Marketing klubu

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Marketing klubu

Postprzez swiezy52 2010-03-10, 11:10 pm

no wlasnie to mnie razi... wygladaja jak by byli zmuszeni do pokazania sie w tych koszulkach, uwazam ze to nie sprzyja marketingowi... podobnie jak "szybkosc" lepiej zrobic cos porzadnie i wolniej i zeby sie z nas nie nabijali... juz slysze te teksty z trybun na "modeli"... a chyba nie o to chodzi...
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez patrios91 2010-03-10, 11:27 pm

swiezy52 napisał(a):no wlasnie to mnie razi... wygladaja jak by byli zmuszeni do pokazania sie w tych koszulkach, uwazam ze to nie sprzyja marketingowi... podobnie jak "szybkosc" lepiej zrobic cos porzadnie i wolniej i zeby sie z nas nie nabijali... juz slysze te teksty z trybun na "modeli"... a chyba nie o to chodzi...

Raczej teksty..."targowisko na Ludowym". Od tego jest sklep kibica.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez pyla 2010-03-10, 11:36 pm

Czy Wam się w końcu będzie cokolwiek podobało- bardzo dobrze że będzie mozna kupic na LUDOWYM nie kazdy ma czas na sklep kibica. Świezy52 a kto się z Nas będzie nabijał chyba tylko jakieś pustaki :-)
pyla

Postprzez patrios91 2010-03-10, 11:54 pm

pyla napisał(a):Czy Wam się w końcu będzie cokolwiek podobało- bardzo dobrze że będzie mozna kupic na LUDOWYM nie kazdy ma czas na sklep kibica. Świezy52 a kto się z Nas będzie nabijał chyba tylko jakieś pustaki :-)

To moze ja sobie wezme stolik,rozloze przy schodach krytej i zaczne sprzedawac rupiecie z domu...spodoba wam sie ten widok ? chyba nie.... Musem i podwyzka cen na PP dlugu sie nie splaci...zobaczycie,ze nagle w sklepie kibica bedzie tyle do kupienia,ze w calej historii klubu tyle nie bylo.
patrios91

Postprzez swiezy52 2010-03-11, 12:02 am

pyla napisał(a):Czy Wam się w końcu będzie cokolwiek podobało- bardzo dobrze że będzie mozna kupic na LUDOWYM nie kazdy ma czas na sklep kibica. Świezy52 a kto się z Nas będzie nabijał chyba tylko jakieś pustaki :-)

z nas?? ja na pewno nie bo cieszy mnie fakt ze sprawa marketingu ruszyla, ze klub chce zarobic i to widac (taxi gadzety gorka)...
ale zeby zarobic trzeba to zareklamowac, pokazac w atrakcyjny sposob...
patrios91... jak juz ktos napisal ze nie ma czasu skoczyc np do SK kupic, to bedac na meczu bedzie mial ta szanse i kazdy sposob na zarobek w tym wypadku jest wg mnie dobry... bo gro ludzi kupi sobie gadzet bedac na meczu...
od takiego "targowiska" jak to nazwales mozna zaczac... a moze w przyszlosci ten "stolik" nagoni kase na kiosk... pieniadz robi pieniadz
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez pyla 2010-03-11, 12:07 am

Bluzy czy koszulki ZAGŁĘBIA to nie są rupiecie, a co w tym złego że w sklepie kibica będzie dużo towaru ?
pyla

Postprzez pyla 2010-03-11, 12:11 am

swiezy52 napisał(a):

z nas?? ja na pewno nie bo cieszy mnie fakt ze sprawa marketingu ruszyla, ze klub chce zarobic i to widac (taxi gadzety gorka)...
ale zeby zarobic trzeba to zareklamowac, pokazac w atrakcyjny sposob...
patrios91... jak juz ktos napisal ze nie ma czasu skoczyc np do SK kupic, to bedac na meczu bedzie mial ta szanse i kazdy sposob na zarobek w tym wypadku jest wg mnie dobry... bo gro ludzi kupi sobie gadzet bedac na meczu...
od takiego "targowiska" jak to nazwales mozna zaczac... a moze w przyszlosci ten "stolik" nagoni kase na kiosk... pieniadz robi pieniadz

Całkowicie się z Toba zgadzam , od czegoś trzeba zacząc. pozdrawiam
pyla

Postprzez patrios91 2010-03-11, 1:05 am

swiezy52 napisał(a):... a moze w przyszlosci ten "stolik" nagoni kase na kiosk... pieniadz robi pieniadz

Pieniadz robi pieniadz no ale bez przesady...."stolika" moze uzywac klub amatorski. Nie widzialem podobnych sytuacji na innych stadionach,bo to troche "wiocha". Ja jestem kibicem nowoczesnym,moze dlatego nie podoba mi sie sposob zarabiania kasy przez profesjonalny klub pilkarski. Przesadzam,badz nie,ale to nie jest marketing..to szybki zarobek. Mam nadzieje,ze na Pogon nie jest planowana sprzedarz koszulek podczas meczu.

pyla napisał(a):Całkowicie się z Toba zgadzam , od czegoś trzeba zacząc. pozdrawiam

Tylko szkoda,ze my nie zaczynamy...Duzo towaru drogi pylo,bedzie nie dlatego,ze fajnie gdy klub ma pamiatki(jakby to bylby powod to te koszulki widnialy by juz od dawna),tylko dla przyspieszenia splaty dlugu. Z jednej strony fajnie,a z drugiej beznadziejnie..(bylo wczesniej myslec,a nie "chwytac sie teraz brzytwy",czyli wszystkiego co kase przynosi).
patrios91

Postprzez August 2010-03-11, 8:01 am

Troche przesadzacie. Oferta jest skierowana do kibicow Zagłębia i pomysł z reklamowaniem przez piłkarzy ne jest zły. Ot z Myśliwym nie wyszło, ale to jest do poprawienia. Do sprzedaży na stadioie tez nie ma się co przyczepiać bo sklep kbica ze swoimi godzinami otwarcia to za mało. Już kiedyś pisałem, że łatwiej by mi było nieraz kupić gadżety Ruchu niż Zagłębia.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Szakal 2010-03-11, 8:08 am

Zdjecia fatalne, wyglada jakby ktos szybko kompaktem zrobił. Zamowic trzeba fotografa z dobrym lustrem, i pstryknac pare pieknych fotek, pozniej odrobine photoshopa i zdjecia beda wygladac rownie dobrze jak na stronce Legi Warszawa.

Pomysl extra kilka wzorow wrecz wywołało u mnie WOW ! Zakupie i bede sobie smigac po Krakowie :-)
Szakal

Postprzez mario1 2010-03-11, 11:23 am

YOOSHKY napisał(a):
mario1 napisał(a):tyle tylko ze mogli bluze zrobis biala ale koszulki fajne

Obrazek
Obrazek

fakt nie zauwazylem a co do targowiska jak bylem na manchesterze to szlem na piechte z dworca uwierz minalem wiele wiele budek i stoliczkoow z szalami czapkami i reszta badziewia a pod stadionem oczywiscie jest wypasiony sklep ale idac jak ja to jestes zaopatrzony we wszystko w polowie drogi do stadionu
mario1

Postprzez patrios91 2010-03-11, 11:31 am

mario1 napisał(a):fakt nie zauwazylem a co do targowiska jak bylem na manchesterze to szlem na piechte z dworca uwierz minalem wiele wiele budek i stoliczkoow z szalami czapkami i reszta badziewia a pod stadionem oczywiscie jest wypasiony sklep ale idac jak ja to jestes zaopatrzony we wszystko w polowie drogi do stadionu

NA stoiska poza stadionem nie ma sie raczej wplywu. No wlasnie...pod stadionem jest sklep,tak samo jak Signal Iduna Park czy Camp Nou i nawet u liderujacych druzyn w Polsce.

To sa bluzy czy z cienkiego materialu koszulki z dlugim rekawem?
patrios91

Postprzez Darian 2010-03-11, 12:50 pm

django napisał(a):Nie chcę się za bardzo czepiać, bo w sumie dobrze, że klub wypuścił ubrania, ale to hasło THIS IS OUR TRADITION jakoś tak głupio brzmi, przynajmniej dla mnie. No chyba, że to limitowana edycja na rynek amerykański :)

Dokładnie ale w końcu MY JUŻ SĄ AMERYKANY :lol: :lol: :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=pOmqJIWrqYE

tekst ten piosenki doskonale obrazuje komiczność całej tej filozofii jaką przedstawili przez te koszulki sterownicy piłkarskiego Zagłębia. Brakuje mi jeszcze stoisk z napisami CHICKEN FOOD :twisted: :lol:
Darian

Postprzez rif 2010-03-11, 11:30 pm

Nie pasi ci, to nie kupisz. Dobrze tam kolega napisał powyżej, nic wam nie pasuje.
rif

Postprzez Darian 2010-03-12, 12:13 am

Jak będziesz chciał sobie robić przypał to bardzo proszę.Masz szeroki wybór w tym zakresie. Mina piłkarzy zresztą adekwatna do jakości projektów tych koszulek.

Jedyny projekt który przypadłby mi do gustu to czarny t-shirt z znaczkiem Zagłębia i symbolem piłkarzy gdyby nie nieszczęsny napis "Football fan from Zagłębie". :kiepsko: Trzeba mieć nieźle najebane w mózgownicy żeby w taki sposób mieszać angielski z polskim. No po prostu analfabetyzm do potegi i brak poczucia jakiegokolwiek stylu i smaku.

A że pomysł fajny z uruchomieniem gadżetów klubowych to ok. Tylko dlaczego ludzie Szatana czego się nie dotkną od razu to spierdolą!? Nie można było się skonsultować z kibicami? Tak wyszło jak zwykle.
Darian

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna