Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
Kibice Zagłębia Sosnowiec wybrali piłkarza dekady. Został nim...
22:17, 2010-02-22
Źródło: zaglebie.sosnowiec.pl
Dzenan Hosić. Bośniacki obrońca uzyskał nieco ponad 25 procent wszystkich głosów, wyprzedzając Marcina Lachowskiego i Dawida Skrzypka. Plebiscyt przeprowadził serwis zaglebie.sosnowiec.pl.
Wyniki głosowania:
1. Dzenan Hosić - 1048 głosów (25,75 %)
2. Marcin Lachowski - 685 (16,83 %)
3. Dawid Skrzypek - 549 (13,49 %)
4. Arkadiusz Kłoda - 358 (8,80 %)
5. Przemysław Pitry - 330 (8,11 %)
6. Boris Peškovič - 266 (6,54 %)
7. Mariusz Ujek - 265 (6,51 %)
8. Bartłomiej Chwalibogowski - 214 (5,26 %)
9. Tomasz Łuczywek - 186 (4,57 %)
10. Daniel Treściński - 90 (2,21 %)
11. Sławomir Pach - 79 (1,94 %)
Łącznie oddano 4070 głosów.
http://sportslaski.pl/Kibice-Zaglebia-S ... ,info.html
Kiedy wróci do zdrowia Bednar?
10:17, 2010-02-23
Źródło: SportSlaski.pl / SPORT
Słowacki obrońca w sparingu z Wisłą Kraków doznał groźnie wyglądającego urazu. Była nawet obawa, że Vladimir Bednar nie zagra już w tym sezonie. Ostatecznie piłkarz ma tylko naciągnięte więzadła.
A to oznacza, że najdalej za trzy tygodnie powinien wrócić do zajęć z całym zespołem. Ciągle na ból kręgosłupa narzeka z kolei Adam Bensz. Bramkarza czeka konsultacja lekarska.
http://sportslaski.pl/Kiedy-wroci-do-zd ... ,info.html
Krzysztof Szatan: - Stabilizację, większą wiarygodność. Ktoś może zapytać jakie znaczenie dla potencjalnego sponsora ma fakt, że miasto jest udziałowcem klubu. A duże znaczenie! Bo to także przejrzyste finanse, pełna kontrola wydatków. Nie mówię, że tak nie było do tej pory, ale miasto powinno być gwarantem, który zamknie usta niedowiarkom.
Podczas spotkania w Urzędzie Miasta stwierdził Pan, że klub jest zainteresowany przejęciem tzw. górki środulskiej. To ma być kura przynosząca złote jajka?
- Firma, która zarządza tym terenem ma z nim problem. Kawał ziemi leży bezużyteczny. Mamy pomysł jak go zagospodarować. Oddać mieszkańcom fajny, całoroczny kompleks sportowy.
Firma, która dziś zarządza górką miała taki sam pomysł, a jednak nie wyszło.
- A ja lubię takie wyzwania! Jeszcze nigdy nie wdepnąłem w... Przy odpowiednich nakładach pracy sukces jest możliwy. Oczywiście nie bez pomocy władz miasta. Na razie zewsząd słyszę pozytywne deklaracje i bardzo mi się to podoba.
W ostatnich czwartek pod Urząd Miasta podjechała pierwsza taksówka z logo Zagłębia. Kiedy każdy chętny będzie mógł się przejechać takim autem?
- Na dniach. Samochody trzeba jeszcze dozbroić w taksometry czy koguty. Przedsiębiorstwo taksówkarskie to nasz kolejny pomysł na samofinasujący się klub. Na początku w części, ale jeżeli wspomoże nas kilku sponsorów to będzie dobrze.
Gdy zapadała decyzja o wejściu miasta w spółkę radni dowiedzieli się o długu Zagłębia. Czy to prawda, że milion złotych to Pana pożyczka dla klubu?
- Powiedziałem o tym, bo już miałem dosyć tłumaczenia się z tego, że nie jestem garbaty. Zagłębie finansują trzy moje firmy. Zainwestowałem też swoje prywatne pieniądze, bo inaczej o licencji moglibyśmy tylko pomarzyć. Kasa poszła spłatę ZUS-u, Urzędu Skarbowego i jeszcze kilku innych instytucji.
Mówił Pan też, że na dług zapracowały Wisła i Cracovia, które nie zapłaciły za grę na Stadionie Ludowym. Chodzi o mecze jesienne czy już wiosenne spotkania na które liczył klub, ale teraz po przeprowadzce krakowskich klubów na obiekt Hutnika wpływy z tych meczów są już nierealne.
- Nie mówiłem o prognozach. To są tzw. długi wymagalne.
Pan mówił, że długi sięgają dwóch milionów, a radni plotkowali nawet o trzech.
Awansujecie do pierwszej ligi?
- Nie ma innej opcji!
maniek-75-75 napisał(a):patrios nie chce mi się tego czytać...taa zkroił kaskę wydymał wszystkich , woła o pomoc/nie dziwie mu się/ oszukał z transferami...trza go wypi...lić z klubu... nie zapomnij że dzięki niemu Zagłebie wystartowało w OE choć z mizernym skutkiem....wszyscy tutaj spuszczali się nad Lilo i go macie ..co chcecie więcej??
Szakal napisał(a):Prosze Cie nie obrazaj wlasciela i rzucaj ogolniki typu ze nie ma dokumentow , ze plotki itd bo brak Ci argumentow chlopcze.
PS Twoj podpis pod profilem prowokuje czasami , nawet czasami czesto
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników