycznego populistyczne argumenty, głoszące, że coś jest be, absolutnie zachowanie niewłaściwe, bo prawicowe... Za jedno Was podziwiać rzeczywiście można. Za upór w wyonaczaniu. Fakt, to już znane z wielu epok niż współczesne lewactwo zaistniało ("odwracaj kota ogonem, zwodź zamiast dyskutować, kłam, kłam, zawsze coś zostanie") i nie powinno to zaskakiwać, ale jednak... Cała ta maniera: "nieważne, że może jest sensowne - skoro prawicowe, be, sza, absolutnie nie wolno ani wspomnieć; choćby nawet krańcowo głupie, ale "nasze", "zdrowo (czyli aż do bólu) lewackie": a, cacy, wychwalajmy, nieważne jak się to ma do rozumu...
do powyższego zdania wpisałem przed godz. 12:45 ale nie zdążyłem wysłać, bo brakło pół zdania. I nawet dobrze. Bo co za chwilę widać? Ano, dalej huzia na Józia. Dalej - stek argumentów ad hominem, opartych na nieprawdzie, insynuacjach (niektórzy już nawet wiedzą, kto moim guru, jaka jest moja ulubiona rozgłośnia radiowa (choćbym nawet jej nigdy nie słuchał, to i tak będzie akurat ICH RACJA ważna i prawdą będzie co sobie wybzdurali) - ba, nawet informację o tym, że ukazał się materiał w prasie, to akurat z pewnością, bo tak ich Najwyższy Majestat orzekł, jest niedozwolonym sugerowaniem, co kto ma czytać.... Ludzie, jak długo jeszcze wytrzymacie z taką nienawiścią - wmawiając ją innym. Czy chcecie - pytam tego typu dyskutantów - szybko osiągnąć ideał p. Niesiołowskiego, Palikota i innych, którzy potrafią słodziutko szczuć na innych, zarzucając im przy tym nienawiść? A może zamiast tego - bylibyście w stanie pomyśleć uczciwie, że skoro przez kilka tygodni nie pisałem o ukazujących się tam artykułach o kibicach, to może właśnie dlatego, że nie chciałem być nazbyt nachalny, szanując Wasze w większości lewicowe nakierowanie? Ale czy to znaczy, że nic nie wolno napisać?
Niestety - prawie już gotów iść o zakład jestemm, że jeżeli znów zapytam merytorycznie, oczywiście uciekną "bezstronnni dyskutanci" na kilometry od merytorycznej odpowiedzi. Bardzo prawdopodobne jest za to, że następną porcyjkę bzdur znowu ci dyskutanci wymyślą, kto moim idolem, co mi wolno, czego nie wolno na tym forum - ale absolutnie, oni: to żadnej nienawiści nie sieją żadnych ograniczeń chyłkiem niby nie chcą wprowadzać?
Spróbuję jednak, raz jeszcze cytując, temat wątku: Przegląd prasy. Czy jest tu zastrzeżenie, że wolno tylko lewicowe? Czy jest gdzieś napisane w regulaminie forum, że wszelkie sformułowania należy brać jedynie wg wykładni marksizmu-lenininizmu, bo poza sowiecką zideologizowaną encyklopedią marksizmu-leninizmu, chyba nigdzie indziej nie będzie napisane, że słowo "prasa" należy rozumieć "absolutnie nie prawicowe"?
Dalej. Pierwszy wpis, który zakładając wątek dał Kol. flex, jak gdyby konstytuując zakres wypowiedzi dalszych: "W tym wątku proszę o wklejanie wszelkiego rodzaju artykułów, niusów z gazet, mediów i portali dotyczących bezpośrednio naszego klubu bądź piłki nożnej." Jeżeli sIę mylę, niech Kolega flex sprostuje - ale jak najbardziej wydaje mi się, że "prawicowe" też mieści się w sformułowaniu "wszelkie" - a nawet ;-) dopuszczalne jest interpretować to sformułowanie, jako zachętę do "sugerowania nam, co warto przeczytać" a w konsekwencji "jakie myślenie jest interesujące zdaniem piszącego". Gdzieś się pomyliłem? Coś źle odczytałem? Jednak jakiś przecinek, uśmieszek, perskie oko, chrząknięcie w tych sformułowaniach jest zawarte, które każdy rozumny zaraz rozszyfruje, że oczywiście wszystko to prawda ale "poza prasą prawicową", tylko ja nie potrafię?
Ciekaw jestem, co znowu spotka mój wpis w tym wątku - będzie coś z merytorycznego ustosunkowania się, czy znów następne wymysły, co to ja chcę, czego nie chcę, kto guru, jaki kolor paska do zegarka noszę i to doskonale ilustruje, że absolutnie nie miałem prawa wpisać czegokolwiek np. z Gościa Niedzielnego pod pozorem, że to "wszelka prasa".
Blajpios

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna