Darian napisał(a):Jak Ty to tym bardziej nie cofam tego co napisałem.Po kim ale po osobie która współtworzy serwis i działa dłuższy czas w klubie więcej dobrego bym się spodziewał.
Ja z klubem mam tyle wspólnego co listonosz z Twoją rodziną. Ma list to przychodzi i przynosi ale przecież do rodziny nie należy. Tak samo jest ze mną. Mam wideo to "przynoszę", nie to nie. Nie muszę Ci się tłmaczyć. Ja jestem zadowolony że robię coś dla kibiców już od paru lat.
Darian napisał(a):Jak się coś robi to się to robi z głową. Pewne zasady w gramatyce i pisowni obowiązują. Jeżeli robisz coś po angielsku to rób to do końca porządnie. A Zagłebie po angielsku to "Basin".
Jožin z Basin...
Tak, tak a Sosnowiec to Pinetown....
Nasz klub to Basin Pinetown... lol... Wiem że ciężko to pojąć ale Zagłębie Sosnowiec we wszystkich językach świata to Zagłębie Sosnowiec nawet w suahili i każdym innym spośród ~7tys. używanych na świecie języków. Co najwyżej może różnić się zapisem bo nie każdy język posiada pismo na bazie pisma łacińskiego a i tu mogą zostac zmienione lub usunięte znaki diakrytyczne. Nawet nasz stadion we wszystkich językach świata powinien nazywać się Stadion Ludowy a nie np. Folk Stadium ;)
Proszę odmień się z głupim z którym na rozumy się zamieniłeś.
Darian napisał(a):Swoją droga ciekawe że sie wstydzisz używać języka polskiego.Dla mnie to jest po prostu żałosne.
Absolutnie się nie wstydzę. Szczególnie że moje poglądy ukształtowało 30-letnie zamieszkiwanie (od urodzenia) na Pogoni. Nie będę teraz tu się na ten temat rozpisywał bo wielu by się mogły nie spodobać a to nie miejsce na takie dyskusje.
Wstydziłbym się wyjść w ubraniu z napisem Basin Pinetown, zrzuciłbym je czym prędzej nawet na środku Modrzejowskiej gdybym wcześniej tego tekstu nie zauważył.
Nie mam też ochoty iść do pracy w koszulce "Łowcy Hanysów", "Bandyci znad Brynicy" czy grafiką z mordą psa-zabójcy. Moja praca polega m.in. na tym ze spotykam się z różnymi ludźmi, nie kopię rowów więc nie jest wszystko jedno w co jestem ubrany. Te ubrania są stonowane i to jest w nich najlepsze. Nie wszystko trafia w mój gust ale są 3 egzemplarze które chcę posiadać. Będę mógł je zabrać na zagraniczne wakacje i wypady i nikt nie będzie miał wątpliwości skąd jestem i komu kibicuję.