Sezon 2010/2011 Medalowy?

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Re: Sezon 2010/2011 Medalowy?

Postprzez bolo73 2010-11-11, 10:04 pm

Dobra Panowie i Panie!!!Jest nieciekawie i tak naprawdę nie wiemy dokąd zmierzamy,nie wiemy czy Adam "mydli wszystkim oczy" czy faktycznie potencjalni sponsorzy wydymali nas w dupę.Tego nie wiemy i tu nie ma dyskusji.Wiemy natomiast,że sytuacja jest niedobra,że możemy znaleźć się w czarnej dupie,że możemy ponownie przeżyć gorycz upadku,gorycz zniknięcia z hokejowej mapy.Taka ewentualność istnieje aczkolwiek mam nadzieję,że do tego nie dojdzie.Teraz pytanie co możemy zrobić?Na pierwszy rzut oka niewiele ale w obliczu trudnej sytuacji możemy się zjednoczyć jeszcze silniej i pokazać wszystkim,że ZAGŁĘBIE to my,kibice,zwykli ludzie,sympatycy,którzy są z klubem na dobre i na złe.Tak przecież wiele razy śpiewaliśmy.Należałoby teraz w tym trudnym czasie słowa zamienić w czyn.Apeluję więc do wszystkich aby poważnie podeszli do tematu i abyśmy pokazali,że zależy nam na utrzymaniu hokeja na przyzwoitym poziomie w naszym regionie.Apeluję do wyjazdu do Janowa,apeluję do namawiania znajomych aby pojechali i abyśmy pokazali,że Zagłębie to my, że jesteśmy na dobre i na złe.Kilku kolegów odezwało się już na priva do mnie i potwierdziło swoją obecność na meczu oraz zadeklarowało rozesłanie wici wśród swoich znajomych.Z tego co czytałem na forum Janowa to robią oni akcję na mecz z nami a przecież ich sytuacja jest jeszcze gorsza niż nasza.Skoro oni potrafią się zmobilizować to powinniśmy tym bardziej,nieprawdaż?Wyjazd jest bliski,prawie jak w domu,więc do dzieła.Zdaję sobie sprawę,że wyniki i postawa naszych grajków nie zachęca do takiej eskapady ale powtarzam,to chodzi o naszą przyszłość,chodzi o pokazanie potencjalnym sponsorom,że jest potrzeba istnienia hokeja na przyzwoitym poziomie w Sosnowcu. Apeluję o odzew, jeżeli będzie zainteresowanie to trzeba będzie to jakoś zorganizować,jeżeli zainteresowania nie będzie to wówczas kto będzie chciał to pojedzie ale znowu będzie siedział na meczu cicho jak mysz pod miotłą.Nie o to chodzi przecież.Trzeba się pokazać!!!
bolo73

Postprzez jondek 2010-11-11, 10:21 pm

A drugą ważną sprawą,kto wie czy nawet nie ważniejszą, jest stawienie się na meczach u siebie i wsparcie dopingiem ale i kasą za bilety.Z budżetem,jak wiemy jest krucho,więc wsparcie finansowe,potrzebne i ważne tak samo jak wsparcie psychiczne.2000x10zł-robi różnice.Panowie,walczymy do końca.Ponad podziałami ;-)A swoją drogą,czy będzie jeszcze miał kto wyjechać na lód w najbliższym meczu w Janowie????
jondek

Postprzez bolo73 2010-11-17, 9:05 am

Dzisiaj środa 17 listopada i od mojego wpisu z dnia 11 listopada odezwała się tylko 1 osoba!!!Wcześniej był odzew 4 osób.Tak więc z grona tych wszystkich,którzy tak kochają Zagłębie,którym ten klub jest bliski sercu odezwało się raptem 5 osób!!!Przypomina mi to okres wyborów,kiedy też przypominają o sobie ci, którzy mają wiele do powiedzenia ale później w rzeczywistości chuja działają.Tak samo jest z nami. Przykro to pisać ale Zagłębie nie ma w tej chwili kibiców :czerwona: Nie ma jedności,nie ma solidarności. Osobiście drugi raz wychodzę z inicjatywą: pierwszy raz to był bęben,za który zapłaciłem z własnej kieszeni (w ramach zbiórki zebrałem niecałą 1/3 kwoty) ale nie o tym chciałem teraz pisać,druga inicjatywa to wyjazd (wyjazd to za dużo powiedziane) do pobliskiego Janowa,żeby pokazać innym a przede wszystkim sobie,nam,że potrafimy się zjednoczyć w trudnych chwilach, że potrafimy coś dać od siebie. Niestety,odzew zerowy więc kto będzie chciał to pojedzie,zaszyje się w kącie po cichu oglądając mecz,nie okazując swoich emocji.Tacy z nas kibice jak z koziej dupy trąbka.Mówię prawdę czy to się komuś podoba czy nie.Zresztą postawa na Zimowym potwierdza moje słowa.Ale tego nie chce mi się już wałkować po raz tysięczny.Wszystkim,którzy się pojawią.na Jantorze mówię do zobaczenia.
bolo73

Postprzez Landryn 2010-11-17, 3:02 pm

Bolo masz rację . Coraz gorzej jest a nawet tragicznie . Nie ma ludzi na meczach , nie ma kibicowania wyjazdów , nie ma niczego tak naprawdę . Sam miałem chwilę zwątpienia w pewnym momencie . Nie mam pojęcia co można by zrobić by to wszystko się zmieniło . Naprawdę ciężko będzie zachęcić ludzi ponownie na zimowy przy takich wynikach. Większość jak widzi że drużynie się udaje to przychodzi - co równa się z tym że jak wyniki nie sprzyjają to kibiców nie ma .
Landryn

Postprzez Leżak 2010-11-17, 7:10 pm

Landryn ciesz się że jeszcze widzą/widzieli drużynę bo oni za swoją pracę widzieli wypłatę w . . . lipcu.
Leżak

Postprzez Landryn 2010-11-17, 8:03 pm

Wiem doskonale że są tyle z wypłatami w tył bo gadałem przedwczoraj z jednym .
Niestety też trochę jest w tym problemu , a nawet dużo . Jak masz problemy finansowe przez te wypłaty to też czasem odechciewa się grać , ale jednak podpisali umowę by bronić barw.
Landryn

Postprzez sid444 2010-11-17, 8:17 pm

Jeśli ktoś by mi nie płacił przez prawie 4 miesiące to naprawdę mocno bym się zastanawiał czy nie rzucić hokeja i zacząć robić coś innego. Skoro sponsorzy się wycofali i nie ma kasy, budżet się nie domyka, to może renegocjować kontrakty, rozwiązać te "najdroższe" i grać tymi na których przy obecnych wpływach gotówkowych, o ile w ogóle teraz takie są, grać.
Pamiętam że zawsze były stypendia miasta, ok. 3000 brutto miesięcznie, w tym sezonie ich nie ma?
sid444

Postprzez bolo73 2010-11-17, 10:19 pm

nie ma stypendiów
bolo73

Postprzez innu 2010-11-17, 10:40 pm

innu

Postprzez Darian 2010-11-18, 11:40 am

I tak jesteśmy świadkami upadku sosnowieckiego sportu, kolejny klub po Kazimierzu-Płomieniu popada w niebyt. A jeszcze bodajze 4 lata temu mieliśmy 3 zespoły w najwyższej klasie rozgrywkowej(piłka,hokej,siatka). Dopełnieniem tego jest sytuacja w Czarnych Sosnowiec które są pierwszym kandydatem z ekstraklasy kobiecej w piłce nożnej.

Tak więc Sosnowiec staje się szybko zaściankiem sportu w Zagłębiu Dąbrowskim. Dodatkowo nie ma tutaj porządnej infrastruktury która by wykorzystała potencjał ludzki całego miasta jak i regionu. W Dąbrowie jest przynajmniej hala z prawdziwego zdarzenia a w Sosnowcu nie ma niczego na dobrym poziomie.

Co do prezesa Bernata i jego działań to są one w swoim charakterze tragi-komiczne. Jak to możliwe że ten który zawsze tak pomagał "wielki oddany fan hokeja" Kazik nie chce już pomagać? :lol: Sponsorów to należy zrozumieć patrząć na Bernata i jego sposób wypowiedzi to ciężko aby zdrowo szanujący przedsiębiorca miał chcieć coś wspólnego z takim partnerem i takim biznesem(przedostatnia drużyna, kilkaset ludzi na trybunach).

Panie i panowie czas zacząć chodzić na Sielec bo tu już nic się nie da uratować.

p.s. Bolo proszę lepiej zmień tytuł tematu bo śmiesznie to wygląda z tym dopiskiem "medalowy" - kazdy wie że tego medalu nie będzie no może oprócz prezesa :lol: Na miejsce medalowy zadałbym "ostatni?"
Ostatnio edytowano 2010-11-18, 11:48 am przez Darian, łącznie edytowano 1 raz
Darian

Postprzez bolo73 2010-11-18, 1:14 pm

Nie może być Darian,nie może być!!!Obiecano mi medal to oczekuję realizacji obietnicy!!!Nie może być jak w polityce,że na obietnicach się kończy,nie może tak być bo poczuję się jak oszukany i nabity w butelkę.Ja chcę medal i basta!!!Nie wiem jak to zrobią,mogą na ch... stawać ale ja chcę i koniec.Jak obietnica nie zostanie w tym sezonie zrealizowana to przejmuję biznes i robię to po mojemu :)
bolo73

Postprzez Leżak 2010-11-18, 5:43 pm

Landryn a ty pracując za free przez kilka miesięcy też broniłbyś dobrego imienia swojej firmy ?
Sid444 stypendia to przeszłosc, a renegocjacje kontraktów, narazie trzeba spłacic zaległosci Jarosa, Luki, Bacula, Antonovica, Podlipniego, Rajskiego, Różańskiego, Galvasa i tak dobrze dla finansów że naliczenia już nie wzrastają.
a co do Bernata to ja mam w głowie przy każdej wypowiedzi tekst ..."w imieniu zarzadu pragnę podziekowac prezydentowi Górskiemu i Jaskierni bo bez ich pomocy hokeja w Sosnowcu by nie było" :redface:
KIBOLE I FANATYCY PAMIĘTAJCIE 21.11.2010 ICH CZAS SIĘ KOŃCZY (oby)
Leżak

Postprzez HrabiaZąbek 2010-11-18, 8:17 pm

No dobra to kiedy robimy stypę? Może jutro weźmiemy flaszki, zalejemy się w trupa i pośpiewamy o naszym Zagłębiu na Nikiszowcu. :lol: Piszę się ktoś?
HrabiaZąbek

Postprzez Darian 2010-11-18, 9:14 pm

Bolo lepiej zmień temat bo jutro może już być za późno. A stare porzekadło mówi lepiej późno niż wcale.

Tak na poważnie to na dzisiaj mamy góra 2 ataki i to też mocno łatane. Na 1 ligę wystarczą. Na Naprzód obawiam się że już nie chociaż wątpliwe aby ten mecz miałby jakimś cudem dojść do skutku.Koniec jest bliski!

Bernat zakładaj łyżwy nadszedł twój czas :!: grrrrrr...............
Darian

Postprzez sid444 2010-11-18, 9:16 pm

Tak to sie musiało skończyć, dzisiaj odeszli kolejni. Miasto zakręciło kurek z kasą, sponsorzy odeszli, w zasadzie to ich prawie nie było, balon nadmuchany przez Naszego Prezesa pękł z hukiem. Smutne to jest bo hokej w Sosnowcu ma naprawdę piękną tradycję. A poza tym jest to dyscyplina szybka i widowiskowa. Naprawdę szkoda. Mam tylko nadzieje że teraz jak znowu p.Bernat/ktoś inny zacznie to wszystko budować od nowa to postawi na wychowanków, pracę z młodzieżą. Jakoś Koziołki jeszcze nie odeszły. Może to jest jakiś sposób na ten biznes. A o meczu w Janowie to już chyba możemy zapomnieć...
sid444

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej