przez bolo73 2010-11-11, 10:04 pm
Dobra Panowie i Panie!!!Jest nieciekawie i tak naprawdę nie wiemy dokąd zmierzamy,nie wiemy czy Adam "mydli wszystkim oczy" czy faktycznie potencjalni sponsorzy wydymali nas w dupę.Tego nie wiemy i tu nie ma dyskusji.Wiemy natomiast,że sytuacja jest niedobra,że możemy znaleźć się w czarnej dupie,że możemy ponownie przeżyć gorycz upadku,gorycz zniknięcia z hokejowej mapy.Taka ewentualność istnieje aczkolwiek mam nadzieję,że do tego nie dojdzie.Teraz pytanie co możemy zrobić?Na pierwszy rzut oka niewiele ale w obliczu trudnej sytuacji możemy się zjednoczyć jeszcze silniej i pokazać wszystkim,że ZAGŁĘBIE to my,kibice,zwykli ludzie,sympatycy,którzy są z klubem na dobre i na złe.Tak przecież wiele razy śpiewaliśmy.Należałoby teraz w tym trudnym czasie słowa zamienić w czyn.Apeluję więc do wszystkich aby poważnie podeszli do tematu i abyśmy pokazali,że zależy nam na utrzymaniu hokeja na przyzwoitym poziomie w naszym regionie.Apeluję do wyjazdu do Janowa,apeluję do namawiania znajomych aby pojechali i abyśmy pokazali,że Zagłębie to my, że jesteśmy na dobre i na złe.Kilku kolegów odezwało się już na priva do mnie i potwierdziło swoją obecność na meczu oraz zadeklarowało rozesłanie wici wśród swoich znajomych.Z tego co czytałem na forum Janowa to robią oni akcję na mecz z nami a przecież ich sytuacja jest jeszcze gorsza niż nasza.Skoro oni potrafią się zmobilizować to powinniśmy tym bardziej,nieprawdaż?Wyjazd jest bliski,prawie jak w domu,więc do dzieła.Zdaję sobie sprawę,że wyniki i postawa naszych grajków nie zachęca do takiej eskapady ale powtarzam,to chodzi o naszą przyszłość,chodzi o pokazanie potencjalnym sponsorom,że jest potrzeba istnienia hokeja na przyzwoitym poziomie w Sosnowcu. Apeluję o odzew, jeżeli będzie zainteresowanie to trzeba będzie to jakoś zorganizować,jeżeli zainteresowania nie będzie to wówczas kto będzie chciał to pojedzie ale znowu będzie siedział na meczu cicho jak mysz pod miotłą.Nie o to chodzi przecież.Trzeba się pokazać!!!