Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Postprzez August 2011-05-11, 9:21 am

Qcu20 napisał(a):gdyby jednak Zagłębie nie oddało takiego talentu, zwłaszcza w przypadku awansu

Ja uważam, że Pietrzak dla własnego dobra nie powinien wracać od obecnego Zagłębia, bo skończy jak Marek. Natomiast w grę mógłby wchodzić inny klub.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez mario1 2011-05-11, 10:19 am

moim zdaniem powinien zostac w Gorniku a nasi powinni juz teraz przyjrzec sie zawodnikom z Zabrza ktorzy nie mieszcza sie u nich w kadrze a na nasza lige byliby wystarczajacy i wymienic ich za Rafala mysle ze to byloby do zrobienia bo Rafal to przyszly reprezentant kraju
mario1

Postprzez August 2011-05-11, 10:47 am

Tylko pytanie czy klub stać na tych nie mieszczących się w składzie. Ja się nie znam na negocjacjach w piłce poza tym sprawa leży w rękach Adamczyka niemniej jednak podobał mi się pomysł w paru sytuacjach dotyczący określonego procenta od dalszych transferów.
August

Postprzez Zibi33 2011-05-11, 4:01 pm

We wczorajszym meczu z Legią Rafał zagrał delikatnie mówiąc słabo,więc watpię ,żeby w aktualnej sytuacji finansowej Górnika Zabrze działacze tego klubu pałali chęcią wykupienia Go za 600tys.Chyba ,ze Górnik kogoś "dobrze" sprzeda i Zagłebie "zejdzie z ceny.
Zibi33

Postprzez August 2011-06-02, 9:43 am

Patryk Małecki może na trzy lata trafić do więzienia. Prokuratura wszczęła dochodzenie w sprawie rasistowskiego zachowania gwiazdora Wisły wobec Saidiego Ntibazonkizy podczas meczu Wisła - Cracovia (1:0) - poinformował internetowy serwis radia RMF FM.

- Zostało wszczęte dochodzenie w sprawie publicznego znieważenia tej osoby w związku z przynależnością rasową. Chodzi o wyrażenia wulgarne, które padły podczas ostatnich derbów w Krakowie. Wyrażenia były związane z kolorem skóry, jednego z piłkarzy Cracovii. Postępowanie jest zainicjowane z urzędu, po materiałach które przekazała policja do prokuratury. Chodzi o słowa, którymi piłkarz Wisły zwrócił się do czarnoskórego piłkarza Cracovii - powiedziała Bogusława Marcinkowska z krakowskiej prokuratury.

Istnieje podejrzenie, że Małecki zwrócił się do Ntibazonkizy słowami: "Co k...? Sp... k... czarnuchu j...". Za obrażanie drugiej osoby na tle rasistowskim grozi do trzech lat więzienia. Małecki już przeprosił za swoje słowa.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/ekstra ... omosc.html
August

Postprzez zaglebie32 2011-06-02, 2:23 pm

i to świadczy o tym jaki jest prosty człowiek......grał u nas oki....zycze mu powodzenia w angli , turcji i innych ligach....niech tam powie komus czarnuchu......bedzie ciekawie....zobaczymy wtedy jaki ma charakter:)
zaglebie32

Postprzez August 2011-06-07, 9:40 pm

Władysław Szaryński kończy z piłką nożną. - W końcu spojrzę na futbol z boku. Na luzie - uśmiecha się.

64-letni Szaryński już zapowiedział w Zagłębiu, że po sezonie przechodzi na emeryturę. Znakomity przed laty napastnik szkoli dziś grupę 16-letnich piłkarzy sosnowieckiego klubu. - Historia zatoczyła koło. Zaczynałem przecież, jako trener w szkółce Zagłębia. Wtedy jednak uczyłem dziesięciolatków - mówi.

Szaryński pochodzi ze Szczecina, ale zrobiło się o nim głośno dzięki grze w Górniku Zabrze i Zagłębiu. W barwach tych klubów cieszył się z dwóch tytułów mistrza Polski oraz pięciu Pucharów Polski.

Znakomicie wyszkolony technicznie, szybki piłkarz zagrał też dwa razy w reprezentacji Polski (w 1970 roku z Danią i NRD). Karierę zakończył w 1981 roku w barwach belgijskiego RFC Hautrage. Poza naszym regionem najbardziej cenią go w Stalowej Woli. Dla kibiców Stali też jest "legendarny", a to dlatego, że w 1987 roku pierwszy raz w historii miasta wprowadził "Stalówkę" do ekstraklasy.

- Stalowa Wola to moje najmilsze wspomnienie z pracy trenera. W 1991 awansowaliśmy jeszcze raz. Prowadziłem zespół w jedenastu meczach kończących sezon. Od początku wiedziałem, że po zakończeniu rozgrywek niezależnie od wyniku przyjdzie nam się pożegnać. Żona nie chciała się po raz kolejny przeprowadzać do Stalowej Woli. Po ostatnim spotkaniu była wielka feta! Podchodzi do mnie dziennikarz z Telewizji Kraków i pyta o plany na nowy sezon. A ja na to "dziękuję, bo to już koniec". Szok! Kibice jeszcze długo po tym wydarzeniu nie mogli wierzyć, że sam zrezygnowałem. "Ale z panem pograli" - winili działaczy Stali - uśmiecha się.

Zespół seniorów Zagłębia Szaryński poprowadził po awansie do pierwszej ligi w sezonie 2000/01. - Wystartowaliśmy trochę bezbarwnie. Zespół za często nie przegrywał, ale strzelał mało bramek. Wie pan kogo zabrakło? Waldka Adamczyka i Andrzeja Zięby! Ja odszedłem, a oni dołączyli do drużyny. Doświadczeni, solidni piłkarze. Wiedzieli jak dołożyć nogę, żeby wpadł gol - podkreśla.

Szaryński osiadł na dobre w Sosnowcu. Wychowanek Arkonii o powrocie do rodzinnego Szczecina nawet nie myśli. - Pierwszy raz kopnąłem piłkę w klubie jako trampkarz w roku 1958. Ile to już lat? 53 sezony! Kawał czasu. I wystarczy... - kończy.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z1OcnZT4PR
August

Postprzez August 2011-06-08, 8:12 am

Janusz Kudyba odchodzi z Miedzi Legnica. Władze klubu postanowiły nie przedłużać ze szkoleniowcem ważnego do końca czerwca kontraktu.

We wtorkowe popołudnie Kudyba spotkał się z właścicielem piłkarskiej spółki MKS Miedź Andrzejem Dadełło oraz członkiem zarządu Zbigniewem Kajdanem, by przeanalizować postawę drużyny w rundzie wiosennej.

- Moje argumenty nie zostały przyjęte. Usłyszałem więc od działaczy, że nie zostanie przedłużona ze mną umowa o pracę. Takie jest życie trenera i muszę się z tym pogodzić. Jestem przekonany, że nie zostawiam w Legnicy po sobie spalonej ziemi. Opuszczam Miedź jako drużynę ze ścisłej czołówki II ligi - powiedział Janusz Kudyba, który po raz ostatni na trenerskiej ławce zasiądzie podczas niedzielnego meczu z Elaną Toruń.

http://www.90minut.pl/news/159/news1590 ... udyba.html
August

Postprzez dudi14 2011-06-08, 6:17 pm

Działacze negocjują warunki definitywnego transferu Rafała Pietrzaka, który był tylko wypożyczony z Zagłębia Sosnowiec. - Wszystko na to wskazuje, że zostanie u nas - powiedział Orzeszek.
dudi14

Postprzez August 2011-06-08, 6:27 pm

dudi14 napisał(a):Działacze negocjują warunki definitywnego transferu Rafała Pietrzaka, który był tylko wypożyczony z Zagłębia Sosnowiec. - Wszystko na to wskazuje, że zostanie u nas - powiedział Orzeszek.

Jak cokolwiek zapłacą - złodziej Adamczyk będzie miał jeszcze na czym zarobić.
August

Postprzez peterrabit3 2011-06-08, 7:03 pm

Ktos powie - dobrze , niech sie ogrywa w lepszej lidze ....
Ale gdybysmy awansowali ( jak powinnismy - lepiej dla Pietrzaka byłoby pograc 90 minut w 1 lidze niz 9 w ekstraklasie.....
Musimy ciągle gdybac bo to co sie dzieje w klubie woła o pomste do Nieba
peterrabit3

Postprzez August 2011-06-08, 7:42 pm

peterrabit3 napisał(a):Ale gdybysmy awansowali ( jak powinnismy - lepiej dla Pietrzaka byłoby pograc 90 minut w 1 lidze niz 9 w ekstraklasie.....

Dla Pietrzaka lepiej żeby się trzymał z dala od tego złodziejskiego burdelu. Inaczej mógłby źle skończyć.
August

Postprzez peterrabit3 2011-06-09, 10:44 am

August napisał(a):
peterrabit3 napisał(a):Ale gdybysmy awansowali ( jak powinnismy - lepiej dla Pietrzaka byłoby pograc 90 minut w 1 lidze niz 9 w ekstraklasie.....

Dla Pietrzaka lepiej żeby się trzymał z dala od tego złodziejskiego burdelu. Inaczej mógłby źle skończyć.

Byc moze tak
Widze u Ciebie podobną frustracje i niemoc jak moją...Tez czasem solę swoje rany aby bardziej bolały....
Duzo nie zostało aby stac sie wrakiem psychicznym jesli chodzi o Nasz Klub....Mam jednak wrazenie ze to obchodzi tak naprawde niewielu.
Moja zona smieje sie ze mnie kiedy podstawowy powód gry w national lottery wymieniam pomoc Zagłębiu...Jak sie tak zastanowie to załuje ze komus o tym sie przyznałem aby nie wzieli mnie za durnia...
Zupełnie odwrotnie myślą włodarze klubu - nachrapac sie kasą, premiami, pozałatwiac swoje układziki a Zagłębie to moze nawet grac w A klasie...
peterrabit3

Postprzez Lars 2011-06-11, 8:33 am

http://www.90minut.pl/news/159/news1593 ... Wisly.html

No to Grzegorzowi również kariera się posypała...
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez YOOSHKY 2011-06-14, 12:05 pm

Grzegorz Domżalski i Hubert Kościukiewicz przedłużyli kontrakty z Olimpią Grudziądz
-> http://www.90minut.pl/news/159/news1596 ... ziadz.html
YOOSHKY

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna