Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
PawełK napisał(a):Widzę, że na piknik zagłębiowski przed meczem z Rakowem zaproszono... rycerzy
PawełK napisał(a):Widzę, że na piknik zagłębiowski przed meczem z Rakowem zaproszono... rycerzy. Pachnie mi tu karą dla klubu i zamknięciem stadionu przez wojewodę. Porównywano kiedyś kibiców do rycerzy bo walczą o flagi, a tu proszę taka atrakcja w dobie nagonki na kibiców. Czy rycerze dostaną zakazy stadionowe za przybycie na imprezę z ostrym sprzętem? Czy pójdą siedzieć za udział w bójce w użyciem niebezpiecznego narzędzia?
August napisał(a):Tauron, którego siedziba leży o kilka minut jazdy z Ludowego, ma zostać sponsorem Śląska Wrocław, ech...
Leżak napisał(a):ale o jakiej kasie mówimywpakować 4 kopaczy do fury do bagażnika wrzucić kilka szalików, plakatów, piłek i jazda do Zawiercia, Sławkowa, Siewierza itd. Koszt to MOŻE 1000zł i 4 godziny poswięconego czasu.
Leżak napisał(a):August moje zdanie jest takie że skoro brakuje sukcesu sportowego to powinno się większy nacisk kłaść na marketing, dziecko w przedszkolu czy podstawówce nie kojarzy kim jest W.Grzyb - liczy się że nauczycielka powie "dzisiaj przyjadą do nas piłkarze" w klasie szał bo nie ma zajęć, a do tego dostaną szalik, albo piłkę z autografem lub darmowy bilet na mecz na który trzeba już iść z osobą dorosłą (frekwencja rośnie) a mały ma radoche bo widzi mecz, doping itd.
August napisał(a):Oczywiście, ale też mimo wszystko chciałbym zwrócić na specyfikę zagłębiowskiego społeczeństwa. Przykładem jest tu ta cała Akademia Młodego Kibica. Zajęcia darmowe, póki co dosyć ciekawe, trochę frajdy dzieciaki miały. I gdyby nie małolaty z Akademii Piłkarskiej to nic z tego by nie wyszło. Bo zainteresowanie tatusiów czy mamuś - kibiców Zagłębia prawie żadne. O czymś to świadczy.
PawełK napisał(a):Bo takich akcji nie organizuje się poprzez tylko i wyłącznie dodanie newsa na stronie klubowej...
August napisał(a):PawełK napisał(a):Bo takich akcji nie organizuje się poprzez tylko i wyłącznie dodanie newsa na stronie klubowej...
Nie przesadzaj. Fakt, że info mogłoby być rozesłane do innych klubów sportowych w Zagłębiu i mediów elektronicznych. Ale Akademia w swojej istocie jest skierowana do rodziców interesujących się piłką i będących kibicami naszego klubu. Myślę, że oficjalną i 100% odwiedza na tyle ludzi, że frekwencja, w mojej ocenia, winna być dużo wyższa.
PawełK napisał(a):A ja jestem za tym aby wydrukować jakąś ulotkę i wybrać się na zebrania z rodzicami i wtedy przekazać informację rodzicom. Chyba odbiór byłby inny? Przy okazji można zmienić świadomość rodziców co do kibicowania oraz zaprosić dzieciaki na treningi, a nie żeby tylko siedziały przed komputerem i żywiły się w fast-foodach... W takiej akcji nie chodzi wyłącznie o to, aby przychodzili tylko czytelnicy stron, lecz również inni, nie sądzisz?
August napisał(a):Po pierwsze, na zebraniach w środku tygodnia, to rodziców - poza sprawami szkolnymi - nie będzie nic poandprogramowego raczej interesować.
Po drugie, nie każdy rodzić musi interesować się piłką.
Po trzecie, aby skutecznie obskoczyć choćby część szkół w Sosnowcu, nie mówiąc już o okolicy trzeba by narąbać bardzi dużo materiału, co kosztuje.
August napisał(a):Jeżeli już na miejscu Atrakcyjnego Marusia, zamówiłbym druk paruset ulotek, pozatrudniałbym paru małolató, tow, którzy np. za bilety wstępu poroznosiliby rodzicom z dziećmi łaącymi po M-1, Plejadzie, Plazie, Pogorii i innych pomniejszych centrach...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników