Przegląd prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przegląd prasy

Postprzez patrios91 2010-07-20, 11:18 pm

Kłoda zwiększa obciążenia

Autor: (mw) / sportowezaglebie.pl
Arkadiusz Kłoda po urazie kolana wraca do zdrowia i szuka nowego klubu. Przypomnijmy popularnemu „Kłodiemu” kontrakt z Zagłębiem Sosnowiec skończył się w czerwcu.

Prawoskrzydłowy jest dobrej myśli. - Byłem na konsultacji lekarskiej, zwiększam obciążenia na moich indywidualnych treningach. Mam nadzieję, że jeszcze tydzień, może dwa i będę gotowy do normalnych treningów - wyjaśnia Arkadiusz Kłoda. - W najgorszym momencie złapałem kontuzje, teraz będzie ciężko znaleźć klub, gdyż straciłem okres przygotowawczy, a większość zespołów ma już skompletowane kadry. Zawsze jednak zdarzają się sytuacje losowe, więc nie można załamywać rąk - dodał.

Podobno Kłodą zainteresowany był Górnik Zabrze, jednak sam zawodnik nie potwierdził tej informacji.

-> http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-no ... -,1,4,2767

Mielec o krok od Zagłębia?

Autor: (mw) / sportowezaglebie.pl
Adrian Mielec rozwiązał kontrakt z Ruchem Radzionków i wszystko wskazuje na to, iż w najbliższych dniach zwiąże się z Zagłębiem Sosnowiec. Na tego zawodnika bardzo liczy trener Marek Chojnacki.

W poprzednim sezonie 26-letni pomocnik rozegrał w barwach Ruchu Radzionków 28 spotkań (w tym dwa Pucharu Polski). W najbliższym najprawdopodobniej będzie reprezentował barwy Zagłębia. - Już jestem po rozmowach z prezesem Markiem Adamczykiem, teraz muszę tylko przejrzeć umowę i złożyć podpis - tłumaczy ofensywny pomocnik.

Przypomnijmy umowy z Zagłębiem podpisali Michał Zioło i Marcin Folc. Natomiast nowe kontrakty wynegocjowali Adrian Marek, Adam Bensz, Michał Skórski i Michał Cyganek.

-> http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-no ... -,1,4,2768
Wiadomo czy trwaja rozmowy ze Slawkiem Pachem ?
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez emdżej 2010-07-21, 1:28 pm

Ruch Chorzów zagra w LE na Stadionie Ludowym?!

Delegat UEFA z Macedonii, który wizytuje chorzowski przed czwartkowym meczem z Valletta FC nie widzi możliwości by na Cichej odbył się mecz trzeciej rundy LE.

W przypadku zwycięstwa z Maltańczykami Ruch będzie musiał szukać obiektu rezerwowego. Działacze niebieskich wstępnie wytypowali stadiony Widzewa i Korony Kielce. Wydawało się, że wybór padł na Łódź - także dlatego, że kibice obu klubów są zaprzyjaźnieni.

Okazuje się jednak, że Ruch może znaleźć odpowiedni stadion zdecydowanie bliżej, bo w Sosnowcu. Przypomnijmy, że w ubiegłym roku na Stadionie Ludowym Wisła Kraków grała w eliminacjach Ligi Mistrzów.

Obiekt w Sosnowcu ma betonową trybunę (delegatowi UEFA nie podobało się, że na Cichej jest drewniana) oraz dobrej jakości zaplecze sanitarno-socjalne. Informacje o rozmowach z Ruchem potwierdził nam jeden z działaczy sosnowieckiego klubu.

Niebiescy w przypadku wyeliminowania Velletty zagrają ze zwycięzcą pary NK Sziroki Brijeg (Bośnia i Hercegowina) - Austria Wiedeń

http://sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnow ... wym__.html
emdżej

Postprzez August 2010-07-21, 2:05 pm

Brzmi trochę jak dowcip bo po pierwsze jest ten nasz stadion jaki jest no i po drugie chodzi o Ruch. Niemniej jednak życzę obydwu klubom aby się dogadały. Bez sensu aby niebiescy grali aże w Łodzi czy Kielcach skoro do Sosnowca bliżej a z kolei nasz klub (o ile zgodzi się MOSiR) mógłby jakiś grosz zarobić. Mam również nadzieję na zdroworozsądkowe podejście kibiców obu stron takie ponad podziałami.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez dziejus 2010-07-21, 2:16 pm

I pamiętajmy że nad wszystkim czuwa nasz "wielki brat",kormelita śląski z Jagiellońskiej ;-) Ale faktycznie,w takiej sytuacji trzeba chyba jednak zapomnieć o animozjach.Wróg bo wróg-ale nasz :-)
dziejus

Postprzez alisamyyen 2010-07-21, 2:19 pm

Też mam nadzieje że kluby dojdą do porozumienia i Ruch nie będzie musiał tułać się po Polsce.Myślę że kibice też podejdą do tego tematu z odpowiednią wyrozumiałością. 8)
alisamyyen

Postprzez patrios91 2010-07-21, 2:48 pm

Taaa ...widze,ze mamy za malo problemow z policja by doszly kolejne....idealna okazja dla huliganow na spine. Przydalaby sie kaska za wynajem lecz na wiele nie licze ze strony Ruchu i na wyrozumialosc kibicow tez nie za bardzo.
patrios91

Postprzez dziejus 2010-07-21, 2:54 pm

Dajcie spokój bo niedługo to upodobnimy sie do tych oszołomów spod znaku "obrońcy krzyża" przed Palacem prezydenckim :kiepsko:
dziejus

Postprzez nexus7777 2010-07-21, 2:55 pm

kasa Misiu, kasa - wiemy, że nam się nie przelewa za za wynajem stadionu wpadło by chociaż trochę grosza, którym można by było wypłacić zaległości głodującym piłkarzom.
Po drugie myślę, że znowu by była niezła promocja miasta.
Po trzecie popieram powyższe posty i też mam nadzieję, że kibice podeszli by do tego meczu z przymrożeniem oka i na ten jeden mecz zachowali by spokój.
Po czwarte musimy pamiętać, że my kiedyś też tułaliśmy się po Polsce, a pamiętajcie też nikt nam za bardzo nie chciał wypożyczyć stadionu.
A po piąte musimy patrzeć w przyszłość bo być może będzie jeszcze taka sytuacja, że my też będziemy musieli gdzieś wypożyczyć stadion (w końcu już niedługo ekstraklasa a chwilę później walka w pucharach) - :lol: chociaz z tymi pucharami to trochę mnie poniosło :lol:
A po szóste to wszystko nam może pomóc w walce o organizację bazy treningowej do Euro 2012.
nexus7777

Postprzez Darian 2010-07-21, 3:51 pm

A ja napiszę tak jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie.

My musieliśmy zasuwać 80 km w jedną stronę bo żaden kormel w aglomeracji nie był skory do wynajmu naszemu klubowi stadionu.Dlatego też jak nie dojdzie do transakcji z Ruchem to osobiście będe zadowolony z tego stanu rzeczy.

A na kasę to bym za bardzo nie liczył (czyt. MOSIR,Drążkiewicz itd.) bo nawet jakby się coś urodziło z tego to z pewnością będzie to symboliczna kwota.

Odnośnie tej wstrzemięźliwości i zapomnieniu o animozjach to sie trochę zapędziliście. Z takim nastawieniem to niedługo w Sosnowcu będzie mozna chodzić w szaliku Ruchu czy Wisły swobodnie. Dawniej było to nie do pomyślenia.Widać jak nisko upadliśmy kibicowsko skoro już takie głosy sie pojawiają w szeregach kibiców Zagłebia. :kiepsko:

Boże, Ty to widzisz i nie grzmisz?
Darian

Postprzez August 2010-07-21, 4:23 pm

Darian napisał(a):My musieliśmy zasuwać 80 km w jedną stronę bo żaden kormel w aglomeracji nie był skory do wynajmu naszemu klubowi stadionu.Dlatego też jak nie dojdzie do transakcji z Ruchem to osobiście będe zadowolony z tego stanu rzeczy.

A ja właśnie uważam, że wielkość człowieka (kibica Zagłębia) to być ponad to.

Darian napisał(a):Z takim nastawieniem to niedługo w Sosnowcu będzie mozna chodzić w szaliku Ruchu czy Wisły swobodnie. Dawniej było to nie do pomyślenia.Widać jak nisko upadliśmy kibicowsko skoro już takie głosy sie pojawiają w szeregach kibiców Zagłebia.

Owszem, może i za jakiś czas będzie można chodzić z szalikiem Ruchu czy WIsły ale nie z powoduwynajmu stadionu ale z powodu braku jakichkolwiek sukcesów Zagłębia i jakiejkolwiek polityki marketingowej. Niemniej jednak żywię nadzieję, że się to zmieni.
Poza tym nie rozumiem tego "dawniej". Jak sądzę, prawdziwy kibic to ten, który da po mordzie jak najwiekszej liczbie hanysów.
August

Postprzez alisamyyen 2010-07-21, 4:32 pm

Darian napisał(a):A ja napiszę tak jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie.

My musieliśmy zasuwać 80 km w jedną stronę bo żaden kormel w aglomeracji nie był skory do wynajmu naszemu klubowi stadionu.Dlatego też jak nie dojdzie do transakcji z Ruchem to osobiście będe zadowolony z tego stanu rzeczy.

A na kasę to bym za bardzo nie liczył (czyt. MOSIR,Drążkiewicz itd.) bo nawet jakby się coś urodziło z tego to z pewnością będzie to symboliczna kwota.

Odnośnie tej wstrzemięźliwości i zapomnieniu o animozjach to sie trochę zapędziliście. Z takim nastawieniem to niedługo w Sosnowcu będzie mozna chodzić w szaliku Ruchu czy Wisły swobodnie. Dawniej było to nie do pomyślenia.Widać jak nisko upadliśmy kibicowsko skoro już takie głosy sie pojawiają w szeregach kibiców Zagłebia. :kiepsko:

Boże, Ty to widzisz i nie grzmisz?

A kto tu mówi o zapomnieniu o animozjach i nienawiści.Ruch to Ruch a my to my.Mają problem a najblizszy stadion to Sosnowiec.Jesli sami przyjdą i poproszą ( a tak już podobno zrobili) to czemu nie.I bezsensu jest tu pisanie jak to upadliśmy kibicowsko.To Ruch nas prosi a nie my ich. i to fani Ruchu mogą przebąkiwać przy piwku że ich klub upadł nisko skoro prosi lub będzie prosił "goroli " z za Brynicy o stadion.A z tego co pamiętam ale mogę mylić się,w sezonie kiedy my szukalismy stadionu Ruch jak co roku miał problemy z licencją m.in chodziło o stadion remonty i takie tam inne.Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie raczej nie ma tu zastosowania.Osobiście nic nie mam przeciwko.
alisamyyen

Postprzez patrios91 2010-07-21, 4:44 pm

Ja nie mam nic przeciwko jesli zaplaca godziwie czyli te 130 tys za mecz...czyli podobnie jak Wisla.
patrios91

Postprzez Darian 2010-07-21, 5:16 pm

August napisał(a):
Owszem, może i za jakiś czas będzie można chodzić z szalikiem Ruchu czy WIsły ale nie z powoduwynajmu stadionu ale z powodu braku jakichkolwiek sukcesów Zagłębia i jakiejkolwiek polityki marketingowej. Niemniej jednak żywię nadzieję, że się to zmieni.
Poza tym nie rozumiem tego "dawniej". Jak sądzę, prawdziwy kibic to ten, który da po mordzie jak najwiekszej liczbie hanysów.

Jakoś 2 lata zespół jest poza ekstraklasą a wcześniej 15 lat bez ekstraklasy i jakoś to zawsze wyglądało należycie. Ba sporo nowych kibiców młodego pokolenia pojawiło się . I w tym tkwi nasza siła odradzamy się jak feniks z popiołów. I dlatego mamy poważanie i szacunek w całej Polsce(no moze nie w całej)że nie zostawiliśmy klubu na lodzie (jak to zabrzmiało przecież mamy Zagłebie hokejowe :) )

A co do drugiej kwestii wypowiedzi to nie trzeba tam być zaraz specjalistą od bicia - po prostu nie należy dawać sobie dmuchać w kaszę a walkę można podejmować na szereg różnych sposobów.Mordobicie to jest już ostateczność. Poza tym chodziło mi przede wszystkim o to że GOŚCINNOŚĆ MA SWOJĄ GRANICĘ.

alisamyyen napisał(a):A z tego co pamiętam ale mogę mylić się,w sezonie kiedy my szukalismy stadionu Ruch jak co roku miał problemy z licencją m.in chodziło o stadion remonty i takie tam inne.Jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie raczej nie ma tu zastosowania.Osobiście nic nie mam przeciwko.

Ruch grał u siebie do końca października a dopiero od Listopada przeniósł sie na Śląski.Więc mogli nas ugoscić oczywiście nie za darmo. Zatem ani Ruch ani Górnik ani GKS nie mieli ochoty przyjmować Zagłębie na swoim terenie nawet za kasę a ponad 100.000 to wcale mało nie było. Tam po prostu nie chciano nas a kluby i miasta poszły na ręke miejscowych kibiców.
Darian

Postprzez August 2010-07-21, 5:32 pm

Darian napisał(a):Jakoś 2 lata zespół jest poza ekstraklasą a wcześniej 15 lat bez ekstraklasy i jakoś to zawsze wyglądało należycie. Ba sporo nowych kibiców młodego pokolenia pojawiło się . I w tym tkwi nasza siła odradzamy się jak feniks z popiołów. I dlatego mamy poważanie i szacunek w całej Polsce(no moze nie w całej)że nie zostawiliśmy klubu na lodzie (jak to zabrzmiało przecież mamy Zagłebie hokejowe )

Do tego co było w latach 80 i 90 to obecnym tifosi dużo brakuje. Chociażby pod względem dopingu. a co do Ruchu, wynajma czy nie wynajmą to obecnie dla Zagłębia nie jest najważniejsze.
August

Postprzez Darian 2010-07-21, 6:10 pm

I tego się trzymajmy. To im ma bardziej zależeć na wynajmie. Nie nam. A dla nas ta kwestia ma mniejsze znaczenie. Bo bez tych pieniędzy też się jakoś obejdziemy.
Darian

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna