Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Postprzez August 2010-10-29, 8:03 pm

RysioLubicz napisał(a):
August napisał(a):
django napisał(a):Kilka nazwisk wygląda znajomo:

http://tmp.niezalezni-sosnowiec.pl/inde ... 5&Itemid=3

Teraz już wiem czemu sklep Kisiela tak często zamknięty :lol:

Weź pajacu zastanów się co piszesz, k.urwa w internecie mocny, idź do sklepu i powiedz to w twarz.
Jesteś pierwszym pajacem na tym forum

Czyżbym trafił na samego Własciciela praw do Herbu ? Otóż Panie Kisiel wzgędnie ktoś z otoczenia szacownego Szefa sklepu Zagłębia: to, że zażartowałem sobie z informacji o kandydowaniu Mr Kisiela nie oznacza, że że mu ubliżyłem. To jedno. Poza tym, tak samo jak Pan Kisiel ma prawo kandydować, w tej sytuacji uzurpuje sobie prawo do oceny takiego działania. A takowe oceniam negatywnie. W mojej ocenie to, że Pan Kisiel jest włascicielem praw do herbu klubu i korzysta z praw w sposób komercyjny, zobowiązuje go do tego, aby swój interes prowadził w określonym standardzie. Anie bawił sie w politykę. A przede wszystkim chodzi mi o swobodny dostęp do klubowych gadżetów. Z zazdrością mogę patrzeć na to, że takowych jest w przypadku klubów , chociażby ościennych. Kiedyś, będąc służbowo w Kielcach widziałem, że byłem w stanie w ciągu kilku minut, już na dworcu obłowić sie pamiątkami Korony. Natomiast w naszym przypadku, przez kilka tygodni usiłowałem kupić durą szczoteczke dla dziecka. W końcu udało się to mojemy ojcu a i to za któryms razem. O drobiazgach typu (chyba) brak terminala czy problemy z wydaniem reszty, nie wspomnę. W każdym razie, to że ktoś raczył się zająć sprzedażą pamiątek klubowych nie oznacza, że można i należy traktować jak świętą krowę. Czego - zaznaczam - nie nalezy mylić z ubliżaniem. Natomiast co do rozmó na tego typu tematy, miałem sposobnośc już rozmawiać - zaznaczam - grzecznie, na te tematy. Natomiast jechać specjalnie w tym celu, nie mam ani czasu, ani ochoty. I jeśli ma się to zmienić na lepsze, to mogę być i pierwszym pajacem na tym forum. Czemu nie ? Pozostanie mi pisać pełne intelektu posty typu, wszyscy na Ludowy !
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Blajpios 2010-10-29, 10:17 pm

A ja nawet "sprostuję" Kol. Augusta. Bo to żadna uzurpacja, co robi - to nadmiar grzeczności, że użył takiego słowa, by złagodzić swoją wypowiedź. Tak, jak p. Dariusz Kisiel ma prawo, jeżeli chce, startować w wyborach - tak jak najbardziej ma prawo czy Kol. August czy kto inny oceniać ten krok. Może róźnie się się w tym, że nie pisałbym "ma prowadzić sklep a nie bawić się w politykę". Otóż, moim zdaniem prowadzenie sklepu nie zabiera prawa do zajmowania się polityką... Ba! W realiach normalnego funkcjonowania społeczeństwa, wręcz byłbym entuzjastą, zachęcałbym go do tego! Bo wpływ opinii społecznej, gdyby przerżnął wybory, może skłoniłby go do zastanowienia się nad sposobem prowadzenia biznesu (zakładam tutaj dokładną relację z tego stylu np. u Kol. Augusta i innych, co zarzucali tu niepunktualność). Bo w normalnych relacjach - to musiałby te wybory przerżnąć, gdyż ludzie w ten sposób by podsumowali: "nie umie zorganizować pracy sklepu dla ludzi jako sklepu dla ludzi i/lub lekceważy klientów - to jak najbardziej widać, że nie ma predyspozycji do ważnej służby społecznej, służby społecznego zaufania".
No, ale przyznam, tyle rzeczy już człowiek widział na tym świecie, że tego akurat w Polsce nie jestem pewien, że taki wynik będzie wyborów. Toteż - nie wchodzę w dalsze podsumowania.
Zaznaczę tu wyraźnie. Nie wypowiadam się tu na temat zaangażowania w życie społeczności ze strony p. Kisiela. Za działania na rzecz Zagłębia, herbu, hokeja a nawet samą ideę sklepu, być może nawet zasługuje na zostanie tym radnym. W każdym razie - na pewno uznanie i szacunek.
Wypowiadam się tu jednak w jednym aspekcie - i to wobec określonej postawy "wynoszenia pod niebiosa nie bacząc na realia". W dodatku - jeszcze napaść dość "taka sobie" (najdelikatniej ujmując) na kogoś, kto słuszną krytykę przedstawia. Stąd - wypowiadam się w aspekcie tegoż handlu, który jest antywizytówką, jeżeli jest tak, jak jest opisane. Takie funkcjonowanie instytucji stworzonej przez p. Kisiela, jak napisałem - jest tylko powodem, by go utrącić w wyborach, idąc z oceną po linii sprawności, po linii profesjonalizmu handlu.
Blajpios

Postprzez zaglebiak94 2010-10-31, 3:47 am

prosze zobaczcie sobie , jak zyje teraz Mateusz Prus ;)
http://www.youtube.com/watch?v=pwBDfSeu ... iZ9OuHcLdc
zaglebiak94

Postprzez bonus11 2010-10-31, 9:57 am

Zasłużył sobie chłopak :niezle: Nie to co Ci obecni kopacze z Kresowej :kiepsko:
Jak Tytoń odejdzie,albo będzie miał kontuzję to może Mateusz zostanie numerem 1 i życzmy mu tego 8)
bonus11

Postprzez August 2010-11-16, 1:42 pm

Elana Toruń zainteresowana jest pozyskaniem Marcina Morawskiego z Górnika Wałbrzych. To piłkarz występujący na pozycji środkowego pomocnika. W rundzie jesiennej zdobył pięć bramek.

- Jeszcze w listopadzie zaprosimy do siebie tego piłkarza - potwierdza prezes Artur Żbikowski. I dodaje: - Mamy ponadto wytypowanych 4 zawodników z zespołu juniorów starszych, lidera w Lidze Wojewódzkiej. Przyglądamy się także dwójce młodych graczy z Włocławka.

źródło: Gazeta Pomorska
http://www.90minut.pl/news/140/news1404 ... kiego.html
August

Postprzez Qcu20 2010-11-16, 10:26 pm

August napisał(a):Elana Toruń zainteresowana jest pozyskaniem Marcina Morawskiego z Górnika Wałbrzych. To piłkarz występujący na pozycji środkowego pomocnika. W rundzie jesiennej zdobył pięć bramek.

- Jeszcze w listopadzie zaprosimy do siebie tego piłkarza - potwierdza prezes Artur Żbikowski. I dodaje: - Mamy ponadto wytypowanych 4 zawodników z zespołu juniorów starszych, lidera w Lidze Wojewódzkiej. Przyglądamy się także dwójce młodych graczy z Włocławka.

źródło: Gazeta Pomorska
http://www.90minut.pl/news/140/news1404 ... kiego.html

Ciekawe kim Zagłębie jest zainteresowane? Pewnie pójdą po kosztach i wezmą jakieś gwiazdy z niższych lig. Nie mam nic przeciwko, byle tylko wnieśli coś do drużyny..
Ja tam jestem sceptyczny i nie wierzę w rewolucję.
Sorry..
Qcu20

Postprzez django 2010-11-24, 6:08 pm

Drugoligowego Pelikana Łowicz opuści doświadczony, nigeryjski napastnik Maxwell Kalu. Wkrótce jego los najprawdopodobniej podzieli Konrad Koźmiński.

Koźmiński w rundzie jesiennej na boisku przebywał przez 826 minut. Zdobył w tym czasie trzy bramki. Zagrał jedno rewelacyjne spotkanie ze Startem Otwock, w którym w ciągu półgodziny strzelił dwa gole i wywalczył rzut karny. Na tym jednak koniec pochwał byłego zawodnika Zagłębia Sosnowiec. Zazwyczaj, gdy wchodził z ławki, na boisku był niewidoczny. W Pelikanie przebywał od poprzedniej zimy.

http://www.90minut.pl/news/141/news1411 ... ikana.html
django

Postprzez August 2010-11-24, 7:50 pm

django napisał(a):Na tym jednak koniec pochwał byłego zawodnika Zagłębia Sosnowiec. Zazwyczaj, gdy wchodził z ławki, na boisku był niewidoczny.

No popatrz. Specjalnie nie śledziłem losów Koźmińskiego w Łowiczu ale sądziłem że spokojnie daje sobie radę.
August

Postprzez django 2010-11-24, 11:36 pm

Nie zdziwię się jak wróci do Zagłębia, bo spełnia dwa podstawowe warunki: jest za darmo i grał z prezesem w jednym klubie ;-)
django

Postprzez August 2010-11-24, 11:41 pm

django napisał(a):Nie zdziwię się jak wróci do Zagłębia, bo spełnia dwa podstawowe warunki: jest za darmo i grał z prezesem w jednym klubie ;-)

Mozliwe, ale chyba już mało prawdopodobne. Po pierwsze, wariant z kumplami Skrzypkiem czy Stolpą nie wypalił, po drugie nie jestem pewny czy grał w jednej drużynie z Książkiem.
August

Postprzez gumiś 2010-11-25, 11:37 pm

z tego co wiem to Kozminski odchodzi z Pelikana bo konczy mu sie kontrakt a tam ponoc z finansami jest nie zaciekawie a nie to ze słabo gral bo bodajze w 2 rundach strzelil w sumie 8 brame to chyba nie tak zle,ciekawe gdzie wyladuje
gumiś

Postprzez August 2010-11-27, 9:29 pm

Janusz Białek został następcą Michała Globisza na stanowisku trenera reprezentacji Polski do lat 19. 55-letni szkoleniowiec ostatnio pracował ze Stalą Stalowa Wola.

- W drugiej części eliminacji zagra 28 zespołów podzielonych na grupy, 30 listopada jest losowanie i wtedy poznamy rywali - mówi Janusz Białek. - Jestem zadowolony, że objąłem kadrę do lat 19, byłem już jako obserwator na turnieju na Węgrzech. Naszym celem jest awans do mistrzostw Europy. Wiadomo, że praca z reprezentacją ma swoją specyfikę, począwszy od selekcji poprzez organizację zgrupowań i konsultacji, kończąc na meczach.

- Przez wiele lat pracy w zespołach między innymi polskiej Ekstraklasy nabyłem doświadczenia także w pracy z młodymi zawodnikami, wprowadzałem do zespołu seniorów takich zawodników jak Bogusław Wyparło czy Mirosław Szymkowiak. Gdy trenerem reprezentacji Polski był Janusz Wójcik, poprowadziłem też reprezentację starej II ligi, z którą zagraliśmy z kadrą Ekstraklasy, wtedy chodziło o to, by przyjrzeć się kandydatom do pierwszej reprezentacji Polski - powiedział nowy szkoleniowiec reprezentacji.

http://www.90minut.pl/news/141/news1413 ... -U-19.html
August

Postprzez django 2010-11-29, 6:32 pm

Smółka i Jacek są do wzięcia. Swoją drogą to nimi chyba handlują w pakiecie, bo Wisła, Zagłębie, teraz Nieciecza. I wszędzie razem.
django

Postprzez August 2010-12-02, 10:50 am

O posadę pozostawioną przez Tomasza Wałdocha walczy dwóch kandydatów. Jednego namaścił sam Wałdoch, drugi ma poparcie firmy Allianz. Decyzję klubu poznamy już niedługo.

Dziennik "Sport" największe szanse na funkcję dyrektora sportowego przypisuje Andrzejowi Orzeszkowki, dotychczasowemu trenerowi zespołu Młodej Ekstraklasy. To właśnie jego miał zaproponować Wałdoch. - Tomek mnie przekonał, że to jest dobry kandydat na to stanowisko - mówił prezes Łukasz Mazur. Orzeszek spełnia wymagania stawiane przez prezesa klubu. Nowy dyrektor ma być związany z Górnikiem. - Mamy tylu byłych piłkarzy, że jest w czym wybierać - przyznał na konferencji prasowej.

Drugim kandydatem jest obecny trener Rakowa Częstochowa, Jerzy Brzęczek. O byłym pomocniku Górnika w kontekście pracy w Zabrzu jako dyrektor sportowy dużo się mówiło już w kwietniu. Wtedy jednak postawiono na byłego reprezentacyjnego obrońcę. Problemem jest jednak to, że szkoleniowiec woli pozostać na swoim obecnym stanowisku. Ale definitywne "nie" jeszcze nie padło. Brzęczek podobno ma otwierać listę życzeń właściciela zespołu.

http://www.sportslaski.pl/kto-bedzie-no ... ,info.html
August

Postprzez August 2010-12-07, 10:54 am

Andrzej Orzeszek został nowym dyrektorem sportowym Górnika Zabrze - informuje "SportSlaski.pl". Na stanowisku zastąpił Tomasza Wałdocha, który podał się do dymisji.

Orzeszek ostatnio był trenerem Górnika, który występował w rozgrywkach Młodej Ekstraklasy.

http://www.90minut.pl/news/142/news1421 ... rnika.html
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna