Stal moze robic co chce ze wzgledu na to jak zostala potraktowana. Jesli bedzie konkret w sprawie Grybosia to Stal problemow robic nie bedzie.
Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
Blajpios napisał(a):(...)Owszem, parę dni temu chciałem rzeczywiście pokazać, że rozwijać się muszą obie strony - tak klub, jak i kibice; a zwłaszcza, gdy widać, że coś wyraźnie drgnęło po stronie Klubowej: konieczne są i zmiany po kibicowskiej. Ale nie - tego się nie uzna? Co najwyżej: debil się powie, albo coś w tym rodzaju. Owszem, jak napisałem, chciałem poruszyć sprawę rozwoju strony kibicowskiej. W najczarniejszych jednak snach nie spodziewałem się, że stanie się, jak pisałem:(...)Blajpios napisał(a):(...) trudno jednoznacznie już teraz Zarząd oceniać, wydaje się jednak że jakiś postęp zrobili, lepiej prowadzą ten biznes, nauczyli się specyfiki sportowo-piłkarskiego przemysłu i handlu, przynajmniej nieco... A Kibice? Czy dalej nie tkwią w przekonaniu tylko, że są najlepsi na świecie, a przynajmniej w kraju, dlatego nie muszą się rozwijać w swej organizacji, cywilizacji, nawet na tyle, co Zarząd i Klub? Niestety, obawiam się, że dalej jest tak, że nadal żadnej bardziej skomplikowanej współodpowiedzialności nie chcą podjąć, dalej chcą terroryzować swoim przekonaniem, że są świetni w kilku odrębnych grupkach, bez żadnego Stowarzyszenia, bez formalnego współudziału w odpowiedzialności za dobro wspólne, markę, Klub; choćby na Stowarzyszenie Kibiców - nie ma szans?
...Blajpios napisał(a): (...) Ktoś poruszył w ramach "kierunku na realizm", że wciąż jest problemem, iż brak jest rozwoju kibiców w kierunku Stowarzyszenia - absolutnie trzeba odciągnąć od tematu, bo przecież nic nie można oczekiwać, że się jeszcze będą Kibice rozwijać, jako że są doskonali, nieprawdaż?(...) Znów wraca temat - przyszłości Zagłębia; rozwoju - skoro już się rozwijają pewne rzeczy w Klubie. To może warto wziąć przykład i z tych gorszych klubów, Lecha, Legii, Górnika, Wisły, GKSu, Lechii, Arki, Pogoni, Sandecji, czy innych - i jednak pomyśleć o pójściu krok dalej?
Blajpios napisał(a):(...) Ale czasem - mimo wszystko, mimo że utrudnia się przez to sprawianie wrażenia szacunku, jednak trzeba taki temat podnosić.Co więc z tym rozwojem stopni cywilizacji kibicowskiej? Pozdrawiam.
patrios91 napisał(a):Rozwoj Zaglebia wreszcie zaczal funkcjonowac. W zeszlym sezonie klub ewidentnie zlekcewazyl lige. W tym nabral rozumu ,a takze fifnansow z wynajmu stadionu. Zakladamy wlasna korporacje taksowkarska czyli chcemy sami na siebie zarabiac. Budujemy boiska treningowe. Dokonujemy transferow. Czy rozwoj klubu nie ruszyl w dobra strone![]()
gregor napisał(a):Dla mnie Zagłębie to Będzin ,Czeladż , Dąbrowa , Sosnowiec , a Wielkie Zagłębie ... no cóż między nami to fikcja literacka .Tak czuję i dla mnie to jest Zagłębie Wielkioprzemysłowe czyli Dąbrowskie
Ciężki przemysł hutnictwo, górnictwo to sól naszej ziemi .
August napisał(a):Mimo wszystko uważam, że umieszczanie dyrdymał Rockiego na gónej 100% było niedobrym posunięciem
django napisał(a):A skąd pewność, że to dyrdymały? Bo na razie mamy słowo przeciwko słowu. Nawet Pierścionek się o całej sytuacji wypowiada bardzo ostrożnie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników