Przegląd prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przegląd prasy

Postprzez August 2010-02-22, 9:18 pm

Paweł Hytry, prezes klubu, liczy, że jeszcze w tym tygodniu auta pojawią się na ulicach Sosnowca.
Przedsiębiorstwo taksówkarskie to pomysł Zagłębia na podreperowanie klubowego budżetu. - Samochody są już gotowe. Finalizujemy formalności papierkowe - mówi działacz, który nie wyklucza, że w pierwszy kurs wybierze się w czwartek do urzędu miasta. Sosnowieccy radni będą bowiem wtedy podejmować decyzję o wejściu miasta do piłkarskiej spółki. Dobre wieści dotyczą Vladimira Bednara. Słowak doznał kontuzji w sobotnim meczu z Wisłą Kraków. Trener Piotr Pierścionek martwił się, że może stracić Bednara nawet na całą rundę. Na szczęście uraz nie jest aż tak poważny. - Za dwa, trzy tygodnie Bednar powinien być gotowy do gry. Nie ma też obaw, że urazy wyłączą z rywalizacji o ligowe punkty Adama Bensza i Huberta Jaromina - uspokaja prezes.

http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... ursow.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Dobromir01 2010-02-22, 10:52 pm

1 marca prezentacja Olimpii Elbląg.
Znakomita okazja na spotkanie z piłkarzami czeka wszystkich kibiców Olimpii Elbląg. 1 marca w Sali kina Światowid odbędzie się oficjalna prezentacja zespołu przed startem rundy wiosennej.

Początek prezentacji zaplanowano na godzinę 18:00, a kibice mogą liczyć moc atrakcji. W planie jest m.in. losowanie darmowych wejściówek i klubowych upominków.

Dodajmy, że wstęp do kina Światowid jest bezpłatny.

Źródło: e-olimpia.com
Dobromir01

Postprzez patrios91 2010-02-23, 11:50 am

Kibice Zagłębia Sosnowiec wybrali piłkarza dekady. Został nim...

22:17, 2010-02-22
Źródło: zaglebie.sosnowiec.pl
Dzenan Hosić. Bośniacki obrońca uzyskał nieco ponad 25 procent wszystkich głosów, wyprzedzając Marcina Lachowskiego i Dawida Skrzypka. Plebiscyt przeprowadził serwis zaglebie.sosnowiec.pl.

Wyniki głosowania:

1. Dzenan Hosić - 1048 głosów (25,75 %)
2. Marcin Lachowski - 685 (16,83 %)
3. Dawid Skrzypek - 549 (13,49 %)
4. Arkadiusz Kłoda - 358 (8,80 %)
5. Przemysław Pitry - 330 (8,11 %)
6. Boris Peškovič - 266 (6,54 %)
7. Mariusz Ujek - 265 (6,51 %)
8. Bartłomiej Chwalibogowski - 214 (5,26 %)
9. Tomasz Łuczywek - 186 (4,57 %)
10. Daniel Treściński - 90 (2,21 %)
11. Sławomir Pach - 79 (1,94 %)

Łącznie oddano 4070 głosów.
-> http://sportslaski.pl/Kibice-Zaglebia-S ... ,info.html

Kiedy wróci do zdrowia Bednar?

10:17, 2010-02-23
Źródło: SportSlaski.pl / SPORT
Słowacki obrońca w sparingu z Wisłą Kraków doznał groźnie wyglądającego urazu. Była nawet obawa, że Vladimir Bednar nie zagra już w tym sezonie. Ostatecznie piłkarz ma tylko naciągnięte więzadła.

A to oznacza, że najdalej za trzy tygodnie powinien wrócić do zajęć z całym zespołem. Ciągle na ból kręgosłupa narzeka z kolei Adam Bensz. Bramkarza czeka konsultacja lekarska.
-> http://sportslaski.pl/Kiedy-wroci-do-zd ... ,info.html
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Dobromir01 2010-02-26, 12:34 pm

Ciekawy artykuł otyczący reformowania II ligi ukazał sie w kurierze lubelskim.

Będzie reforma reformy

Czwartek, 25 lutego 2010, 11:04
Nie minęły jeszcze dwa pełne sezony odkąd Polski Związek Piłki Nożnej zreformował rozgrywki centralne, a w planach warszawskiej centrali jest kolejna reforma.

Może nie tak głęboko idąca jak poprzednia, ale może być równie nieprzemyślana.

Głównym jej założeniem jest reorganizacja rozgrywek w drugiej lidze. Obecnie występuje w niej 36 zespołów podzielonych na dwie grupy - wschodnią i zachodnią. Od sezonu 2012/2013 liczba drugoligowców ma się zmniejszyć o połowę.

- To są dopiero plany, wszystko nadal jest w sferze uzgodnień - informuje Stanisław Sachajko, sekretarz Lubelskiego Związku Piłki Nożnej. - Nie jest jednak tak, że tematu nie ma. W marcu powinien być zatwierdzony regulamin na nowy sezon i do tego czasu muszą zapaść ostateczne decyzje.

Głównym bodźcem do przeprowadzenia zmian jest obecny poziom rozgrywek w drugiej lidze. Nie tylko sportowy, ale i organizacyjny. Sporo klubów nie radzi sobie z obecnymi realiami. W ubiegłym sezonie przekonała się o tym boleśnie Stal Poniatowa, w tym sezonie cały czas kłopoty nie opuszczają Hetmana Zamość. Prawdą jest bowiem, że działacze piłkarskiej centrali za wysoko ocenili poziom naszej kopanej. Podczas poprzedniej reformy założyli, że znajdzie się aż 36 klubów, które z powodzeniem będą grały na poziomie drugiej ligi. Rzeczywistość okazała się bardzo bolesna dla niektórych. - Z naszych wyliczeń wynika, że aby rozegrać sezon na poziomie drugiej ligi, należy mieć budżet sięgający 50 tys. zł na miesiąc - mówi Zbigniew Pająk, wiceprezes Hetmana. - Zrobienie silniejszej drugiej ligi nie byłoby złe, pod warunkiem że i trzecia liga zostałaby zreorganizowana.

Jednym z pomysłów jest, aby w trzeciej lidze przywrócić stan sprzed reformy, czyli cztery grupy, gdzie w każdej grałyby zespoły z czterech województw.

- Słyszałem o opcji takich zmian, ale oficjalnie nic z PZPN jeszcze do nas nie dotarło - dodaje Zbigniew Pająk. - Z tego co wiem, może być tak, że w drugiej lidze pozostaną te drużyny, które będą chciały nadal grać na tym szczeblu rozgrywek.

Jeśli plan doczeka się realizacji, w sezonie 2011/2012 w każdej z grup drugiej ligi pozostałoby 14 zespołów, natomiast w sezonie 2012/2013 reorganizacja zostałaby zakończona i jedna grupa drugiej ligi liczyłaby 18 zespołów. Decyzja ma zapaść wkrótce, po wcześniejszej konsultacji z zainteresowanymi klubami.

http://ekstraklasa.net/news,26635,bedzi ... eformy.htm
Dobromir01

Postprzez August 2010-03-02, 10:56 pm

Sam Boss dał głos !!!!!:

Krzysztof Szatan opowiada "Gazecie" o korzyściach jakie płyną z przejęcia klubowych akcji przez władze Sosnowca. - Chciałbym, żeby w klubie byli ludzie z różnych środowisk. Od lewej do prawej strony. Niech się kłócą i współpracują dla dobra Zagłębia - mówi.
W ubiegłym tygodniu radni Sosnowca przyjęli uchwałę o przejęciu 49 procent akcji Zagłębia. Projekt musi teraz zostać pozytywnie zaopiniowany przez wojewodę, ale w mieście i klubie uważają, że to formalność.

Wojciech Todur: Co decyzja radnych oznacza dla przyszłości Zagłębia?

Krzysztof Szatan: - Stabilizację, większą wiarygodność. Ktoś może zapytać jakie znaczenie dla potencjalnego sponsora ma fakt, że miasto jest udziałowcem klubu. A duże znaczenie! Bo to także przejrzyste finanse, pełna kontrola wydatków. Nie mówię, że tak nie było do tej pory, ale miasto powinno być gwarantem, który zamknie usta niedowiarkom.

To mariaż na lata?

- Chciałbym. To na pewno małżeństwo z rozsądku. Dwa, trzy lata temu powiedziałem, że w przyszłości Zagłębie powinno być samofinansującą się firmą. Myślałem o własnej działalności gospodarczej - hotelu, restauracji - tak by w końcu przestać chodzić po prośbie. Moim zdaniem dzięki decyzji radnych klub jest bliżej tej chwili.

Podczas spotkania w Urzędzie Miasta stwierdził Pan, że klub jest zainteresowany przejęciem tzw. górki środulskiej. To ma być kura przynosząca złote jajka?

- Firma, która zarządza tym terenem ma z nim problem. Kawał ziemi leży bezużyteczny. Mamy pomysł jak go zagospodarować. Oddać mieszkańcom fajny, całoroczny kompleks sportowy.

Firma, która dziś zarządza górką miała taki sam pomysł, a jednak nie wyszło.

- A ja lubię takie wyzwania! Jeszcze nigdy nie wdepnąłem w... Przy odpowiednich nakładach pracy sukces jest możliwy. Oczywiście nie bez pomocy władz miasta. Na razie zewsząd słyszę pozytywne deklaracje i bardzo mi się to podoba.

W ostatnich czwartek pod Urząd Miasta podjechała pierwsza taksówka z logo Zagłębia. Kiedy każdy chętny będzie mógł się przejechać takim autem?

- Na dniach. Samochody trzeba jeszcze dozbroić w taksometry czy koguty. Przedsiębiorstwo taksówkarskie to nasz kolejny pomysł na samofinasujący się klub. Na początku w części, ale jeżeli wspomoże nas kilku sponsorów to będzie dobrze.

Gdy zapadała decyzja o wejściu miasta w spółkę radni dowiedzieli się o długu Zagłębia. Czy to prawda, że milion złotych to Pana pożyczka dla klubu?

- Powiedziałem o tym, bo już miałem dosyć tłumaczenia się z tego, że nie jestem garbaty. Zagłębie finansują trzy moje firmy. Zainwestowałem też swoje prywatne pieniądze, bo inaczej o licencji moglibyśmy tylko pomarzyć. Kasa poszła spłatę ZUS-u, Urzędu Skarbowego i jeszcze kilku innych instytucji.

Mówił Pan też, że na dług zapracowały Wisła i Cracovia, które nie zapłaciły za grę na Stadionie Ludowym. Chodzi o mecze jesienne czy już wiosenne spotkania na które liczył klub, ale teraz po przeprowadzce krakowskich klubów na obiekt Hutnika wpływy z tych meczów są już nierealne.

- Nie mówiłem o prognozach. To są tzw. długi wymagalne.

Mimo wszystko liczyliście na pieniądze Wisły i Cracovii, które jednak już nie chcą grać w Sosnowcu.

- Przecież umów wciąż nie wypowiedziały, a miały na to trzy miesiące. To oznacza, że nadal chcą płacić [Zagłębie jest zdecydowane oddać sprawę do sądu - przyp.red.].

Pan mówił, że długi sięgają dwóch milionów, a radni plotkowali nawet o trzech.

- To nieprawda. Takich płatności nie ma. Wszystko spokojnie wyjaśnimy.

Już Pan wie kto będzie reprezentował miasto w radzie nadzorczej spółki?

- Nie wiem. Chciałbym, żeby to byli ludzie z różnych środowisk. Od lewej do prawej strony. Niech się kłócą i współpracują dla dobra Zagłębia.

Awansujecie do pierwszej ligi?

- Nie ma innej opcji!

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... _jest.html
August

Postprzez patrios91 2010-03-02, 11:56 pm

Krzysztof Szatan: - Stabilizację, większą wiarygodność. Ktoś może zapytać jakie znaczenie dla potencjalnego sponsora ma fakt, że miasto jest udziałowcem klubu. A duże znaczenie! Bo to także przejrzyste finanse, pełna kontrola wydatków. Nie mówię, że tak nie było do tej pory, ale miasto powinno być gwarantem, który zamknie usta niedowiarkom.

To nie stabilizacja tylko wolanie o pomoc.

Podczas spotkania w Urzędzie Miasta stwierdził Pan, że klub jest zainteresowany przejęciem tzw. górki środulskiej. To ma być kura przynosząca złote jajka?

- Firma, która zarządza tym terenem ma z nim problem. Kawał ziemi leży bezużyteczny. Mamy pomysł jak go zagospodarować. Oddać mieszkańcom fajny, całoroczny kompleks sportowy.

Firma, która dziś zarządza górką miała taki sam pomysł, a jednak nie wyszło.

- A ja lubię takie wyzwania! Jeszcze nigdy nie wdepnąłem w... Przy odpowiednich nakładach pracy sukces jest możliwy. Oczywiście nie bez pomocy władz miasta. Na razie zewsząd słyszę pozytywne deklaracje i bardzo mi się to podoba.

Wdepnal pan w...,a gorka to ratunek dla finansow klubu. Z pewnoscia gorka ma byc glownym zrodlem dochodow,bo samo Taxi na klub nie zarobi. Szkoda ze ten pomysl ma byc realizowany dopiero gdy to nasze "byc albo nie byc".
.
W ostatnich czwartek pod Urząd Miasta podjechała pierwsza taksówka z logo Zagłębia. Kiedy każdy chętny będzie mógł się przejechać takim autem?

- Na dniach. Samochody trzeba jeszcze dozbroić w taksometry czy koguty. Przedsiębiorstwo taksówkarskie to nasz kolejny pomysł na samofinasujący się klub. Na początku w części, ale jeżeli wspomoże nas kilku sponsorów to będzie dobrze.

Hmmm...sponsorzy,czyli naklejki na taksowkach(glownie male firmy,nie mozna liczyc tylko na sponsorow-istotna sprawa). Popieram pomysl z Taxi Zaglebie,lecz to biznes tzw. "na krotka mete".

Gdy zapadała decyzja o wejściu miasta w spółkę radni dowiedzieli się o długu Zagłębia. Czy to prawda, że milion złotych to Pana pożyczka dla klubu?

- Powiedziałem o tym, bo już miałem dosyć tłumaczenia się z tego, że nie jestem garbaty. Zagłębie finansują trzy moje firmy. Zainwestowałem też swoje prywatne pieniądze, bo inaczej o licencji moglibyśmy tylko pomarzyć. Kasa poszła spłatę ZUS-u, Urzędu Skarbowego i jeszcze kilku innych instytucji.

Gdyby wina nie lezala po pana stronie nie ukrywalby pan tego tak dlugo. Wszystko wyszlo z worka gdy musialo wyjsc podczas przejecia akcji przez miasto. Za dlugo kibice wiezyli ze jestesmy ustabilizowani finansowo na kilka sezonow,by teraz usprawiedliwiac wszystko wydatkami typu ZUS. Te niby 3 firmy utrzymujace klub to chyba widnieja w tej wybrakowanej dokumentacji.

Mówił Pan też, że na dług zapracowały Wisła i Cracovia, które nie zapłaciły za grę na Stadionie Ludowym. Chodzi o mecze jesienne czy już wiosenne spotkania na które liczył klub, ale teraz po przeprowadzce krakowskich klubów na obiekt Hutnika wpływy z tych meczów są już nierealne.

- Nie mówiłem o prognozach. To są tzw. długi wymagalne.

Spokojnie. Sa umowy,sa kary i musza zaplacic. Szkoda tylko,ze oszukal pan kibicow w sprawie transferowych pieniedzy. Tak sie nie robi. To to samo co projekty nowego stadionu podczas okresu wyborczego.

Pan mówił, że długi sięgają dwóch milionów, a radni plotkowali nawet o trzech.

Mieli podstawy "plotkowac" skoro dokumenty dwukrotnie byly nie kompletne.

Awansujecie do pierwszej ligi?

- Nie ma innej opcji!

I tego sie trzymajmy.
patrios91

Postprzez maniek-75-75 2010-03-03, 2:23 am

patrios nie chce mi się tego czytać...taa zkroił kaskę wydymał wszystkich , woła o pomoc/nie dziwie mu się/ oszukał z transferami...trza go wypi...lić z klubu... nie zapomnij że dzięki niemu Zagłebie wystartowało w OE choć z mizernym skutkiem....wszyscy tutaj spuszczali się nad Lilo i go macie ..co chcecie więcej??
maniek-75-75

Postprzez patrios91 2010-03-03, 10:45 am

maniek-75-75 napisał(a):patrios nie chce mi się tego czytać...taa zkroił kaskę wydymał wszystkich , woła o pomoc/nie dziwie mu się/ oszukał z transferami...trza go wypi...lić z klubu... nie zapomnij że dzięki niemu Zagłebie wystartowało w OE choć z mizernym skutkiem....wszyscy tutaj spuszczali się nad Lilo i go macie ..co chcecie więcej??

Odpowiedzi do mojego postu sa zamieszczone w temacie Krzysztof Szatan-wlasciciel Zaglebia. Tam wypowiadaja sie osoby,ktore maja pojecie o czym pisza ;-) Pozdro.
P.S Czy ktos napisal,ze trzeba wypier.. Szatana z klubu? Za duzo sobie dopisujesz panie maniek. Czyz pan nie jest czasami z klubu,bo cokolwiek by sie dzialo,palilo walilo jest pan zawsze na tak?! Czyli dostalismy Lilo i mamy sie odwalic...fajniee :-) Sa rzeczy,w ktorych popieram pana Szatana i sa , w ktorych nie. Teraz jakos nie bylo wielkich okazji do pochwal,gdy za duzo "brudow" wyszlo na jaw. Czas na rehabilitacje.
patrios91

Postprzez August 2010-03-03, 5:15 pm

Po prostu szkoda (tych transmisji):

Gdyby redakcja sportowa wychodziła na zero, bym się nie zastanawiał. Niestety, była to działka mocno deficytowa - Arkadiusz Hołda, prezes TVS, tłumaczy powody likwidacji informacji sportowych.

Wczoraj pisaliśmy o tym, że TVS zwalnia dziennikarzy. Nie będzie serwisu sportowego. - To nie jest całkowita likwidacja działu sportu. Jakaś alternatywa zostanie przygotowana. Wyznaczyliśmy redaktora, który nadal będzie przygotowywał newsy. Co prawda w innej, okrojonej formie, ale o najważniejszych wydarzeniach będziemy dalej informować - odpowiada Arkadiusz Hołda.

- W dobie kryzysu, który jest w mediach, nie mieliśmy innego wyjścia. Sytuacja ekonomiczna zmusiła nas do podjęcia takiej decyzji. Wszyscy tną koszty. Musimy jakoś przetrwać ten czas - prezes tłumaczy powody posunięcia. - Proszę mi wierzyć, że była to bardzo ciężką decyzja. Podjęta z wielkim bólem serca. Redaktorzy prowadzący tę działkę, to wspaniali ludzie - przekonuje szef Telewizji Silesia, zapewniając jednocześnie, że jest to tylko czasowe ograniczenie informacji sportowych.

- Jeżeli rynek reklamowy wróci do normy sprzed lat, to ponownie rozbudujemy dział i przywrócimy redakcję do pełnego kształtu. Mamy świadomość jak ważna jest to działka dla telewidza, szczególnie w naszym regionie - zapewnia prezes.

O wszystkim, jak tłumaczy szef TVS, zadecydowały względy ekonomiczne. Kryzys robi swoje, ale forma i czas decyzji był zaskakujący dla wszystkich, a przede wszystkim dla samych pracowników. W weekend przeprowadzili transmisję ze skoków narciarskich w ramach Pucharu Kontynentalnego we Wiśle. Dzień później dowiedzieli się, że mogą szukać sobie innego zajęcia. - Faktycznie wszystko działo się szybko. Ale jeszcze raz powtórzę, że nie mieliśmy wyjścia. Zresztą nie tylko tą redakcję okroiliśmy - kończy Arkadiusz Hołda.

- Sport nie był jakimś dużym ciężarem, wręcz można na nim zarabiać, jak pokazują inne stacje - przekonuje Alina Markiewicz, dotychczasowy szef redakcji. Z nieoficjalnych źródeł wiemy, że telewizja była bliska podpisania umowy z PZPN-em na pokazywanie meczów II-ligi. Transmitowane miały być nawet dwa spotkania w jeden weekend.TVS przeprowadzała relację na żywo z wielu wydarzeń sportowych: dwukrotnie z meczów GKS-u Katowice, futsalu, szermierki, żużla, siatkówki, skoków narciarskich, a nawet sztuk walki.
http://www.sportslaski.pl/Mieli-transmi ... ,info.html
Ostatnio edytowano 2010-03-03, 7:52 pm przez August, łącznie edytowano 1 raz
August

Postprzez Szakal 2010-03-03, 6:44 pm

Patrios ile Ty masz lat ? Wlasciciel Zaglebia , Pan Szatan jest biznesmen , skoro stac go dac 1mln zlotych z wlasnej kasy na Zaglebie - to dla mnie jest wiarygodny. Wiadomo , kazdy by chcial z roku na rok wielkich sukcesow, ale stabilne firmy sie buduje krok po kroku + efekt sportowy . Prosze Cie nie obrazaj wlasciela i rzucaj ogolniki typu ze nie ma dokumentow , ze plotki itd bo brak Ci argumentow chlopcze.

PS Twoj podpis pod profilem prowokuje czasami , nawet czasami czesto ;-)
Szakal

Postprzez patrios91 2010-03-03, 9:19 pm

Szakal napisał(a):Prosze Cie nie obrazaj wlasciela i rzucaj ogolniki typu ze nie ma dokumentow , ze plotki itd bo brak Ci argumentow chlopcze.

PS Twoj podpis pod profilem prowokuje czasami , nawet czasami czesto ;-)

Jak widac ja nikogo nie obrazam,znowu ktos sobie dopisuje,dopowiada,po drugie to nie ogolniki i plotki to mocne poszlaki z glosowania podczas przejecia akcji przez miasto. Widze,ze nie jestes na biezaco.
patrios91

Postprzez August 2010-03-04, 9:38 am

Oto konkurencyjna dla planów Zagłębia koncepcja zagospodarowania górki.

Druga koncepcja zagospodarowania górki
Janusz Lewanda / sosnowiec. info.pl
Koncepcja zagospodarowania środulskiej górki, zaprezentowana przez Zagłębie S.A. w połowie lutego, nie jest już jedyną propozycją złożoną w Urzędzie Miejskim w Sosnowcu. W ostatnich dniach poznaliśmy drugi projekt, interesujący z kilku względów: nieformalną jeszcze spółkę tworzy trzech młodych sosnowieckich przedsiębiorców, znanych w mieście, z widocznym dorobkiem: Tomasz Trojanowski, Artur Brzozowski i Rafał Kozioł; wszyscy trzej uprawiają sporty ekstremalne i są funkcyjnymi członkami organizacji sportowych; wspólnicy zapewniają, że posiadają środki na uruchomienie zaplanowanych inwestycji. Z koncepcją tą zapoznało się już kierownictwo Urzędu Miejskiego, a w najbliższych dniach zostanie przedstawiona radnym.

Wspólnicy nie są nastawieni na szybki zwrot kapitału z inwestycji. - Poczekamy na zyski kilka lat, zdajemy sobie sprawę z tego, że w pierwszym okresie zyski będziemy przeznaczać na realizację kolejnych zadań – mówią wspólnym głosem młodzi sosnowieccy biznesmeni i dodają: - Chcielibyśmy, żeby ta inwestycja stała się również zapleczem materialnym i finansowym dla Zagłębiowskiej Organizacji Turystycznej.

Biznesplan przewiduje zatrudnienie na górce do 150 osób w sezonie letnim i 100 w sezonie zimowym, oczywiście po zrealizowaniu wszystkich zamierzeń. Na pytanie, co będzie, gdy zimowa aura zawiedzie, wspólnicy odpowiadają: - Nie obawiamy się tego, ale ponieważ jest to realne, przygotujemy szereg alternatywnych rozwiązań. Nie wymyślamy prochu, zaproponujemy atrakcje sprawdzone w kraju i w świecie.

Cała inwestycja będzie uruchamiana systematycznie w etapach. W pierwszej kolejności mają być zrealizowane następujące zadania: kino samochodowe, estrada (zadaszona), zloty motoryzacyjne, boiska plażowe, paintball, mała gastronomia, pas startowy dla modeli latających, wykorzystanie części parkingu lub przygotowanie miejsca dla modeli samochodowych, przystosowanie głównego zbiornika wody dla modelarstwa pływającego, wytyczenie trasy dla rowerów górskich oraz deskorolek terenowych, przygotowanie miejsca dla cyrków, place zabaw dla dzieci, gry plenerowe, miejsca na grillowanie, organizowanie szkoleń (quady, narciarstwo, rowery górskie), pokazy kaskaderskie, game namiot dla ping ponga i koszykówki, giełda sportowa na parkingu, loty balonem na uwięzi, regeneracja stoku.

W sezonie zimowym 2010/2011 Trojanowski, Brzozowski i Kozioł zaplanowali uruchomienie kolejnych inwestycji: dwóch wyciągów, lodowiska (w miejscu boisk plażowych), boardcrossu. Na sezon letni 2011 założono oddanie do użytku: restauracji z salą konferencyjną, parku linowego, mini golfa na sztucznej trawie, ścianki wspinaczkowej dla amatorów, hipoterapii i innych sportów dla niepełnosprawnych, ścieżki bajek, przygotowanie pomostu i nabrzeża dla wędkarzy na oczku wodnym, ściany graffiti.

Na wiosnę 2012 roku plan przewiduje ukończenie: galerii – pawilonu z boksami pod wynajem dla firm oferujących produkty i usługi z branży sportowej, toru saneczkowego, baru lodowego, rollparku, mini zoo, moto droomu, monitoringu i zasilania ekologicznego.

Przypomnijmy, że według koncepcji zgłoszonej przez Zagłębie S.A. na górce oprócz stoku narciarskiego mają funkcjonować: restauracja (sala weselna), tor saneczkowy, hotel, basen kryty i otwarty (pełnowymiarowe), sala do sguasha, tor gokartowy, korty tenisowe, ścianka wspinaczkowa, plac zabaw, restauracja narciarska, klub narciarski oraz boisko do siatkówki.
http://www.sosnowiec.info.pl/informacje ... ,1,4,16715
August

Postprzez patrios91 2010-03-04, 7:00 pm

4 marca 2010, 13:45:18 - prof
U-17: Polska 1-1 Turcja

W spotkaniu towarzyskim drużyn do lat 17 reprezentacja Polski zremisowała w Grodzisku Wielkopolskim z Turcją 1-1 (1-0). We wtorek odbył się pierwszy mecz tych drużyn, który zakończył się remisem 2-2 (1-1).

4 marca 2010, 12:00 - Grodzisk Wielkopolski
Polska 1-1 Turcja
Michał Grunt 19 - Taşkın Çalış 59

Grano 2x40 minut.

źródło: własne
-> http://www.90minut.pl/news/117/news1173 ... urcja.html
Brawo Michal. Moze rosnie nam oczekiwany przez nas napastnik :)
patrios91

Postprzez mariusz76 2010-03-04, 10:39 pm

Są znani i będą wzmocnieniem naszej drużyny - mówił o nowych piłkarzach bydgoskiego klubu trener Mariusz Kuras. Czwórkę graczy przedstawiono mediom. Wkrótce będzie piąty.

- Tomislav Basić zaakceptował nasze warunki i najpóźniej w piątek ponownie zjawi się w Bydgoszczy - poinformował Piotr Burlikowski, wiceprezes WKS Zawisza Bydgoszcz SA. - Podpisaliśmy półroczną umowę z opcją przedłużenia. Spotkaliśmy się w celu zaprezentowania nowych piłkarzy. Na razie jest ich czterech - dodał wiceszef klubu.

- Jacek Kosmalski może grać na lewej pomocy, a także w ataku - objaśniał trener Kuras. - Tomek Podgórski z powodzeniem może występować na obu skrzydłach. Andrzej Rybski najlepiej czuje się "podwieszony'' za napastnikiem. Sergio Batata jest najbardziej uniwersalny i może grać na wielu pozycjach. Dzięki nim bardzo wzrosła rywalizacja w zespole. Mają zagwarantować nam sukces - scharakteryzował szkoleniowiec.
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez Dobromir01 2010-03-05, 12:57 am

I liga aktualnie bez sponsora :kiepsko:

W związku z uchwaleniem w dniu 19 listopada 2009 roku ustawy o grach hazardowych, która weszła w życie 1 stycznia 2010 roku, Polski Związek Piłki Nożnej oraz firma Unibet zostały zmuszone do zawieszenia na czas nieokreślony wykonywania postanowień umowy sponsorskiej. 3 września 2009 roku PZPN przyznał firmie Unibet prawo sponsora tytularnego rozgrywek I ligi piłki nożnej mężczyzn.

Zawieszenie umowy nie jest jednoznaczne z zakończeniem współpracy pomiędzy Polskim Związkiem Piłki Nożnej a firmą Unibet. Strony zakładają, że po wyjaśnieniu nieścisłości związanych z możliwością sponsorowania sportu przez operatorów zakładów online umowa zostanie wznowiona.

- Jestem przekonana, że firma Unibet jako sponsor tytularny I ligi, pomimo krótkiego okresu współpracy z PZPN i PLP, przyczyniła się istotnie do rozwoju rozgrywek pod względem organizacyjnym i marketingowym. Z przeprowadzonych badań efektywności sponsoringu I Ligi jednoznacznie wynika, że nasza marka stała się bardziej rozpoznawalna wśród fanów sporu w Polsce. Zaangażowanie sponsoringowe w sport, a w szczególności w piłkę nożną, od lat jest wpisane w strategię marketingową firmy. Mamy nadzieję, że w niedługim czasie wyjaśnione zostaną wszelkie wątpliwości wynikające z nowej ustawy hazardowej i jeśli pojawi się szansa na kontynuowanie naszej współpracy, na pewno z niej skorzystamy - powiedziała Katarzyna Davies, szefowa marketingu Unibet na region Europy Środkowo-Wschodniej.

Zawieszenie wykonywania postanowień umowy sponsorskiej spowoduje m.in., że już od pierwszej kolejki rozgrywek w rundzie wiosennej ze stadionów i strojów zawodników I-ligowych zniknie logo firmy Unibet, rozgrywki powrócą do nazwy I Liga oraz wstrzymane zostaną wypłaty wszelkich świadczeń ze strony firmy Unibet wobec 18 klubów pierwszoligowych. Ponadto z anteny TVP Sport, dotychczasowego partnera telewizyjnego I Ligi, zniknie magazyn "Unibet 1. Liga Podsumowanie", a liczba transmitowanych spotkań może ulec znacznemu zmniejszeniu.

http://www.pzpn.pl/index.php/pol/Federa ... zawieszona
Dobromir01

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna