Przegląd prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przegląd prasy

Postprzez Adam1906 2009-12-24, 3:58 pm

24 grudnia 2009, 14:29:47 - MichalMKS

Ireneusz Gryboś szuka klubu w Grecji.

Ireneusz Gryboś w niedzielę wylatuje do Grecji. Tym samym raczej upada sprawa transferu piłkarza do Zagłębia Sosnowiec.

- Nie chcę na razie mówić o jaki zespół chodzi, o którą ligę - stwierdza. - Powiem tylko, że w znalezieniu klubu w Grecji pomaga mi dobry kolega. W niedzielę wylatuję z Polski - dodaje.

Wiele wskazywało, że nowym pracodawcą Grybosia będzie Zagłębie Sosnowiec. Piłkarz Stali rozegrał w wymienionej drużynie dwa sparingi, w których strzelił 4 gole. Stal od początku zapowiadała, że nie będzie robić piłkarzowi, który ma ważny kontrakt, problemów z odejściem, ale interesuje ją konkretna kwota w zamian. Zagłębie podjęło rozmowy, sugerując wypożyczenie piłkarza. Stal nie mówiła nie, ale do dalszych negocjacji nie doszło.

- Zagłębie miało się odezwać w poniedziałek, ale telefon milczy - mówi Jacek Szczepaniak, prezes sekcji piłki nożnej Stali.

Sam zawodnik miał ochotę grać w sosnowieckiej ekipie, ale dłużej czekać już nie mógł.

- Oferta Zagłębia była ciekawa, ale wygląda, że kluby nie dojdą do porozumienia. Podejrzewam, że Zagłębie znalazło kogoś innego na moje miejsce, albo zwyczajnie odpuścili temat. Tak czy owak nie chcę dłużej tkwić w niepewności. Chciałbym się rozwijać i szukam nowych opcji. W niedziele lecę do Grecji. Na ile? Pojęcia w tej chwili nie mam. Raczej na pewno będę tam witał nowy rok - dodał piłkarz.

Działacze Stali wiedzą o planach swojego piłkarza.

- Sytuacja jest jasna. Mogę odejść, ale tylko wtedy, jeśli Stal otrzyma za mnie określoną kwotę - zaznaczył Gryboś.

źródło: Nowiny.
Adam1906

Postprzez Adam1906 2009-12-24, 4:00 pm

kasa napisał(a):Fragment artykułu jaroszewskiego gazeta "Sport" z dnia 24.12.2009."Tylko do Odry Wodzisław Zagłębie można porównać.Ale to i tak chyba bez sensu.W I lidze Pogoń Szczecin,Widzew czy wspomniany Górnik także są poza zasięgiem finansowym.A trzeba wiedzieć,że sosnowiczanie grają w najdroższej lidze!De facto trzecią ligą nie interesują się sponsorzy,telewizje komercyjne praw nie kupią,a wyjazdy dalekie.Żeby awansować,trzeba mieć w miarę dobrych grajków,a tym z kolei trzeba płacić.Zagłębiu najprawdopodobniej odpadnie dochód z tytułu wynajmu "Ludowego"ale...żle nie jest.Oczywiście w określonym wymiarze.Zagłębie to owszem-tradycje.Ale marka coraz słabsza,z korupcyjną plamą na honorze.Dla pokolenia nastolatków,gdzieś z Polski,to właściwie klub anonimowy.Do wspomnianych rozwijających się firm,dofinansowanych przez sponsora ligi,droga z roku na rok staje się dłuższa.silne,stabilne Zagłębie radzące sobie w ekstraklasie,to dziś teza utopijna.Nie wiem,co z tym Zagłębiem,ale raczej prowincja."
I TO COŚ ŚMIE SIĘ NAZYWAĆ SOSNOWICZANINEM!!!!!SKANDAL redaktorzyno!!!!!!!!!!!!!!!!!

Może mi ktoś wytłumaczyć, co to za szmata ten Jaroszewski?!?
Adam1906

Postprzez patrios91 2009-12-24, 10:21 pm

Jakis hanysowski sku**wiel to napisal...,badz hanysostwo mu za to zaplacilo. Obstawiam frajerow z Gornika ,ktorzy na kazdym kroku obrabiaja nam d*pe,a pilkarze im wchodza na glowe. Nienawidze takiego czegos.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez ciacho-kazimierz 2009-12-25, 12:29 am

Czytam po raz trzeci słowa tego frędzla i aż ciężko mi uwierzyć że to forum naszego Klubu.K***a,rozumiem krytykę,ale chyba jak kolo nie ma pojęcia o czym mówi to powinien założyć jakiegoś bloga czy jak tam zwał...
ciacho-kazimierz

Postprzez nexus7777 2009-12-25, 11:23 am

Czytam wieści o Grybosiu i szkoda, że ten zawodnik nie zagra w ZS a szuka miejsca w Grecji. to by było naprawdę duże wzmocnieni dla Naszego zespołu. W tej chwili brakuje u nas takiego napastnika. Koźmiński na sprzedaż, Myśliwy cały sezon zamyślony a Grybosia działacze olewają. Nie chcę być pesymistą ale ciężko widzę naszą grę w rundzie wiosennej. Przypominam, że we wszystkich sondach kibice stwierdzili, że mamy najsłabszy atak - a my nic nie robimy, żeby to zmienić. Mam nadzieję, że dalej bramki będą strzelać pomocnicy, obrońcy a i może Adaś coś zaliczy wiosną bo na bramki napastników nie ma wcale co liczyć.
Spadam, bo chociaż mamy święta to mnie jakieś przygnębienie trafiło.

Zdrowych i Wesołych Świąt dla wszystkich sympatyków ZS 
nexus7777

Postprzez django 2009-12-25, 1:25 pm

ciacho-kazimierz napisał(a):Czytam po raz trzeci słowa tego frędzla i aż ciężko mi uwierzyć że to forum naszego Klubu.K***a,rozumiem krytykę,ale chyba jak kolo nie ma pojęcia o czym mówi to powinien założyć jakiegoś bloga czy jak tam zwał...

No ale co on tam nieprawdziwego napisał? Bo jak na razie to wszyscy się oburzają, ale nikt nie pisze o co. Postarajcie się spojrzeć obiektywnie. Sportowo jesteśmy w III lidze, kibicowsko jeśli chodzi o organizację i liczby, to jak na taki region też jesteśmy trzecią ligą. Nie ma co udawać, że jest inaczej, tylko trzeba się starać żeby było lepiej.
django

Postprzez Wiara_ZS 2009-12-25, 2:15 pm

Popieram w 100% co napisał django :niezle:
Jak na taki region Zagłębie Dąbrowskie,to naprawdę jest cienko,więc musi być coraz lepiej :!:
Wiara_ZS

Postprzez rif 2009-12-25, 2:24 pm

Jesteśmy III ligą kibicowsko? to może powiedz jeszcze ile zespołów liczy I i II liga wdg. Ciebie?
rif

Postprzez Wiara_ZS 2009-12-25, 2:56 pm

rif kibicowsko jesteśmy narazie do dupy!Mamy duży potencjał,ale nie umiemy tego wykorzystać :!:
Zobacz na nasze liczby wyjazdowe!Jak kurna bliski wyjazd,to już wszyscy jadą,a jak przyjdzie wyjazd Bydgoszcz,Szczecin,tym podobne to już srają w gacie,bo się boją że dostaną po mordzie,ja owszem nie mogę jeżdzić na dalekie wyjazdy,bo starzy się już denerwują!Ale chciałbym bo to jest coś wspaniałego,jechać tyle km ża drużyną, i potem masz z tego wspomnienia!
Wiara_ZS

Postprzez patrios91 2009-12-25, 3:18 pm

Za duzo samokrytyki... moze na wyjazdach nie jestesmy licznymi goscmi ale staramy sie to nadabiac u siebie. Obejrzyjcie jeszcze raz losowanie Pucharu Polski. Tam jest komentarz o naszych kibicach,ktorzy potrafia byc na meczach w liczbie 6000 tys,a na taka Cracovie mimo ze mieli blisko ciezko bylo zebrac 400 osob. Chcecie polepszyc nasz klub kibicowsko. To ruszajcie tylki na mecze,a nie siedzcie przed telewizorem. :)
Na wyjazd do Szczecina niech sie juz wszyscy szykuja...tam trzeba byc,a po mordzie teraz ciezko dostac szczegolnie na takich meczach...policja czuwa. Zreszta boja sie ci co nigdy po mordzie nie dostali,a za klub warto. Juz trzeba zaczac reklamowac mecz w Szczecinie,a do wiosny zbierze sie taka grupa ze nam beda musieli otworzyc dodatkowe sektory ;-)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez django 2009-12-25, 3:38 pm

rif napisał(a):Jesteśmy III ligą kibicowsko? to może powiedz jeszcze ile zespołów liczy I i II liga wdg. Ciebie?

Czytaj uważnie. Napisałem, że jesteśmy III ligą jak na ilość mieszkańców ZD. Nawet te 6000 ludzi, które jest na Ludowym od święta to bardzo słaba liczba jeżeli weźmiemy pod uwagę potencjał regionu.
Ostatnio edytowano 2009-12-25, 3:44 pm przez django, łącznie edytowano 1 raz
django

Postprzez Wiara_ZS 2009-12-25, 3:40 pm

patrios91 w Szczecinie musi być co najmniej 400-500 osób,stać nas na to,musimy zacząć jeżdzić na wyjazdy w konkretnych liczbach,jeszcze 3 miesiące zostały,to mobilizacja powinna być na pełnej kurwie :)
Pozdro :niezle:
Wiara_ZS

Postprzez ciacho-kazimierz 2009-12-25, 10:14 pm

django,pierwsza sprawa-piszesz że jesteśmy kibicowsko trzecią ligą.To policzek dla wszystkich fanów naszego Zagłębia.Jeśli My jesteśmy trzecią ligą to powiedz mi proszę kto jest tą pierwszą i drugą!Ja na co dzień pracuję z kibicami Ruchu,Górnika i Polonii i każdy z nich wypowiada się z większym szacunkiem o Zagłębiu niż Ty w tym momencie.Każdy z nich mimo nienawiści do Sosnowca mówi że ma szacun bo to ekipa której niewielu może się równać.Po drugie,pracuję w wielu zakamarkach Polski i wyobraź sobie,wszędzie spotykam się z uznaniem i poważaniem.Czy to Bydgoszcz,Krosno czy inne miasta...Gdy mówię że jetem z Zagłębia to budzi to uznanie a nie zdziwienie co to jest.Po trzecie,wyobraź sobie że wielu naszych fanów jest już znudzonych wyjazdami do takich metropolii jak Wągrowiec czy Żagań.Czy myślisz że tifosi takich klubów jak Kolejorz udaliby się chętnie na wyjazd w liczbie pięć tysięcy na wyjazd do Polkowic?Nasi kibice od lat bujają się po tych egzotycznych wsiach ale zawsze tam sa! Mimo piłkarskiej trzeciej ligi,mimo dwudziestu lat(pewnie jeszcze tyle nie masz)błąkania się po prowincjach polskich lig nadal trwamy i wierzymy że powrót do ekstraklasy to tylko kwestia czasu,jesteśmy.Jesteśmy i wierzymy w nasze Zagłębie bo wiemy że te kilka lat "chudych"to tylko okres przejściowy.Ja też ubolewam nad tym że na wyjazdach jest nas ostatnio tylu że aż śmiech ogarnia.Ale wiem że to się zmieni.Przyjdzie ,daj Boże,awans,atrakcyjne wyjazdy i wyjście z tego pierdolonego marazmu i każdy z Nas,z dumą będzie mógł z podniesioną głową patrzeć na tę czerwono-zielono-białą flagę z mottem które każdy z nas nosi w sercu: WIARA KTÓRA PRZETRWAŁA!
ciacho-kazimierz

Postprzez django 2009-12-26, 11:38 am

ciacho-kazimierz napisał(a):django,pierwsza sprawa-piszesz że jesteśmy kibicowsko trzecią ligą.To policzek dla wszystkich fanów naszego Zagłębia.Jeśli My jesteśmy trzecią ligą to powiedz mi proszę kto jest tą pierwszą i drugą!Ja na co dzień pracuję z kibicami Ruchu,Górnika i Polonii i każdy z nich wypowiada się z większym szacunkiem o Zagłębiu niż Ty w tym momencie.

No dobra, napiszę trzeci raz to samo. Tym razem wielkimi literami: JESTEŚMY TRZECIĄ LIGĄ, JAK NA POTENCJAŁ REGIONU JAKIM JEST ZAGŁĘBIE DĄBROWSKIE. W regionie mieszka jakieś pół miliona ludzi, nie ma żadnego konkurencyjnego klubu. I na mecze przychodzi średnio ze 3,5 tysiąca kibiców. Piszesz, że gramy z wioskami. Graliśmy rok w E-klasie. I frekwencja była niewiele większa. Szacunek nie ma tu nic do rzeczy. Pisanie, że jest dobrze, jak jest źle to nie szacunek, tylko zaślepienie.
django

Postprzez Wiara_ZS 2009-12-26, 12:08 pm

. I na mecze przychodzi średnio ze 3,5 tysiąca kibiców.

Tak naprawdę to na ZAGŁĘBIU powinno być średnio 10tyś na mecz!
Ale nie którzy sobie przypomną o Zagłębiu,jak są wyniki,i dobrze grają!
Chciałbym tak żeby było u nas jak na Górniku Zabrze,że co mecz po 10-14tyś ;-)
Wiara_ZS

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna