PrzeglÄ…d prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: PrzeglÄ…d prasy

Postprzez patrios91 2010-01-17, 3:55 pm

Panie Blajpos. Rozwoj Zaglebia wreszcie zaczal funkcjonowac. W zeszlym sezonie klub ewidentnie zlekcewazyl lige. W tym nabral rozumu ,a takze fifnansow z wynajmu stadionu. Zakladamy wlasna korporacje taksowkarska czyli chcemy sami na siebie zarabiac. Budujemy boiska treningowe. Dokonujemy transferow. Czy rozwoj klubu nie ruszyl w dobra strone ?

Stal moze robic co chce ze wzgledu na to jak zostala potraktowana. Jesli bedzie konkret w sprawie Grybosia to Stal problemow robic nie bedzie.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Blajpios 2010-01-17, 5:51 pm

Hm. Jak by tu napisać... "feralnego" 27 XII o 1:17 pisałem - i dla pewności nawet niektóre słowa teraz wytłuszczę:
Blajpios napisał(a):(...)Owszem, parę dni temu chciałem rzeczywiście pokazać, że rozwijać się muszą obie strony - tak klub, jak i kibice; a zwłaszcza, gdy widać, że coś wyraźnie drgnęło po stronie Klubowej: konieczne są i zmiany po kibicowskiej. Ale nie - tego się nie uzna? Co najwyżej: debil się powie, albo coś w tym rodzaju. Owszem, jak napisałem, chciałem poruszyć sprawę rozwoju strony kibicowskiej. W najczarniejszych jednak snach nie spodziewałem się, że stanie się, jak pisałem:
Blajpios napisał(a):(...) trudno jednoznacznie już teraz Zarząd oceniać, wydaje się jednak że jakiś postęp zrobili, lepiej prowadzą ten biznes, nauczyli się specyfiki sportowo-piłkarskiego przemysłu i handlu, przynajmniej nieco... A Kibice? Czy dalej nie tkwią w przekonaniu tylko, że są najlepsi na świecie, a przynajmniej w kraju, dlatego nie muszą się rozwijać w swej organizacji, cywilizacji, nawet na tyle, co Zarząd i Klub? Niestety, obawiam się, że dalej jest tak, że nadal żadnej bardziej skomplikowanej współodpowiedzialności nie chcą podjąć, dalej chcą terroryzować swoim przekonaniem, że są świetni w kilku odrębnych grupkach, bez żadnego Stowarzyszenia, bez formalnego współudziału w odpowiedzialności za dobro wspólne, markę, Klub; choćby na Stowarzyszenie Kibiców - nie ma szans?
(...)

Następnie, powiedzmy "wczoraj późnym wieczorem kończąc dzień":
Blajpios napisał(a): (...) Ktoś poruszył w ramach "kierunku na realizm", że wciąż jest problemem, iż brak jest rozwoju kibiców w kierunku Stowarzyszenia - absolutnie trzeba odciągnąć od tematu, bo przecież nic nie można oczekiwać, że się jeszcze będą Kibice rozwijać, jako że są doskonali, nieprawdaż?(...) Znów wraca temat - przyszłości Zagłębia; rozwoju - skoro już się rozwijają pewne rzeczy w Klubie. To może warto wziąć przykład i z tych gorszych klubów, Lecha, Legii, Górnika, Wisły, GKSu, Lechii, Arki, Pogoni, Sandecji, czy innych - i jednak pomyśleć o pójściu krok dalej?
...
Dzisiaj "koło południa" kończyłem wpis słowami
Blajpios napisał(a):(...) Ale czasem - mimo wszystko, mimo że utrudnia się przez to sprawianie wrażenia szacunku, jednak trzeba taki temat podnosić. :-) Co więc z tym rozwojem stopni cywilizacji kibicowskiej? Pozdrawiam.

Głębiej cofać się w historię wpisów, już nie mam zdrowia, ochoty, czy też - nie ma potrzeby.
Panie Patrios, bo ja prosty człowiek jestem, naprawdę sądzisz Pan, że o ten rozwój w Klubie pytałem, bo go nie zauważam? I to na moje pytanie była odpowiedź?
przypomnÄ™:
patrios91 napisał(a):Rozwoj Zaglebia wreszcie zaczal funkcjonowac. W zeszlym sezonie klub ewidentnie zlekcewazyl lige. W tym nabral rozumu ,a takze fifnansow z wynajmu stadionu. Zakladamy wlasna korporacje taksowkarska czyli chcemy sami na siebie zarabiac. Budujemy boiska treningowe. Dokonujemy transferow. Czy rozwoj klubu nie ruszyl w dobra strone ?
Blajpios

Postprzez patrios91 2010-01-17, 6:28 pm

Ja juz nie wiem o jaki rozwoj pan pytal. Posty z przed kilku tygodni nie zabardzo wchodza mi w pamiec. ;-)
patrios91

Postprzez Blajpios 2010-01-17, 7:24 pm

No, to poniekąd mnie, Kolego Drogi, pocieszyłeś, dzięki! Bo ja czasami myślę sobie, że już zamęczam w kółko powtarzaniem o Wielkim Zagłębiu, o rozwoju właśnie po stronie kibicowskiej do rozwoju Klubu - przez stworzenie Stowarzyszenia, o zachowaniu dystansu i równowagi, bez euforii i uwierzenia, że Zagłębie najlepsze na świecie po zwycięstwach a po porażkach - bez przeżywania końca świata i śmiercionośnych bluzgów... Tak więc, jeżeli rzeczywiście jeszcze nie wbiły się "te moje tematy" w pamięć jakoś traumatycznie - to nie jest źle :) Ale, bez ;-) obawy, nie znaczy to zaraz, że jeszcze podwoję wpisy, byle "zapamiątali do końca świata i bokiem im wyszło". Piszę tylko, że fajnie, iż powtarzanie tych paru podstawoych - i myślę, że się nam kontrowersje wyjaśniły, można już do nich nie wracać - choć nie znaczy to, że na pewno nie wrócę do przypominania np. "zysków" z zaistnienia Stowarzyszenia.
Blajpios

Postprzez gregor 2010-01-17, 9:26 pm

Dla mnie Zagłębie to Będzin ,Czeladż , Dąbrowa , Sosnowiec , a Wielkie Zagłębie ... no cóż między nami to fikcja literacka .Tak czuję i dla mnie to jest Zagłębie Wielkioprzemysłowe czyli Dąbrowskie
Ciężki przemysł hutnictwo, górnictwo to sól naszej ziemi .
gregor

Postprzez patrios91 2010-01-18, 12:56 am

-> http://www.zaglebie.eu/zacisnie-zeby-i- ... 2_238.html

Walcz Krzysiu i strzelaj takie brameczki jak z Janikowem ;-) Zdrowia zycze.
patrios91

Postprzez Blajpios 2010-01-18, 1:15 am

gregor napisał(a):Dla mnie Zagłębie to Będzin ,Czeladż , Dąbrowa , Sosnowiec , a Wielkie Zagłębie ... no cóż między nami to fikcja literacka .Tak czuję i dla mnie to jest Zagłębie Wielkioprzemysłowe czyli Dąbrowskie
Ciężki przemysł hutnictwo, górnictwo to sól naszej ziemi .

i jakie są szanse na to, że będzie to region uznany za realny na miarę kraju takiego jak Polska? Na takie kształty, Polska odpowiedziała: nie, to nie jest żaden region godzien zauważenia; akie Czwórmieście można z perspektywy całego kraju uznać jako folklor, wspomnienie przeszłości i tym podobne zakamarki Śląska. Zresztą - pasuje. Górnictwo, hutnictwo, to przecież Śląsk, jak najbardziej, sól ziemi czarnej. :-) Co prawda na Śląsku nie tu jest główny nurt górnictwa, nie tu się zaczynała historia śląskiego górnictwa, ale skoro nie jest to górnictwo związane ze starą historią polskiego górnictwa w Olkuszu, to oczywiste jest, że te obrzeża Śląska, jak Dąbrowa, Czeladź, Będzin, Sosnowiec również i górnictwo z hutnictwem mieli później niż w głównym nurcie Śląska...
Blajpios

Postprzez SO_1906 2010-01-18, 2:45 pm

Murilo Rufino Barbosa po raz pierwszy uczestniczył dzisiaj w zajęciach Zagłębia. W klubie czekają jeszcze na ponowny przyjazd Ireneusza Grybosia. Z kolei sprawa pozyskania Piotra Rockiego jest już nie aktualna.

Na porannym treningu Zagłębia Sosnowiec pojawiło się dwóch nowych zawodników. Oprócz Brazylijczyka Murilo Rufino Barbosy, popularnego Lilo, w zajęciach uczestniczył także Mateusz Prus, 20-letni bramkarz Hetmana Zamość, któremu bacznie przygląda się sztab szkoleniowy Zagłębia.

Na dzisiejszym popołudniowym treningu pojawić się ma Ireneusz Gryboś. Zawodnik, który przebywał już w Sosnowcu przed niespełna dwoma miesiącami, otrzyma kolejną szansę na przekonanie do siebie trenera sosnowiczan.

Szeregów Zagłębia na pewno nie zasili Piotr Rocki. Doświadczonemu zawodnikowi nie spodobało się, iż przed podpisaniem kontraktu z naszym klubem, najpierw chciano sprawdzić przydatność piłkarza do drużyny, proponując uczestnictwo w treningach.

http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-no ... e,1,4,2012
SO_1906

Postprzez August 2010-01-19, 12:00 pm

No to Rocki Hytremu i klubowi ostro pojechał
Rocki dziwi się, że prezes Zagłębia "jest tak nieodpowiedzialny"11:51, 2010-01-19

Źródło: SportSlaski.pl / SPORT

Miał trafić do Zagłębia Sosnowiec. Z planów nic nie wyszło, bo klub ze Stadionu Ludowego poinformował, że chce przetestować Piotra Rockiego. Dlaczego było to takim problemem?

Prezes Zagłębia żartował nawet z całego zamieszania wokół testów Rockiego. - Obraził się na nas, że w ogóle wpadliśmy na taki pomysł - stwierdził Paweł Hytry, lecz wersja samego zawodnika jest nieco inna. Rocki tłumaczy, że odbył luźną rozmowę ze "sternikiem" klubu z Sosnowca i był umówiony na negocjacje dotyczące kontraktu na konkretny dzień, którym była sobota.

- Tymczasem dwa dni wcześniej przeczytałem wiadomość, że mam stawić się w klubie na testach. Zadzwoniłem do prezesa i powiedziałem tylko, że o niczym takim nawet jednym zdaniem nie było mowy. Nie tak załatwia się takie sprawy. Praktycznie już wtedy było jasne, że w Sosnowcu nie zagram. Zresztą dziwię się, że na tak poważnym stanowisku zasiada tak nieodpowiedzialna osoba. To jednak tłumaczy, dlaczego Zagłębie gra dziś w II lidze, a nie wyżej - ironizuje nieco Rocki.
Zawodnik Podbeskidzia Bielsko-Biała zapewnia, że jego obecny klub nie robiłby mu problemów ze zmianą barw, a on sam nie ma nic przeciwko... testom medycznym.
http://sportslaski.pl/Rocki-dziwi-sie-z ... ,info.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez nexus7777 2010-01-19, 12:56 pm

Widać, że tej "GASNĄCEJ" gwiazdce się w dupie poprzewracało.

Cieszę się bardzo, że drzwi do Zagłębia ma całkowicie zamknięte.
nexus7777

Postprzez Adam1906 2010-01-19, 12:56 pm

Testy medyczne to Rocki może sobie robić u swojego lekarza rodzinnego. Nie potrzebny nam zawodnik, który będzie brał grubą kasę i siedział na ławce :!: A co do jego "żartów" o miejscu Zagłębia, to niech się czasem nie zdziwi z jakieś "nieoczekiwanej zamiany miejsc"... :lol:
Adam1906

Postprzez August 2010-01-19, 1:48 pm

Mimo wszystko uważam, że umieszczanie dyrdymał Rockiego na głównej 100% było niedobrym posunięciem
Ostatnio edytowano 2010-01-19, 1:56 pm przez August, łącznie edytowano 1 raz
August

Postprzez django 2010-01-19, 1:50 pm

August napisał(a):Mimo wszystko uważam, że umieszczanie dyrdymał Rockiego na gónej 100% było niedobrym posunięciem

A skąd pewność, że to dyrdymały? Na razie mamy słowo przeciwko słowu. Nawet Pierścionek się o całej sytuacji wypowiada bardzo ostrożnie.
django

Postprzez August 2010-01-19, 2:00 pm

django napisał(a):A skąd pewność, że to dyrdymały? Bo na razie mamy słowo przeciwko słowu. Nawet Pierścionek się o całej sytuacji wypowiada bardzo ostrożnie.

Nie mam pewności. Przyznaję, napisałem jak najbardziej subiektywnie> Co nie oznacza, że trzeba było przytaczać wypowiedź Rockiego na głównej 100%
August

Postprzez django 2010-01-19, 2:15 pm

100% to strona nieoficjalna i jako taka powinna podejmować tematy, których oficjalna nie może.
Co do całej sytuacji z Rockim, nawet jeśli prezes mówi prawdę, to i tak moim zdaniem się nie popisał. Przy okazji dyskusji o Foszmańczyku pisałem już o tym, jak piłkarze z jakąś tam marką są przewrażliwieni na słowo "testy". Skoro piłkarz z drugiej ligi nie chce słyszeć o testach w innym drugoligowcu, to co dopiero zawodnik, który ma na koncie 300 meczów w ekstraklasie. Można to było załatwić tak jak Radzionków z Foszmańczykiem, czyli zaprosić Rockiego na treningi, przy okazji których byłby sprawdzony i przede wszystkim wytłumaczyć mu to, a nie informować przez menadżera, albo przez media. Zabrakło dyplomacji.
django

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników