Marketing klubu

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Marketing klubu

Postprzez August 2011-02-14, 8:18 am

mason napisał(a): Adamczyk odpowiedział że nie może być mowy o marketingu regionalnym bo nie ma na to pieniędzy

Martwi to, jeśli tak Adamczyk powiedział. Na działania na rzecz dzieci i młodzieży nie trzeba wszak jakichś potężnych środków. Raczej o inwencję, dobry pomysł i chęci.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2011-02-14, 10:02 am

August napisał(a):
mason napisał(a): Adamczyk odpowiedział że nie może być mowy o marketingu regionalnym bo nie ma na to pieniędzy

Martwi to, jeśli tak Adamczyk powiedział. Na działania na rzecz dzieci i młodzieży nie trzeba wszak jakichś potężnych środków. Raczej o inwencję, dobry pomysł i chęci.

Oficjalnie zapewne sa pieniadze,pomysly i checi....nieoficjalnie..ehh :kiepsko:
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2011-02-14, 10:14 am

Jakby chcieli to by nie musieli nawet tyłka z klubu ruszać. Co szkodzi aby zrobić jakieś spotkanie z dziećmi w klubie ? Oprowadzić ich po klubie,, szatniach. Dać mozliwość przybicia graby z Lachą plus zrobić sobie zdjęcie. I jakiś gadżecik w prezencie. Wstęp na spotkanie za symboliczne 10 zł więc klub praktycznie nie ponosiłby żadnych kosztów. Proponowałem coś takiego przy okazji świąt.
August

Postprzez Marketing 2011-02-16, 2:13 pm

Klub sportowy Zagłębie Sosnowiec, poszukuje dyspozycyjnych osób do przeprowadzenia
badań marketingowych na terenie Zagłębia Dąbrowskiego. Przewidziane atrakcyjne nagrody.

Chcesz pomóc klubowi ?

Napisz: PW

Proszę nie kasować ogłoszenia, jestem pracownikiem klubu.
Marketing

Postprzez August 2011-02-16, 2:19 pm

Marketing napisał(a):Proszę nie kasować ogłoszenia, jestem pracownikiem klubu.

Może pierwej kolega by się zaprezentował bo sądząc po nicku i prośbie chodzi o sprawy marketingowe. Może zatem coś bliżej o tych sprawach, planach, działaniach ?
August

Postprzez mario1 2011-02-16, 2:45 pm

byloby milo wiedziec w jakim celu te badania ja jestem dyspozycyjny w piatek miedzy 3 a 3.15 w Ulverstonie w Anglii :lol:
a tak na serio to powinienes skierowac zapytanie do zarzadzajacych strona a nie pisac na forum
mario1

Postprzez August 2011-02-16, 2:49 pm

Wydaje mi się, że takie ogłoszenie winno się ukazać na stronie oficjalnej i - na prośbę tych śpeców - na nieoficjalnej. Natomiast dobrym posunięciem marketingowym byłaby jakakolwiek forma prezentacji na forum obecnej ekipy marketnigowców. A na razie kolega śpec od marketingu zaliczył tą formą prośby - marektingowy falstart.
August

Postprzez PawełK 2011-02-16, 3:02 pm

mario1 napisał(a):byloby milo wiedziec w jakim celu te badania ja jestem dyspozycyjny w piatek miedzy 3 a 3.15 w Ulverstonie w Anglii :lol:
a tak na serio to powinienes skierowac zapytanie do zarzadzajacych strona a nie pisac na forum

Kasując spam z forum przypadkowo usunąłem posta, stąd pojawiła się takie info pod postem.

Ja również mam pytania do nowego użytkownika Marketing (pracownika klubu) bo jak słusznie zauważył August, sądząc po nicku, będzie się on zajmował marketingiem w klubie:
- Dlaczego informacja o badaniach w Zagłębiu Dąbrowskim pojawia się na forum strony nieoficjalnej, a nie na oficjalnej stronie klubu?
- Czy Zagłębie będzie występowało w strojach KELME od przyszłej rundy, sezonu?
- Czy najlepsi zawodnicy APN Zagłębie będą werbowani do Wizard Football Academy czy odwrotnie? A może będzie jakaś współpraca na tym szczeblu?
- Czy już obowiązująca współpraca z Sandecją Nowy Sącz nie będzie przeszkadzała we współpracy z Zagłębiem Sosnowiec?
- Jakich event-ów możemy się spodziewać w najbliższym czasie?
- Prezes klubu Marek Adamczyk podczas debaty o przyszłości sportu w Zagłębiu Dąbrowskim powiedział, że najpierw wynik sportowy, a później marketing, na który obecnie nie ma pieniędzy - jak się do tego ustosunkujesz?
- Ile będzie wynosił budżet na marketing (chociaż raczej odpowiedź na to pytanie została wyjaśniona w poprzednim pytaniu)?
- Kiedy będą karnety w sprzedaży, miały być a czasu coraz mniej?
- Kiedy zostaną ustalone ceny biletów na rundę wiosenną?

póki co tyle... a swoje pytania kieruje po zapoznaniu się ze stroną: http://wizard-sport.pl/ z którą w/w uzytkownik ma wiele wspólnego.
PawełK
pyszałek

Postprzez Adam1906 2011-02-16, 4:07 pm

PawełK napisał(a):(...) Ja również mam pytania do nowego użytkownika Marketing (pracownika klubu) bo jak słusznie zauważył August, sądząc po nicku, będzie się on zajmował marketingiem w klubie:
- Dlaczego informacja o badaniach w Zagłębiu Dąbrowskim pojawia się na forum strony nieoficjalnej, a nie na oficjalnej stronie klubu? (...)

No właśnie, przy okazji (choć trochę nie na temat) możecie mi powiedzieć, czy również macie problem z otwarciem oficjalnej strony Zagłębia ? Bo od 2 dni echo i przez to nie wiem, czy przypadkiem nie ma tam jakiejś informacji związanej z wyżej wymienionym postem Marketinga...
Adam1906

Postprzez August 2011-02-16, 5:02 pm

Adam1906 napisał(a):No właśnie, przy okazji (choć trochę nie na temat) możecie mi powiedzieć, czy również macie problem z otwarciem oficjalnej strony Zagłębia Bo od 2 dni echo i przez to nie wiem, czy przypadkiem nie ma tam jakiejś informacji związanej z wyżej wymienionym postem Marketinga...

Strona się otwiera, ale nie ma - póki co - nawet informacji o sparingu z Podbeskidziem. Natomiast działania marketingowe mają chyba najwyższą klauzulę poufności. Co by Barca naszym pomysłów nie pod.... :lol:
August

Postprzez patrios91 2011-02-16, 5:45 pm

Adam1906 napisał(a):No właśnie, przy okazji (choć trochę nie na temat) możecie mi powiedzieć, czy również macie problem z otwarciem oficjalnej strony Zagłębia ? Bo od 2 dni echo i przez to nie wiem, czy przypadkiem nie ma tam jakiejś informacji związanej z wyżej wymienionym postem Marketinga...

Wczoraj i przedwczoraj mialem problemy ze strona glowna...dzis juz nie. Informacji o marketingu nie ma ;-)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2011-02-16, 10:42 pm

Jestem ciekaw czy i co nowe klubowe śpece od marketingu nam odpowiedzą. Na razie zabierają sie od przysłowioej dupy strony. No, ale zobaczymy...
August

Postprzez Darian 2011-02-16, 11:36 pm

Jeżeli to coś lub ktoś o nicku "Marketing" pochodzi od prezesa "muminkowatego wykształciucha" to niech opieka boska będzie nad nami bo wygląda to na tragikomedię jeżeli nie na farsę :kiepsko:
Darian

Postprzez jls 2011-02-17, 12:23 pm

Dziwi mnie wypowiedż p. Kisiela na stronie głównej dotyczaca sprawy herbu Zagłębia.
Należy podziękować za to co zrobił, ale w dalszych wypowiedziach traktuje to jako sposób
na zarobienie dużych pieniędzy.
Sam sobie zaprzecza mówiąc, że herb powinien być przy klubie, jednocześnie dając do zrozumienia,
że proponowane przez klub rozwiązanie nie jest dla Niego do przyjęcia.
Samo pozwolenie na wykorzystanie herbu w różnych publikacjach przynosi wymierne zzyski -Swiadczy o tym
sprawa działalności sklepu, rzadko otwarty a pozwala utrzymać rodzinę. Aby sprzedać jakiś towar należy
go kupić lub gdzieś zamówić. A w tym wypadku koszt zakupu towaru i utrzymania sklepu przewyższa zysk ze sprzedaży.
Może można dogadać się z klubem na zasadzie wyłączności do sprzedawania pamiątek klubowych - które na zasadzie prawa handlowego należa do klubu i są jego własnością, nazwa klubu i inne insygnia, za wypożyczenie na odpowiedni okers herbu klubowi do momentu zawarcia odpowiedniego porozumienia w tej sprawie kończącego ten spór.
Ale p. Kisiel uważa, że oprócz praw do herbu ma prawo do sprzedawania pamiątek klubowych nie będących jego własnością, nazwa itp.,i nie mając na to zgody klubu.
Świadczy o tym sprawa otwarcia konkurencji dla klubu w otwarciu sklepu internetowego równolegle do sklepu klubu.
Moim zdaniem jest to bardzo dziwne i żle działa na marketing klubu.
Jeden klub dwa ośrodki dyspozycyjne.
jls

Postprzez Adam1906 2011-02-17, 12:39 pm

jls, z całym szacunkiem, ale szkoda mi czytać te Twoje wypociny. Gdzie w jego wypowiedzi zauważyłeś ewidentną chęć "zarobienia dużych pieniędzy" ? Jak klub leżał na dnie właśnie tacy ludzie jak Kisiel kultywowali jego pamięć m.in. poprzez rozprowadzanie gadżetów klubowych i, aby uniknąć przejęcia przez całkowicie obce osoby z hanysowa praw do klubowego herbu, po prostu zastrzegł go :!: A teraz co ? Zabrać mu to, o co dbał przez tyle lat ? :!: ? Bo klub ma widzimisię ? Niech się Adamczyk raczy z nim dogadać, a nie brać wszystko za darmo, bo już taksówkarzy olał, zwalając problem na poprzedni zarząd :!:
Adam1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników