Autor: (mw) / sportowezaglebie.pl
Arkadiusz Kłoda po urazie kolana wraca do zdrowia i szuka nowego klubu. Przypomnijmy popularnemu „Kłodiemu” kontrakt z Zagłębiem Sosnowiec skończył się w czerwcu.
Prawoskrzydłowy jest dobrej myśli. - Byłem na konsultacji lekarskiej, zwiększam obciążenia na moich indywidualnych treningach. Mam nadzieję, że jeszcze tydzień, może dwa i będę gotowy do normalnych treningów - wyjaśnia Arkadiusz Kłoda. - W najgorszym momencie złapałem kontuzje, teraz będzie ciężko znaleźć klub, gdyż straciłem okres przygotowawczy, a większość zespołów ma już skompletowane kadry. Zawsze jednak zdarzają się sytuacje losowe, więc nie można załamywać rąk - dodał.
Podobno Kłodą zainteresowany był Górnik Zabrze, jednak sam zawodnik nie potwierdził tej informacji.

Mielec o krok od Zagłębia?
Autor: (mw) / sportowezaglebie.pl
Adrian Mielec rozwiązał kontrakt z Ruchem Radzionków i wszystko wskazuje na to, iż w najbliższych dniach zwiąże się z Zagłębiem Sosnowiec. Na tego zawodnika bardzo liczy trener Marek Chojnacki.
W poprzednim sezonie 26-letni pomocnik rozegrał w barwach Ruchu Radzionków 28 spotkań (w tym dwa Pucharu Polski). W najbliższym najprawdopodobniej będzie reprezentował barwy Zagłębia. - Już jestem po rozmowach z prezesem Markiem Adamczykiem, teraz muszę tylko przejrzeć umowę i złożyć podpis - tłumaczy ofensywny pomocnik.
Przypomnijmy umowy z Zagłębiem podpisali Michał Zioło i Marcin Folc. Natomiast nowe kontrakty wynegocjowali Adrian Marek, Adam Bensz, Michał Skórski i Michał Cyganek.

Wiadomo czy trwaja rozmowy ze Slawkiem Pachem